Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ajde reci mi zašto je Bog koji je apsolutno dobro stvorio ovoliko zla u svetu? Колико? Ignjatije, Volim_Sina_Bozjeg and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ajde reci mi zašto je Bog koji je apsolutno dobro stvorio ovoliko zla u svetu? Bog nikad nije stvorio zlo. Daj mi jedan primjer. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Bog nikad nije stvorio zlo. Daj mi jedan primjer. Odakle onda zlo u svetu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Here we go again.... DYNABLASTER, -Владимир-, Gordana . and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Eпикуреј [341–270 B.C.] : Да ли је Бог вољан да спречи зло, али није способан? Онда није свемогућ.Да ли он може, али није вољан? Онда је злонамеран.Да ли је и способан и вољан? Онда одакле долази зло?Да ли он није у стању нити је вољан? Па зашто га зову Бог? Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Odahviing, on 12 Oct 2013 - 20:47, каже: Ajde reci mi zašto je Bog koji je apsolutno dobro stvorio ovoliko zla u svetu? Колико? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Колико? Pa koliko mnogo, s'obzirom da je svemoguć, eno po ratovima nevini stradaju, deca umiru od gladi po svetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Odakle onda zlo u svetu? Zlo smo stvorili mi ljudi. A Bog nije tu da odma stavlja svoje prste i mjesa se u sve samo zato sto ima tu mogucnost. Problem je ako mislis da biti Bog znaci imati kontrolu nad svima i upravljati tako sto imas veliku moc. Bozija sila se ne mjeri po njegovoj moci da ucini neko fizicko cudo, nego po tome kolika je ljubav u njemu. Ivana032 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Pa koliko mnogo, s'obzirom da je svemoguć, eno po ratovima nevini stradaju, deca umiru od gladi po svetu. Ратови су дело људи, деца умиру од глади зато што им неки људи не дају да једу. Питам те која је количина зла коју је Бог створио? Ivana032, ИгорМ and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ратови су дело људи, деца умиру од глади зато што им неки људи не дају да једу. Питам те која је количина зла коју је Бог створио? Pa stvorio je ljude, u mogućnosti je da spreči svo zlo, tako da je i on odgovoran za to? E sad koje je zlo stvorio ztvorio je bol na primer, stvorio je patnju nama ljudima, zavist sve ono što nas tera da činimo loše stvari. A imam i ja pitanje koje je to dobro stvorio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Pa koliko mnogo, s'obzirom da je svemoguć, eno po ratovima nevini stradaju, deca umiru od gladi po svetu. Bog nije naredio da se vode ratovi, da nevini stradaju i da djeca umiru od gladi. Po tvom misljenju Bog bi trebao prisiljavati ljude da budu dobri i programirati ih da budu kao roboti tako da zlo bude nemoguce. Kakav bi to Bog bio? DYNABLASTER, Ђуро Станивук and Ivana032 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Pa stvorio je ljude, u mogućnosti je da spreči svo zlo, tako da je i on odgovoran za to? E sad koje je zlo stvorio ztvorio je bol na primer, stvorio je patnju nama ljudima, zavist sve ono što nas tera da činimo loše stvari. A imam i ja pitanje koje je to dobro stvorio? Ја нисам тврдио да је створио добро. Само те питам која је количина зла коју је створио по твојој тврдњи. Да ли је та количина коју ти наводиш толика да онемогућава функционисање света? Да ли то зло које је у свету тебе онемогућава да функционишеш, да постојиш, да живиш, да радиш или да ствараш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 To pitanje sam i ja postavljao,cak i temu o tome.Bog ne cini zlo,cine ga ljudi.Ko navodi njih na to,uglavnom demoni.Odkud to demonima s obzirom da su i oni bozija stvorenja? Denica se prvi pogordio i povukao deo andjela sa sobom.Odkud njemu da se pogordi,od kud mu uopste takva misao,s obzirom da zlo pre toga nije ni postojalo,a misao prethodi svakom delu? Eh,tu nema odgovora,moramo priznati... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ajde reci mi zašto je Bog koji je apsolutno dobro stvorio ovoliko zla u svetu? Sada cu ja da ti dam odgovor na pitanje. Nije stvorio nikakvo zlo. Ljudi su stvorili zlo u svetu. Bog je stvorio slobodnu volju i ostavio je na ljudima da je koriste za zlo ili dobro. Bog zapravo samo ne sprecava zlo koje ljudi stvaraju - to je sve. Ђуро Станивук, Gordana ., Istochnik and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 E sad koje je zlo stvorio ztvorio je bol na primer, stvorio je patnju nama ljudima, zavist sve ono što nas tera da činimo loše stvari. A imam i ja pitanje koje je to dobro stvorio? Opet gresis. Bog nam nije dao zavist i sve lose stvari sto cinimo. To se desilo kad je covjecanstvo palo jos u edenskom vrtu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука