Александар Милојков Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=PT8JlRVEcPo&feature=youtu.be Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 По мом мишљењу, убедљиво најслабија трибина АС до сада. Тема је потпуно промашена. Готово да ништа нисмо чули о самој теми. Послушајте. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Г. Мирко Ђорђевић помиње Арија и његово учење о Богу. Нажалост, види се да г. Ђорђевић не зна шта је Арије учио. Такође, износи неистиниту тврдњу да је Црква на никејском сабору, 325. године, прогласила Христа за Бога, као да он до тада у Цркви није тако исповедан. То једноставно није тачно. Свако ко се лати доникејске хришћанске књижевности, видеће да г. Ђорђевић не говори истину. За Арија рођење Логоса од Дјеве Марије није био његов почетак постојања у апсолутном смислу, као што му г. Ђорђевић учитава. Арије је учио да је Син Рођен од Оца на вечном плану, али га је у суштинском смислу одвајао од Бога Оца. Зато је дошао до закључка да Син није Бог. Почев од апостола Павла, хришћани јасно и отворено исповедају Христа као Бога ("У њему обитава пуноћа божанска у телу", каже апостол Павле), па преко апостолских ученика, апологета, све до никејских отаца. Није тачно да је таква тврдња почела да постоји тек од 325. године. Црква је на том сабору одбранила своје предањско учење од јереси аријанства. Ignjatije, Raymond Red Reddington, obi-wan and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Такође, г. Ђорђевић Арија назива бискупом (епископом). Арије није био епископ већ свештеник (поп, што би се данас рекло). Такође, г. Ђорђевић тврди да је Константина крстио свештеник. Није. Крстио га је Јевсевије Никомидисјки, епископ. Све у свему, превише неистина и полуистина. Недопустиво за једну јавну трибину, уколико она претендује да буде озбиљна. obi-wan, Raymond Red Reddington, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Срђанова тврдња: "Сви се ми рађамо као атеисти." Не знам какве ово везе има се едиктом, али ћу прокоментарисати јер се ради о бесмислици (исто као тврдња да се све младице парадјза рађају без плода). За шта је то аргумент? Да је атеизам бољи или природнији од вере? Па ми се рађамо и као неписмени, без говора, без ходања, без вршења нужде у толаету... Значи ли то да је боље да останемо неписмени, неми, пузећи и са памперс пеленама? Аристотел би овде жестоко искритиковао Срђана. Одређење бића налази се у његовој ентелехији (крајњој остварености). Потенција и актуалност иду заједно и тако се посматрају. ИгорМ and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Најбоља реченица на трибини јесте она где г.Оршолић тврди да је у Сарајеву срео само једног атеисту - Суљу, којем је Мујо убио Бога у њему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Mene zanima ko je Mirka Djordjevica i Z.Tucica promovisao u tako poznate i priznate verske analiticare? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Mene zanima ko je Mirka Djordjevica i Z.Tucica promovisao u tako poznate i priznate verske analiticare? Нико. Сами себе, односно промовисали су их јадни, бедни, плуписмени и крајње непрофесионални српски медији. Ево, сад је г. Мирко представљен и као књижевник. Више човек ни не зна шта је он по струци. Али, добро, то је друга прича. Ја сам више слушао шта он прича, невезано и небитно шта је по струци. МилошБГ, Баба, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Све у свему, превише неистина и полуистина. Недопустиво за једну јавну трибину, уколико она претендује да буде озбиљна. Istog sam mišljenja iako sam pogledao neke 2/3 od čitavog sadržaja tribine. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Срђанова тврдња: "Сви се ми рађамо као атеисти." Не знам какве ово везе има се едиктом, али ћу прокоментарисати јер се ради о бесмислици (исто као тврдња да се све младице парадјза рађају без плода). За шта је то аргумент? Да је атеизам бољи или природнији од вере? Па ми се рађамо и као неписмени, без говора, без ходања, без вршења нужде у толаету... hahah istina! Odlicno si razbio ovaj argument. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 По мом мишљењу, убедљиво најслабија трибина АС до сада. Тема је потпуно промашена. Готово да ништа нисмо чули о самој теми. Послушајте. Зар имају неку бољу? Ја сам само погледао извештај са оне о Хришћанству и сексуалности, где сем полуистина, тј лажи, нису ништа друго ни износили. Тако да мислим да су им све трибине смеће, у смислу да расправљају о појмовима које не познају, са циљем клеветања цркве, и религије уопште. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Била је одлична трибина онда када је Милојков учествовао. И више него одлична. Мени су сви били драги. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 18, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Овај тип, Малдоран, помиње Поуке у негативном контексту и обмањује слушаоце да наш сајт подржава "клерофашисте", шта год они били... То беше онај лик што тера децу да хакују наш сајт? Има читава тема о томе... сећам се да смо нешто и у новинама писали Како јадна опсервација. Ignjatije, Млађони and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Г. Мирко Ђорђевић помиње Арија и његово учење о Богу. Нажалост, види се да г. Ђорђевић не зна шта је Арије учио. Такође, износи неистиниту тврдњу да је Црква на никејском сабору, 325. године, прогласила Христа за Бога, као да он до тада у Цркви није тако исповедан. То једноставно није тачно. Свако ко се лати доникејске хришћанске књижевности, видеће да г. Ђорђевић не говори истину. За Арија рођење Логоса од Дјеве Марије није био његов почетак постојања у апсолутном смислу, као што му г. Ђорђевић учитава. Арије је учио да је Син Рођен од Оца на вечном плану, али га је у суштинском смислу одвајао од Бога Оца. Зато је дошао до закључка да Син није Бог. Почев од апостола Павла, хришћани јасно и отворено исповедају Христа као Бога ("У њему обитава пуноћа божанска у телу", каже апостол Павле), па преко апостолских ученика, апологета, све до никејских отаца. Није тачно да је таква тврдња почела да постоји тек од 325. године. Црква је на том сабору одбранила своје предањско учење од јереси аријанства. Ma brate, sta se cimas oko deda Mirka, dokle god im je on autoritet za veru, tu nema sta ozbiljno da se kaze... Ignjatije and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Овај тип, Малдоран, помиње Поуке у негативном контексту и обмањује слушаоце да наш сајт подржава "клерофашисте", шта год они били... На ком минуту спомиње Поуке? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука