DYNABLASTER Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Onda da otvorim temu "Mogucnost malog vola ateiste" i da misaonim onanijama dodjem do zakljucka da on nije covek nego vo? A ako se potrudim sa umovanjem, mozda dodjem do otkrica da on nije mali, nego veliki vo?! Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Славен, on 22 Oct 2013 - 01:30, каже: Да ли је Бог избарао Љубав, зато што је увидео да је љубав добра. Или је љубав добра јер је Бог тако рекао. :fmqmtx: pokusao sam nesto da napisem, al ne vredi, ne postoje pojmovi koji mogu da izraze punocu besmisla gore napisanog pa ovako sta ni Muramasa samokrunisani kralj trolova ne bi mogao da izmasta Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Onda da otvorim temu "Mogucnost malog vola ateiste" i da misaonim onanijama dodjem do zakljucka da on nije covek nego vo? A ako se potrudim sa umovanjem, mozda dodjem do otkrica da on nije mali, nego veliki vo?! Samo napred. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Славен, on 22 Oct 2013 - 01:30, каже: Да ли је Бог избарао Љубав, зато што је увидео да је љубав добра. Или је љубав добра јер је Бог тако рекао. :fmqmtx: pokusao sam nesto da napisem, al ne vredi, ne postoje pojmovi koji mogu da izraze punocu besmisla gore napisanog pa ovako sta ni Muramasa samokrunisani kralj trolova ne bi mogao da izmasta Називаш Платона тролом? http://en.wikipedia.org/wiki/Euthyphro_dilemma Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Tebe nazivam trolom, nema potrebe da se krijes iza Platonovih lupetanja Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Kakav je odnos ljubavi kao sile sa dobrom i zlom i sta su dobro i zlo u odnosu na ljubav,ajmo probati u tom smijeru,cisto filozofski bez religije... moze li iz ljubavi da se ucini neko zlo ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 @@kordun, "Ефекат Лептира" са Аштон Кучером Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Tebe nazivam trolom, nema potrebe da se krijes iza Platonovih lupetanja Izvinjavam se, ne lupetanja, nego bulaznjenja. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Kakav je odnos ljubavi kao sile sa dobrom i zlom i sta su dobro i zlo u odnosu na ljubav,ajmo probati u tom smijeru,cisto filozofski bez religije... moze li iz ljubavi da se ucini neko zlo ? Проблем је што да би говорио о добру и злу мораш да имаш неку одредницу шта је то добро а шта зло , неки морални систем. И опет, да ли је из љубави учињено зло зависи од тачке гледишта, од културе , много чега. Тешко је причати без ослањања на нешто, религију, традицију или слично . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Проблем је што да би говорио о добру и злу мораш да имаш неку одредницу шта је то добро а шта зло , неки морални систем. И опет, да ли је из љубави учињено зло зависи од тачке гледишта, од културе , много чега. Тешко је причати без ослањања на нешто, религију, традицију или слично . sinoc sam sa bratom istocnikom na skajpu pricao na tu temu,dobro i zlo apsolutne kategorije na dijametralno suprotnim stranama,takva je filozofska postavka,meni se licno ne svidja,al nisam ja pametniji od filozofa kroz vijekove... po meni ,filozofski,ljubav i zlo nisu sile koje su nuzne za stvaranje,imamo intelekt,ljubav i zlo su sile koje nam diktiraju motiv sa kojim nesto hocemo da uradimo na odredjen nacin, ali uz pomoc intelekta,razuma,kako god. ne moze sve da se svede samo na ljubav i zlo,po meni je takva postavka suplja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Бог је Љубав. За Љубав је потребна жртва, да би била истинска. Бог је жртвовао свог сина. Ми често искусимо одређене дозе неугодности или непријатности због Љубави. То нам не пада тешко, јер су жртве због љубави драговољне. Ко нема љубави, жртву због љубави не може да разуме као лаку. Поверење у Бога, у Љубав се исказује тако што имамо поверење, веру да је наша неугодност на добро, због љубави, иако у датом тренутку ми због ограничења наших чула не можемо да имамо целу слику, а да је Сведржитељ има. Сваки аргумент има лице и наличје, сваки и о свему. Само је једна сила без наличја, а то је наш Господ. Једина истина. Могућност да исти докази доказују постојање злог Бога и доброг не могу да постоје, јер Бог се не доказује, Бог се осећа и живи. kordun, Oglo and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Upravo je vera u rezon (individualca!) dovela do progresa čovečanstva. Da li preporučuješ da ljudi treba da smanje "veru" u svoje rezonovanje ? sačuvaj bože... vera u rezonovanje je super... jedan od mojih omiljenih naučnika ( Oto Varburg) je imao veliku veru u nauku... problemi nastaju kad na veru primeniš logiku (rezonovanje) nauke... na žalost, većina čovečanstva ima ili samo veru u nauku ili veru u veru i u tom smislu je (ta većina) izdiferencirana pre nego i stupi u bilo kakav ozbiljniji dijalog... najprostije rečeno - većinu naučnika, što se vere (makar hrišćanske) tiče, čine prave bebe a razlog za to je pre svega iskrivljena slika koju imaju o hrišćanstvu. Naravno, razlog za to su uglavnom hrišćani : ) horatio and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Бог је Љубав. За Љубав је потребна жртва, да би била истинска. Бог је жртвовао свог сина. Ми често искусимо одређене дозе неугодности или непријатности због Љубави. То нам не пада тешко, јер су жртве због љубави драговољне. Ко нема љубави, жртву због љубави не може да разуме као лаку. Поверење у Бога, у Љубав се исказује тако што имамо поверење, веру да је наша неугодност на добро, због љубави, иако у датом тренутку ми због ограничења наших чула не можемо да имамо целу слику, а да је Сведржитељ има. Сваки аргумент има лице и наличје, сваки и о свему. Само је једна сила без наличја, а то је наш Господ. Једина истина. Могућност да исти докази доказују постојање злог Бога и доброг не могу да постоје, јер Бог се не доказује, Бог се осећа и живи. Znam brate,to je tako za nas pravoslavce,ali ja nisam o toem pricao.imamo tvrdnje npr.da zlo ne moze da stvara,a ljubav moze da stvara,ja licno mislim da direktno ne stvara ni ljubav ni zlo. i kad smo kod Hriscanstva ne moze se Bog svesti samo na ljubav,Bog je vrhovna savrsena ljubav,ali i savrsen razum,savrsen kao bice,ne cini bice samo ljubav,pogledaj nas,mi ljudi smo uradjeni kao bog,za razliku od andjela,imamo sve njegove osobine,samo na mnogo manjem nivou,osim zla,jer zlo smo prvi puta primili u edemu Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 Већина атеиста много више зна о Богу и баве се знањем а не Богом. Тако да не можемо мешати бабе и жабе, Уводни текст је ментална логичка гимнастика, фактори зло и добро су променљиве вредности у овој једначини, ту може комотно да стоји и икс и ипсилон. Вера настаје када упознамо Бога па кренемо за њим, а не са аргументима. Нико нормалног човека не може аргументима да убеди да крене за непознатим, зар не. Тако да је доказивање доброг и лошег Бога атеистичка ствар, математички задатак без решења, а познање Бога не захтева никакве аргументе. Ако се ти и ја упознамо, не морам ти доказивати да постојим, зар не... ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 22, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2013 to isto sam ja rekao na ovoj prvoj stranici teme,ali ne vredi,ne uvazavaju gospoda Gordana . and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука