Avocado Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 To sto ja nju nazivam "rasprdjenom" umetnicom je potpuno pristojno i to je moja umetnicka sloboda i metafora koju ja koristim sa istim pravom sa kojim i ona kao "umetnica" koristi neke druge metafore. Izvini, ja sam mislio da ti tvrdiš da si ti pristojan a ona nepristojna... nisam shvatio da tvrdiš da ste isti... A ti pokusavas da odluku direktora tumacis sa pismom i razmisljanjem Vledike a radi se o dve razlicite odsobe sa razlicitim i ulogama i ovlascenjima. Direktor je zabranio izlaganje doticnog dela zbog zastite zakona a Vladika brani tu odluku sa svojim recima i sa njegovom "umetnickom slobodom" kako mu dolikuje. U poruci na koju si odgovorio ja sam komentarisao/tvrdio to da u ovom slučaju ne postoji nikakvo vređanje verskih osećanja, i nisam ni jednom rečju komentarisao formalna ovlašćenja direktora, jer je navodno zakonsko ovlašćenje Fajgelja da "spreči vređanje verskih osećanja" potpuno irelevantno ukoliko takvo vređanje nije ni postojalo. Zato je tvoj komentar potpuni non sequitur tj. trolovanje. Ali bez obzira na prethodno navedeno i na okolnost da za sada (po svemu sudeći) nisi spreman da objasniš po čemu vređanje u ovom slučaju postoji, baš me interesuje koja to odredba kog zakona ovlašćuje Fajgelja da cenzuriše delo koje vređa verska osećanja? Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Pogledajte samo kakve satanisticke slike on ima Ako idemo logikom "cenzure nepristojnih stvari" ako nam nekad dodje izlozba Franciska Goye ja mislim da je ukinemo oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Izvini, ja sam mislio da ti tvrdiš da si ti pristojan a ona nepristojna... nisam shvatio da tvrdiš da ste isti.. Pa isti smo, naravno, jedina razlika je u tome sto ja nemam nameru da svoje umetnicke tekstove izlazem po javnim ustanovama ... inace i ova "umetnica" i ja smo podjednako pristojni. U poruci na koju si odgovorio ja sam komentarisao/tvrdio to da u ovom slučaju ne postoji nikakvo vređanje verskih osećanja, i nisam ni jednom rečju komentarisao formalna ovlašćenja direktora, jer je navodno zakonsko ovlašćenje Fajgelja da "spreči vređanje verskih osećanja" potpuno irelevantno ukoliko takvo vređanje nije ni postojalo. Zato je tvoj komentar potpuni non sequitur tj. trolovanje. Ali bez obzira na prethodno navedeno i na okolnost da za sada (po svemu sudeći) nisi spreman da objasniš po čemu vređanje u ovom slučaju postoji, baš me interesuje koja to odredba kog zakona ovlašćuje Fajgelja da cenzuriše delo koje vređa verska osećanja? A kako bi ti onda definisao "vredjanje verskih osecanja" ? Sta bi bilo po tebi uvreda verskih osecanja? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 A kako bi ti onda definisao "vredjanje verskih osecanja" ? Sta bi bilo po tebi uvreda verskih osecanja? Evo ja cu da ti objasnim. To ti je kada neko u americi nacrta karikaturu muhameda onda talibani izadju da demonstriraju i oce da se taj neko uhapsi jer je uvredjo njihova religisjka osecanja. To ti je jedan mentalitet ljudi, koji ne mogu da prihvate da neko drugi ima negativno misljenje o njihovoj veri i ne mogu da prihvate njegovo pravo da to negativno misljenje iznese. Mironosica, Mилена КШ and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Pogledajte samo kakve satanisticke slike on ima Ako idemo logikom "cenzure nepristojnih stvari" ako nam nekad dodje izlozba Franciska Goye ja mislim da je ukinemo Ово је сад нешто вредно специјалног дивљења? Једина вредност овог дела је Гојин потпис и ту је крај. То је моје мишљење. Није свако дело било ког врхунског уметника нити подједнако вредно, нити за дивљење. Ко се диви свакој шкработини коју је Гоја урадио, тај онда потпада под патологију гајења култа личности тог уметника. Не треба укидати ништа али би, у том случају, требало направити селекцију радова...а ко хоће све да види нека тражи сам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Evo ja cu da ti objasnim. To ti je kada neko u americi nacrta karikaturu muhameda onda talibani izadju da demonstriraju i oce da se taj neko uhapsi jer je uvredjo njihova religisjka osecanja. To ti je jedan mentalitet ljudi, koji ne mogu da prihvate da neko drugi ima negativno misljenje o njihovoj veri i ne mogu da prihvate njegovo pravo da to negativno misljenje iznese. Pa reci mi onda odakle talibani i taj mentalitetr ljudi u evropskoj komisiji koja je zabranila neke izlozbe i odakle talibani u srpskoj skupstini koja je donela zakon kojim se sankcionise vredjanje verskih osecanja? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 A kako bi ti onda definisao "vredjanje verskih osecanja" ? Sta bi bilo po tebi uvreda verskih osecanja? Uh, sve što mi pada na pamet je previše uvredljivo da bih i kao primer napisao na ovom forumu... ali valjda ti možeš da opišeš šta ti osećaš, tj. šta u ovom delu vređa tvoja verska osećanja? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 srpskoj skupstini koja je donela zakon kojim se sankcionise vredjanje verskih osecanja? U Srbiji ne postoji nikakav zakon koji sankcionise vredjanje verskih osecanja. Pa reci mi onda odakle talibani i taj mentalitetr ljudi u evropskoj komisiji koja je zabranila neke izlozbe Daj mi izlozbu koju je Evropska Komisija zabranila zbog vredjanje religijskih osecanja. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Pogledajte samo kakve satanisticke slike on ima Ako idemo logikom "cenzure nepristojnih stvari" ako nam nekad dodje izlozba Franciska Goye ja mislim da je ukinemo Nego ovde Milosavljevicu ima jedan drugi problem sa ovom slikom. Ti uopste ne znas sta ova slika predstavlja i da je u stvari prikaz jednog Grckog mita, i da potpuno suprotno, ne vredja nicija verska osecanja vec upravo oslikava jedan paganski mit. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Nego ovde Milosavljevicu ima jedan drugi problem sa ovom slikom. Ti uopste ne znas sta ova slika predstavlja i da je u stvari prikaz jednog Grckog mita, i da potpuno suprotno, ne vredja nicija verska osecanja vec upravo oslikava jedan paganski mit. Ja odlichno znam sta ova slika predstavlja, sa obzirom da slikarstvo volim i pomenutog umetnika. Znam vise tumacenja njegove slike. Medjutim kao sto ona slika vrdja necija osecanja, moze da vredja necija druga osecanja. I to je cela poenta. Slike se ne zabranjuju na izlozbama zato sto vredjaju necija osecanja. \ Svaki akt zabranjivanja slika zato sto vredjaju osecanja je akt totalitarizma i akt protiv slobode izrazavanja. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 U Srbiji ne postoji nikakav zakon koji sankcionise vredjanje verskih osecanja. Znaci u Srbiji ljudi mogu da se vredjaju po verskoj osnovi? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Саопштење Црквене општине новосадске Црквена општина новосадска подржава одбрану светиње од скрнављења и заштиту верских осећања наших суграђана која је, од стране управе Културног центра Новог Сада, исказана на делу пре неколико дана када није дозвољено да у простору Трибине младих Културног центра Новог Сада буде изложен цртеж Распетог Исуса са рукама пуним новчаница. Црквена општина новосадска верује такође да су и друге хришћанске Цркве и заједнице у граду, као и наши суграђани јеврејске и муслиманске вере, солидарни са њеним ставом. Под слоганом уметности и слободе изражавања, по ко зна који пут, појединци су покушали да вређају најдубља и најтананија осећања верних људи у нашем граду, да се изругују светињи и да скрнаве Лик Богочовека Исуса Христа на месту које се зове–и јесте – Културни центар Српске Атине. Очигледно је да поштоваоци култа смрти, мрака и мржње покушавају да грађанима Новог Сада, немилосрдно и грубо, наметну своје гледиште на уметност и културу уопште. Како им тај покушај, овом приликом, није успео, захваљујући одлуци управе Културног центра и господина Андреја Фајгеља, директора поменуте установе, покренули су медијску хајку преко својих истомишљеника и сарадника плаћених из исте касе. Ти вајни заговорници слободе изражавања и слободног уметничког израза,који здушно и свим средствима бране лик и дело својих идеолошких вођа, спремни су да нападају и оцрне сваког ко мисли другачије од њих и ко се не уклапа у њихов калуп културе, уметности и слободе.Очигледно не схватају да слобода постоји само заједно са љубављу. Кад би то бар мало назрели, ослободили би се оковâ нетрпељивости, па не би ни помишљали да скрнаве Оваплоћену Љубав. Овом приликом, још једном, јавно исказујемо своју хришћанску и људску захвалност Управи Културног центра Новог Сада што је храбро стала у одбрану верских осећања већине својих суграђана, свесна да ће због тога претрпети многе критике мрзитељâ свега што је хришћанско и истински вредносно у савременој култури и цивилизацији. Црквена општина новосадска Нови Сад, 17. октобар 2013. Срђан Ранђеловић, feeble and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Мени се слика младе уметнице јако допала. Годинама сам на ФБ профилу имао овај Бенксијев (Banksy) графит (слика доле), за чије тумачење се не треба нешто посебно бити паметан. Као ни за слику о којој се овде говори (иако је естетика слике, према мом мишљењу, жалосна). Али, људи радије бирају глупост која заробљава, неголи Православље чија истина боли, али ослобађа. Рекао бих да је и овде тако и да је уметница наведене слике (хтеле или не хтела, била тога свесна или не, сасвим је небитно) учинила дубоку ствар. Наравно, сасвим ми је ОК што овде на теми други људи другачије мисле од мене и не деле ово моје виђење, то је добро. Славен, w.a.mozart, fsa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Ja odlichno znam sta ova slika predstavlja, sa obzirom da slikarstvo volim i pomenutog umetnika. Znam vise tumacenja njegove slike. Koja tumacenja znas? Ja znam samo jedno i sadrzano je u nazivu ovog dela. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 18, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2013 Искрено, не свиђа ми се рад. Ја бих рекла да ту нема неке поруке осим што умјетница жели да скрене пажњу на себе. Да је узела неке друге мотиве (осим вјерских) не би била толико запажена. Овако је баш скренула пажњу на себе, што јој је уствари и био циљ. Слажем се, прво је показала поштовање према новинама и фејсбуку (околини коју добро познаје) управо са циљем - да постане познат уметник - ако постоји познат уметник. Уколико психопате седе на положају ( Блиц, итд ), и добро раде свој посао, долази се до појаве отварања тема, дебате, итд и то ће довести до било чега (популарности).Читати свакодневно психопате је веома тежак терен за здравље. Ivana032 and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука