Jump to content

Бојкот хрватских производа ДА или НЕ!?

Оцени ову тему

pokajnik83

Купујете ли хрватске производе?  

55 члановâ је гласало

1. 1. Купујете ли хрватске производе?

• Не
      20
    • Да
      16
    • Све једно ми је, битан је квалитет и цена
      20

Препоручена порука

Uglavnom kupujem u hrvatskom lancu maloprodaje :drugarstvo:, a robu kupujem najkvalitetniju. Uglavnom kvalitet odredjuje cena.

Kupovao bih i u srpskim maloprodajnim centrima, ali u proteklih par godina najlepša iskustva su mi sa IDEOM. I što se tiče kvaliteta, usluge, cena... to jest svega onoga što običnog kupca i zanima.

U srpskim maloprodajnim objektima (obično neki mali lokali koji drže porodica iz kraja) izbegavam kupovinu. Usluga je na amaterskom nivou, ponuda robe mizerna, a cene veće nego u tržnim centrima. Ako zatreba nekad na brzinu da se kupi osnova životna namirnica, u redu.

Robu ne delim na srpsku, hrvatsku ili japansku, nego na kvalitetnu i nekvalitetnu. Jeftinu i skupu.

Mada većina ishrane zasniva mi se na proizvode koje nabavljam direktno od seljaka na zelenim pijacama, dok roba široke potrošnje iz tržnih centara.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 143
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

У мом граду постоје два :drugarstvo: маркета, лично нисам ушао нити у један од њих до сада а камоли купио нешто. Купујем у МАХI маркету (знам, наравно, ко је власник али бар је наш СРБИН) и потпуно сам задовољан услугом и производима. Хрватске производе не купујем али ,наравно, не окривљујем никога ко то чини.

Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља)

Подели на овим сајтовима

Ја баш пазим да се не ''огрешим'' на тај начин и ни за живу главу не купујем њихове производе.

Купујем, пре свега, домаће (чак и када је скупље) јер сматрам да тако (макар на скроман и незнатан начин) помажем нашу привреду и Државу.

Подели на овим сајтовима

Не купујем ништа ис Хрватске и Словеније и жалим што нам је "међународна заједница (шта ли је то)" наметнула силом да нема царине за њихову робу,па очекујем да ће наека наредна Влада да то реши! Не разумем да ако су стране државе Јапан и дежела ,зашто онда Хонда има царину у цени а Томос нема?Сматрам да су грађани Србије тиме оштећени и то знатно!Још да додам,да роба из ових земаља на неком квалитету и није,а ко мисли да јесте тешко да зна шта је квалитет!Рецимо,Србија је пуна природне хране,меда,пића,поврћа,воћа,дао Бог па све успева  свега има на пијаци!А оне приче о храни без конзерванса (што се сматра "крајњим дометом" технолошке "супериорности") ,ако знамо да се за њено конзервирање користи зрачење кобалтом сваки коментар изостављам.Мало је лепа реч,да ме у нешто убеди!

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Не купујем ништа ис Хрватске и Словеније и жалим што нам је "међународна заједница (шта ли је то)" наметнула силом да нема царине за њихову робу,па очекујем да ће наека наредна Влада да то реши! Не разумем да ако су стране државе Јапан и дежела ,зашто онда Хонда има царину у цени а Томос нема?Сматрам да су грађани Србије тиме оштећени и то знатно!

Лелеле, који цинизам.... 0110_hahaha Сад је јасно што рат и како...фала на информацији....
Подели на овим сајтовима

Ја од 1991. бојкотујем хрватску економију и културу и навикао сам се дакле одавно на то.

Од 1995. улазим и у културно-економски бојкот САД.

1999. сам отписао и Албанско-горанске посластичарнице и пекаре којих у северној Србији има јако много.

Не носим фармерице, не знам ни једног новијег америчког глумца, не купујем ни "домаће" производе попут Марбо, Сомболед, Пекабета, Дијамант (...подугачак је списак), чак сам и пушење оставио након 20 година, а навијам против Ђоковића.

Сматрам да је то егзистенцијално питање за Србе.

Подели на овим сајтовима

Наравно  да  бојкотујем  све  те  производе  јер,  бар  у  прехрани , постоји у  свакој

вароши  у  Србији  одличних  производњи  домаћих  фабричица .

Једино  што  је  народ  навикао  да  купује  Тузланску  со.

А  још  су  домаћи  производи  и  јевтинији.

Млеко  и  млечни  производи, месо  и  прерађевине, воће,  поврће свеже  и  смрзнуто,

кондиторска  роба, воде, сокови.

Свега тога  овде  има  у  изобиљу,  и  онда  увозе  све  те  производе, праве  акције

у  супермаркетима,  спуштају  цене, акција акција,

народ  купује  јер  сматра  да  је  повољно,

а  када  буде  дошла  реакција, када  угуше  тотално  домаћу  још  увек  здраву  велетрговину,

е,  онда  ће  диктирати  цене  како  желе  и  више  неће  бити  јевтиноће.

Само  како  то  објаснити  народу  када  се  живи  од  данас  до  сутра.

Подели на овим сајтовима

nista ne kupujem njihovo, jedino sarajevsku drinu  :drugarstvo: i vise ni jedan njihov proizvod

da vidite kako oni svoje cijene ( mislim na muslimane i hrvate u bosni)

radio sam na terenu po federaciji, tamo nista srpskog nema. a oni kod nas u republici srpskoj sve imaju svoje, i naravno samo kupuju svoje. ja kupujem iz Srbije i REPUBLIKE SRPSKE  :smiley:

Подели на овим сајтовима

Мислим да је ово помало и бесмислено...бојкот је оправдан само зато што је српски капитал у Хрватској незнатан и буквално цензурисан,због политичког превирања.

Што се тиче куповине домаћег,у то сам се разочарао-јер све иде у руке истих пар људи,и тиме нећу помоћи српској привреди,већ њима. Да су наше јавне набавке и потрошње транспарентније,пазио бих. Овако су то залудна посла. Тако да,током куповине,нисам нешто пробирљив. Ваљда је и штедња једна од политика коју препоручује Влада?...

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Тако да,током куповине,нисам нешто пробирљив. Ваљда је и штедња једна од политика коју препоручује Влада?...

Та иста влада је тиме што је прихватила да словеначка и хрватска роба немају царину аутоматски за износ царине подигла цену роба из земаља остатка света.А дежела и Хрватска су "технолошке велесиле" које немају шта западу да продају па им бизнис цвета у земљама бивше југе!Тако да имамо парадокс,дошло је до рата зато што заједно нисмо могли,а сад је потребна "тесна привредна сарадња због комплементарности привреда".Овакву реторичку бравуру ни Гебелс не би могао да измисли!

Нека буде иста царина на робу из света и робу из дежеле рецимо,па да видимо где је та "квалитетна" роба,и какве су цене!Грађани Србије су оштећени јер се оваквим ставом владе ,роба из Хрватске и Словеније фаворизује политичким мерама, а не поштеном тржишном утакмицом коју би обе глатко изгубиле!

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...