Jump to content

Колико често се причешћујете? И зашто толико ?

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

???? ?? ??????? ???? ?? ??? ?? ?????????, ? ?? ?????????? ??, ???? ?? ?????? ????? ????? ??? ?? ???? ????????? ?? ???????? ? ??????

????? ?? ???? ????????? ?????? ???? ?????????. ????? ?? ????? ????????.

???????? ????????? ????? Lex Orandi ???? ?? "??????" (?? ?????? ?? ?????  0110_hahaha) ? ????? "???????" ?? ???? ????????. ?? ?? ????? ???? ?? ?? ??????? ????? ????????? ????? ???????? ? ???? ?? ?? ?????????? - ????????.

?? ???? ?????? ??????? ?? ??????? ??? ?? ????????, ? ??? ??. ???? ?? ??????? ?? ????? ?? ??????????, ????? ?? ???? ????? ????? ?????. ??? ??? ???? ???? ???? ??? ??????, ??? ????? ?? ???????? ????? ????? ???????? ???? - ??????? ?????.

?? ??? ?? ????? ??????? ?????? ????????????, ??. ?? ????? ??????? ??????? + ??????? ? ?????.

??????? ?? ????????? ?? ?? - ???????? ??? ???? ??????? ??????.

?????? ????? ???? ?? ?? ???? ???????????? ? ??? ????? ? ?????????, ????? ????? - ???? ?? ?? ?????.  :drugarstvo:

(???? ?? ???? ? ?????  joooj)

((??? ?? ???? ?????? ????))

Подели на овим сајтовима

Дал је нешто форма не одређује количина него срце. Неко може приступити једном годишње али олако, а неко се може причешћивати сваки дан са огромном ревношћу, наравно могућ је и обрнут случај. Срце Бог тражи. Квалитет а не квантитет

Подели на овим сајтовима

???? ?? ??????? ???? ?? ??? ?? ?????????, ? ?? ?????????? ??, ???? ?? ?????? ????? ????? ??? ?? ???? ????????? ?? ???????? ? ??????

??? ????? ????????? ?? ?? ? ???????? ??? ?????? ???????? ? ??????

??? ??????? ?? ?? ???? ???? ?? ????????? (? ????? ??) ?? ?????? ? ???????? ? ?? ?????????? ??, ??? ? ?????? ??? ???? ? ??????? ?????? ?? ??-??

??? ?? ??????? ?? ??????? ?????? ???????? ????????? ????, ?????? ?? ????????? ????? ?? ???? ?? ?????????, ??? ?? ?? ?? ?????????

Следећи пут нечији цитат у потпису-бан
Подели на овим сајтовима

možda se i unosi zabuna ali ako je neko ličnost onda će taj da se zapita..čekaj,ovaj kaže jedno a ovaj totalno drugo,ovaj treće...šta je tu tačno...zašto,kako....neka se duh malo uzburka,ako mu je bitno da bude hrišćanin posvetiće vreme tome a i Gospod će mu otvoriti vrata...a ako stalno očekujemo da nam se servira gotovo rešenje...postajemo roboti... ovo kažem iz ličnog iskustva,nemam nameru da dajem savete

jednom rekoh na nekom topiku...mislim da Gospod više voli da nekad i pogrešimo svojom voljom umesto da stalno tražimo pravoslavnog gurua... prosim da se ove moje reči ne shvate u kontekstu duhovnog oca već u kontekstu nekog ko je neutvrdjen u veri a ima volju i srce da što bolje služi Bogu...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Моцарте, брате, не можемо да слуђујемо људе да би они дошли до исправног решења. Једно је да није све у сервирању истине, али нећемо ни терати људе да буду сам свој гуру.

Овде су многима уста пуна некаквог е-мисионарења, па не би било лоше да размислимо шта пишемо.

О. Иван је, на пример, јасно ставио до знања, да не треба ни доћи на литургију, ако немамо благослов да се причестимо. А то је ВРЛО ОПАСНО!

И због тога сам му поставио три врло јасна питања.

Подели на овим сајтовима

Mene nerviraju pojedinci i sa jedne i sa druge strane, koji su ubedjeni da je ono sto je lek za njih lek i za sve druge. Za neke je na sud da se stalno pricescuju, za neke jok a isticati svoj nacin kao jedini ispravni mi je malo previse svako od nas ima svoju meru kao sto ima svoje talente, svoj put, svoj odnos sa Bogom i osudjivati to, bas mi tesko pada.

Po blagoslovu svako nek cini, nek je i jednom godisnje i jednom u zivotu, pa i jednom nedeljno...

Svako ce za sebe dati odgovor, uostalom tu je padre duhovnik i milina 0205_whistling

?????? ??.?????? ?? ?? ?? ??????? ???????? ????? ??????,?? ?? ?????? ????? ?????? ?? ?? ??????? ????????????.

Подели на овим сајтовима

@ Schmetterling

ok,jeste ...ali to je,što bi reko v.porfirije,strogo uzevši...strogo uzevši se zaista postavlja pitanje -šta neko radi na liturgiji ako se ne pričešćuje...naravno...treba doći na liturgiju uvek...jedino tako se shvata šta je liturgija...a ono što sam reko nije recept...samo sam hteo da kažem da od tog trenutka kad se neko zaista zapita počne da traži odgovor...od tad se otvara put 0442_feel

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

??? ??????? ?? ?? ???? ???? ?? ????????? (? ????? ?????????) ?? ?????? ?????? ? ???????? ? ?? ?????????? ??, ??? ? ?????? ??? ???? ? ??????? ?????? ?? ??-??

???? ??, ?? ???? ??????? ?????????? ? ?? ??????? ????? ?????!  confused

?? ?? ????????????? ??????? ?? ??? ????? - ? ?? ???????????!

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

???????, ?????, ?? ?????? ?? ????????? ???? ?? ?? ??? ????? ?? ????????? ??????. ????? ?? ?? ???? ??? ? ????????? ??????, ??? ?????? ?? ?????? ???? ?? ???? ??? ???? ????.

???? ?? ??????? ???? ???? ???????? ?-???????????, ?? ?? ?? ???? ???? ?? ?????????? ??? ??????.

?. ???? ??, ?? ??????, ????? ?????? ?? ?????, ?? ?? ????? ?? ???? ?? ?????????, ??? ?????? ????????? ?? ?? ??????????. ? ?? ?? ???? ??????!

? ???? ???? ??? ?? ???????? ??? ???? ????? ??????.

????? ?? ?? ??????? ??? ??? ?? ????? ?? ?? ????? ???? ?? ????????? ??? ?????? ????????? ?? ?? ??????????? ????? ??, ?????? ??, ?? ??? ???? ????????? ?????.
Подели на овим сајтовима

???, ???????? ???. ?? ??? ???? ????? ?? ???????? ??? ???? ????? ??? ?? ?????????.

???????? ??????? ??? ???????, ??? ??? ??? ???? ???? ?? ??????? ???? ??????.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Не знам шта није јасно? Врло се јасно изражавам и постављам питање: Који је смисао ићи у Литургију ако човек не заједничари у чаши Причешћа? Ако хоћеш, овде баш мислим на оне који су редовни на служби. И да, управо позивам СВЕ да буду у Литургији. Не знам зашто си разумео супротно?

Ја као свештеник који служим Литургију испред свих (а не само ја, већ је служимо сви заједно, надам се да је ово јасно, ако није појаснићу), постављам једно најлогичније питање:

Зашто уопште кажем: "Са страхом Божијим и верим и љубаву приступите", ако у Цркви нема људи који се причешћују? Зар то није форма? Или је можда нешто друго по среди? Или када се молимо да нас Господ удостоји да се причестимо, или да нама (свештеницима) да разделимо свакоме према његовој потреби, свима који Господу служе на добро и на живот вечни и то СВЕМУ народу, ја се налазим пред проблемом. Ко је тај САВ народ? Зар сам само ја тај САВ народ?

Дакле, ништа није нејасно, вољан сам да поставимо овде и молитве са Литургије па да мало размишљамо.

Још вечерас ћу видети да поставим молитве са Литургије confused

Подели на овим сајтовима

Ја нисам рекао да се не треба причешћивати, већ да и ако се не причешћујемо ИТЕКАКО има смисла долазити на Литургију.

А ви сте рекли да нема смисла долазити на литургију, ако се не причешћујемо.

Врло просто.

Подели на овим сајтовима

Је ли онда не треба ићи на вечерње, јутрење и сл. пошто се не причешћујемо? Мало је неадекватно поређење, али ето деси се да се некад не могу причестити. Па, је ли боље остати кући или доћи на литургију? Некад рецимо изађем суботом увече, па останем дуже, некад попијем воде пре литургије, неко време сам имао епитимију да се не причешћујем, некад једноставно сматрам да се нисам уопште спремао те недеље за причешће и литургију, па не могу тек тако да се причестим јер сам имам утисак да суд себи једем и пијем. Ето, има ли право да тако неко резонује? Иначе, причешћујем се веома често, готово сваку литургију.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

????? ? ?????? ???? ? ?????? ??????? ?? ???? ! 0442_feel

???? ?? ????? ?? ????? ????????? ?? ???? ?????? ????? ?????? ? ????????? ???? ?? ????? ????????? ???????? ??? ???????? ? ???????? ?? ????????? . ????? ??? ??? ????? , ????? ??? ????? ?????? ??????? ??????? ?? ????? ??????? ?? ???? ??????? ?? ????????? ??? ?? ??????? ?????? , ?? ?? ?? ?? , ?? ????? , ????? ??? ?? ? ???? ???? ?? ?? ??? ????? ???????? ??? ?? ????? ????????? ??????? ??? ????? ? ??? ?????????? ???? ?? ???? ??? ??????? ?? ????????.????????? ????? ?????? ???? ???? ??? ???? ?? ???????? ?? ???????? ? ?? ?? ???? ??? . ????? ???????? ?? ?? ?? ?? ????? ???? ? ? ??? ????? ????? ?? ?? ??????? ??? ???? "???? ?????? " ??? ???? ?? ????? ????? ? ???? ?? ????? ???????? ?????? ??????? ? ?? ?? ?? ?????? ??? ??? ?????? ? ????? ?? ????  0409_feel.???? ???? ?? ?? ???? ????? ????? ?? "???????" ?? ??? ???? ???????.????? ????????? ?? ???? ?????? ? ???????? ???????? ?? ????????? ? ?????????? ?? ????? ?? ?????? ??????? .

????? ???, ??????? ?? ??????? ???? ???? ? ????? ????????  klapklap

????? ?? ?? ?? ?????? ? ???????? ??? ??? ???? ??????? ?? ???? ????. ????? ? ??? ?? ????? ???? ?????.  dada ??? ??? ?? ??????????? ?? ?? ???? ? ???? ??????, ? ??????? ?? ?? ??????, ????? ??????? ??????? ? ????????? ???????? ?? ???????. ????? ???? ?? ?????? ??????? ??????? ????? ??????? ?? ???? ?? ?? ??????? ?? ?? ???? ? ?????????. ?, ???? ?? ?????? ?? ?????????? ??????, ?? ????? ???? ? ??????????

? ??? ?? ?? ????????, ????? ?????? ? ????? ?????????? ?? ???? ???? ?????? ???? ??????? ????? ????? ??? ???????, ?????? ????? ?? ??????? ????? ???????. ??, ??? ????????? ??? ????? ?? ?????? ?????? ?? ?? ?? ???? ????? ??? ?? ?? ????? ?? ???????. ??????, ?? ???? ?? ??????? ?-????????????? ?????????, ??? ?? ?????? ??? ?? ?????????, ??? ?? ??????.

??? ???? ??? ???? ? ???? ???????? ???? ?? ????????, ?? ??? ??? ?????????.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

?? ????? ????? ?? ?? ?? ????? ????????????, ??? ?? ? ??? ?? ?? ???????????? ??????? ??? ?????? ???????? ?? ?????????.

? ?? ??? ????? ?? ???? ?????? ???????? ?? ?????????, ??? ?? ?? ????????????.

???? ??????.

???, ?? ?? ????? ?? ????? ???????? ??? ??? ??? ????? ???? ?? ?? ???? ?????. ?????

???????, ?? ????? ????? ?????? ? ????? (? ????? ??????), ??? ??? ???? ? ????? ?????????? ?? ???? ?????? ??????, ??? ??????? ???????? ?? ? ?? ?????? ?? ?????? ??? ??? ????????? ??????. ?? ????? ?? ?? ??????? ?? ??? ????? ?? ? ?? ????? ????????? ? ?? ?? ??????? ?? ?? ????? ? ?????? ? ?? ??  ??????? ??????.

??????? ??? ??? ??? ????? ????? ???? ?? ????? ? ???? ?????????? ?????. ????? ?? ??? ????????? ?????, ????????? ????? ?? ???????? ?? ??  ???? ??? ??? ???????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...