DYNABLASTER Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Абортус пре његовог ''дозвоавања'' није био забрањен ...! Шта сад са тиме ... Самоубиство такође није забрањено .. а у порасту је .. да ли га забранити .. можда се опет повећа??? Или се можда смањи ... Лудило .. Pa ne moze tako da se baljezga. Moj komsija, Bog da mu dusu prosti, se ubio, to je bio covek koji je bio dusa od coveka, mozes da mi verujes na rec, a ubio se zbog sopstvene slabosti, veruj mi to je bio jedan od retkih dobrodusnih ljudi, dusa od coveka, uvek te Voli, uvek! Bez obzira na sta, on tebe voli i uvek vidi samo Ljubav u tebi! Fizicki bio jak moze volu rep iscupati, ali dusa osetljiva. A nikad mi nije doslo u svest da kad ga vidim, kako besciljno seta ulicom pognute glave, da ga pitam sta je, jednom kad sam bio unisten i tuzan i demonizovan, i promaklo mi da to vidi, i to ga je prenerazilo, kad je video zlo i besciljnost u meni. Licno snosim odgovornost sto mu nisam pomogao jer nisam bio svestan da takav covek to moze ikad da uradi, ali eto desilo se, i jesam kriv i nisam, ne znam ni ja sta da mislim. Zvali smo ga Draganac, to sve govori. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Пре него се сви освесте и учврсте у хришћанским вредностима, законом би се сигурно бар за почетак смањио број абортуса. Убистава и поред закона има и даље, али много мање него без закона. Ne bi se smanjio broj abortusa, nego bi se samo povecao broj rizicnih i smrtonosnih abortusa. Abortusa je uvek bilo, kao sto je i uvek bilo zla. Jedini nacin da se protiv toga bori je osvescivanje hriscanskim vrednostima. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Sestro, ja sam ti lepo objasnio, mislim da treba nametati drugima misljenje, sve ono sam pisao u kontekstu zakonskog nametanja misljenja i morala. Ne znam sta oces od mene vise? Sta ces sada da me ubedjujes da mislim nesto sto ne mislim jer si izdvojila dva moja posta iz kompletne diskusijije i napravila quotemining? Oк, разумела сам да мислиш да треба наметати другима мишљење у контексту законског наметања, тако си написао. Од тебе хоћу одговоре на питања, а знаш да нико никог не може да присили да одговара. Ја те не убеђујем, него сад питање, где си ти у овој причи без наметања мишљења другима? Наравно, ако хоћеш да одговориш. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Pa ne moze tako da se baljezga. Moj komsija, Bog da mu dusu prosti, se ubio, to je bio covek koji je bio dusa od coveka, mozes da mi verujes na rec, a ubio se zbog sopstvene slabosti, veruj mi to je bio jedan od retkih dobrodusnih ljudi, dusa od coveka, uvek te Voli, uvek! Bez obzira na sta on tebe voli! Fizicki bio jak moze volu rep iscupati, ali dusa osetljiva. A nikad mi nije doslo u svest da kad ga vidim kako besciljno seta ulicom pognute glave da ga pitam sta je, jednom kad sam bio unisten i tuzan i demonizovan, i promaklo mi da to vidi, i to ga je prenerazilo, kad je video zlo i besciljnost u meni. Licno snosim odgovornost sto mu nisam pomogao jer nisam bio svestan da takav covek to moze ikad da uradi, ali eto desilo se, i jesam kriv i nisam, ne znam ni ja sta da mislim. Zvali smo ga Draganac, to sve govori. А која је поента овог одговора на мој пост .. не видим нигде везу са њиме... Узгред и на велику несрећу и тугу ..неколико људи које сам искрено звао пријатељима су себи одузели животе .. ..где те позвао цитирани од тебе мој пост да напишеш све ово .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Pojma nemam, videh neko nepovezano baljezganje, znas da nije nista licno, uglavnom se slazem sa tvojim misljenjem. Morao sam reci sta mi je na dusi, i kako ljudi lako padaju, i jedni i drugi. Ne smemo dozvoliti da ista pogresno pridje Istini, makar bila ko zrno gorusicino. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Верујем да би се смањио број чедоморстава. Не би се наравно све свело само на забрану, већ и на едукацију, јер у већини случајева чедоморство служи за контролу рађања и планирање породице. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Samo sto to nije istina: http://news.bbc.co.uk/2/hi/8305217.stm Ne vazi ista logika, jer nisu iste stvari. Zasto onda ne-hriscani ne smatraju abortus ubistvom? Naprimer - muslimani en.wikipedia.org/wiki/Islam_and_abortion Za njih se dusa useljava tek u cetvrtom mesecu i tada pocinje "nova licnost" Niste fer, jednostavno niko od vas nece da prizna da postoji otvorena debata, da postoje razlicita misljenja i da ne postoji neki jasan zakljucak i granica. Niste fer jer me ovde napadate iako se slazem sa vama ali vam skrecem paznju da je to nase uvernje i da nije u redu da ga namecemo ( zakonski ).. i onda me napadate da zbog toga nisam dovoljno pravoslavan. To je vec vas problem. :.mislise. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 @, рингишпил Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 Strava u svakom smislu. Može li mu se skrenuti pažnja još jasnije nego što mu skrećemo i crtamo slikovnicu? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 Niste fer, jednostavno niko od vas nece da prizna da postoji otvorena debata, da postoje razlicita misljenja i da ne postoji neki jasan zakljucak i granica. Niste fer jer me ovde napadate iako se slazem sa vama ali vam skrecem paznju da je to nase uvernje i da nije u redu da ga namecemo ( zakonski ).. i onda me napadate da zbog toga nisam dovoljno pravoslavan. pa niko neće da promeni mišljenje, pa ni ti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 Strava u svakom smislu. Može li mu se skrenuti pažnja još jasnije nego što mu skrećemo i crtamo slikovnicu? Брате, ја не мислим ништа лоше. Мислим да недостају нека слова да би га разумела/и, кажем разумели, јер очигледно је да нисам сама. Свако од нас има неки карактеристичан начин који може да претставља препреку у комуникацији. Милосављевић заправо никад не клима главом, али неће да прими ништа од информација које се презентују, или врло мало од одређених појединаца. Није ми била намера да се скрене са теме, већ сам тражила одређене информације везано за тему, што је код њега произвело да сам читала површно, а ово је нешто што ради често другима, то је најчешћи облик слушања у оквиру комуникације да каже врати се и прочитај шта сам написао. Дакле, мисли да треба наметати другима мишљење у контексту законског наметања ( ако сам добро разумела), али нам скреће пажњу да је то наше уверење и да није у реду да га намећемо (законски), поред свега, има своје мишљење које не треба наметати другима. Ја настојим да разумем писање саговорника, да га схватим узимајући у обзир све што јенаписао, кроз емпатију, то јест уживљавам се у његову улогу. А ево како... уверење је само један од многих могућих ставова, уверења су мишљења и ставови. Међутим, он се за ту реч, мислим, само придржао у својим уверењима да је, као и увек, у праву, а то му је јако важно. Исувише често је важније да буде у праву, што је и логично ако учи за адвоката. У ствари, овај пут се догодило у самој речи уверење која има веру у основи, јер је можда мишљења да она за друге представља истину ( што не мора да значи да је истина) којом мисли да се можда отежава дискусија, а код речи мишљење можда мисли да кроз главу пролази неко друго уверње (или туђи ставови)... на пример мој деда је говорио, омиљена изрека мог деде итд, јасно је да му ови ставови нису претња код њега самог... али неко друго мишљење о томе, или како би изгледала нека ситуација у којој то што он мисли не би било тачно... тешко. Свакако, интелигентан дечко. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 Auu kolko proucavanja moje lichnosti za ovo kratko vreme. Дакле, мисли да треба наметати другима мишљење у контексту законског наметања ( ако сам добро разумела) Pogresno si razumela ( ko po obicaju) Mislim - da ne treba nametati drugima misljenje u kontekstu zakonskog nametanja. Ne znam kako to nisi razumela. Mozda predugo govoris danski, ili ja previse vezbam nemackih u poslednje vreme, ali jsam rekao suprotno od ovoga sto si ovde napisala. али нам скреће пажњу да је то наше уверење и да није у реду да га намећемо (законски) Upravo. Ateisti ne dele nas etos, i ne trebamo da zabranimo nekom ateisti abortus zato sto mi mislimo da je to ubistvo. Ili muslimani. Za njih abortus nije ubstvo ako je pre cetvrtog meseca. Ne vidim zasto bih ja zakonom zabranio muslimanu abortus jer sam ja hriscanin a on musliman i nasa uveren su drugacija? поред свега, има своје мишљење које не треба наметати другима. Suprotno - hriscanski etos treba nametati drugima kroz diskusiju, debatu, pripoved. Sve si loncice pobrkala. A meni stvarno nije jasno kako.... pa niko neće da promeni mišljenje, pa ni ti Ja moja misljenja menjam - to je valjda ispraceno kroz moje ucesce na ovom forumu? (: Zbog toga, ali, nećemo valjda da legalizujemo ubistva? Velika je razlika u mentalitetu Ubice i zene koja izvrsi abortus. Devojka trudna par meseci kada ode na abortus ne gleda na to kao na neko bice, licnost, vec na skup celija u njenom telu koje ce da se razviju u bice to jest lichnost. Sa druge strane ubica je neko ko ubije nekog za koga vec zna da je bice to jest licnost. Ako ne uvidjas razliku u mentalitetu ne znam sta da ti kazem. Fora je u tome sto jedno polovina sveta ne gleda na fetus star tri meseca kao na bice ili lichnost, ali 99 % sveta gleda na ubistvo drugog zivog coveka kao na ubistvo lichnosti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 Auu kolko proucavanja moje lichnosti za ovo kratko vreme. Pogresno si razumela ( ko po obicaju) Mislim - da ne treba nametati drugima misljenje u kontekstu zakonskog nametanja. Ne znam kako to nisi razumela. Mozda predugo govoris danski, ili ja previse vezbam nemackih u poslednje vreme, ali jsam rekao suprotno od ovoga sto si ovde napisala. Upravo. Ateisti ne dele nas etos, i ne trebamo da zabranimo nekom ateisti abortus zato sto mi mislimo da je to ubistvo. Ili muslimani. Za njih abortus nije ubstvo ako je pre cetvrtog meseca. Ne vidim zasto bih ja zakonom zabranio muslimanu abortus jer sam ja hriscanin a on musliman i nasa uveren su drugacija? Suprotno - hriscanski etos treba nametati drugima kroz diskusiju, debatu, pripoved. Sve si loncice pobrkala. A meni stvarno nije jasno kako.... Како да разумем да не треба другима наметати мишљење у контексту законског наметања када си написао ( жао ми је што морам опет да поновим) mislim da treba nametati drugima misljenje, sve ono sam pisao u kontekstu zakonskog nametanja misljenja i morala. У контексту значи да неко мишљење треба наметати другима. Чије мишљење? Пази, ако си мишљења да своје мишљење не треба да намећеш другима, оно што си писао у контексту законског наметања мишљења и морала, чије је то мишљење или уверење? Јасно ми је, то мишљење је за тебе мишљење атеиста који не деле наш етос, и мишљења си да не треба да забранимо неком атеисти абортус, или другачије речено, не треба да им намећемо наш етос. Не ли овим намећеш мишљење атеиста онима који су наш етос? Не би ли да спроводиш у закон мишљење и ставове атеиста, или муслимана? Много бре зезаш Милосављевићу, где ћу ја православна хришћанка да прихватим атеистичко мишљење о абортусу, или муслиманско, и то још законски?! Пишеш у контексту појма дискриминације не водећи рачуна да заштитиш оно што је за тебе живот и личност од зачећа... написао си већ Napisao sam vec, da JA VERUJUEM da zivot i lichnost pocinju zacecem. Citaj covece boziji sve moje postove. Тако си одговорио члану @ dmsrbija . Зашто се залажаш за супротно од оног што верујеш? Ову фалинку твоје психе искоришћавају и спроводе њихово мишљење па чак и када је твоје тумачење у потпуном нескладу са њиховим. На мишљењу неког другог (атеиста и муслимана ) кога дискриминишеш? Чији живот?...и то законски! bangin Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 Нарочито је упадљиво да би као адвокат почео агресивну одбрану душевно здравог атеисте, али злог убице живота зачећем. Претпоствљам завршне речи би гласиле...Прави убица није откривен. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 Нарочито је упадљиво да би као адвокат почео агресивну одбрану душевно здравог атеисте, али злог убице живота зачећем. Претпоствљам завршне речи би гласиле...Прави убица није откривен. Ja sam već davno napisao da tvoje packe imaju smisla zato ne bole. Ali divim ti se kako na njegovo vredjanje imas snage da iscrtaš još 3 slikovnice. Pa on toliko ne čita drugoga da misli da su njegovi citati tvoja fantamozgarija. Kakav je on dečko ne znam ali znam da bi trebalo da se drži Hrista (možda još i više) u shvatanju odgovornosti njegovog budućeg zanimanja. Eto toliko ali se sad plašim da ga nisam negde uvredio slučajno. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука