Jump to content

Анархија из кул?

Препоручена порука

Анархија из кул бикоз нотинг ту луз...

Има ли ово смисла...да ли су заговорници анархије људи који немају шта да изгубе?

Да ли је то само степеник?

Можда сам неупућен, али не знам за неке старкеље који се фрљају анархијом, углавном

ове идеје долазе од младих људи....

Подели на овим сајтовима

Шта је анархија? Знам превод речи, али ме занима да ли је то нека идеологија и шта је одређује.

Да узмемо да је идеал друштва без наметнутог ауторитета...нисам сигуран ни да сами заговорници разумеју шта желе али као неки покрет постоје, што је очигледно. Ја сам их својевремено схватао као дрогераше и панкере на лепку, јер сам само такве и виђао по граду.

Нисам пуно истраживао о томе али ме је она мисао у уводу заинтересовала, па рекох да питам...

Подели на овим сајтовима

Шта је анархија? Знам превод речи, али ме занима да ли је то нека идеологија и шта је одређује.

To bi trebalo da bude vladavina bezvlasca,tako sam ja skapirao.Uglavnom je propovedaju mladi ljudi,kojima su dozlogrdili raznorazni autoriteti,pa poneseni idealom slobode,oni se bore za svet bez vlasti i autoriteta.

E sad,sa jedne strane,po meni to moze biti i dobro ali mislim da je tu veca steta od koristi,tacnije da je to u praksi neodrzivo stanje.

Подели на овим сајтовима

ja ne znam puno o tome ali ako ima koji sociolog on bi mogao više da kaže, ili filozof, ili ekonom.

Anarhija sve to sadržava u sebi i još više (može i neki pravnik).

Uglavnom puno je starija kao ideja od punk pokreta, ova moderna nekoliko vekova.

Osnova ideje je da je u prirodi ljudskog društva samoorganizovanje i da država predstavlja nemutnut vid organizacije iz čega izlaze brojni problemi...

Ponekad mi padne na pamet da je izvornom pravoslavlju upravo anarhističko uređenje društva neuporedivo bliže od recimo monarhije.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Зависи шта се подразумева под појмом анархија. Неки (социјалисти и толстојевци) под тим појмом подразумевају да људи оду да живе на брду или у шуми, у примитивним комунама, панкери, разни незадовољници и остали који имају проблеме с ауторитетом су група која себе најчешће назива анархистима, не знају шта заправо хоће, само им треба нешто да усмере свој гнев, док либертаријанци под анархијом не сматрају безвлашће, већ сређено и уређено друштво, са правилима и законима (штавише где се за баш све зна и ко пије, и ко плаћа), али без употребе агресије (дакле без државе), због чега оне прве две групе либертаријанце не сматрају правим анархистима (што је у принципу тачно, либертаријанци нису за безвлашће (залажу се да свако има власт, али једино над самим собом и својом имовином, и ту је граница, не можеш имати власт над другим човеком, јер је то форма робовласништва), већ само за укидање агресије, што би реч  лесефер прецизније описала него реч анархија, због чега је либертаријанци пре и користе).

Подели на овим сајтовима

Anarhija je utopija. Kao i komunizam. Ili libertarijanizam kakav neki zagovaraju ...

Gomila ideja koje su neostvarive ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

нисам сигуран ни да сами заговорници разумеју шта желе али као неки покрет постоје, што је очигледно. 

Ово важи и за национализам. Ја још нисам наишао на дефиницију национализма такву да одређује нешто јединствено, што се не подразумева као родољубље. Оне (имплицитне) дефиниције национализма које сам видео обично се косе са православљем.

Подели на овим сајтовима

Оне (имплицитне) дефиниције национализма које сам видео обично се косе са православљем.

Нас су у школи учили да је национализам када волиш своју нацију а поштујеш друге.

Подели на овим сајтовима

док либертаријанци под анархијом не сматрају безвлашће, већ сређено и уређено друштво, са правилима и законима (штавише где се за баш све зна и ко пије, и ко плаћа), али без употребе агресије (дакле без државе)

То ме мало буни, ко ће да одржава правила и законе ако нема јединствене институције. Оставља се појединцу на савест да их поштује

или не...

Подели на овим сајтовима

док либертаријанци под анархијом не сматрају безвлашће, већ сређено и уређено друштво, са правилима и законима (штавише где се за баш све зна и ко пије, и ко плаћа), али без употребе агресије (дакле без државе), 

Da, ko ce da donosi te zakone i u cije ime?

Подели на овим сајтовима

Нас су у школи учили да је национализам када волиш своју нацију а поштујеш друге.

Колико ког ми било мрско да тема оде у овом правцу (Хитлер, нацисти, блаблабла), и то што ја то започињем, не могу да одолим, а да не питам... Значи ли то да су национал-социјалисти социјалисти који воле своју нацију, а поштују друге? И која је заправо разлика између модерне руске национал-бољшевичке радничке партије и озлоглашене немачке национал-социјалистичке радничке партије?
Подели на овим сајтовима

Зар се то не подразумева и под родољубљем? Зашто би користили страну реч која уноси доста забуна и није јасно дефинисана ако постоји наша реч.

Подели на овим сајтовима

Зар се то не подразумева и под родољубљем? Зашто би користили страну реч која уноси доста забуна и није јасно дефинисана ако постоји наша реч.

Zato sto i inace koristimo kao i svi narodi gomilu stranih reci .... zasto bi ovde pravili izuzetak .... mogu se koristiti obadve reci kao sinonimi ...

Подели на овим сајтовима

Колико ког ми било мрско да тема оде у овом правцу (Хитлер, нацисти, блаблабла), и то што ја то започињем, не могу да одолим, а да не питам... Значи ли то да су национал-социјалисти социјалисти који воле своју нацију, а поштују друге? И која је заправо разлика између модерне руске национал-бољшевичке радничке партије и озлоглашене немачке национал-социјалистичке радничке партије?

То си ти због Барона..... bangin  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...