Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 Ок, крећем у акцију.... :smiley: Почећу са краћим молитвама.... 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 Сама реч вероисповест је сложеница речи; вера и исповедати, а веру исповедамо кроз Символ Вере. Када кажем да сам Православне вероисповести то подразумева да знам Символ Вере, Да исповедам своју веру. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 Достојно јест... Άξιον εστίν ως αληθώς μακαρίζειν σε την Θεοτόκον, την αειμακάριστον και παναμώμητον και μητέρα του Θεού ημών. Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ την αδιαφθόρως Θεόν Λόγον τεκούσαν, την όντως Θεοτόκον, Σε μεγαλύνομεν. Аксион естин ос алитхос, макаризин се тин Тхеотокон, тин аимакаристон ке панамомитон ке митера ту Теу имон. Тин тимиотеран тон Херувим ке ендоксотеран асинкритос тон Серафим тин адиафторос Теон Логон текусан, тин ондос Теотокон, Се мегалиномен. "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 10, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 Симбол вере... Pistevo is ena Theon, Patera pantokratora, piitin ouranou ke yis, oraton te panton ke aoraton. Ke is ena Kyrion Isoun Khriston, ton Yion tou Theou ton monoyeni, ton ek tou Patros yennithenta pro panton ton eonon. Fos ek fotos, Theon alithinon ek Theou alithinou, yennithenta ou piithenta, omoousion to Patri, dhi ou ta panta eyeneto. Ton dhi imas tous anthropous ke dhia tin imeteran sotirian katelthonta ek ton ouranon ke sarkothenta ek Pnevmatos ayiou ke Marias tis Parthenou ke enanthropisanta. Stavrothenta te yper imon epi Pontiou Pilatou ke pathonta, ke tafenta. Ke anastanta ti triti imera kata tas Grafas. Ke anelthonta is tous ouranous ke kathezomenon ek dhexion tou Patros. Ke palin erhomenon meta dhoxis krine zontas ke nekrous, ou tis vasilias ouk este telos. Ke is to Pnevma to ayion, to kyrion, to zopion, to ek tou Patros ekporevomenon, to syn Patri ke Yio symproskynoumenon ke syndhoxazomenon, to lalisan dhia ton profiton. Is mian, ayian, katholikin ke apostolikin Ekklisian. Omologho en vaptisma is afesin amartion. Prosdhoko anastasin nekron. Ke zoin tou mellontos eonos. ΠΙΣΤΕΎΩ ΕΊΣ ΕΝΑ ΘΕΌΝ, ΠΑΤΈΡΑ, ΠΑΝΤΟΚΡΆΤΟΡΑ, ΠΟΙΗΤΉΝ ΟΥΡΑΝΟΎ ΚΑΊ ΓΉΣ, ΟΡΑΤΏΝ ΤΕ ΠΆΝΤΩΝ ΚΑΊ ΑΟΡΆΤΩΝ. ΚΑΊ ΕΊΣ ΕΝΑ ΚΎΡΙΟΝ, ΊΗΣΟΎΝ ΧΡΙΣΤΌΝ, ΤΌΝ ΥΙΌΝ ΤΟΥ ΘΕΟΎ ΤΌΝ ΜΟΝΟΓΕΝΉ, ΤΌΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΌΣ ΓΕΝΝΗΘΈΝΤΑ ΠΡΌ ΠΆΝΤΩΝ ΤΏΝ ΑΙΏΝΩΝ. ΦΏΣ ΕΚ ΦΩΤΌΣ, ΘΕΌΝ ΑΛΗΘΙΝΌΝ ΕΚ ΘΕΟΎ ΑΛΗΘΙΝΟΎ ΓΕΝΝΗΘΈΝΤΑ, ΟΎ ΠΟΙΗΘΈΝΤΑ, ὉΜΟΟΎΣΙΟΝ ΤΏ ΠΑΤΡΊ, ΔΙ’ ΟΎ ΤΆ ΠΆΝΤΑ ΕΓΈΝΕΤΟ. ΤΌΝ ΔΙ’ ΗΜΆΣ ΤΟΎΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΚΑΊ ΔΙΆ ΤΉΝ ΗΜΕΤΈΡΑΝ ΣΩΤΗΡΊΑΝ ΚΑΤΕΛΘΌΝΤΑ ΕΚ ΤΏΝ ΟΥΡΑΝΏΝ ΚΑΊ ΣΑΡΚΩΘΈΝΤΑ ΕΚ ΠΝΕΎΜΑΤΟΣ ‘ΑΓΊΟΥ ΚΑΊ ΜΑΡΊΑΣ ΤΉΣ ΠΑΡΘΈΝΟΥ ΚΑΊ ΕΝΑΝΘΡΩΠΉΣΑΝΤΑ. ΣΤΑΥΡΩΘΈΝΤΑ ΤΕ ΥΠΈΡ ΗΜΏΝ ΕΠΊ ΠΟΝΤΊΟΥ ΠΙΛΆΤΟΥ ΚΑΊ ΠΑΘΌΝΤΑ ΚΑΊ ΤΑΦΈΝΤΑ. ΚΑΊ ΑΝΑΣΤΆΝΤΑ ΤΉ ΤΡΊΤΗ ΗΜΈΡΑ ΚΑΤΆ ΤΆΣ ΓΡΑΦΆΣ. ΚΑΊ ΑΝΕΛΘΌΝΤΑ ΕΊΣ ΤΟΎΣ ΟΥΡΑΝΟΎΣ ΚΑΊ ΚΑΘΕΖΌΜΕΝΟΝ ΕΚ ΔΕΞΙΏΝ ΤΟΎ ΠΑΤΡΌΣ. ΚΑΊ ΠΆΛΙΝ ΕΡΧΌΜΕΝΟΝ ΜΕΤΆ ΔΌΞΗΣ ΚΡΊΝΑΙ ΖΏΝΤΑΣ ΚΑΊ ΝΕΚΡΟΎΣ, ΟΎ ΤΉΣ ΒΑΣΙΛΕΊΑΣ ΟΥΚ ΕΣΤΑΙ ΤΈΛΟΣ. ΚΑΊ ΕΊΣ ΤΌ ΠΝΕΎΜΑ ΤΌ ¨ΑΓΙΟΝ, ΤΌ ΚΎΡΙΟΝ, ΤΌ ΖΩΟΠΟΙΌΝ, ΤΌ ΕΚ ΤΟΎ ΠΑΤΡΌΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΌΜΕΝΟΝ, ΤΌ ΣΎΝ ΠΑΤΡΊ ΚΑΊ ΥΙΏ ΣΥΜΠΡΟΣΚΥΝΟΎΜΕΝΟΝ ΚΑΊ ΣΥΝΔΟΞΑΖΌΜΕΝΟΝ, ΤΌ ΛΑΛΉΣΑΝ ΔΙΆ ΤΏΝ ΠΡΟΦΗΤΏΝ. ΕΊΣ ΜΊΑΝ, ΑΓΊΑΝ, ΚΑΘΟΛΙΚΉΝ ΚΑΊ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΉΝ ΈΚΚΛΗΣΊΑΝ. ‘ΟΜΟΛΟΓΏ ΕΝ ΒΆΠΤΙΣΜΑ ΕΊΣ ΆΦΕΣΙΝ ΑΜΑΡΤΙΏΝ. ΠΡΟΣΔΟΚΏ ΑΝΆΣΤΑΣΙΝ ΝΕΚΡΏΝ. ΚΑΊ ΖΩΉΝ ΤΟΎ ΜΈΛΛΟΝΤΟΣ ΑΙΏΝΟΣ. "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 10, 2010 Ево за почетак Богородице Дјево Нагласци (акценти) су на подвученом вокалу (слову).... Тамо где се налази "th" у речи, онда се чита као енглеско Thanks.....Мада, можете да читате и као просто "т" с тим да знате да ћете грцима звучати као наши роми када причају српски ..."Чао ћовеће, очеш да доџеш код мене кучи"......и тако то... 0104_cheesy Уживајте! Θεοτόκε Παρθένε χαῖρε, κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ, εὐλογημένη σύ ἐν γυναιξὶ καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας σου , ὅτι Σωτῆρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν. Theotοke Parthene, here keharitomeni Μαrίa, o Kirios meta su Evlogimeni si en gineksi ke evlogimenos o karpos tis kilias su oti sotira etekes ton psihon imon. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 ovo ispovedaje na forumu je totalno nebitno, medj vucima se pokazimo braco Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 знам, чудно сам га научио ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 ОЧЕ НАШ Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφελήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ. ̓Αμήν. Pater imοn o en dis uranis, agiasthito to onoma Su, eltheto i Vasilia su, genithito to thelima su os en urano ke epi τιs gιs. Ton arton hmon ton epiusion dos imin simeron, ke afes imin ta ofilimata imon, os ke imis afiemen tis ofiletes imon. Ke mi isenengis imas is pirasmon, ala rise imas apo tu poniru. Amin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 ????, ????? ??? ?? ?????? ... ????? ?? ?? ??????? ?? ???? ????? 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 у сну stadaradim гонили су ме разни снови кад сам се крстио, неретко ми се дешавало да покидам конопче од крстића око врата ... последица онога што сам радио пре крштења ... пааааа, мислио сам да ми не треба пошто сам га већ разумео чим сам га прочитао ... то је било оно што сам тражио већ годинама, на неки начин ми није било ни важно који је ''поредак'', како сам ја то посматрао ... нашао сам се у химни љубави, то ми је било довољно тада ... Оче наш сам научио наизуст, једном сам га целу ноћ сањао, као да нисам спавао, понављао се у мени, чуо сам га ... не умем то да објасним ... Богородице Дјево сам научио следећи дан ... ту сам и најчешће одмарао главу, рекоше ми да се ко поузда у Богородицу, неће га напустити милост ... трећи дан нисам могао да научим Символ Вере, није ми ишло ... једноставно нисам веровао у њега, ја не могу да улијем нешто у себе, кад то не капирам или не верујем ... и тако ја тужан легнем да спавам ... скапирам да сам у сну и да држим коверат у левој руци и да сам кренуо ка сивом селу, са жутом кућом на крај, ко у песмици ... и пробијем се до куће, кад испред куће на тлу рецимо два пута два метра бетонски подест а на средини челична зарђала шипка и ланац и везана животиња лежи ја са друге стране, кад оно јарац сиви, дугодлаки, пререзаног грла ... вероватно има везе са хороРскопом, којим сам се нашироко и надугачко бавио, и појавиле су се неке приказе из тарот шпила около ... видим ја колико је сати и налево круг, са језом у кичми ... кад ме неко после 100 метара врати уназад ко на даљинцу, rewind ... и опет налево круг и опет даљинац и опет налево круг, ал овај пут корак ближе јарцу .. видим ја куда ово води, па се сетим коверте, већ знојаве отворим је усиљеним маршом се удаљујући и како сам отворио тако ме заслепи наслов, и скапирам да ту почиње одрицање од Бога окренем другу страну оно Символ Вере читајући га наглас успео сам да се удаљим, са црнилом за леђима тад сам се и пробудио ... ујутру сам га знао, научио сам га пре него што сам поново лего ... ето. Жедни and Биљана је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 Хвала ти, пије Ага Млеко. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 ? ?????? ?? ??. ????? ???? ?????? ??????? ? ??? ??? ?? ?????? ?????????. ? ?? ???? ?? ??? ??????. ?? ???? ???? ??? ?? ????????? ??????? ?? ?? ??? ?????? , ? ????? ????? ?? ????? ??? ???????. ?????? ?? ?? ???? ???????, ????? ??? ???? ??????? ? ??? ???. ????????, ?? ??? ????? ?? ??????? ? ???? ?????? ??? ?????????? ?? ??.?????????( ??? ???. ?????? ??????? ???? ?? ?????), ?? ???? ????????? ? ??? ? ?? ??? ?????... da, ali ih neko treba i nau?iti ve?ina mirjana i ne razume( ili ne ?uje šta sveštenik pri?a) a nekmoli šta treba da odgovori baš sam sa ?omlom razgovarala o tome da bi trebalo izdati priru?nik za Liturgiju ja sam sebi svojevremeno štampala Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 Ја тек сад схватам да се код нас, Символ Вере и Оче Наш не изговара гласно од стране свих присутних, у свим црквама? Дакле ја још нисам био на таквој Литургији, нисам знао за ово. Ко жели могу да му на ПП пошаљем одговарање на литургији у е облику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 kod mene u gradu SOZ je odstamapo odgovaranje na liturgiji, i kako ko ulazi u crkvu sozovci su dijelili svakome, stim da na kraju liturgije treba vratiti te knjizice. prije odgovaranja oce nas i simvola vjere svestenik stane sa liturgijom i objasni narodu da svi trebamo zajedno polako da odgovaramo oce nas i simbol. to je trajalo jedno vrijeme dok skoro svi nisu naucili oce nas i simvol. vise se ne dijele odgovaranja posto je slabo ko hteo da ucestvuje u ostalom dijelu liturgije. inace kod mene u crkvi je bio obicaj da u toku citanja jevandjelja i velikog vhoda svi klece u crkvi. bilo je interesantno kad svestenik prije nego pocne sa citanjem pocne propoved kako netreba da se kleci. svi su bili zbunjeni. danas je to rijetkost da neko klekne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 hvala,ago.... Константин: Богу хвала Моззо! 0110_hahaha serbone...ja bi hteo to e-odgovaranje.... je l' može.... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука