Дејан Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Па има прилика за тако нешто колико хоћеш. Ето неке усташе су и даље живи, има зликоваца из рата у БиХ. На Косову убијали, мучили и оно најстрашније, вадили органе. Нико није осуђен и нико их не јури. Тако да имате прилика колико хоћете. Али сви јунаци ником поникоше и у црну земљу погледаше. vidi prijatelju, nije ni Blagoje neko iza koga baš niko nijje stajao. Malo te stvari idu drugačije ali ti je kritiika delom na mestu ,samo pogreno upućena verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miss D Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Реци ми да се шалиш...или имам ја једно питање за тебе: шта су Св. Кнез Лазар, Св. петар Цетињски, Св. Александар Невски, Св. Стеван Штиљановић....даље изабери сама - шта су они светитељи или убице?! Ја дилему немам, а ти сестро би требала да ставиш прст на чело... (уколико се не шалиш, али у том случају шала није баш успјела). Reci ti nama da se salis.. prvo poredis ljude koji su kanonizirani od strane crkve sa covjekom koji to nije. Drugo, poredis jednog covjeka sa tim istim sv. Petrom Cetinjskim koji je rekao: Svakoga Crnogorca... molim i zaklinjam neka svaki stoji s mirom i neka trpi kako i ja trpim, zašto znam da će naše trpjenije bolje za nas biti, nego li ikakva naša osveta... (Poslanica Katunjanima, 1805. g.) A ja ne bih rad ni Turčinu, koji je dobar i pošten čojek, nikakva zla koliko ni dobrome ni poštenome Hrišćaninu, zašto znam što mi Bog zapovijeda... (Poslanica Drobnjacima, 1809. g.)... primer samo.. Tacno je da su svi oni radili nesto za dobrobit naroda svoga (Lazar i Stefan cuvali zemlju od turaka, Aleksandar Nevski ruske zemlje od katolika) ali ono pitanje za koje kazes da sestra stavi prst na celo: ni danas svjestenik nece da te pricesti ako si ubio covjeka (ili ako je zena radila abortus), nego ti kaze pokaj se, da ti oprost i cekas neko vrijeme, opet postis i ispovjedis se pa onda mozes dobiti pricest. Jer Bog, Otac nas rece: Osveta je moja. Stoga, zanimljivo pitanje da li neko ko je ubio i jednog covjeka moze biti svetac.. I ne zaboravi, svece mi biramo, a svi mi smo ljudi, gresni i uzimamo sud u svoje ruke. A niko od nas ne zna da li Bog priznaje tu istu osobu za sveca ili ne... Drugim rijecima: mi biramo sta nam je srcu milo. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Boze sacuvaj kolko krvolocnog spinovanja u jednoj temi. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Bilo bi najbolje da su mogli da ga kidnapuju i dovedu nazad u Jugoslaviju na suđenje, kao Izraelci Ajhmana, koji se isto skrivao u Argentini. Ali verovatno nisu imali resurse (a možda ni volju) da to urade. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Jer Bog, Otac nas rece: Osveta je moja. Stoga, zanimljivo pitanje da li neko ko je ubio i jednog covjeka moze biti svetac.. I ne zaboravi, svece mi biramo, a svi mi smo ljudi, gresni i uzimamo sud u svoje ruke. A niko od nas ne zna da li Bog priznaje tu istu osobu za sveca ili ne... Drugim rijecima: mi biramo sta nam je srcu milo. Ovo mi je zanimljivo možeš li nešto više o tome? Ne mogu da se ne setim Apostola Pavla. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Bilo bi najbolje da su mogli da ga kidnapuju i dovedu nazad u Jugoslaviju na suđenje, kao Izraelci Ajhmana, koji se isto skrivao u Argentini. Ali verovatno nisu imali resurse (a možda ni volju) da to urade. Pa da se sve sazna ... ma hajte molim vas ... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Boze sacuvaj kolko krvolocnog spinovanja u jednoj temi. Šire govor mržnje brate,vidiš da Željko "pušća" bradu... nego,da te pitam šta znači spinovanje na velikosrpskom? Daj da i ja budem malo,napredan...kako da se izrazim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Ubica je onaj koji ubija,nedužnog , nevinog ,slabijeg, itd... Ubiti Pavelića je značilo obezglaviti zver u emigraciji, pobrkati im račune, ko zna koliko novih zločina je sprečeno na ovaj način http://www.youtube.com/watch?v=RHnYayjFL-Q Slušaj od 1.34 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Ljudi jel Patrijarh srpski ima opciju da pozove narod u rat,ili ja to krivo znam? Duhovnost je najvažnija,ali nikako sa njom ne treba muškarac da se poženstveni,jer će takav biti sitan i pred ljudima i pred Bogom.Sijetite se našeg Pavla pokojnog,uvijek je bio strog i blag,kako kada treba,to čini čovijeka velikim. Mada ne bi me čudilo da u zadnje vrijeme počnem slušati kako i naš Pavle nije valjao,danas je sve moguće.Ovo ja pišem onako kako ja vidim,možda sam u krivu,ne odnosi se na nikoga posebno,da ne bi slučajno neko to pomislio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Сети се какав је муштулук добио код Давида весник погибије царевог личног непријатеља, морамо тежити примерима изнад себе, о томе говорим...не судити на нам се не би судило, ако сам ја мерило рђавих заправо и нема...пуцао сам да убијем, у људе... Ajde redom -vjesnik toga je tako prosao jer je:1. donio vijest o smrti Božijeg pomazanika (Saula), 2. donio vijest o smrti Davidovog dragog prijatelja, Saulovog sina(Jonatana), 3. jer je time htio da odobrovolji cara Davida i ušlihta mu se (glupo). Po mjerilima koja zagovaraju neki na forumu i car David je ubica, ali gle čuda - Gospod ga zbog toga ne okrivi i ne kazni, vec što uze ženu Urije Hetejina i njega ubi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Reci ti nama da se salis.. prvo poredis ljude koji su kanonizirani od strane crkve sa covjekom koji to nije. Drugo, poredis jednog covjeka sa tim istim sv. Petrom Cetinjskim koji je rekao: Svakoga Crnogorca... molim i zaklinjam neka svaki stoji s mirom i neka trpi kako i ja trpim, zašto znam da će naše trpjenije bolje za nas biti, nego li ikakva naša osveta... (Poslanica Katunjanima, 1805. g.) A ja ne bih rad ni Turčinu, koji je dobar i pošten čojek, nikakva zla koliko ni dobrome ni poštenome Hrišćaninu, zašto znam što mi Bog zapovijeda... (Poslanica Drobnjacima, 1809. g.)... primer samo.. Tacno je da su svi oni radili nesto za dobrobit naroda svoga (Lazar i Stefan cuvali zemlju od turaka, Aleksandar Nevski ruske zemlje od katolika) ali ono pitanje za koje kazes da sestra stavi prst na celo: ni danas svjestenik nece da te pricesti ako si ubio covjeka (ili ako je zena radila abortus), nego ti kaze pokaj se, da ti oprost i cekas neko vrijeme, opet postis i ispovjedis se pa onda mozes dobiti pricest. Jer Bog, Otac nas rece: Osveta je moja. Stoga, zanimljivo pitanje da li neko ko je ubio i jednog covjeka moze biti svetac.. I ne zaboravi, svece mi biramo, a svi mi smo ljudi, gresni i uzimamo sud u svoje ruke. A niko od nas ne zna da li Bog priznaje tu istu osobu za sveca ili ne... Drugim rijecima: mi biramo sta nam je srcu milo. Ovako, da se ne bih ponavljao - vec sam napisao zašto ide to poredjenje. Drugo, što ti pominješ - i to sam napisao, samo treba čitati. Trece, u vezi sa tim ko je sveti, pa imaš kalendar pa vidiš ili ne vjeruješ Crkvi?! Evo jedan vrlo poučan tekst koji se tiče Sv. Petra Cetinjskog: http://www.rastko.rs/filosofija/jagnje/mitropolit_amfilohije.html Meni je to dovoljno ubjedljivo, e sada, sestro, ako tebi nije - ja sam tu nemocan. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Kud ste vi otisli braco i sestre... Ante Pavelic i ustaski zlocini pod njegovom direktnom komandom su nesto sto je najsvirepije sto je svet ikada video. Zlotvori ne samo sto su ubijali decu,bake,deke,zene,nego su ih mucili,klali polako da vise pate,sekli usi,noseve,pekli na raznjevima,ubijali sve zivo,srecu je imao onaj koji je bio ubijen istog trenutka. I onda uz pomoc ko zna koga Ante Pavelic odlazi i bezi iz nase tadasnje zemlje u Argentinu,ne zaboravite da ta ista sadasnja zemlja uz niz nelogicnosti po kratkim postupcima sudila cetnicima i svim zivima koji nisu bili na strani partizana dok su ustase mahom prolazile tako sto su bezali iz zemlje. I sta se desava,jedan covek je odlucio da nadje zlikovca i da mu presudi da bar tako bar tom truncicom ne prodje i u ovozemaljskom zivotu nekaznjeno. Nije ga ubio dok je bio sa porodicom,cekao je tek drugi dan,a sta su ustase radile porodicama i deci smo vec pricali,dakle tu je pokazao koliki je covek. Nije cak hteo ni da ga ubije vec da ga natera da odgovara,a mogao je imao je dakle jos 7 metaka taj dan kada ga je ranio,hteo je da on odgovara za svoje zlocine. Pritom Pavelic je prvi krenuo da puca na njega kad je shvatio da se nesto cudno desava,dakle tek nakon toga je Blagoje uzvratio.Pritom Pavelic je stradao par godina kasnije. I na kraju je otisao pod Ostrog i jos sve to ispovedio da ostane istina. Mnoge ustaske zlocine i dan danas 2013 godine nisu rasvetljeni i dalje zvanicna istorija nije dala tacne podatke o njihovim svirepostima i dalje se sprdaju sa zrtvama,ako nista bar ovako Pavelica je stigla kazna. I junak nego sta i o cemu vi pricate,ako je on junak i heroj za vecinu Srba to ne znaci da mu se mole u crkvi i da ga proglasavaju za sveca. Junak,nista manji od Obilica,Karadjordja,Sindjelica. Жика, Ђуро Станивук, horatio and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Хтео сам сестра Мироносици одмах да одговорим на ово питање и на њену дилему ... али рекох ајде да не потенцирам то се она само шали .. но видим да је опет постзављено па ево .. Одоговор сестро драга .. је такође у тексту ... али га треба прочитати .. не кажем да ниси.. али треба читати како с ечита.. што такође не кажем да ниси .. но ево одговора... Исти тај Павелић који је побио стотине хиљада жена и деце,.. и не само њих него и стараца ..није убивен тог дана само што је БИО са својом кћерком и женом ... Благоје очито није мрзео .. јер да јесте .. још и пре би убио и ћерку и супругу Павелићеву .. а ћерка није била дете.. већ одавно одрасла особа.. Тако да, ако и сада не видиш где је јунаштво а где није .. мораће то неко други .. од мене толико .. brate moj mili ja nemam problem da razlučim ko je junak a ko nije meni nije bilo jasno vaše poimanje junaka zamisli i tekst sam pročitala , sa velikim razumevanjem samo nisam vas razumela sad kad ste mi odgovorili mi je mnogo lakše jer i vas razumem hvala na odgovoru Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 brate moj mili ja nemam problem da razlučim ko je junak a ko nije meni nije bilo jasno vaše poimanje junaka zamisli i tekst sam pročitala , sa velikim razumevanjem samo nisam vas razumela sad kad ste mi odgovorili mi je mnogo lakše jer i vas razumem hvala na odgovoru Једном речју имаш тајну нећеш с нама да је делиш пушташ нас да останемо кретени. Јел то? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука