feeble Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Што не дођоше Румуни? Зато што не бише позвани. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Што не дођоше Румуни? Зато што су на најгори могући начин учинили све, да буду пред прекидом односа са сваком Црквом са којом доћу у директан додир .. Било на својо,ј било на територији суседне канонске Цркве или пак у Европи или Америци ... вероватно и у Аустралији ... Последица овога је што све више личе на Бугарску екзархију од пре једног века - која је потпуно пала у Јерес и као таква била осуђена... Имају велике сличности са расколничком ''мпц'' у смислу државне религијске организације у најгорем смислу значења .. а и саслуживали су са њима пре пар месеци .. чинећи тако још један тежак антиканонски чин, а широм света отварају парохије на туђим територијама и никакви братски разговори, најпонизније молбе, позиви на јединство, па и упозорења нити било шта друго их у томе не спречава ево годинама... само зато ... Ништа друго нити лично ... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Румуни најпре нису дошли због сукоба са јерусалимском Патријаршијом. Тиме су само показали да су се самоизопштили из Цркве. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Не знам зашто је тема уопште и отворена! Шта боли Зајрона? Што није папа дошао? Колико знам били кардинали. Румуни су сами себе изопштили својим неканонским деловањем! Како си Зајроне кренуо брзо ћеш "показати прстом на неког да није православан" Не ваља ти то што радиш! МилошБГ and marko_13 је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 12, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 @@Драгана Милошевић, Sekana , jednostavno moralo je sa novom temom jer se o ovome pisalo u dugoj temi koja nije imala veze sa ovom proslavom, pa pošto je bila sva izspamovana na nekoliko stranica - postove sam sakupio i načinio ovu temu koja je zaista bezpotrebna. Ali u nekim prilikama i takve teme su potrebne da bi se dokazale neke stvari, ne zbog nekog našeg pametovanja, već da bi razjasnili činjenična stanja koje su bile osporavane od strane našeg člana. Eto to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Све стоји што сте написали у вези са Румунском Црквом,али она још није изопштена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Наслов може бити - ЗАШТО ЈЕ РИМОКАТОЛОЦИМА КРИВО ШТО СУ ОНИ БИЛИ САМИ НА ПРОСЛАВИ, А ВАСЕЉЕНСКА ЦРКВА ЈЕ БИЛА САБРАНА? тачно си га потрефио... кукају има месец дана... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Nisam mogao da dođem iz Poljske u Niš, pa ne znam kako je izgledalo ali mi svi koji su bili kažu da je jako lepo bilo. Da su domaćinski dočekani od strane nišlija, da nije bilo nikakvih ekcesa, naprotiv sa simpatijama su primljeni a to je naajvažnije. Problem oko organizacije je zapeo onog momenta kada je naš nadbiskup doživeo moždani udar. Jednostavno on je zanemario princip supsidijarnosti, sve je hteo sam i dovoljno je bilo njegovo otsustvo od tih par nedelja da se mnogo toga ne desi ili desi ono što ne treba. U Poljskoj niko nije ni znao za nekakvu proslavu u Nišu, da je imalo sluha dovoljno bi bilo da samo Radio Marija pozove poljske hodočasnike i ne bi imalo mesta na Čairu... U svakom slučaju moji smederevci su opet bili najbrojniji. Žao mi što nisam bio sa njima i da dreknem : "bešte slepci idu smederevci, dinar daju evrić uzimaju"!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ipak vaseljena na jednom mestu Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ево .. , кренули су румуни у офанзиву ... (у показивање правог лица..) Прво на обичне цивиле који улазе у ''нјалепшу и највећу њихову'' .. И ово није јединин случај од данас .. и на другим местима било је скоро идентичних инцидената ... ... ''Не пада снег да покрије брег .... '' .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Rumunjesku, e izgleda jos ziv onaj Causesku, dzaba su ga streljali, nikakve koristi... Zato nam je lepo Bog rekao: Ne ubij! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Чуди ме за Румуне.. Историјски са њима нисмо никада имали проблема... Шта се њима дешава немам појма... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Nisu Rumuni, nego sauron upravlja marionetama. Nedavno je bilo poglavlje "Dve kule", sada smo zasli u poglavlje "Povratak Kralja". Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Nisu Rumuni, nego sauron upravlja marionetama. Nedavno je bilo poglavlje "Dve kule", sada smo zasli u poglavlje "Povratak Kralja". Србија је у игри престола..давно смо господаре прстења превазишли „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Makaki. Tolkien je bio hriscanin koji je Sveto Pismo prelio u knjige epske fantastike da i deci bude razumljivo, a usput je jos bio i prorok. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука