МилошБГ Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 E odgledao sam par minuta...iskreno pomislio sam u sebi "koji debili" i koji pokusaji duhovitosti. Pa ove njihove "argumente" bi pobio ciga od 12 godina sto nedeljom prosi ispred crkve. Imao sam transfer blama,to je ono kad tebe bude sramota umesto nekoga. I ocekujte od mene da krenem na pisanija ovde i to bez koriscenja zareza i tacki i eto i mene na njihovom skupu jupi. Nego ko to posecuje? Koliko ljudi tamo ima? Deluje smesno,ali stvarno,kao neki los pokusaj stend ap komedije. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Човек изрекламирао Поуке и НСПМ, мада мало живчан.. Добра реклама... Баба је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 sto se tice cinizma, zasto se cudite? pa AS su skroz ne profilisanog nastupa u "javnom diskursu", kako onaj sistavac voli da kaze, a pretenduju na nekakvu ozbiljnu i osmisljenu kritiku drustva politike i kako vole da kazu "zdravog razuma". pride pate od toga da se prikazu kao gorostasi kulture, naucnog misljenja, humanizma ...itd. a puni su najnizih strasti a rekao bi i inostranih finansija, kao u ostalom i nasi desnocarski pokreti (vajni branitelji pravoslavlja). pa na pocetku klipa imate simbol gde figura coveka baca veru/vere u smece, uvodnicar i moderator diskusije ima recnik kao da je na sednici CK KPJ, sama diskusija veze sa ediktom nema, i na kraju kao slag na tortu: ateisti brane ekumenski karakter proslave i zale sto dve crkve nisu vise saradjivale.....mislim smehotresna olimpijada. inace da se razumemo i ja sam protiv zaista vestacki nategnute slike sklada drzave i vere. zaista ne vidim potrebu za tim da kojekakvi politicari moraju prisustvovati verskim proslavama. smatram to unizenjem vere i zaista besmislom, pogotovo u slucaju nasih politicara. medjutim od onog mitinga za kosovo i metohiju gde su ljudi kojima sam zaista verovao izveli "pomen vladi", gresku neverovatnih teoloskih razmera, a slove za nase vrhunske teologe, vise me nista od nasih episkopa i mitropolita ne moze iznenaditi. od tad mi je potpuno jasno da su pocevsi od patrijarha pa na nize, duboko duboko usli u politiku i spremni su da prave kompromise za rad imaginarnih ciljeva, pa cak i na stetu vere a trebali bi da su cuvari i pastiri vere u narodu. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Nego ko to posecuje? Koliko ljudi tamo ima? Deluje smesno,ali stvarno,kao neki los pokusaj stend ap komedije. Па није баш све тако црно. Буде ту и веома квалитетног да се чује. Чак и на овој трибини, која је заиста слабија од свих осталих, било је реченица вредних пажње. Г. Ђорђевић је истакао културолошку и цивилизацијску димензију Миланског едикта (допринос међусобној толеранцији различитих), што је тачно. Г. Оршолић је говорио и о хуманој и социјалној димензији (утицај хришћанства на промену свести, односа према робовима, итд.). А буде ту људи, како кад. Углавном буде их неколико десетина (када сам ја учествовао, била је пуна сала; наравно, не због мене већ због интересантне теме и веома квалитетних учесника, у првом реду ту мислим на професора Ћирковића). Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 zaista ne vidim potrebu za tim da kojekakvi politicari moraju prisustvovati verskim proslavama. Милански едикт нема само верску димензију, односно није само значајан за Цркву. То је догађај од изузетног цивилизацијског значаја за целу Европу, са више аспеката. Зато не видим проблем да у његовој прослави учествују они којих се јубилеј директно тиче: држава и Црква. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Милански едикт нема само верску димензију, односно није само значајан за Цркву. То је догађај од изузетног цивилизацијског значаја за целу Европу, са више аспеката. Зато не видим проблем да у његовој прослави учествују они којих се јубилеј директно тиче: држава и Црква. Милански едикт има изричито политичку димензију, а везано и за Цркву. Духовно није утицао на Хришћанство. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Милански едикт има изричито политичку димензију, а везано и за Цркву. Духовно није утицао на Хришћанство. Можда хришћанство и хришћани не би постојали да није донесен Милански едикт. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Можда хришћанство и хришћани не би постојали да није донесен Милански едикт. Мислим да Бог неби дозволио тако шта. Хришћани су постојали и пре едикта. Многи гувернери области су били Хришћани који су штитили Хришћане на локалном нивоу. Едикт је свакако донео на популаризацији, али колико је то помогло Хришћанству видимо у историји Хришћанства када су многуи службеници Рима постали хришћани ради политичке каријере, а у пракси ништа осим симболичног присуства Литургији. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Можда хришћанство и хришћани не би постојали да није донесен Милански едикт. Svakako da bi postojalo, buduci da taj edikt nije zaustavio progone hriscana. Progoni su zvanicno prestali 311, kada je Galerije doneo jedan slican edikt, ali su hriscanski istoricari popularizovali Milanski edikt i Konstantina, pritom zaboravljajuci da spomenu coveka koji je, zajedno sa Konstantinom, doneo taj edikt - Licinija. Njega je Konstantin zbacio 324. i obezbedio vlast u celokupnom carstvu. Dakle, Milanski edikt je samo potvrdio odluke tog ranijeg edikta. Nista vise. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Па није баш све тако црно. Буде ту и веома квалитетног да се чује. Чак и на овој трибини, која је заиста слабија од свих осталих, било је реченица вредних пажње. Г. Ђорђевић је истакао културолошку и цивилизацијску димензију Миланског едикта (допринос међусобној толеранцији различитих), што је тачно. Г. Оршолић је говорио и о хуманој и социјалној димензији (утицај хришћанства на промену свести, односа према робовима, итд.). А буде ту људи, како кад. Углавном буде их неколико десетина (када сам ја учествовао, била је пуна сала; наравно, не због мене већ због интересантне теме и веома квалитетних учесника, у првом реду ту мислим на професора Ћирковића). Znas kako u 2 sata(kvalitetnog programa) i Mujo i Haso da pricaju izaslo bi bar nesto pametno. Ali samo predavanje gde neko ispred sebe izadje i spremi papire sa porukama na nekom forumu i gde o tome daje saljive komentare (ko sto rekoh jeftina stend ap komedija,losija od one na hepiju iako je delovalo nemoguce),gde komentarise zareze i slicne stvari...pa to je u startu dno dna.Zamisljam iole normalnog coveka koji ce pred predavanje reci uh sta tamo da pricam,cek idem na forum istampacu par poruka i onda cu pricati o zarezima i o tome kako je to smesno 10 minuta. A da ne pricam na argumente koje si ti pobio,a ko je bi pobili i klinci iznad 6 godina,samim tim ovakve stvari su neozbiljne. Pitao sam zbog ljudi jer na ovom snimku mi je delovalo,da ih ima vise na tom stolu,nego u publici. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Nisam odgledao tribinu, mozda kad uhvatim vremena, al' ako je stvarno tacno sve ovo sto je izneto na ovoj temi, onda je to zaista najgora tribina od svih. Definitivno mora da se poradi na izboru ljudi koji ce biti pozvani da govore. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Ali samo predavanje gde neko ispred sebe izadje i spremi papire sa porukama na nekom forumu i gde o tome daje saljive komentare (ko sto rekoh jeftina stend ap komedija,losija od one na hepiju iako je delovalo nemoguce),gde komentarise zareze i slicne stvari...pa to je u startu dno dna. То стоји. Делим мишљење да је Срђан упропастио трибину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Pitao sam zbog ljudi jer na ovom snimku mi je delovalo,da ih ima vise na tom stolu,nego u publici. Изгледа (судећи по аплаузима, јер се публика ни не види на снимку) да их је на овој трибини било веома мало. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Милански едикт има изричито политичку димензију, а везано и за Цркву. Духовно није утицао на Хришћанство. Донео је слободу хришћанима, а то није мала ствар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 19, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2013 Za mene, konkretno, je progon hrišćana i kada čtec sa pevnice tako brzo pozove da se poklonimo Bogu da to ne može u datom vremenu izvesti ni počivši Brus Li... е вала баш ...... facenew22222222 :good2: Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука