cloudking Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Ako pričaš o WW2... Stradalo je oko 300.000 Čeha i Slovaka, 800.000 Rumuna, oko 550.000 Francuza i oko 9500 Norvežana (ukupno, cifre i za civile i za vojnike). Sama Jugoslavija je imala malo više od milion žrtava. Osma u svetu po ukupnom broju žrtava i deveta po procentu predratne populacije koji je stradao u ratu. wiki link sa tabelom Pa eto kad se vec bavis brojkama mogao si i da izracnas koliko j Srbija imala gubitaka. Ako je Jugoslavija imala milion kolko je mogao tu da bude srpski deo? Mnogo manji nego rumunski ili francuski... a otprilike tu negde poput Ceha... i sta sad? Eto dokazali smo da u WWII Srbi nisu nista vise stradali nego drugi narodi... a to sam od starta i pominjao. A inace nisam pricao samo o WWII al ajde kad si pomenuo, eto. Ali stvarno ne znam sta mislite da dobijete ovim licitarnjem sa ciframa? Ljudi nisu cifre i sve zrtve su strasne... zasto je to toliko tesko jednom ljudskom bicu da shvati ja stvarno ne razumem, ali razumem da upravo to nerazumevanje i dovodi do situacija u kojima se gube masovno zivoti... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Јесте. Јер да није онда не би говорио да је он као Месија дошао пре свега народу Давидовом народу Јеврејском. Eee pa to mi reci brate. Onda je sve jasno. Izvinjavam se, ja sam to vase hriscanstvo i Isusa totalno pogresno skapirao kao nesto sto se bazira na ljubavi prema SVIM ljudima... kad ono vidis ima filter Nema veze nije strasno. Mislim da nam nista ne smeta da nastavimo da zivimo zajedno i da nas nase razlike ne ometaju u svakodnevnom zivotu. Dobro sad... ja volim sve ljude vi samo Srbe, al boze moj, nije to sad neka nepremostiva prepreka zar ne?! Nisam ni pretpostavljao da je taj etnofiletski model zapravo potekao od samog Isusa... mislim da nakon ovog saznanja nemam vise argumenata za ovu temu i u svetlu novih informacija priznajem da nisam bio u pravu jer sam imao pogrsno polaziste. Izvinjavam se svima, ipak ne poznajem vasu Veru dovoljno da bih ozbiljno diskutovao o njoj. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Ali stvarno ne znam sta mislite da dobijete ovim licitarnjem sa ciframa? Ljudi nisu cifre i sve zrtve su strasne... zasto je to toliko tesko jednom ljudskom bicu da shvati ja stvarno ne razumem, ali razumem da upravo to nerazumevanje i dovodi do situacija u kojima se gube masovno zivoti... Није то лицитирање цифрама...само што није исто кад умре туђи брат и не дај боже твој брат...врло једноставно... а у ратовима знамо да су од свих југословена највише Срба убијено и то само од Хрвата, да не помињем Аустријанце и Немце... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Eee pa to mi reci brate. Onda je sve jasno. Izvinjavam se, ja sam to vase hriscanstvo i Isusa totalno pogresno skapirao kao nesto sto se bazira na ljubavi prema SVIM ljudima... kad ono vidis ima filter Nema veze nije strasno. Mislim da nam nista ne smeta da nastavimo da zivimo zajedno i da nas nase razlike ne ometaju u svakodnevnom zivotu. Dobro sad... ja volim sve ljude vi samo Srbe, al boze moj, nije to sad neka nepremostiva prepreka zar ne?! Nisam ni pretpostavljao da je taj etnofiletski model zapravo potekao od samog Isusa... mislim da nakon ovog saznanja nemam vise argumenata za ovu temu i u svetlu novih informacija priznajem da nisam bio u pravu jer sam imao pogrsno polaziste. Izvinjavam se svima, ipak ne poznajem vasu Veru dovoljno da bih ozbiljno diskutovao o njoj. Не него си крајње површан. -Владимир- and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Pa eto kad se vec bavis brojkama mogao si i da izracnas koliko j Srbija imala gubitaka. Ne bavim se ja brojkama nego ti. Samo sam pokazao da tvoje lupetanje o 'milionima i ovih i onih' ne pije vodu. Ako je Jugoslavija imala milion kolko je mogao tu da bude srpski deo? Mnogo manji nego rumunski ili francuski... a otprilike tu negde poput Ceha... i sta sad? Eto dokazali smo da u WWII Srbi nisu nista vise stradali nego drugi narodi... a to sam od starta i pominjao. A koliko Srba je samo stradalo od ustaša? Nije ti baš dobra "računica", ajd probaj opet. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 al boze moj Верујем да у свима постоји трунка наде. Опрости, измамило ми осмех Anette, Млађони and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Клаудкинг изгледа пише у моментима практичне борбе за легализацију дрога. Пошто ми некако не делује ни глуп ни ретардиран, а тешко да ће неко њему оваквом да плати за било шта, једино логично објашњење за ове глупости је да се учукао па сео за комп. U velikoj si zabludi RYLAH ... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Очито је да ''упадљиви''.. није ни прочитао текст о коме је на овој теми реч, .. нити он има пред собом неки други смисао свог писања осим да се претставља као ''филоСоф и Надхуманиста'' те ловац на србијанске наЦионалШовинисте..са којима нема ништа али које мрзи из дна душе .. и види их у свима који иоле помену србе у било каквој конотацији осим у негативној ... Што ме уопште нити брине ..нит ме интересује.. Брине ме зашто администратори трпе његове етикете и увреде које лепи онако ђутуре.. саговорницима, па ако хоћете и жртвама... негирајући их .. јер оно што су доживљавала деца у хрватској.. 40.-их година двадесетог века,.. и начин на који су страдала.. само и искључиво зато што су СРБИ .... то је једино упоредиво са страдањем јеврејске деце у Христово време ... Јер модерна историја не памти такве начине страдања, иживљавања, нити пак логоре који су били искључиво за децу ... А пазите то је чињено пре само 70-ак година ... и то од Пуноправног члана ЕУ ..уз Пун ''благослов'' ЛИДЕРА исте ... Тако да..лик нити зна шта пише ..нити га то интересује .. што смо већ констатовали .. Ђуро Станивук, nana, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 Ma kontam ja njega šta hoće da kaže. Da preterujemo sa samosažaljevanjem i unošenjem u večitu ulogu žrtve. I tu ima istine. Ali način na koji je to hteo da kaže je katastrofalno loš: ne mogu da se tek tako poriču i relativizuju žrtve koje smo imali zadnjih stotinak godina (pogotovu u 2. sv. ratu). Jednostavno, to tako ne ide i samo stvara kontraefekat. nana and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 Ma kontam ja njega šta hoće da kaže. Da preterujemo sa samosažaljevanjem i unošenjem u večitu ulogu žrtve. I tu ima istine. Ali način na koji je to hteo da kaže je katastrofalno loš: ne mogu da se tek tako poriču i relativizuju žrtve koje smo imali zadnjih stotinak godina (pogotovu u 2. sv. ratu). Jednostavno, to tako ne ide i samo stvara kontraefekat. Nista ja nisam porekao. Ja sam samo DODAO na vase zrtve i druge sa istom sudbinom. To je izazvalo reakciju da drugi jesu stradali ali ipak ne toliko ko mi... Izem ti ja yakvo hriscanstvo. Kako li bi izgledalo srpsko misionarenje pravoslavlja u Kirgistanu (npr) "mi vam donosimo rec boziju i projavljujemo neizmernu ljubav medju ljudima, doklegod ste svesni da smo mi Srbi mnogo stradali. Mnogo vise nego vi ovde... Nase su zrtve ogromne a stradanja nemerljiva... Ali nema veze volimo mi i vas..." Vise puta sam objasnio svoje glediste prema zrtvama uopste tako da ova projektovanja koja ne prestaju s vase strane zapravo znace da moje postove niko ne cita nego svi po difoltu sipajy paljbu po cloudkingu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 Jedino sto se na ovoj temi misionari je ljubav prema sebi i to kroz najnizu psiholosku pojavu - samosazaljenje. Izem ti takvo hriscanstvo... Zaintrigirali ste me da zamalo stvarno "dodjem i vidim" ali je sad jasno da ne zelim asocijacije sa takvim ljudskim ponasanjem... Nema sta da "dodjem", sve se lepo "vidi" i odavde... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 Ajde nadji neki post na ovoj temi gde neko kaže da su Srbi najviše stradali od svih i da žrtve drugih naroda nisu važne. To je izazvalo reakciju da drugi jesu stradali ali ipak ne toliko ko mi... Većina nije stradala kao mi u 2. svetskom ratu. Posle Jevreja, Poljaka i naroda bivše SSSR (i Nemačke, ako baš hoćeš), najviše smo mi izgubili civilnog stanovništva u Evropi. E sad, ako se tebi to ne svidja...sorry, to je onda tvoj problem. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 Većina nije stradala kao mi u 2. svetskom ratu. Posle Jevreja, Poljaka i naroda bivše SSSR (i Nemačke, ako baš hoćeš), najviše smo mi izgubili civilnog stanovništva u Evropi. E sad, ako se tebi to ne svidja...sorry, to je onda tvoj problem. I ti ne citas temu. Neko je vec izbacio podatke o poginulima u 2.SR... mi smo na osmom mestu i to KAO JUGOSALVIJA dakle brojka je mnogo manja. Tako a ta prica da smo najvise stradali ne da je netacna nego je tvrdnja sama po sebi neumesna. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 Брине ме зашто администратори трпе његове етикете и увреде које лепи онако ђутуре.. саговорницима TO te brine? A ovo te ne brine: Клаудкинг изгледа пише у моментима практичне борбе за легализацију дрога. sigurno da ima uporiste u nekoj neprevazidjenoj frustraciji iz detinjstva Ух, брате тебе та роба (droga- prim. cloudking) стварно диже у облаке.. Ma Cloudking mlati praznu slamu ... Gotovo na svkoj temi mene neko proziva da lupam etikete i vredjam sagovornike. To je najobicnija frustracijom izazvana laz. Nadjite mi jednu poruku u kojoj sam u uvredio bilo kojeg ucesnika sa bilo koje teme. I nemoj da mi vrdate sad... izvolte imate searcj dugme imate entuzijazam i nadjite tej jedan jedini post u kome je cloudking uvredio makar jednog jedinog clana foruma pouke.org. S druge strane mozete uzivati u plejadi uvreda iznesenih na moj racun koje, VIDI cuda, ama bas nikom ne smetaju! Ha, kakvi hriscani vrli... za primer... Ajde da vidimo tu jednu uvredu... i ako je ne nadjete molio bih vas da vise ne otvarate usta (tastaturu) ako vam je svrha bezobzirno prozivanje mene kao nekoga ko vredja, jer, ponavljam TO JE GNUSNA LAZ ali ipak stimulativna, jer zelja za uvredom je svakako znak intelektualne slabosti i osecaj porazenosti tako da sama uvreda prija sa takvom konotacijom... ali ipak nije opravdanje za takvo neprimereno ponasanje nedostojno i nekog probisveta ili razbojnika a kamoli vrlih hriscana... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 Зар смо мало страдали, зар је требало још да нас нестане ? И велика је разлика кад страда 700.000 или милион у једном малом народу као што су Срби и исто толико у већем народу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука