DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Da, ta beseda je univerzalno upotrebljiva u bilo kojoj temi Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 slavene pogrešno si nešto rekao to me malo brine,rekao si da su dijeca božija između ostaloga i izvor brige,što mene navodi na pomisao,a daj Bože da nisam u pravu,da ti ne razumiješ šta je istinska ljubav,ljubav je briga prema voljenom između ostaloga,nije ljubav kad ti voliš efekte koje izaziva ljubav druge osobe prema tebi,to voliš sebe a ne drugoga,drugoga voliš tek kad počneš da se brineš za njega Zar nije mučenje kada dete koje voliš ogrezne u kriminal ili, daleko bilo, narkomaniju? У потпуности се слажем са Братом кордун-ом, само бих додао и то да је нешто створило сав овај свет. Деструктивна сила (зло, хаос...) може само да разграђује и разара тако да то да је то у супротношћу са самом личношћу тог хипотетичког "створа". Nisam nigde rekao destruktivni bog, već samo zlonamerni bog. dakle, sposoban da stvara, ali koji uživa u mučenju ljudi. Primer: televizija SAGRADI kuću u koju utrpa 15 ljudi pred koje postavlja ponižavajuće zadatke. I onda to cela Srbija gleda i uživa... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Klip se odnosi na temu, al nisam ti ja kriv sto ne kontas. Sto se tice same teme, ne vidim uopste kako bi se ona odnosila na ovaj forum ili na hriscanstvo uopste. I nemam sta da citam taj tekst, jer je to najobicnije jalovo umovanje, za koje je svako od nas sposoban. Isto tako mogu da kazem da se suzdrzis od postavljanja djubra na forum ako ne znas sta pricas... Ne možeš da znaš šta je đubre, a šta nije ako ne pročitaš. Molim te, suzdrži se od daljeg postovanja na ovu temu ako nije vezana za sadržinu datog teksta. Филозоф, Deki992, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Kako ste slepo pristrasni,prosto da ne veruje covek.Ne vidim u cemu je problem,covek je postavio napravio temu i postavio prigodan tekst na nju.Odmah ga pljujete,niste ni videli sta je postavio a stotine stvari ima na ovom forumu koje se mnogo manje doticu religije od ove teme.Ja nisam ni procitao zato sto me mrzi trenutno,ako procitam dacu svoj komentar,ali nije lepo da napadate coveka tako samo zato sto je ateista,da je neko izbacio neki Hriscanski tekst,sada bi ovde pisali hvalospeve isto tako ni ne procitajuci ga Ћириличар and Славен је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ne možeš da znaš šta je đubre, a šta nije ako ne pročitaš. Molim te, suzdrži se od daljeg postovanja na ovu temu ako nije vezana za sadržinu datog teksta. Da nisi vidovit? Tim nacinom razmisljanja sam se bavio pre vise godina mozda na par minuta, i dosao do zakljucka koji sam vec napisao. Sve sto sam pisao je vezano za sadrzinu teksta, pa si omasio sa moljenjem. Predlazem da se ovakva besmislena tema obrise, jer apsurdno je da dragoceni prostor zauzimaju svakojake fantazije i nebuloze, pa nismo na burek forumu. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Kako ste slepo pristrasni,prosto da ne veruje covek.Ne vidim u cemu je problem,covek je postavio napravio temu i postavio prigodan tekst na nju. Odmah ga pljujete,niste ni videli sta je postavio a stotine stvari ima na ovom forumu koje se mnogo manje doticu religije od ove teme. Ja nisam ni procitao zato sto me mrzi trenutno,ako procitam dacu svoj komentar,ali nije lepo da napadate coveka tako samo zato sto je ateista,da je neko izbacio neki Hriscanski tekst,sada bi ovde pisali hvalospeve isto tako ni ne procitajuci ga Ne optuzuj lazno, gde vidis napad, citiraj Mozda je napadnut tekst i autor teksta, ali postavljac teme nije. Daj definiciju napada, mozda smo ucili razlicite skole? Za pljuvanje isto vazi. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ne optuzuj lazno, gde vidis napad, citiraj Daj definiciju napada, mozda smo ucili razlicite skole? Za pljuvanje isto vazi. Nemoj sad da se igramo recima i da filozofiramo u prazno. COvek je ateista,postavio je tekst nekog ateiste tamo,njihovo razmisljanje o Bogu.I zbog cega ti trazis da se tema obrise?Kazes da je suvisna? Ako je tako sto onda ne trazis da se obrisu teme u kojima se govori o kucicima,alkoholu,lepim zenama,mobilnim telefonima i tako dalje.Ja mislim da ova tema ima vise veze sa Bogom od mobilnih telefona zar ne?! Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Zar nije mučenje kada dete koje voliš ogrezne u kriminal ili, daleko bilo, narkomaniju? brate,sad više ne mogu da ti govorim uopšteno,nego moram da se oslonim na Hrišćanstvo,koje ima na sve to što tebe interesuje odgovore,ali ljudi hoće prečice ili sami odmah presuđuju onako po svojoj logici, logika jeste grana filozofije,samo što logično ne mora da je tačno i jadna bi nauka bila kad bi počivala samo na ligičkim metodama,još bi živjeli po pećinama,logika često zaklanja put drugoj logici,jedna drugoj podmeće noge.ali da ne filozofiram nego da odgovorim sad na ovo tvoje što sam gore citirao,to što si ti rekao jeste mučenje ,ali to ne dolazi od Boga,ljudi sami biraju kakvi će da budu,na žalost nismo svi istog plemenitog kova,ovako jednostavno mora da bude,ako si ispravnog kova,ružne stvari će da oplemenjuju tvoje biće,da nikada nisi bio bolestan ne bi znao da cijeniš zdravlje,da nisi nikada bio prevaren ne bi ni znao istinski da cijeniš poštenje i dobrotu.bol je na žalost neophodna i ona je rezultat naše sopstvene volje,time povređujemo sebe i druge,najteže je Bogu jer on najviše voli on je čak sina os sebe dao koji se mučio kao niko nikada ne samo da učestvuje u našoj muci već i da nam pomogne.meni je jako teško da ti opišem na šta mislim,valjda nisam dovoljno pametan ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Nema igre reci, bio sam jasan. Filozofiranje u prazno, kao sto vec rekoh, jeste ova tema, ako ti se dopada, uzivaj, necu vise ometati ovo fantaziranje i tupljenje. I nastavljas da lazes, ne trazim, nego predlazem da se obrise, sto se najverovatnije nece ni desiti, tako da ne znam cemu frka. To je bio vise protest protiv gluposti. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Tim nacinom razmisljanja sam se bavio pre vise godina mozda na par minuta, i dosao do zakljucka koji sam vec napisao. Brate ovo si dobro rekao zato što je i kod mene upravo taj slučaj,neću da čitam tu temu upravo iz tog razloga,iz opisa znam o čemu se radi i to mi ne umanjuje pravo da kažem ljudima da je to pogrešno razmišljanje,destruktivno. sa druge strane nisma protiv ove teme,lijepo je o svemu da se ljudski razgovara,bez vrijeđanja,treba da budemo ljudi,kako je rekao naš pokojni patrijarh Pavle DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 brate,sad više ne mogu da ti govorim uopšteno,nego moram da se oslonim na Hrišćanstvo,koje ima na sve to što tebe interesuje odgovore,ali ljudi hoće prečice ili sami odmah presuđuju onako po svojoj logici, logika jeste grana filozofije,samo što logično ne mora da je tačno i jadna bi nauka bila kad bi počivala samo na ligičkim metodama,još bi živjeli po pećinama,logika često zaklanja put drugoj logici,jedna drugoj podmeće noge.ali da ne filozofiram nego da odgovorim sad na ovo tvoje što sam gore citirao,to što si ti rekao jeste mučenje ,ali to ne dolazi od Boga,ljudi sami biraju kakvi će da budu,na žalost nismo svi istog plemenitog kova,ovako jednostavno mora da bude,ako si ispravnog kova,ružne stvari će da oplemenjuju tvoje biće,da nikada nisi bio bolestan ne bi znao da cijeniš zdravlje,da nisi nikada bio prevaren ne bi ni znao istinski da cijeniš poštenje i dobrotu.bol je na žalost neophodna i ona je rezultat naše sopstvene volje,time povređujemo sebe i druge,najteže je Bogu jer on najviše voli on je čak sina os sebe dao koji se mučio kao niko nikada ne samo da učestvuje u našoj muci već i da nam pomogne.meni je jako teško da ti opišem na šta mislim,valjda nisam dovoljno pametan Nezgodno je ovako kad nisi pročitao dati tekst, po tvojim rečima. Možda si ga u međuvremenu pročitao ne znam, ali ipak evo citat: Pojedina dobra zahtevaju da postoji zloGIZIMOT: Besmisleno. Imate odgovor na sve! BUBLFRIT: Da, imam odgovor na sve vaše argumente. Do sad, niste mi dali ni najmanje razloga da i pretpostavim da svet nije načinilo zlo biće. Ali, ako ste nezadovoljni dosadašnjim odgovorima, da Vam prušim i pogled iz drugog ugla. Postoje izvesna zla, koja zahtevaju da postoji dobro da bi postojali, zar ne? GIZIMOT: Kao na primer? BUBLFRIT: Uzmimo za primer ljubomoru. Ljubomora zahteva da postoji nešto na šta bismo mogli biti ljubomorni. Ili, na primer, laganje. laganje zahteva da ljudi četo govore istinu. Nema razloga da neko bez prestanka laže, jer mu niko ne bi verovao. Neiskrenost zahteva određenu količinu iskrenosti. GIZIMOT: I vi mislite da ova zla premašuju dobra na kojima su zasnovana? BUBLFRIT: Upravo! Bog je dozvolio nešto dobrih stvari u svom stvaranju. To je cena koju je on morao da plati da bi dobio još veća zla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Nema igre reci, bio sam jasan. Filozofiranje u prazno, kao sto vec rekoh, jeste ova tema, ako ti se dopada, uzivaj, necu vise ometati ovo fantaziranje i tupljenje. I nastavljas da lazes, ne trazim, nego predlazem da se obrise, sto se najverovatnije nece ni desiti, tako da ne znam cemu frka. To je bio vise protest protiv gluposti. U tvom,mom ili bilo cijem slucaju isto je da l trazis ili predlazes da se obrise,svakako bi se tvoje trazenje uzelo kao predlog,zato sto nemas ovlascenje da brises teme o tome drugi ovde odlucuju. Stvar je u tome brate da koliko vidim,na forumu ima malo ateista koji duze ostanu a da ne vredjaju ili na bilo koji drugi nacin omalozavaju ostale clanove.Zbog toga smatram da taj mali broj kulturnih ateista treba da postujemo a ne da njihove tekstove odmah ismevamo ni ne procitavsi ih...Nismo mi Bogom dani sada i nikada ne znamo,mozda nekome cak i ovaj tekst bude koristan u spoznavanju Boga. Samim tim,ima mnogo banalnijih tema od ove pa ne mislim da je sad ova tema neki veliki problem.Svako dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 U tvom,mom ili bilo cijem slucaju isto je da l trazis ili predlazes da se obrise,svakako bi se tvoje trazenje uzelo kao predlog,zato sto nemas ovlascenje da brises teme o tome drugi ovde odlucuju. Stvar je u tome brate da koliko vidim,na forumu ima malo ateista koji duze ostanu a da ne vredjaju ili na bilo koji drugi nacin omalozavaju ostale clanove.Zbog toga smatram da taj mali broj kulturnih ateista treba da postujemo a ne da njihove tekstove odmah ismevamo ni ne procitavsi ih...Nismo mi Bogom dani sada i nikada ne znamo,mozda nekome cak i ovaj tekst bude koristan u spoznavanju Boga. Samim tim,ima mnogo banalnijih tema od ove pa ne mislim da je sad ova tema neki veliki problem.Svako dobro. Moram da odgovorim na ovo, posto nisi u pravu, mogao bih i da ne odgovorim i da kazem u pravu si, ali posto nije tako, onda cu da odgovorim. Predlog je predlog, ako trazim onda trazim, to nisu isti pojmovi. Sta je koji pojam naknadno to je vec umovanje. Sto se tice vredjanja, dobio si odgovor, ne znam zasto ponovo pokreces istu stvar. Ismevanje takodje nisam video. Ali zato jesam umovanje koje je izgleda zarazno. Banalne teme, i teme pravljenja zla od Dobra nisu ekvivalenti. Ako oces da dalje spamujem temu, onda izvoli odgovori i na ovo. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ja sam citao vise puta argument - zanimljiv je. Zapravo ateisti ga koriste kao doakaz da razlozi koje koristimo za "dobrog boga" mogu koristiti podjednako kao i dokazi za "loseg boga" naravno kada pricamo o teizmu generalno ne iskljucivo o Hriscanstvu. Evo i debate, sa "evil god" argumentom provi postojanja Boga: Славен је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Pojedina dobra zahtevaju da postoji zlo GIZIMOT: Besmisleno. Imate odgovor na sve! BUBLFRIT: Da, imam odgovor na sve vaše argumente. Do sad, niste mi dali ni najmanje razloga da i pretpostavim da svet nije načinilo zlo biće. Ali, ako ste nezadovoljni dosadašnjim odgovorima, da Vam prušim i pogled iz drugog ugla. Postoje izvesna zla, koja zahtevaju da postoji dobro da bi postojali, zar ne? GIZIMOT: Kao na primer? BUBLFRIT: Uzmimo za primer ljubomoru. Ljubomora zahteva da postoji nešto na šta bismo mogli biti ljubomorni. Ili, na primer, laganje. laganje zahteva da ljudi četo govore istinu. Nema razloga da neko bez prestanka laže, jer mu niko ne bi verovao. Neiskrenost zahteva određenu količinu iskrenosti. GIZIMOT: I vi mislite da ova zla premašuju dobra na kojima su zasnovana? BUBLFRIT: Upravo! Bog je dozvolio nešto dobrih stvari u svom stvaranju. To je cena koju je on morao da plati da bi dobio još veća zla. brate,nisam čitao,izjasnio sam se da sam sam o toj temi razmisljao jos dok sam bio ateista,poznata mi je ta tema iz ličnog iskustva,zato sam si dao slobodu da komentarišem. vidi,ja ovdije ne vidim nikakav problem,osim sto gore na početku tvog citata su izokrenute stvari,trebalo bi da piše da neki vidovi zla ovise o postojanju dobra,ono piše obrnuto da dobro zahtijeva prisustvo zla,to mi je tu nejasno,mora da se radi o nekoj tekstualnoj grešci. dobro ne zahtijeva postojanje zla,dok kod zla imamo neke vidove koji možda zahtijevaju dobro ali o tom treba malo razmisliti,evo pomenuo si zavist,ljubomoru,to je jedan od smrtnih grehova u pravoslavlju,taj vid zla ne treba uopšte da se oslanja na dobro,sa tim se ne slažem,ljubomoran možeš biti na svašta pa i na samo zlo,zlo na zlo može da bude ljubomorno jer je jedno moćnije drugo slabije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука