nana Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Deki992, on 25 Oct 2013 - 20:11, каже: Ma zasto bi se uopste i zamajavala ovakvim sadrzajima,kad imas toliko pravoslavne literature da im samo Bog zna broj. Mozda su neke stvari ovde i tacne,mozda i nisu,to je u sustini i nebitno.Mi smo pravoslavci,imamo svoju veru koja je spasonosna a o kojoj u mnogome i nemamo pojma i ceo zivot smo tu da je ucimo i da se usavrsavamo u njoj,tako da,ne gubi vreme na raznorazne internet-religije. :)dsti Ovo je vrhunac gordosti,autor je sebi dozvolio da on tumaci Gospoda.Gospod je svoje rekao kroz jevandjelje, ko smo mi da ga tumacimo.Mi ako hocemo da duhovno uzrastamo treba da se drzimo svetih otaca,svestenika i ne smemo sebi dozvoliti tumacenja,to lako odvede u prelest. Извини је л овим коментаришеш цитираног Деки992 ил се на нешто надовезујеш? Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Нела, ево још "лаке хране" иди на сајт радиа Слово Љубве, тамо имаш могућност да преслушаш аудио записе са предавања које си пропустила. И само полако, немој се ни претрпати одједном информацијама да не би блокирала. Што се тиче страха да ти се нешто не подметне, то је лако решиво. Увек глрдсј ко је извор. Ако су информације од неког ко нема јасно истскнуто да је са благословом СПЦ, батали их. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Ево линк: http://www.slovoljubve.com/ https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 @okinas @miraemira Dobro nam dosla na forum... Upoznajmo se - predstavite se -Владимир-, Драгана Милошевић, Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Opusti se sejo, da samo znas koliko se ovde smejemo i salimo ne bi nikad rekla da idemo u hramove . Sanja Т. and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nela555 Написано Октобар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Hvala vam svima od srca. Gordana i to cu da pogledam,samo cu ici korak po korak,necu odjednom da se pretrpam informacijama,juce sam bila puna straha a danas mi je vec bolje. Tesim se ,ako se vernici ne boje Boga ,nego puni ljubavi i srece pricaju dublje o svemu tome,onda nemam razloga da se plasim.Pa cak i Ceca (dajem samo primer) se ispovedala i rekla da Bog daje onoliko tereta koji covek MOZE da podnese i rekako joj svestenik da Bog nikada ne gresi. Ako se ona ne plasi svega toga, onda mogu i ja nekome da se otvorim i prihvatim Boga svim srcem. Inace Dragana poslala sam poruku tom psihologu Vlajku koji je vernik, ukratko sam mu objasnila da sam zbunjena zbog New Age poruka,religije,ne znam da li treba da mrzim Hrvate na primer kao sto sam ih mrzela,ili treba da se opustim,volim ljude. Rekla mu da me sve to plasi pa i sama religija,ne mogu da budem opustena ko ostali vernici. On mi je odgovorio ovo: "Postovana i uplasena (moje ime),uplasenost je prvi znak normalnosti u ovom cudno izmenjenom svetu.Vrlo rado cu Vas primiti i nastojati da razumete svet i okolnosti u kojima zivimo." Zatim mi je dao kontak broj telefona, sad me strah da mi ne kaze sve i svasta o svetu, jer znam koliko se plasim svega. Ali ok,rizikovacu. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Поздрав Нела! Разумем твој страх. да, треба поитивно да мислиш. Фора је у томе шта ти се додатно упакује у те њу ејџ варијанте. Куда те упућују даље и од кога на крају тражиш помоћ, од Бога или од демона. Дуга је тема. Мене је од депресије излечио Господ, у манастиру Црна Река, поред моштију св. Петра Коришког, када ми је отац Јован прочитао молитву за здравље. Могу само да те посаветујем да се окренеш за помоћ искључиво православној цркви, јер само тако можеш добити истинско исцељење без преваре. pozdrav Gordana! Moli te moja prijateljica, inace iz Mexica i cista vjernica da ne vrijedjas druge crkve.. vjera je u covjeku a prevara na sve strane... dodala bih samo da i u pravoslavnoj crkvi ima 'procjepa' - potrazi samo naseg nekada cuvenog a sad bivseg vladiku Kacavendu.. Nek vam je Gospod na pomoci Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 У мом посту нема вређања. ако се неко осетио увређеним, нека размисли зашто је то тако. Поздрав за тебе и твоју пријатељицу, све најбоље од Господа вам желим. Mironosica, DYNABLASTER and Биљана је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Hvala vam svima od srca. Gordana i to cu da pogledam,samo cu ici korak po korak,necu odjednom da se pretrpam informacijama,juce sam bila puna straha a danas mi je vec bolje. Tesim se ,ako se vernici ne boje Boga ,nego puni ljubavi i srece pricaju dublje o svemu tome,onda nemam razloga da se plasim.Pa cak i Ceca (dajem samo primer) se ispovedala i rekla da Bog daje onoliko tereta koji covek MOZE da podnese i rekako joj svestenik da Bog nikada ne gresi. Ako se ona ne plasi svega toga, onda mogu i ja nekome da se otvorim i prihvatim Boga svim srcem. Inace Dragana poslala sam poruku tom psihologu Vlajku koji je vernik, ukratko sam mu objasnila da sam zbunjena zbog New Age poruka,religije,ne znam da li treba da mrzim Hrvate na primer kao sto sam ih mrzela,ili treba da se opustim,volim ljude. Rekla mu da me sve to plasi pa i sama religija,ne mogu da budem opustena ko ostali vernici. On mi je odgovorio ovo: "Postovana i uplasena (moje ime),uplasenost je prvi znak normalnosti u ovom cudno izmenjenom svetu.Vrlo rado cu Vas primiti i nastojati da razumete svet i okolnosti u kojima zivimo." Zatim mi je dao kontak broj telefona, sad me strah da mi ne kaze sve i svasta o svetu, jer znam koliko se plasim svega. Ali ok,rizikovacu. Свакако је добро да се не претрпаш одмах информацијама. Крени редовно на богослужење, закажи исповест код свештеника па полако. Исповест ће ти у сваком случају бити корисна а и ваљало би да ти то буде један од првих корака ка исцељењу. Др. Пановић је такоће особа у коју смеш да имаш пуно поверење. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 У мом посту нема вређања. ако се неко осетио увређеним, нека размисли зашто је то тако. Поздрав за тебе и твоју пријатељицу, све најбоље од Господа вам желим. Postoji nesto sto se zove 'izmedju redova'.. mi nismo djeca, znamo sta to znaci. Ako kazes da samo u pravoslavnoj crkvi moze dobiti istinsku pomoc, bez prevare i da se ISKLJUCIVO obrati samo toj crkvi - to indirektno znaci da podcjenjujes druge crkve.. A zasto? Jel to znaci da katolici (nebitno sad koja podvrsta) nece pruziti pomoc ili da ce da varaju druge? Znaci ona da razmisli zasto se ona osjeca uvredjenom kad negdje procita da ono u sta ona vjeruje nije dobro jer ne dolazi od strane pravoslavne crkve? Zar nije Bog jedan? Zar nam nisu iste zapovjesti? Zar nam nije ista ljubav? Zar smo mi razliciti ljudi jer pripadamo razlicitim crkvama? Jel to pogresno biti katolik? Jel treba gledati u jednog katolickog svjestenika i ocekivati neku vrstu prevare jer je katolicki svjestenik a ne pravoslavni? Jel treba neko ko je budista ili katolik ili musliman da se zapita da li grijesi sto voli Boga i sto postuje Njegove zapovjedi jer to radi kroz drugu vjeru a ne pravoslavnu? Jel trebaju onda svi ljudi da predju u pravoslavnu vjeru? ........................... jedan covjek koji se osjetio uvrijedjen tvojim komentarom a koji nije pravoslavac treba da po tvome razmisli i preispita sebe i vjeru svoju jer ona nije pravoslavna.. sad moram da kazem: tipicno gordo srpski... Gord smo mi narod... Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Да не спамујемо тему тумачењима "између редова", можемо наставити дискусију путем пп. Девојка се изјаснила као православна, наравно да јој нећу саветовати да иде код Хоџе. Па нек се љути ко хоће. Биљана, ИгорМ, Драгана Милошевић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Занимљиво да се на овој теми појавило неколико нових чланова, и да су се на овој теми само и оглашавали... Нисам параноик, али ми је ту нешто сумњиво, видећемо како ће се то одвијати даље... Deki992, Срђан Ранђеловић, Gordana . and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Занимљиво да се на овој теми појавило неколико нових чланова, и да су се на овој теми само и оглашавали... Нисам параноик, али ми је ту нешто сумњиво, видећемо како ће се то одвијати даље... Исто помислих... :.mislise. Mилена КШ and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Ne zanima me i ako su provokacije takvih slučajeva u svetu ima pa dok se ne dogodi suprotno stvarno imam želju da pomognem. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Занимљиво да се на овој теми појавило неколико нових чланова, и да су се на овој теми само и оглашавали... Нисам параноик, али ми је ту нешто сумњиво, видећемо како ће се то одвијати даље... Necemo nista prejudicirati.Mozda ti novi clanovi prolaze kroz isto sto i autor ove teme, samo je ona prva probila led.A mozda si ti i u pravu.Vidjecemo. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука