Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 Хвала Медо на искуству.....Стварно верујем да је Бог са тобом и да ће ти још више умножити дарове које имаш.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 ????? ??, ???? ??? ?????. 0104_cheesy ???? ?????, ???? ?? ?? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 kod mene u gradu SOZ je odstamapo odgovaranje na liturgiji, i kako ko ulazi u crkvu sozovci su dijelili svakome, stim da na kraju liturgije treba vratiti te knjizice. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јануар 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 Znam.Kao dete sam ga uvek citala iz kalendara.Onda sam ga stalno slusala na Liturgiji.Pa smo na veronauci obrazovali hor.Tada smo ucili sva odgovaranja na Liturgiji.S tim sto nam je nas tadasnji veroucitelj odstampao, i rekao da ih uvek nosimo sa sobom.A stajali smo na galeriji,tako da niko nije video... Sada u Crkvi Svetog Marka,kod nas,bukvalno svi prisutni odgovaraju na celoj Liturgiji.I to je tako divno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 Sada znam, ali mi se ponekad desi da izostavim nesto kad sama izgovaram kuci i sl. Oce nas i Simvol vere vecina mirjana izgovara tiho osim onih za pevnicom. Imamo odstampane knjizice za pracenje liturgije, po zahtevu vernika, ali ti isti je nikad ne koriste...samo nekoliko koji nisu redovni. Ja je ne koristim nego slusajuci svestenika i pojce uzivam. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 ? ??? 0442_feel ?????? ?? ?? ????? ????? ??? ??? ?? ??????, ??????? ?? ?? ???????? ?? ??????? ??????? ?? ??????? ??? ????? ... ????????? ????? ??? ??? ????? ??? ??????? ... ??????, ?????? ??? ?? ?? ?? ????? ????? ??? ?? ??? ??????? ??? ??? ?? ???????? ... ?? ?? ???? ??? ??? ??? ?????? ??? ????????, ?? ???? ????? ?? ???? ???? ?? ????? ???? ?? ''???????'', ???? ??? ?? ?? ????????? ... ????? ??? ?? ? ????? ??????, ?? ?? ?? ???? ??????? ???? ... ??? ??? ??? ?????? ???????, ?????? ??? ?? ???? ??? ?????, ??? ?? ????? ??????, ???????? ?? ? ????, ??? ??? ?? ... ?? ???? ?? ?? ???????? ... ?????????? ????? ??? ?????? ??????? ??? ... ?? ??? ? ???????? ??????? ?????, ?????? ?? ?? ?? ?? ?????? ? ??????????, ???? ?? ????????? ?????? ... ????? ??? ????? ????? ?? ?????? ?????? ????, ???? ?? ???? ... ??????????? ????? ??????? ? ????, ?? ?? ???? ?? ?????? ????? ? ????, ??? ?? ?? ??????? ??? ?? ??????? ... ? ???? ?? ????? ?????? ?? ?????? ... ???????? ?? ??? ? ??? ? ?? ????? ??????? ? ????? ???? ? ?? ??? ?????? ?? ????? ????, ?? ????? ????? ?? ????, ?? ? ??????? ... ? ???????? ?? ?? ????, ??? ?????? ???? ?? ??? ?????? ??? ???? ??? ????? ???????? ?????? ? ?? ??????? ??????? ??????? ????? ? ????? ? ?????? ???????? ???? ?? ?? ????? ??????, ??? ??? ????? ????, ?????????, ?????????? ???? ... ????????? ??? ???? ?? ???????????, ????? ??? ?? ???????? ? ????????? ?????, ? ???????? ?? ?? ???? ??????? ?? ????? ????? ????? ... ????? ?? ?????? ?? ???? ? ?????? ????, ?? ????? ? ????? ... ??? ?? ???? ????? 100 ?????? ????? ?????? ?? ?? ???????, rewind ... ? ???? ?????? ???? ? ???? ??????? ? ???? ?????? ????, ?? ???? ??? ????? ????? ????? .. ????? ?? ???? ??? ????, ?? ?? ????? ???????, ??? ??????? ??????? ?? ???????? ?????? ?? ????????? ? ???? ??? ??????? ???? ?? ??????? ??????, ? ???????? ?? ?? ?????? ???????? ?? ???? ??????? ????? ?????? ??? ?????? ???? ???????? ?? ?????? ????? ??? ?? ?? ??????, ?? ??????? ?? ?????? ??? ??? ?? ? ???????? ... ?????? ??? ?? ????, ?????? ??? ?? ??? ???? ??? ??? ?????? ???? ... ???. ??????....????? ????!!! Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 Наравно да знам...али не само ја, малени и никакви, већ надам се многи, ако не и сви који су овде... Али у чему је чаролија и чудо.... Не да знамо "напамет", само. већ да тиме живимооо!!!!!!! Како је лепа молитва Богу Троједином, саздана у Символу вере... Садржајна, свеговорљива... Заиста немам никакав коментар.... Молите се за друге, не као надничари, већ као синови и кћери.... не никога од рода људског, већ од Онога Који све, и људе Створи..... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 Знам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 14, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2010 ?? ??? ??? ??????? ?? ?? ??? ???, ?????? ???? ? ??? ??? ?? ???????? ?????? ?? ?????? ???? ?????????, ? ???? ???????? ????? ?? ??? ????? ??? ?? ?????? ?????????, ????? ???? ?? ???. ?? ???? ???? ?? ?? ?? ?? ??????? ?????????? ?? ????????? ? ? ??????. ??? ? ?? eheeeej???? ??? ? ????????? ?? ????? ????????? 0409_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 14, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2010 Znam. Moj savet, bar onima koji učestvuju u liturgiji za pevnicom, je da nikad ne pričaju Simvol vere napamet jer reponja namesti situaciju da se pogreši. Naravoučenije: Gledaj u knjižicu za odgovaranje БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јануар 14, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2010 ?? ??? ??? ??????? ?? ?? ??? ???, ?????? ???? ? ??? ??? ?? ???????? ?????? ?? ?????? ???? ?????????, ? ???? ???????? ????? ?? ??? ????? ??? ?? ?????? ?????????, ????? ???? ?? ???. ?? ???? ???? ?? ?? ?? ?? ??????? ?????????? ?? ????????? ? ? ??????. ??? ? ?? eheeeej???? ??? ? ????????? ?? ????? ????????? 0409_feel ?? ???? ?? ?? ???? ?????????, ????,... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Da,znam napamet Simvol vere. Ova video poruka mi je danas stigla,pa,rekoh,-da je podelim sa vama. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JelenaJ Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Знам га. Прво сам га научила на часовима веронауке, а на литургији сам се усавршила Задовољство ми је да научим молитве, али никако на силу, него једноставно само од себе се запамти 0102_laugh Слава Богу! Ко на брдо ак` и мало стоји, више види но онај под брдом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 cuo sam da je pravilno reci jednosusnog umjesto kako pise u vecini kalendara jedinosusnog. a cuo sam da je to jedina rijec u simvolu koje nema u bibliji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Јануар 26, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2010 ДРУГИ ЧЛАН СИМВОЛА ВЕРЕ Који је други члан Символа вере? ,,И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова. Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносушног са Оцем, кроз кога је све постало." Шта значи име Исус Христос? ИСУС значи СПАСИТЕЉ, јер је Он дошао да спасе људе од Сатане, греха и смрти. ХРИСТОС значи ПОМАЗАНИК (Цар, Свештеник, Пророк). Како је Исус Христос — Син Божји? Он је једини Син Бога Оца, који је рођен, а није створен. Да ли постоји велика разлика између „рођен" и „створен"? Да, врло велика. Као што човек даје рођење детету, које је истог бића с њим, али ствара и друге направе, које нису истог бића с њим, тако Бог рађа Свог Сина од вечности из Свог сопственог бића, a створио је и безброј бића и ствари које нису исте суштине с Њим. Зашто је назван Светлост од Светлости? Стога што је Његов Отац вечна Светлост мудрости и љубави, па је логично да је Син Таквог Оца Светлост од Светлости. Зашто се Он назива Бог истинити од истинитог Бога? Из истог разлога. Тако је чак и у природи овог света; на пример, ко се роди од човека можемо га назвати ,,истинити човек од истинитог човека", пошто је син увек и свугде истог бића као што су и његови родитељи. Тако је и наш Господ Исус Христос, пошто је Син Божји, заиста истинити Бог од истинитог Бога, као што је и сам рекао: „Ја и Отац смо једно" (Јован Х, 30). Зашто кажемо: „Кроз кога је све постало"? Зато што је Бог кроз Сина створио све ствари које су створене на небу и на земљи. Као што се потврђује у Библији: ,,Све је кроз Њега постало и без Њега ништа није постало што је постало" (Јован I, 3). Епископ Николај Д. Велимировић ВЕРА СВЕТИХ У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука