Jump to content

Могућност малеволентног Бога

Оцени ову тему

Препоручена порука

Стивен Лоу, филозоф са Лондонског универзитета је пре пар година уочио да је могуће једнако квалитетно бранити постојање свезлог Бога, као и постојање сведоброг. Занимљиво, сви аргументи који теисти упућују неверујућима могу се изокренути и на тај начин бранити малеволентног Бога. Целокупан мисаони експеримент можете прочитати на линку.

Шта ви мислите?

944528_10151568645482440_1674994958_n.jp

Подели на овим сајтовима

da dopunim moje mišljenje,Bog nije Bog ako se ne bi znalo za njega,o njemu i ako ne bi imao svoje zakone za koje se zna i ako mi kao njegova dijeca ne bi imali mogućnost izbora da ga volimo ili da se okrenemo od njega. zar bi taj tvoj filozof želio da ima dijete koje je programirano da ga voli i obožava ili bi možda radije volio da ima dijete koje samo svojim izborom odluči da ga voli ili bi možda taj tvoj filozof više volio da ga njegova djeca mrze i uživao u njegovoj mržnji.pošto je bog svemuguć,jer da nije ne bi bio bog,zašto bi ako je zlotvor uopšte dozvolio da postoji ljubav,radost,sreća,taj tvoj filozof cilja jako daleko sa svojom ludošću i razmišlja o stvarima koje mi ljudi ne možemo i ne treba da znamo,šta bi on želio da prozre Boga ,lud čovijek...

Подели на овим сајтовима

da dopunim moje mišljenje,Bog nije Bog ako se ne bi znalo za njega,o njemu i ako ne bi imao svoje zakone za koje se zna i ako mi kao njegova dijeca ne bi imali mogućnost izbora da ga volimo ili da se okrenemo od njega. zar bi taj tvoj filozof želio da ima dijete koje je programirano da ga voli i obožava ili bi možda radije volio da ima dijete koje samo svojim izborom odluči da ga voli ili bi možda taj tvoj filozof više volio da ga njegova djeca mrze i uživao u njegovoj mržnji.pošto je bog svemuguć,jer da nije ne bi bio bog,zašto bi ako je zlotvor uopšte dozvolio da postoji ljubav,radost,sreća,taj tvoj filozof cilja jako daleko sa svojom ludošću i razmišlja o stvarima koje mi ljudi ne možemo i ne treba da znamo,šta bi on želio da prozre Boga ,lud čovijek...

Да си прочитао текст до краја, сазнао би да је љубав, радост, срећа дозвољена од стране злотвора бога, само зарад контраста, да би се додатно увећала патња. Такође, деца, иако извор љубави, такође су и извор непресушне бриге. Овај аргумент је идентичан аргументу који верујући дају када објашњавају постојање зла на свету (ако је бог омнибеневолентан).

Подели на овим сајтовима

Да си прочитао текст до краја, сазнао би да је љубав, радост, срећа дозвољена од стране злотвора бога, само зарад контраста, да би се додатно увећала патња. Такође, деца, иако извор љубави, такође су и извор непресушне бриге. Овај аргумент је идентичан аргументу који верујући дају када објашњавају постојање зла на свету (ако је бог омнибеневолентан).

Ne znam o čemu je reč, ali Boga nikad niko nije dokazao a kamoli da bi objasnio ko je On.

Bog se sam objavljuje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

ja mislim da su tog tvog stivena opsijeli demoni pa previše razmišlja u prazno dok ne poludi

:))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

brate,nisam ni pogledao tekst,ne želim da ga pročitam zato što u osnovi takvo razmišljanje je destruktivno,a mi vjernici znamo koja sila se bavi destrukcijom,komentirao sam samo generalno tu temu koja je opisana u tvom komentaru i rekao da su tog filozofa obuzeli demoni dok razmislja o tim stvarima.zdrav čovijek neće trošiti energiju i vreme na takve stvari,to je moje mišljenje.

Подели на овим сајтовима

i naravno moj omiljeni klip :D

http://www.youtube.com/watch?v=RaDTWZIXfLU

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

slavene pogrešno si nešto rekao to me malo brine,rekao si da su dijeca božija između ostaloga i izvor brige,što mene navodi na pomisao,a daj Bože da nisam u pravu,da ti ne razumiješ šta je istinska ljubav,ljubav je briga prema voljenom između ostaloga,nije ljubav kad ti voliš efekte koje izaziva ljubav druge osobe prema tebi,to voliš sebe a ne drugoga,drugoga voliš tek kad počneš da se brineš za njega

Подели на овим сајтовима

У потпуности се слажем са Братом кордун-ом, само бих додао и то да је нешто створило сав овај свет. Деструктивна сила (зло, хаос...) може само да разграђује и разара тако да то да је то у супротношћу са самом личношћу тог хипотетичког "створа".

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

i naravno moj omiljeni klip :D

A klip se odnosi na temu kako... Takođe, očigledno je da niko od teista ovde nije pročitao tekst, a kamoli pokušao da da smislen odgovor...

Suzdržite se od odgovaranja ako ne znate o čemu pričate...

Подели на овим сајтовима

A klip se odnosi na temu kako... Takođe, očigledno je da niko od teista ovde nije pročitao tekst, a kamoli pokušao da da smislen odgovor...

Suzdržite se od odgovaranja ako ne znate o čemu pričate...

Klip se odnosi na temu, al nisam ti ja kriv sto ne kontas.

Sto se tice same teme, ne vidim uopste kako bi se ona odnosila na ovaj forum ili na hriscanstvo uopste.

I nemam sta da citam taj tekst, jer je to najobicnije jalovo umovanje, za koje je svako od nas sposoban.

Isto tako mogu da kazem da se suzdrzis od postavljanja djubra na  forum ako ne znas sta pricas...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...