Срђан Шијакињић Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 ostali Hrišćani možda imaju pametnije tumačenje koje dozvoljava i opravdava osvetu! Волео бих да видим тумачење које уклапа "окрени други образ...", "речено је око за око, зуб за зуб...а Ја вам кажем волите непријатеље своје...", "...као што и ми опраштамо дужницима својим...", практично цео НЗ, у оправдање освете. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Волео бих да видим тумачење које уклапа "окрени други образ...", "речено је око за око, зуб за зуб...а Ја вам кажем волите непријатеље своје...", "...као што и ми опраштамо дужницима својим...", практично цео НЗ, у оправдање освете. A ja bih voleo da mi neko pokaze gde pise da ti recimo Sijakinicu mozes da oprostis samar koji je meni neko odvalio? Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 A ja bih voleo da mi neko pokaze gde pise da ti recimo Sijakinicu mozes da oprostis samar koji je meni neko odvalio? Чим мени неко покаже где пише да треба да се светимо за било чије, па и шамаре ударене другима. Усвари, не мора, може се опраштати само у своје име, не пише нигде. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Чим мени неко покаже где пише да треба да се светимо за било чије, па и шамаре ударене другима. Imas u starom zavetu ....oko za oko, zub za zub .... tamo pise .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 A sada ti meni reci gde pise da ti mozes da oprostis samar koji je meni neko odvalio? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Hajde, cekam ... gde pise da ti mozes da oprostis samar koji je meni neko odvalio Sijakinicu? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Октобар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Погрешно сам разумео... Срђан Шијакињић and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Imas u starom zavetu ....oko za oko, zub za zub .... tamo pise .... Погледај претходни пост, уредио сам га да не компликујем безвезе - не може нико да опрости у туђе име, само не видим какве то везе има са чињеницом да је освета начелно неприхватљива у хришћанству. Те речи из СЗ је лично и недвосмислено опозвао сам Бог, речима које сам парафразирао у одговору Судији, што је записано у Новом Завету, чиме је Стари Завет престао да важи у оним деловима који су изричитно регулисани у Новом, што би рекли правници - lex posterior derogat legi priori - касније донешен закон укида ранији. Andre Williams, Mironosica and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Погледај претходни пост, уредио сам га да не компликујем безвезе - не може нико да опрости у туђе име, само не видим какве то везе има са чињеницом да је освета начелно неприхватљива у хришћанству. ima veze itekako, posto ljudi vole pausalno da oprastaju samare koje primaju drugi, pa me zanima gde je to napisano? Napisano je da oprosti onaj koji je osamaren a ne onaj koji je gledao kako ovoga samaraju, pa me zivo zanima odakle tolika potreba da "posmatraci" oprastaju samare i da se to racuna u neku veliku hriscansku vrlinu? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Те речи из СЗ је лично и недвосмислено опозвао сам Бог, речима које сам парафразирао у одговору Судији, што је записано у Новом Завету, чиме је Стари Завет престао да важи у оним деловима који су изричитно регулисани у Новом, што би рекли правници - lex posterior derogat legi priori - касније донешен закон укида ранији. Ovo je tacno , ali bih molio i da mi pojasnis ti ili ko drugi sta znace ove reci iz Otkrovenja: “9. Ако ко има ухо нека чује. 10. Ко у ропство одводи, у ропство ће отићи; ко мачем убија, треба и он мачем да буде убијен. Овдје је трпљење и вјера светих.” Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 ima veze itekako, posto ljudi vole pausalno da oprastaju samare koje primaju drugi, pa me zanima gde je to napisano? Napisano je da oprosti onaj koji je osamaren a ne onaj koji je gledao kako ovoga samaraju, pa me zivo zanima odakle tolika potreba da "posmatraci" oprastaju samare i da se to racuna u neku veliku hriscansku vrlinu? Па јер је Христос рекао да треба опростити, без даљих прецизирања, зато је велика хришћанска врлина. Ја не знам одакле толика потреба да се дело Благојево оправда из хришћанског угла. Већ смо се сложили да је разумљиво, људски, храбро, пуно срца, правдољубиво, саосећајно... али у складу са хришћанством и поруком јеванђеља не може бити па до сутра да расправљамо. Не знам што је то тешко прихватити. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Ovo je tacno , ali bih molio i da mi pojasnis ti ili ko drugi sta znace ove reci iz Otkrovenja: “9. Ако ко има ухо нека чује. 10. Ко у ропство одводи, у ропство ће отићи; ко мачем убија, треба и он мачем да буде убијен. Овдје је трпљење и вјера светих.” Мене су учили да су се од тумачења Откровења уздржавали и неки од највећих умова Цркве, да је сама Црква врло опрезна у томе, тако да ја сигурно не бих сада седео за компом и ћаскао на форуму када бих знао да ти појасним речи из Откровења. Уосталом, како може ишта, било који други цитат да засени јасне и недвосмислене речи самог Христа? DYNABLASTER, Miss D and Andre Williams је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Па јер је Христос рекао да треба опростити, без даљих прецизирања, зато је велика хришћанска врлина. Ја не знам одакле толика потреба да се дело Благојево оправда из хришћанског угла. Већ смо се сложили да је разумљиво, људски, храбро, пуно срца, правдољубиво, саосећајно... али у складу са хришћанством и поруком јеванђеља не може бити па до сутра да расправљамо. Не знам што је то тешко прихватити. Meni licno je tesko da prihvatim i osudu ovopg Blagojevica jer je istovremeno sa pozivom na oprastanje upucen poziv i na neosudjivanje .... Pa zasto onda osudjujemo nekoga ko je ubio posto ni to nije u duhu hriscanstva? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Уосталом, како може ишта, било који други цитат да засени јасне и недвосмислене речи самог Христа? Pa ne bi bilo Otkrovenje u Novom zavetu da je u suprotnosti sa onim sto je govorio Hristos .... te me stoga zanima sta znace ove reci iz Otkrovenja? Ko ce to da tera u ropstvo one koji su terali u ropstvo i ko ce da ih ubija? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Opraštati tamo gde nema kajanja je povladjivanje zlu... Dakle nije svako opraštanje pozitivna stvar Crveni Baron, Istochnik, horatio and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука