Срђан Шијакињић Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 brate ja nisam pacifista ni malo pa se isto zalažem za mir Очигледно не мислимо на исто кад кажемо "пацифиста"... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Само се констатује да је из хришћанске перспективе овај атентат немогуће оправдати. Може БЈ да буде велехришћанин, то нико није спорио, као што може и било ко други који је нешто некад згрешио или греши и даље, али је сам чин, осветничко убиство, негативан чин, као и сваки други грех. Ако је БЈ узоран хришћанин, то је упркос овоме. Опет наглашавам, ако је у питању само освета, а не нека превентивна акција. Постоји некритички однос према многим историјским личностима. Или се кују у звезде или се вуку кроз блато. Велико је питање да ли је Карађорђе неко ко би требало да буде узор за било чије изграђивање личности. Имао је добра и лоша дела, једна не потиру друга. Да, легитимност чина освете. То је тотално људски разумљиво и људски правично, али људски ваљда треба превазићи. Наравно, не сматрам овакву освету злочином, ни најмање, али ни позитивним чином којем би требало одати част. Била је и освета и превентивна акција. Ја му одајем част. Истина је треба надоградити човека кроз покајање и обожење. Али треба поћи са људских позиција а кукавица је само пола човека, прво нек он постане човек. Благоја ће лако Бог апдејтовати преобразити и обожити, јер је он цео човек као што су то били и наши стари Немањићи без обзира шта су све у животу починили. А и Карађорђе је био цео човек.Као што је и Савле био цео човек а не лицемер и кукавица. Што на жалост са многим данашњим православцима није случај. feeble, Walter, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Мислим да се нисмо разумели... Испало је да ја сада заговарам пацифизам и једино пацифизам и да се гађам неким курвама тамо... Није тако. Ја разумем његов потез, разумем и револт, разумем и жељу свих људи да такав монструм од човека просто не буде међу нама, међутим не могу да се сложим да је ово било јуначко дело, пре свега било је људско, револтно и очекивано. И сам си написао да не сматраш Благоја јунаком, па откуда онда цела ова преписка? Разумем и шта хоћеш да кажеш - истина је, да смо се кроз векове понашали сви као пацифисти (читај стрине) сигурно је да би овај народ још давно заборавио свој идентитет, и ја сам тога свестан. Стога се не усуђујем да размишљам као мудрац из топле фотеље, јер је највећа истина у свему - ја НИСАМ био у његовој кожи. Мени нико није заклан у ближој или даљој фамилији и стога можда немам право. Иако се све више информишем о томе шта се заправо догађало у тим логорима, и иако ми доста пута дође да прекинем све то, знам да немам право да заборавим на све њих. Међутим, Бог је већи од тога, Он нас учи како да се постављамо и понашамо. Зар свети Мученици нису могли да се одрекну Господа на минут и тиме избегну иста таква страховита мучења? Могли су али нису, имали су вере и храбрости да иду до краја! Али сваки њихов изгубљени живот је рађао хиљаду нових пробуђених душа међу поспанима... зато кажем треба бити мудар. Нисам ја ни невин, ни курва, а да се плашим, па сигурно да је истина, иначе бих био на Косову сада, борио бих се, за још неки идеал. Nikola,imenjače nisam ja na tebe mislio uopšte kad sam pisao ovo,mislio sam generalno,znam cega sve ima i smeta mi to jer nije dobro.ja lično se ne slažem da je Bogoje junak,junak se ne postaje tako što ti je vrijedna meta po meni... Što se tiče hrišćanstva i ovoga sa Blagojem,ja se ne usuđujem reći ništa,slab sam ti ja teolog brate,ja sam ti više za kopanje kanala Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Misliš da je i Avesalom bio Božiji pomazanik, od njega je takođe bežao... Е о томе ти причам. Иста је таква била историја Немањића. По суду савремених православаца сви би се провели као и Благоја. Авесалом му је био син, дакле потенцијални помазаник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Била је и освета и превентивна акција. Ја му одајем част. Истина је треба надоградити човека кроз покајање и обожење. Али треба поћи са људских позиција а кукавица је само пола човека, прво нек он постане човек. Благоја ће лако Бог апдејтовати преобразити и обожити, јер је он цео човек као што су то били и наши стари Немањићи без обзира шта су све у животу починили. А и Карађорђе је био цео човек.Као што је и Савле био цео човек а не лицемер и кукавица. Што на жалост са многим данашњим православцима није случај. Кад овако поставиш слажем се. Сви поменути су имали срца, стављали су неког и нешто испред себе и из те перспективе океј, нема дилеме, ближи су циљу него они који су мирољубиви из кукавичлука и јер им није довољно стало ни до чега... Ја сам само причао из принципијелног угла. Баба је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Porediti Blagoja i Gavrila Principa ne možemo,nisu isti motivi,kod Gavrila su motivi bili borba za slobodu,ovdije to nije bio slučaj,već se radi uglavnom o osveti. Šta ćemo sa onim ustašom Ilijom Stanićem koji je ubio Maksa Luburića u Španiji,zapovijednika logora Jasenovac,jel i njega trebamo zvati junakom...On je bio očajnik ucijenjen od strane komunista i kao takav ubio Luburića da spasi sebi glavu... Već sam rekao da ja mislim da se junak ne postaje tako što ti je velika meta. Inače smatram da kod atentatora jedino što se ima poštovati je hrabrost.Spremnost na samožrtvovanje po pravilu nije odlika atentatora,ničeg drugog časnog i viteškog tu nema.Sve zavisi od motiva,zato je za mene Gavrilo Princip junak,a Blagoje nije. Ništa Srbin nije dobio naknadnim ubistvom Pavelića sem eto osvete koja je em sama od sebe prljava em je i sa samog stanovišta osvete sitna,šta znači ubiti jednog starca,neće to umanjiti one strahovite poslijedice ni za 1 promil. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Лепо сам питао Мироносицу и остале који су покренули то питање: Какве везе има то што је Благоја рокно Павелића са питањем типа где је ту Хришћанство? То је брате просто речено освета. И није пука освета у своје име, него освета у име целог народа. И слаба је освета какву је крвник заслужио. И шта сад више о томе да се паламуди? Какво је то натезање приче са Благојевим Хришћанством, јел њему неко држо свећу у животу па зна какав је он Хришћанин? Ко овде уопште може да каже: Ја познајем Благоја лично и знам какав је он Хришћанин! Или зашто би се овај један патриотски чин Благоја оспоравао у име Хришћанства? Зато што је овде хипи пинк православље превагнуло или је Благоја неки поремећени убица који је ето из чиста мира убио невиног Павелића... Читате ли ви људи уопште историју? Па Карађорђе је отфикарио православном попу главу због пар погрешно изговорених речи. Ово што наводите везе ниђе нема ни са православљем, ни са вером, ни са чим. То је неки холивудски хипи трип и ништа друго. Православље је пре свега живот у вери, а тај живот донесе често такве околности које не можете објаснити нити укалупити тим вашим пуританским триповима. Не тражи се данас ни од кога да буде Благоје, или Карађорђе или Обилић, па да иде на Косово да утепа Хашима Тачија. Мада би била правда да га неко звекне. Тражи се само толико да не лупате глупости. Да не судите спрам својих аршина и трипова него да покушате да схватите живот дубље, веру дубље, историју дубље, судбину овог народа дубље, а не тако површно. Ја се често питам на овоме форуму колико је IQ појединих форумаша. Разумем да људи имају дилеме. Али кад чују другачије мишљење не желе да поразмисле него одма осуде испаљују, одма предрасуде. Шта је сад Благоје зликовац по суду овде појединих зато што је убио зликовца? Ма ајте молим вас, онда су савезници у другом светском рату који побише онолико нациста за време рата и по рату такође сви одреда зликовци. Није Благоје побио Павелићеву породицу свезану жицом преклавши их ножем и гурнувши у јаму. Него зликовца и масовног убицу. Свугде у свету се одаје част оним људима који стану у крај масовном убици а овде се доводи у питање легитимност тог чина. Па ви сте бре неки свеци мајку му какве свет још није видео ! AMIN... Ђуро Станивук and Tenkista је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tenkista Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 После 4 године гледања усташких злочина није ни чудо зашто се у Благоју родила жеља за правдом!Видевши да је умакао он је пошао да одради оно што би сваки суд требао да досуди оваквом злочинцу(после 2 светског рата главе су летеле за много блаже ствари).Не оправдавам га али разумем. horatio, kordun, Miss D and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 http://savepic.org/3666194.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 ...а није, читај "Христос у руским тамницама", ето конкретно случај Сахалинац. ja sam izneo konkretan slučaj ,kad i zašto... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 "...да сви буду једно..." ajde ne zaleći se tako bezveze ,,jedno" mogu biti samo hristoliki ljudi (ne samo hrišćani), a ostali su zločinci NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Срж наше расправе је Стари или Нови Завет. Око за око или Љубите непријатеље. Лепо рече један... већина нас још увек живи Старим заветом, ретки су који живе Нови. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Срж наше расправе је Стари или Нови Завет. Око за око или Љубите непријатеље. Лепо рече један... већина нас још увек живи Старим заветом, ретки су који живе Нови. Већина у Србији а и свету још живи паганизам, ретки су који живе Стари Завет а још ређи који живе Нови. Ајде да поставимо ствари онакве какве јесу, да се не лажемо. NemanjaVa, Miss D, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 c,c,c,c .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 Нека драги Бог подари Благоју Јововићу рајско насеље! Istochnik, horatio, kordun and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 26, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2013 "If you're a Christian who supports killing your enemies and torture, you will have to come up with new name for yourself..." http://www.youtube.com/watch?v=q0meqBtfkHE Miss D је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука