kirios1 Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 sto nisku, alo zeno, al' si ti ostra, nista nije zlonamerno, pa sta ako sam napisala ako ih imas, sta je tu strasno bliss jeeee (pomenula si stav prema deci, izuzetno ostro reagovanje,a nista ne govori da li si majka ili ne, cisto napomena, nista drugo???) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 A od cega siba i popravlja 4 mesecnu bubu koja boluje od kancera a ostavljena je od roditelja?? Ko tu koga popravlja??? Ili mozda to nisu nikakve sibe i protovi ni vaspitne mere nego jednostavno nuznosti pale prirode? Da li se ikada zapitate da i svetitelji grese i pisu gluposti???? Ко шибу жали, мрзи на сина својега; а ко га љуби, кара га за времена (Приче Сол. 13, 24) Ово је из Светог писма (Стари завет) и није лоша препорука, под условом да су већина родитеља нормални људи, а не болесници. Данас се са повлађивањем деци иде у невиђене крајности. Батине су наравно крајња мера и морају имати васпитни ефекат, а не да неко туче дете, а оно не зна ни о чему се ради ни зашто га туку и такође не смеју бити непримерене и претеране. Da samo sto danas ima mnooooogo bolesnika koji su sticajem raznih okolnosti u ulozi roditelja tako da nema nikakvog opravdanja za uzimanje ovakvih pouka/saveta za aksiom. Na žalost, tu si u pravu, ali ne znam kuda je ta bolest usmerena tj. da li se ispoljava kao batinanje dece preko svake mere ili kao štićenje dece preko svake mere. Kako biste reagovali kada bi vam npr. policija dovela maloletnu (14-15 godina), pripitu ćerku ili sina u 4 ujutro? Zanima me šta mislite o tome. Takođe, zamislite situaciju da ste na moru sa decom, kao i mnogi drugi ljudi, a vaša deca između ležaljki igraju tenis i zasipaju okolo ljude peskom. Neko ih zamoli da se malo pomere i deca se pomere. Šta biste vi na to uradili? Volela bih da ovo prokomentarišemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 sto nisku, alo zeno, al' si ti ostra, nista nije zlonamerno, pa sta ako sam napisala ako ih imas, sta je tu strasno bendoff (pomenula si stav prema deci, izuzetno ostro reagovanje,a nista ne govori da li si majka ili ne, cisto napomena, nista drugo???) Ај да се правимо да се мој потпис не види и да никад нисам споменула да имам децу bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 Извини,али не мислим да ја овде остављам утисак благе и нежне жене, а друго, кад би ми дете дошло из школе и рекло да га наставник бије, тај би сутрадан освануо у гипсу. И не брини ти за моју децу,гледај своју и ради по своме ako bi osvanuo u gipsu,kakva je razlika izmedju njega i tebe?!!! ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан1 Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 Оно што могу да кажем то је да сам против било каквог физичког кажњавања деце. Деца се могу успешно васпитавати и без батина. Не причам напамет. Сестра и ја нисмо никада добили ни ћушку а камоли батине од родитеља, бабе, деде... Нисмо ми били нека много добра деца. Деца к'о деца. Правили смо разне глупости, тукли се, добијали лоше (а и добре) оцене у школи... свачег је ту било. Али отац није дозвољавао да нас било ко удари!! Умео је (а и сада уме) да међу децом одржи ред и дисциплину. Он има неки посебан приступ деци. Деца га у исто време веома воле и веома поштују. Интересантно је било када код нас дођу родитељи са "непослушном" децом па ова деца почну да праве неред. Њихови родитељи се труде да их смире и уразуме али безуспешно (при томе користе и повишен тон и батине и претње). Када им се обрати мој ћале они и њему неко време (по навици) терају контру. Али не дуго. Да ме неко сада пита како му то успева, тешко да бих могао објаснити. Као да познаје дечију душу па се у свакој ситуацији адекватно поставља. Деца се у игри могу "рвати" са њим, а опет када је потребна критика, поука или савет деца га слушају! Поштују га! Не желе да га наљуте или ожалосте! Радују се када се и он радује и тужни су када је и он тужан. Доживљавају га као неког веома блиског. Из мог искуства могу само да закључим да физичком кажњавању прибегавају само они који не умеју да васпитавају. А разни болесници и поремећене особе... Треба их лечити. Будимо људи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 Извини,али не мислим да ја овде остављам утисак благе и нежне жене, а друго, кад би ми дете дошло из школе и рекло да га наставник бије, тај би сутрадан освануо у гипсу. И не брини ти за моју децу,гледај своју и ради по своме ako bi osvanuo u gipsu,kakva je razlika izmedju njega i tebe?!!! разлика је у томе што она брани своју дјецу а он врши насиље над туђом дјецом свака мајка би реаговала као магдалена Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 pa ne mislim budimo realni, ne treba tog sadistu tuci vise nego sto je on tukao, znaci tacno tolko udaraca kolko je zadao i njemu da se zada, mislim da bi bio rikavela 1000000001010 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 Oprosti Magdalena, videla sam sad kad si mi skrenula paznju (a cini mi se da sam jednom ranije primetila to, ali da me neko pitao kod koga ne bih znala, ja uglavnom citam samo postove, eventualno obratim paznju na slicicu, a ovo dodatno skoro da ne registrujem(ako je nesto bas upadljivo, cak nekad ni tad ne procitam nego prosto samo registrujem nesto "sljastece"), uopste nisam obracala paznju, nisam to videla nijednog momenta dok sam se sad javljala na temu, tako da je u neznanju (sto se moglo valjda zakljuciti i iz moje recenice, ako ih imas) :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 30, 2011 Пријави Подели Написано Мај 30, 2011 A od cega siba i popravlja 4 mesecnu bubu koja boluje od kancera a ostavljena je od roditelja?? Ko tu koga popravlja??? Ili mozda to nisu nikakve sibe i protovi ni vaspitne mere nego jednostavno nuznosti pale prirode? Da li se ikada zapitate da i svetitelji grese i pisu gluposti???? Ко шибу жали, мрзи на сина својега; а ко га љуби, кара га за времена (Приче Сол. 13, 24) Ово је из Светог писма (Стари завет) и није лоша препорука, под условом да су већина родитеља нормални људи, а не болесници. Данас се са повлађивањем деци иде у невиђене крајности. Батине су наравно крајња мера и морају имати васпитни ефекат, а не да неко туче дете, а оно не зна ни о чему се ради ни зашто га туку и такође не смеју бити непримерене и претеране. Da samo sto danas ima mnooooogo bolesnika koji su sticajem raznih okolnosti u ulozi roditelja tako da nema nikakvog opravdanja za uzimanje ovakvih pouka/saveta za aksiom. Na žalost, tu si u pravu, ali ne znam kuda je ta bolest usmerena tj. da li se ispoljava kao batinanje dece preko svake mere ili kao štićenje dece preko svake mere. Kako biste reagovali kada bi vam npr. policija dovela maloletnu (14-15 godina), pripitu ćerku ili sina u 4 ujutro? Zanima me šta mislite o tome. Takođe, zamislite situaciju da ste na moru sa decom, kao i mnogi drugi ljudi, a vaša deca između ležaljki igraju tenis i zasipaju okolo ljude peskom. Neko ih zamoli da se malo pomere i deca se pomere. Šta biste vi na to uradili? Volela bih da ovo prokomentarišemo. па ништа, похвалио би их у оба случаја, једино ако неког нису оштетили тиме. тад би били кажњени, али не песницама или ногама, нипошто приручним ''алатом''.нисам ни ја био бољи, па сам човек и знам шта јесте и није и где је граница. само животиња од родитеља може да нема срца толико да објасни песницом, шаком или прутом, каишем у недостатку смирених речи и аргументације да усмери дете. надам се да схватате да треба да се дете васпита онако како Бог нас васпитава - БЕЗ казни. ако то успемо као родитељи, онда ће нам и деца бити благодарна и разумна. у супротном, добију се нестабилни психички и криминални умови који ће у недостатку сваке аргументације, или једноставно одсуством љубави, све решавати сутра песницама, пиштољима или менталним гажењем сваког ко се не уклапа у концепт. и не само то, дете ће опуштено у једном тренутку да узврати, изломиће и родитеља без икакве гриже савести јер ће се сматрати угроженим или праведним кад ВИ погрешите. и онда ће неко да кука како га дете бије у 50-60 година :cheesy: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 КО ШТЕДИ ПРУТ,МРЗИ НА СИНА СВОГА! Премудри Соломон. Једна пљуска по отвореном длану није малтртирање.Па и мало за зулуфе ако те учитељ повуче. Док је било тако није било скинхедса,хулиганапо уткамицама,..... Ево ,тренутно имам проблема са сином у школи.Има 86 неоправданих и остали у одељењу такође. Јединац је и ретко смо га пропуштали кроз шаке.Разредна каже данису лоши као другови међусобно али да су превише опуштени и са пароломЛАКО ЋЕМО. На јесен се опет враћа стари систем са 25 неоправданих.Заборавихда кажем да наређао јединице и ево га сад учи ко бела лала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 http://www.porodicnibukvar.org/ https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13651.msg427534.html#msg427534 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Извини,али не мислим да ја овде остављам утисак благе и нежне жене, а друго, кад би ми дете дошло из школе и рекло да га наставник бије, тај би сутрадан освануо у гипсу. И не брини ти за моју децу,гледај своју и ради по своме ako bi osvanuo u gipsu,kakva je razlika izmedju njega i tebe?!!! разлика је у томе што она брани своју дјецу а он врши насиље над туђом дјецом свака мајка би реаговала као магдалена ne brani ih,jer on je vec ucinio nasilje...u pitanju je osveta,a ne odbrana...odbrana bi bila na licu mjesta,u momentu kad se nasilje desava...meni,licno, ne bi bila nikakva satisfakcija da monstruma polomim,borila bi' se na druge nacine... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 ja sam kao mala 2 x dobila batine od oca, ali nikad mi na pamet nije palo da vracam roditeljima,ili se ljutim zbog toga, Boze sacuvaj, da im se svetim, ili da sam takva prema drugima, apsolutno ne, uvek sam bila mirna, tako da medo to ne stoji dejane, svaka cast vom ocu, ali nisu svi roditelji takvi, a i dece ima razne; nisam protiv fizickog kaznjavanja dece od strane roditelja (a nekada sam bila totalni protivnik (dok nisam rodila dete 4chsmu1)); majka vladike Grigorija je jednom rekla, gledala sam na tv, da je mnogo puta dobio batine u detinjstvu, a eto, kako je blag i smiren (bar takav utisak ostavlja); uostalom i Sveto Pismo kaze Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 ja sam kao mala 2 x dobila batine od oca, ali nikad mi na pamet nije palo da vracam roditeljima,ili se ljutim zbog toga, Boze sacuvaj, da im se svetim, ili da sam takva prema drugima, apsolutno ne, uvek sam bila mirna, tako da medo to ne stoji dejane, svaka cast vom ocu, ali nisu svi roditelji takvi, a i dece ima razne; nisam protiv fizickog kaznjavanja dece od strane roditelja (a nekada sam bila totalni protivnik (dok nisam rodila dete 4chsmu1)); majka vladike Grigorija je jednom rekla, gledala sam na tv, da je mnogo puta dobio batine u detinjstvu, a eto, kako je blag i smiren (bar takav utisak ostavlja); uostalom i Sveto Pismo kaze веруј ми да са 2 табања ниси ни изузетак чак који проверава ПРАВИЛО. узми мало психологију, статистике, погледај како се узгајају монструми будући. па да, агресија и табање увек оправдавају неспособност родитеља да изађу са својом децом на крај или да их уразуме. си некад чула да је агресија израз беспомоћи, а не разума? и да, што не цитирате Нови Завет, не чини оно што себи не желиш, за почетак? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Deca treba da slušaju roditelje zato što ih vole a ne zato što ih se boje. Sveti Jovan Zlatousti je apsolutno protiv upotrebe batina u vaspitavanju dece ali je pristalica da se deci preti jer se pretnje i ne ispune ne kraju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука