Jump to content

Један атеиста који тврди да има доказ да Бог не постоји

Оцени ову тему

Stefan94

Препоручена порука

Opcija broj jedan po meni,s tim sto ne ponistava Pravoslavlje.Svako ima slobodnu volju da izabere kojim putem ce ici a mi treba da smatramo da je Pravoslavna vera najsigurniji put ka Bogu.

Kako ovaj covek ima slobodnu volju da izabere pravoslavlje? Mislis da je ikada cuo za "jedinu pravu" ili barem najbolju od postejecih religija?

http://www.ezakwantu.com/Lip%20Plugs.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja ipak jos uvek mislim da je pravoslavlje vera koja jos uvek ima i drzi se to izvornog nacina propovedanja boga  i vere.

Protestante bas i nisam siguran mada su i oni tvrdi vernici i drze se biblije i ne odstupaju,druga je stvar sto rimokatolicka crkva pokusava svom silom da  privoli pod svoje skute,da le je to milom ili silom,nije ni bitno na kraj krajeva,vrlo dobro se zna sta je hitler uradio protestantima,pa posle komunizam u nemackoj,

Muslimanska vera je specificna na svoj nacin,jedino sto je ta vera iskoriscena i neki delovi kurana iskorisceni da bi se promovisao sveti rat iliti dzihad,

Sve je to pitanje i ljudi koji se nalaze u tim institucijama,koliko  masonerija i jezuiti uticu na rad pojedinih religija i dan danas to se radi vise nego ikad.

Подели на овим сајтовима

Reče i Agripa jednom Pavlu i da je ovaj zbog mnogih knjiga izludeo.. :D

No, koji argument ti nudiš ateistima osim da će da gore u paklu? Ali zamisli, po Petrovom otkrivenju iz 2. veka (da mu uvalim i ovo pod nos) svi ljudi će da budu spašeni, pa čak i oni u paklu. ;)

Pa koja je onda svrha biti moralan? Ako cu svejedno biti spasen sto ne bih ubijao i otimao ako mi nesto treba? pa kad mi dodje policija na vrata samo se upucam u glavu i izbegnem kaznu kao Hitler. Zapoceo Drugi svetski rat istrebljivao ljude izazvao smrt 50 miliona ljudi i oduzeo sebi zivot i cao zdravo nema kazne. Bice spasen. Ionako je on bio samo jedna jadna gresna dusa....

Подели на овим сајтовима

Pa koja je onda svrha biti moralan? Ako cu svejedno biti spasen sto ne bih ubijao i otimao ako mi nesto treba? pa kad mi dodje policija na vrata samo se upucam u glavu i izbegnem kaznu kao Hitler. Zapoceo Drugi svetski rat istrebljivao ljude izazvao smrt 50 miliona ljudi i oduzeo sebi zivot i cao zdravo nema kazne. Bice spasen. Ionako je on bio samo jedna jadna gresna dusa....

Sta mislis,kako ce njemu biti u vecnosti sa tih 50 miliona ljudi? Samo vecno prisustvo tih ljudi kojima je on uskratio zivot ce za njega biti pakao.Pakao je glas nase grize savesti.Samo sto ovde na zemlji to jos i moze da se popravi ali u vecnosti ce ta savest neprestano da grize,to je onaj crv koji ne umire.

O tome je lepo govorio otac Timotej iz Studenice.On kaze da ce cak i neverujuci ljudi koji su za zivota cinili dela ljubavi biti spaseni.Jer,kad se izlije Bozanska energija na sve ljude njima ce ona prijati zato sto su joj ceo zivot sluzili nesvesno.Sa druge strane gresnicima ce to biti mucenje,jer nece biti drugog izbora...On kaze,kao kada te juri neka devojka koja ti se uopste ne svidja pa ne znas gde da pobegnes od nje. :)

Подели на овим сајтовима

Odale ideja coveku samo molitva covek je neizleclivo bice za molitvom, cak i ako se ne moli pravom bogu on ipak ima potrebu da se moli necemu.

ako niste mene razumeli ovaj video objasnio ono sto ja zelim da kazem:

pazlivo slusajte, ko ima usi slusace

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vyEz_-n67rk

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Pa zasto bi se uopste trudili kada ce svejedno biti spaseni?

Ma tu ne treba a da se nema na umu čovekova slobodna volja da pridje Hristu!

Neko kao Hitler to sigurno nije uradio i naravno da je sve vreme lišen Spasenja Hristovog.

Dakle Hristos ne govori o njemu, već govori o tome da ko je sa Hristom može se spasiti samo verom u Njega (na to misli na dobra dela koje je Hristos darovao čoveku da ih čini kako bi po poslušnosti (trudu) svojemu imao kvalitetniji život. (za to je potreban trud)

Naravučenije Hristos kad je o spasenju reč, govori samo o ljudima koji su Hrista kao spasitelja primili.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pitanje za tog pedju ,kako zna da ima mozak ako ga nikad nije video, a tvrdi da ga ima?

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

U Petrovom otkrivenju Hristos odgovara Petru da se to ne govori ljudima, inače bi se manje trudili, ali ovo da zadrži za sebe.

Međutim, Petrovo otkrivenje, nastalo u Egiptu negde oko 135. godine, broji se u takozvane apokrifne tj. ne-autentične knjige. Mada da smo slušali recimo sv. Klimenta Aleksandrijskog, imali bi ga u Svetom Pismu, jer on je smatrao za istinito. No, Duh Sveti je drugačije hteo..

http://en.wikipedia.org/wiki/Apocalypse_of_Peter

Pa i nije mi bas nesto utesiteljski nastrojeno ovo otkrovenje :)

Подели на овим сајтовима

Kada pitas "Kako ce Hitleru biti sa tih 50 miliona ljudi?" znaci da mislis da ce u vecnosti biti isto kao i na zemlji sto je sada. Bice neprijatnosti....koji je onda smisao svega toga kada ce ovaj pakao od zivota da se produzi u beskonacnost??!

Подели на овим сајтовима

Kada pitas "Kako ce Hitleru biti sa tih 50 miliona ljudi?" znaci da mislis da ce u vecnosti biti isto kao i na zemlji sto je sada. Bice neprijatnosti....koji je onda smisao svega toga kada ce ovaj pakao od zivota da se produzi u beskonacnost??!

Pa to je poenta valjda.Da se dok smo zivi preobratimo i od pakla sebi napravimo raj.Zato je valjda Hristos rekao da je carstvo Bozije unutra,u nama.Raj i pakao su stranje uma,ako sam ja dobro razumeo...A to nije nikakvo dogadjanje neprijatnosti,vec nesto sto se desava u nama.Moze oko tebe da budu hiljade andjela ali dzaba sve ako je u coveku pakao.

Ne znam koji svetitelj je rekao,kada je govorio o smirenju,nesto ovako-odvedi smirenog u pakao,njemu ce i tamo biti dobro.

Nadam se da me razumes. :)

Подели на овим сајтовима

Nema Hitler veze sa spasenjem niti može venac mučenika oduzeti drugome.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Када се већ говори о спасењу, ево мало да додам, овде је сажето (Природно Божје откривење,Мојсијев Закон и Христово Еванђеље  као три степенка духовног узрастања људи...) а овде има и пдф фајл (предлажем ово) са темом "Душе умрлих изван Цркве".

Брате pedja257, верујем ти да нећеш по свему судећи до Бога преко атеизма :) иако је доста твојих порука тврдо и пуно питања на скоро свим темама где сам имао прилике да их прочитам, мислим да је то само знак Боготражења.

Него, често када себе ухватим у потрази за разним одговорима, увек ми као подстрек подпадну неки од цитата:

"Иштите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се. Јер сваки који иште, прима; и који тражи налази; и који куца, отвориће му се."

Дакле Господ каже да иштемо, непрестано...свим срцем

Боримо се да уђемо на уска врата а ходимо трновитим путем. Цео наш живот је борба

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...