DYNABLASTER Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Sta je sa zenama koje su zatrudnele zato sto su silovane? Je l i one nemaju pravo na abortus? Je l bi i one bile ubice? Da. Ali! To se sve relativizuje Bozijom miloscu, ako Bog da, kad ta majka umre sastace se sa svojim detetom koje jedva ceka vecni zagrljaj, i ondak to bude sreca neopisiva. Inace, pitanje nisi formulisao ispravno, jer je svakome dato pravo da radi sta oce u ovom zivotu. Ali! I zasto se uplices u stvari o kojima pojma nemas, niti si zena, niti znas sta zene prozivljavaju nakon abortusa. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Та прича о силованим женама и абортусу, увек је последњи "аргумент". Не могу да тврдим, али мислим да од 150000 или 200000 абортуса годишње у Србији, ниједан није из тог разлога. Walter је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Прво, нисам написала да моралне норме креира држава, него једноставно ти имаш своје мишљење које не треба другима наметати. Сад све је то ок, онда реци ми, јеси ли ти део друштва? Ово што ти пишеш с каквим циљем? Nlcph, ja sam pricao o nametanju moralnih normi kroz drzavne institucije i pravo. Da si me malo bolje citala (a nije ti prvi put) skontala bi da o tome pricam. O "nametanju" drustvenih normi kroz vaspitanje ili slichne drustvene delatnosti nisam rekao nista. Та прича о силованим женама и абортусу, увек је последњи "аргумент". To mi je brale argument da nema smisla nazvati abortus ubistvom. Za mene je abortus mnogo toga loseg ali indetichno sto i ubistvo - nije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Не могу да тврдим, али мислим да од 150000 или 200000 абортуса годишње у Србији, ниједан није из тог разлога. Ako bi te brojke bile tačne, to bi značilo da se u Srbiji vrši jedan abortus na svakih 3-4 minuta, neprekidno svakog dana, noć i dan. Zato su verovatno prenaduvane i to žešće. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Nlcph, ja sam pricao o nametanju moralnih normi kroz drzavne institucije i pravo. Рекао си и да не разумем једну ствар "ali jednu stvar ne razumes, morlane norme kreira drustvo ne drzava.", ок и ја сам рекла да нисам написала да их држава креира. Онда, ко их намеће кроз државне институције док ти имаш своје мишљење које једноставно не треба другима наметати? Онда кажеш A da drustvo implementira moralne norme to svakako.. Онда, јеси ли ти део друштва? Са којим циљем пишеш о стварима...? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Ako bi te brojke bile tačne, to bi značilo da se u Srbiji vrši jedan abortus na svakih 3-4 minuta, neprekidno svakog dana, noć i dan. Zato su verovatno prenaduvane i to žešće. Jedna moja komsinica abortirala dva put danas. Jednom dok cekala autobus. Рекао си и да не разумем једну ствар "ali jednu stvar ne razumes, morlane norme kreira drustvo ne drzava.", ок и ја сам рекла да нисам написала да их држава креира. Онда, ко их намеће кроз државне институције док ти имаш своје мишљење које једноставно не треба другима наметати? Онда кажеш A da drustvo implementira moralne norme to svakako.. Онда, јеси ли ти део друштва? Са којим циљем пишеш о стварима...? Ako mi citiras neki post, obrati paznju na sta se on odnosi i nemoj da ga vadis iz konteksta. Taj moj post koji citiras se iskljujcivo odnosi na nametanje moralnih normi zakonom. To jest da je abortus nemorala te treba da ga zabranimo zakonski. Zamolio bih te sledeci put kada uskocis u diskusiju, isprati o cemu se prica, da ne dolazi do ovakvih zabuna. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Aj lepo vi kazite meni, zene koje abortiraju trudnocu zbog toga sto su silovane ili im je zivot ugrozen, je l njih na sud ili je to iz samoodbrane? Ово ти је сад класично подметање .. права замена теза ... и стварно би требало да се скрати са овим јер никуд не води ... О томе није било речи ...али кад већ сам упадаш у ту ..причу ..опет да ти кажем да по козна који пут исповедаш нешто друго ..само не православље ... Ови примери су ти адекватни поимању да не смеш да убијеш по сваку цену па и у самоодбрани .. Али ствари не стоје тако ... што ти просто не желиш да видиш ... Видиш само неке фундаменталисте и крај .. није ти лако .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Jedna moja komsinica abortirala dva put danas. Jednom dok cekala autobus. Ako mi citiras neki post, obrati paznju na sta se on odnosi i nemoj da ga vadis iz konteksta. Taj moj post koji citiras se iskljujcivo odnosi na nametanje moralnih normi zakonom. To jest da je abortus nemorala te treba da ga zabranimo zakonski. Zamolio bih te sledeci put kada uskocis u diskusiju, isprati o cemu se prica, da ne dolazi do ovakvih zabuna. Законом? Ко предлаже законе? Zakon može da predloži: svaki narodni poslanik, Vlada, skupština autonomne pokrajine, najmanje 30.000 birača, kao i Zaštitnik građana i Narodna banka Srbije u oblastima iz svoje nadležnosti. Значи, вртимо се у круг?! Све што пишеш вртиш у круг и после други не испрате о чему се прича. nana and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Наравно да убиство и абортус није исто .. Ни два различита убиства под разним околностима нису иста ..а камо ли ово .. Али абортус може бити класично убиство.. (!) -што најчешће и јесте... И не само то .. може бити много гори од убиства! Као што убиство у рату може бити јунаштво због одбране других .. Као што ни свако самоубиство није хула на Духа Светог .. рецимо Синђелићево дело никако није самоубиство иако ''технички'' то јесте... Али ти си запео као највећи буквалиста ..што такође није одлика Хришћана .. DYNABLASTER and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Законом? Ко предлаже законе? Ti ili si ili nepismena ili bezobrazna pa necitas sta se do sada pisalo. Ovde se jasno prica o zakonskoj zabrani abortusa izmedju mene i ostalih sagovornika. Значи, вртимо се у круг?! Све што пишеш вртиш у круг и после други не испрате о чему се прича. Vrtim u krug kada me klovnovi kao ti konstatno pitaju jedna te ista pitanja koja sam u proslim postovima odgovorio. .. Али ти си запео као највећи буквалиста ..што такође није одлика Хришћана .. Da li je odluka hriscanina da svoj etos namece zakonom? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Додаћу и дело Мајора Тепића из рата у Хрватској почетком деведесетих, који је учинио слично дело као и Војвода Стеван Синђелић ... Јел то било самоубиство ..Милосављевићу или херојски чин ..? Јел то дело ''ослобађа'' појам самоубиства од епитета ХУЛЕ на Духа ... ? речено простим језиком .. Није сваки Абортус убиство .. али њих 99% јесте .. И не можеш их правдати оним 1% .. то су изузеци ... Исто као што и пустињаштво није правило већ СВЕТЛИ изузетак који потврђује ПРАВИЛО ... Толико од мене .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Толико од мене .. Nisi ti mene uopste razumeo, ja sam protiv aborutsa ali sam i protiv zakonskog nametanja zabrane abortusta i klasifikovanja aborutsa kao ubistva i cedomorstva. Pa bih da ti ponovim pitanje - Da li je odlika pravoslavnog Hriscanina da drzavnim zakonima namece ljudima svoj etos? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Nisi ti mene uopste razumeo, ja sam protiv aborutsa ali sam i protiv zakonskog nametanja zabrane abortusta. Pa bih da ti ponovim pitanje - Da li je odlika pravoslavnog Hriscanina da drzavnim zakonima namece ljudima svoj etos? Ма разумео сам те човече Божији .. И јављам се зато јер си поставио питање пре моје одјаве са теме .. Таквом релативизацијом ствари ризикујеш да доведеш у питање и дело Цара Константина.. чије дело славимо ових дана,.. у истом оном Нишу поменутог Синђелића ... Треба забранити законом абортус ... ! То мнема везе (само) са ''етосом хришћана'' ..треба га забранити да би сви имали осећај да се ради о трагедији и делу које изазива трагедију .. Исто као што је забрањено и убиство, и крађа и ... И не треба Црква да га брани него законодавци .. Исти ти законодавци .. као и Црква .. могли би и дага ''ДОЗВОЛЕ'' у неким случајевима и под неким околностима... Јасно сад ...? Ваљда ко дан .. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Ti ili si ili nepismena ili bezobrazna pa necitas sta se do sada pisalo. Ovde se jasno prica o zakonskoj zabrani abortusa izmedju mene i ostalih sagovornika. Vrtim u krug kada me klovnovi kao ti konstatno pitaju jedna te ista pitanja koja sam u proslim postovima odgovorio. Da li je odluka hriscanina da svoj etos namece zakonom? Милосављевићу, ово је твоја порука коју сам прво цитирала: Јednostavno ne dozivljavam sebe kao nekog ko treba drugima da namece misljenje o tome da li je nesto ispravno ili ne. To je jednostavno moje misljenje i mislim da suprotno ponasanje donosi stetu. Evo pogledaj recimo ovde, ja ovde sada na neki nacin namecem nekim mojim sagovornicima moje mislejnje i oni meni njihovo. Je l smo postigli nesto? Ne. Овде јасно причаш о себи. Ја сам једна од осталих саговрника која је поставила неколико питања на основу ове горе поруке. Одговор нисам добила. Вртиш причу у круг, падне ти прича, и опет на старо...Не мрдаш са мртве тачке. Мени је превише досадно дебатовати на овај начин. Лаку ноћ Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 А шта мислиш Милосављевићу... пошто волиш неумесна поређења .. Да ли би се ЛОПОВЛУК самњио када би Законодавац ..или чак и Црква .. укинули ''забрану'' КРАЂЕ ... Ајде размисли на тај начин ... И надам се да ћеш увидети бесмисленост неких својих примера и поређења... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука