Nebojš.a Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Sve religije su od Boga. Pri tome Bog se jednima više a drugima manje otkriva. Zaprepašćen sam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 28, 2013 Гости Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Zaprepašćen sam. Žašto si zaprepašćen? Misliš da se Bog javlja samo (nama) pravoslavcima? Misliš da je zaboravio na mnogobošce i da se njima ne objavljuje unekoliko? Ili si zbog nečeg drugog zaprepašćen, iz drugog pravca nego se meni učinilo? Pitam, jer me interesuje. Mislim da se javlja onoliko koliko su koji spremni i malo preko toga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Sve religije su od Boga. Pri tome Bog se jednima više a drugima manje otkriva. Najzad, na sudnji dan, svakome će da se otkrije. Ovaj svet je samo prelazna faza da se naučimo LOOOOOOL !!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Misliš da se Bog javlja samo (nama) pravoslavcima? Misliš da je zaboravio na mnogobošce i da se njima ne objavljuje unekoliko? Ne mislim da se javlja samo pravoslavnima, sigurno da se katkad javi i nekom neznabošcu po svojoj milosti, ali znam da je Pravoslavna vera jedina Bogom dana vera, jedina istinita vera, vera u kojoj se Bog otkrio ljudima onoliko koliko je moguće čoveku da Ga shvati. I iskren da budem mislim da se Dragi samo malo poigrao rečima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Ne mislim da se javlja samo pravoslavnima, sigurno da se katkad javi i nekom neznabošcu po svojoj milosti, ali znam da je Pravoslavna vera jedina Bogom dana vera, jedina istinita vera, vera u kojoj se Bog otkrio ljudima onoliko koliko je moguće čoveku da Ga shvati. I iskren da budem mislim da se Dragi samo malo poigrao rečima. Ja sam pravoslavac pa mi se jos nije javio. Mozda cu imati vise srece ako postanem ateista. Po svemu sudeci na dobrom sam putu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 28, 2013 Гости Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Razumem: zaista nisu sve vere od Boga, neke naprotiv. Ali šta sa vernicima tih vera? Nekada to nije, savim, pitanje ličnog izbora? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Razumem: zaista nisu sve vere od Boga, neke naprotiv. Ali šta sa vernicima tih vera? Nekada to nije, savim, pitanje ličnog izbora? Kako moze da bude stvar licnog izbora kada vecina od 7 milijardi ljudi nikada nije ni cula niti mogla da cuje za pravoslavlje? Nije bilo objketivnih mogucnosti da pravoslavlje kao jedna od 4 500 religija postane predmet izbora vecine ljudi na ovoj planeti. 50 % ljudi na ovoj planeti nema normalan pristup pijucoj vodi a kamoli "jedinoj pravoj veri" :O Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 28, 2013 Гости Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Otprilike o tome sam i mislio. Šta sa njima? Ili i nama u okviru pravoslavne bez odgovarajućeg 'tutorijala'? Šta da radim sa svojom veroispovesti? Kako da baš poverujem, a hteo bih? (Imam 40ak godina). Društvo se ni u socijalizmu ni sada nije potrudilo previše. Porodica je dala koliko su mogli, shodno svojoj 'predpriči' okolini, nasledstvu... Sveštenici (niži, sa kojima smo uglavnom u kontaktu) u okviru svojih znanja i moći. Kontakti sa visokoteološkim nisu svakodnevnost, plus treba ih prepoznati, plus treba imati moći ili dara razumeti ih. Knjiga (mislim na Bibliju), a i ostale knjige, uglavnom otvraju pitanja - više otvore nego na koja odgovore. ... Šta da radi jedan koji bi hteo da poveruje u Hrista, a čini mu se da to pitanje nije sa samo hoću ili neću tako? Verujem da moj ovaj post nije spam autoru ove teme. Verujem da i on traga. Inače se ne bi ni sekunda zaustavio na linkovima i likovima iz prvog posta. Ukoliko skrećem sa teme Stefane reaguj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Kako moze da bude stvar licnog izbora kada vecina od 7 milijardi ljudi nikada nije ni cula niti mogla da cuje za pravoslavlje? Nije bilo objketivnih mogucnosti da pravoslavlje kao jedna od 4 500 religija postane predmet izbora vecine ljudi na ovoj planeti. 50 % ljudi na ovoj planeti nema normalan pristup pijucoj vodi a kamoli "jedinoj pravoj veri" :O A i mi sto smo culi,pitanje je koliko smo imali priliku da cujemo,od onog "pravog" Pravoslavlja...Posto i ono danas ima vise varijanti,ucenja i tako dalje.To je sve u Bozijim rukama i nama nedokucivo.Ja se ne opterecujem tim pitanjima.Smatram da svako od nas u zivotu ima odredjenu ulogu od Boga datu i ako se u toj ulozi ostvari,Bog ga nikada nece zaboraviti.Zamisli nakon smrti dodje Hristos i kaze jednom blagocestivom budisti,dobar si ti covek bio stvarno ali nisi verovao u mene (iako nije ni imao prilike),stoga me ne zanimas vise.To bi mi delovala prilicno sujetno. S druge strane,pitanje je koliko bi ljudi postalo Hriscani da smo mi koji sebe nazivamo Hriscanima vise Hristoliki.Da imamo tu blagodat da privlacimo ljude onako kako ih je Hristos i apostoli i nasi svetitelji privlacili...Mislim da je Gandi rekao nesto kao,tesko Hristu sa ovakvim Hriscanima...To je poenta svega. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Gandi ateista i mason,ili mozda cak i jezuita,danasnje crkve su use u mnogome promenile,pocevsi od rimokatolicke, od momenta kad je stvoren jezuicki red u okviru rimokatolicke crkve,pitanje je ko vodi tu crkvu,beli ili crni papa,svi kazu da njima vlada crni papa,da je beli papa samo marioneta,ta crkva vise nije izvorna koj je temeljena na bibliji. Smatram da je pravoslavna crkva ta koja jos uvek cuva izvornos crkve od samog pocetka njenog stvaranja. Mozda gresim,mozda slepo verujem,ali cisto sumljam,cesto sam sebe hvatao u raznim razmisljnjima o tome,ali smatram da sam u pravu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Pa i hriscanstvo je u jednom trenutku bila "novokomponovana" religija i fariseji (svestenici jedinog otkrivenog Boga ) su se protivili njoj. Zasto bi pravoslavlje bilo iznad islama, judaizma, sajentologije, budizma ili koje kog god sistema verovanja ?? Nema nijednog izvornog razloga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 ali sve religije - manje ili više, mislim na one prirodne, ne ove novokomponovane, veštačke - dolaze od Boga naravno da nije tako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 не знам да ли је ово прави форум за ову тему али нови сам овдје па не знам,ваљда ћете ми опростити замолио бих вас да погледате ово и да ми кажете да ли је могуће http://bezboznik.com/2013-04-18/dokaz-da-ne-postoji-bog/#comment-945 Вјерујем да овдје има пуно паметнијих и образованијих од мене па ако му није тешко нека напише му коју тамо.. Види врло је једноставан одговор, већ си га поменуо у наслову теме само си погрешио једно слово: Јадан атеиста који тврди да има доказ да Бог не постоји *Blue* је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Opcija broj 1: Sve religije su od Boga. Ovakvo shvatanje ponistava pravoslavlju svaku posebnost. Jer i hinduizam je od Boga i islam i budizam. Opcija broj 2: Samo je pravoslavlje od Boga pa je to jedina prava i istinita religija dok su ostale lazne. Ovakvo shvatanje vodi u jevrejski pogled na svet gde su samo oni izabrani narod a svi ostaji su goje (stoka) i u nivou su zivotanjie. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Opcija broj 1: Sve religije su od Boga. Ovakvo shvatanje ponistava pravoslavlju svaku posebnost. Jer i hinduizam je od Boga i islam i budizam. Opcija broj 2: Samo je pravoslavlje od Boga pa je to jedina prava i istinita religija dok su ostale lazne. Ovakvo shvatanje vodi u jevrejski pogled na svet gde su samo oni izabrani narod a svi ostaji su goje (stoka) i u nivou su zivotanjie. Opcija broj jedan po meni,s tim sto ne ponistava Pravoslavlje.Svako ima slobodnu volju da izabere kojim putem ce ici a mi treba da smatramo da je Pravoslavna vera najsigurniji put ka Bogu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука