Славен Написано Октобар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 @@kordun, šta reče?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 @@kordun, šta reče?! ja mislim da sma bio jasan,ajde pogledaj malo nauku i metodologiju skoro svake nauke pa mi reci koliko se nauka oslanja na cistu logiku bez ostaloga ? da su sva riješenja u logici,davno bi čoviječanstvo imalo sva moguća saznanja. jel treba da objašnjavam detalje.logika kao polazište je vrlo klimava stvar,već sam ranije napisao jedna logika drugoj nekad podmeće noge,skriva jedna drugu Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 jel možeš ti logički da objaniš meni čemu će živim bićima kao komadima materije slobodna volja,jel ima tu kakve logike!? naravno da ima,ali samo ako Bog postoji,a tvoja logika tebi govori da Boga nema i sakriva u tvojoj svijesti ovu moju logiku,šta ćemo sad i nemoj mi se zemljače smijati,imam ja svoje dostojanstvo,nismo klinci u pubertetu... Ako sam glup,red je da mi pomogneš d se ne blamiram pred ljudima,pošalješ mi privatnu poruku i kažeš mi nije ti ovo dobro zbog toga i toga,grešiš i blamiraš se među ljudima,tako mi pomogneš i učinišš dobro dijelo,možda bolju osobu od mene,a ja počnem da te još više poštujem,to bi bilo Hrišćanski,Svetosavski,ali ti radije mene ismijavaš javno,e zemo,zemo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 CecaV, каже: Eпикуреј [341–270 B.C.] : Да ли је Бог вољан да спречи зло, али није способан? Онда није свемогућ. Да ли он може, али није вољан? Онда је злонамеран. Да ли је и способан и вољан? Онда одакле долази зло? Да ли он није у стању нити је вољан? Па зашто га зову Бог? Да ли је Бог вољан да спречи зло, али није способан? Онда није свемогућ. Bog je voljan da spreci zlo i sposoban i svemoguc. Za covjeka nesto moze biti nemoguce, a za Boga sve je moguce. Да ли он може, али није вољан? Онда је злонамеран. I moze, i voljan je a nije zlonameran. Za covjeka nesto moze biti nemoguce , a za Boga sve je moguce. Да ли је и способан и вољан? Онда одакле долази зло? I sposoban je i voljan je. Zlo dolazi od neposlusnosti prema Bogu. Да ли он није у стању нити је вољан? Па зашто га зову Бог? On je i u stanju i voljan je. Zovemo ga Bog zato sto on jeste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Ajde zemljače odgovori mi gdje je logika u tome da komadi materije imaju slobodnu volju,mogućnost izbora da rade samoubistvo!? po kojj je to logici mterijalnog svijeta.Logika je vrlo korisna,ali zna biti i jako štetna ako pravi barijeru u glavi... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Ili da te pitam nešto za kvantnu fiziku,kako objašnjavaš da se česstica može nalaziti istovremeno na dva različita mjesto,kojom logikom to pokrivaš,a dokazano je,ja ti mogu navesti neke druge logike koje su nastale iz tog eksperimenta,ali uzmi svoju logiku kao polazište za ovu informaciju ,šta će ti ona reći,reći će da nema logike eto to... i šta možemo zaključiti,logika je nekada blokada u glavi. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 @@kordun, šta reče?! 2. Petrova Poslanica: 3 glava 3 I ovo znajte najpre da će u poslednje dane doći rugači koji će živeti po svojim željama, 4 I govoriti: Gde je obećanje dolaska njegovog? Jer otkako oci pomreše sve stoji tako od početka stvorenja. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Ne bih da se mesam u ovu vasu, sada vec podugacku, raspravu ali sam da dam jednu napomenu koju sam vise puta bio slobodan da dam. Ili da te pitam nešto za kvantnu fiziku,kako objašnjavaš da se česstica može nalaziti istovremeno na dva različita mjesto,kojom logikom to pokrivaš,a dokazano je,ja ti mogu navesti neke druge logike koje su nastale iz tog eksperimenta,ali uzmi svoju logiku kao polazište za ovu informaciju ,šta će ti ona reći,reći će da nema logike eto to... i šta možemo zaključiti,logika je nekada blokada u glavi. Princip super pozicije nije ni logican a nije nelogican on je naprosto kontraintuitivan. Ali to nema nikakve veze sa logikom. Celokupna logika nema niti jedan aparat sa kojim bi se mogao ispitati princip super pozicije. Ali ljudi naveliko, u svakodnevnom govoru, zestoko brkaju logiku i intuiciju pa imamo recenice tipa "Logicnije je da na toj raskrsnici doticni skrene desno jer mu u tom prvcu zivi devojka ali on je ipak skrenuo levo." U ovm primeru mnogi misle da je skretanje u levo na neki nacin nelogicno, a nije, samo je kontraintuitivno. To jest protivno ocekivanom ponasanju doticne osobe, predmeta, etc. Славен, GeniusAtWork and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 kako objašnjavaš da se česstica može nalaziti istovremeno na dva različita mjesto Matematički je lako objašnjivo - ali je iz naše svakodnevne perspektive nelogično i neintuitivno, što reče Aquilius. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 2. Petrova Poslanica: 3 glava 3 I ovo znajte najpre da će u poslednje dane doći rugači koji će živeti po svojim željama, 4 I govoriti: Gde je obećanje dolaska njegovog? Jer otkako oci pomreše sve stoji tako od početka stvorenja. Што нас мучи са својим другим доласком може бити сигнал да је у питању злобни Бог. Јер, ево, са’ ће, само што није... CecaV је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Matematički je lako objašnjivo - ali je iz naše svakodnevne perspektive nelogično i neintuitivno, što reče Aquilius. Fora sa matematikom je sto sve moze da stavimo u jezik matematike i da bude tacno ali ne mora biti deo stvarnosti. Naprime ako kazem genius at work je imao tri jabuke, prodao je dve i ostala mu je jedna. Matematicki ispravno. ali u realnosti ti nisi stvarno imao nijednu jabuku. Dakle sto je nesto matematicki objasnjivo ne znaci da je u realnosti tacno. Pritom, ne kazem da ovo o cemu pricate konkretno nije tacno, to je dokazano i eksperimentima... al ta matematicka objasnjenja za neke stvari meni ne piju vodu. (: Што нас мучи са својим другим доласком може бити сигнал да је у питању злобни Бог. Јер, ево, са’ ће, само што није... Kako te tacno "muci"...... Treba prihvatiti jednu cinjenicu, cinjenicu koju servira budizam, hriscanstvo a i moderna psihologija. Negativne i teske emocije ne proizvode dogadjaji vec nacini na koji razmisljamo o dogadjajima. Hriscanstvo je tu usmereno na ljude, negativne stavove i misljenja o ljudima, ne proizvode ti ljudi, vec nase misljenje o tim ljudima( zato i kaze ne suditi drugom) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Naprime ako kazem genius at work je imao tri jabuke, prodao je dve i ostala mu je jedna. Matematicki ispravno. ali u realnosti ti nisi stvarno imao nijednu jabuku. To je samo pitanje izbora reči: "Kada bi genius at work imao tri jabuke..." https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 ljudi sad smo presli na emociju - itiuciju,ili na nasem lijepom srpskom jeziku predosijecaj, sto je jedna od duhovnih stvari i ne bi trebalo vama da ide u prilog vec nama koji vijerujemo u duhovno,sve ste u stanju da iskonstruisete samo da izbacite Boga iz glave,vidite da vam logika pravi blokadu,vama ne bi vredile ni cinjenice,jer vam logika jaca od cinjenica,al za mene to nije normalno.ja sam superpoziciju namijerno spomenuo jer je nelogicna,samo jedan primjer koji ne govori logici u prilog,a sta ste vi uradili umijesto da kazete tacno je da logika zna biti nepouzdana,bas kako sam ja i rekao i zbog toga mi se Slaven cudio na gluposti i smijao,vi ste sad se uhvatili za tu superpoziciju, sad cu da spomenem miroljuba petrovica,on bi vam reko da ste demonizovani,ne mogu vas spasiti ni njegove travarske terapije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 ja cu jos jednom da kazem sta ja mislim o ovoj temi a to logicki rijesava ovo mocartovo sto je Ceca napisala,Bog je svemocan,nije nama ljudima rekao sve zasto i kako, zbog toga sto to i ne treba da znamo,bas iz razloga koji se tice izgradnje naseg duha na ovom svijetu.svo zlo mi sami pravimo i nanosimo ga sebi i samom Bogu,svako ima svoju volju i svoj put na ovom svijetu koji ce da mu odredi poziciju na onom svijetu,zbog svega toga je ovako kako je. i sta je zlo po definiciji,ne znam kako se formulise kod ateista jer me ne zanima sad toliko da bi isao da trazim,ali za nas hriscane je zlo sve sto je protiv Bozije volje,znaci zlo je suprotnost bozijoj volji,zato sto je Bog svo dobro,a sve sto je sa njim u suprotnosti je zlo.ovo je logicka konstrukcija ne dokaz,ali Ceca se pozivala na logiku i nije bila u pravu kad je to uradila,to me i podstaklo da se vratim na ovu temu koja je vec potrosena po meni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 17, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 ljudi sad smo presli na emociju - itiuciju,ili na nasem lijepom srpskom jeziku predosijecaj, sto je jedna od duhovnih stvari i ne bi trebalo vama da ide u prilog vec nama koji vijerujemo u duhovno,sve ste u stanju da iskonstruisete samo da izbacite Boga iz glave,vidite da vam logika pravi blokadu,vama ne bi vredile ni cinjenice,jer vam logika jaca od cinjenica,al za mene to nije normalno.ja sam superpoziciju namijerno spomenuo jer je nelogicna,samo jedan primjer koji ne govori logici u prilog,a sta ste vi uradili umijesto da kazete tacno je da logika zna biti nepouzdana,bas kako sam ja i rekao i zbog toga mi se Slaven cudio na gluposti i smijao,vi ste sad se uhvatili za tu superpoziciju, sad cu da spomenem miroljuba petrovica,on bi vam reko da ste demonizovani,ne mogu vas spasiti ni njegove travarske terapije Koji vi? Kome se obracas u ovom postu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука