Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 26, 2010 једносушног је најисправније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 26, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2010 Ko može najtačnije da kaže? Da li jednosušnog ili jedinosušnog, jednosuštnog ili jedinosuštnog? Da li je: ...jedno krštenje... ili ...jedinokrštenje...? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 26, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2010 često čitaju i jednosuštnog SA Ocem a treba Ocu,zar ne... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Јануар 27, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2010 evo simbol vjere sa youtube: vidim da je i ovde jedinosusnog :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Јануар 27, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2010 ,,И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова. Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносушног са Оцем, кроз кога је све постало." ово горе је из: Епископ Николај Д. Велимировић ВЕРА СВЕТИХ često čitaju i jednosuštnog SA Ocem a treba Ocu,zar ne...А у мом молитвенику пише једносушног Оцу Нешто од ова два је тачно или није или можда јесте или није .... 0104_cheesy У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Јануар 27, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2010 ,,? ? ??????? ??????? ????? ??????, ???? ??????, ????????????, ?? ??? ??????? ??? ???? ??????. ???????? ?? ?????????, ???? ????????? ?? ???? ?????????, ???????, ?? ?????????, ??????????? ?? ????, ???? ???? ?? ??? ???????." ??? ???? ?? ??: ??????? ??????? ?. ??????????? ???? ?????? ?esto ?itaju i jednosuštnog SA Ocem a treba Ocu,zar ne...? ? ??? ??????????? ???? ??????????? ??? nesiguran????? ?? ??? ??? ?? ????? ??? ???? ??? ????? ????? ??? ???? .... 0104_cheesy A mozda je znacenje isto? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Јануар 27, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2010 Па да јесте исто тј. значе исто 0104_cheesy У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 27, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2010 neće biti da znače isto... jednosušnog Ocu je dativ-kome ili čemu je jednosuštan a jednosuštnog SA Ocem je instrumental i znači da su Hristos i Otac obojica jednosuštni ali se ne kaže kome.... ispravno je samo bez SA.... JEDNOSUŠTNOG Ocu....mislim da i u grčkom originalu stoji dativ i mislim da je nepravilno čak-veoma opasno reći SA OCEM IZ RAZLOGA ŠTO TO MENJA SUŠTINSKO ZNAČENJE ...agapije,potvrdi,molim te...mislim da je ovo bitno Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јануар 27, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2010 Ево за Тавиту да научи. 0442_feel Прелеп је клип! (Пардон, нисам видео да је већ постављен, опростите) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Јануар 27, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2010 ne?e biti da zna?e isto... jednosušnog Ocu je dativ-kome ili ?emu je jednosuštan a jednosuštnog SA Ocem je instrumental i zna?i da su Hristos i Otac obojica jednosuštni ali se ne kaže kome.... ispravno je samo bez SA.... JEDNOSUŠTNOG Ocu....mislim da i u gr?kom originalu stoji dativ i mislim da je nepravilno ?ak-veoma opasno re?i SA OCEM IZ RAZLOGA ŠTO TO MENJA SUŠTINSKO ZNA?ENJE ...agapije,potvrdi,molim te...mislim da je ovo bitno ? ?????????? ?? ? ?????. ????? ????? ? ?????? ??????: ... `????????? ?? ?????.... ? ????? ?? ? ????????? ??????: ...consubstantialem Patri... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јуки Написано Јануар 27, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2010 Знам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 27, 2010 ne?e biti da zna?e isto... jednosušnog Ocu je dativ-kome ili ?emu je jednosuštan a jednosuštnog SA Ocem je instrumental i zna?i da su Hristos i Otac obojica jednosuštni ali se ne kaže kome.... ispravno je samo bez SA.... JEDNOSUŠTNOG Ocu....mislim da i u gr?kom originalu stoji dativ i mislim da je nepravilno ?ak-veoma opasno re?i SA OCEM IZ RAZLOGA ŠTO TO MENJA SUŠTINSKO ZNA?ENJE ...agapije,potvrdi,molim te...mislim da je ovo bitno ??, ??? ??? ?? ?????? ???? ?????, ? ?????? ?? ?????. ??????? ?? ??? ????? ??????-???????? ?????? ? ???? "??????????"...??? ???? ??? ??? ?? ?????.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Јануар 28, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 ne?e biti da zna?e isto... jednosušnog Ocu je dativ-kome ili ?emu je jednosuštan a jednosuštnog SA Ocem je instrumental i zna?i da su Hristos i Otac obojica jednosuštni ali se ne kaže kome.... ispravno je samo bez SA.... JEDNOSUŠTNOG Ocu....mislim da i u gr?kom originalu stoji dativ i mislim da je nepravilno ?ak-veoma opasno re?i SA OCEM IZ RAZLOGA ŠTO TO MENJA SUŠTINSKO ZNA?ENJE ...agapije,potvrdi,molim te...mislim da je ovo bitnoOnda mi je molitvenik pravilno napisan... :smiley:Kad se covjek potrudi da razmisli, i nije isto znacenje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Biky83 Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 To sam naucila pre vise od 20 godina. Sramota bi me bilo da ne znam ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука