Justin Waters Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 ? ? ? Ajd malo objasni, posto nameravam da vrlo brzo, ako Bog da, nabavim android telefon... Mislim da neces imati problema. Mozda je Ivan, ne skroz, ali malo pomjesao poslovanje apple sa poslovanjem googla. Apple ima restrikcije i ne posluju sa nekim drzavama. Takva je BiH recimo i na apple ne mozes otvoriti nalog na kome ces registrovati karticu kojoj ces dodjeliti BiH kao zemlju. Ja sam uradio foru da sam dodijelio Hrvatsku kao zemlju sa BiH visa karticom i to radi za apple store. Za google play store, nije bilo nikakvih problema oko drzave i bosanska kartica je prosla i regularno se mogu kupovati aplikacije. Ne vidim razlog da bi karitca iz Srbije bila problematicna. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 ? ? ? Ajd malo objasni, posto nameravam da vrlo brzo, ako Bog da, nabavim android telefon... Da nisi ti u ovoj recenici zamenio Apple i Android?! Koliko znam iz Srbije ne može da se kupuje (niti prodaje!!!) ništa sa Google Play Store-a, mogu samo besplatne aplikacije da se skidaju, dok sa Apple store-a može (neko mi reče da su otvorili i za Srbiju, nisam proveravao, ali i ako nije tačno sigurno može ako za zemlju staviš neku u regionu). U suštini, zavisi za šta ti uređaj treba. Ja sam isto razmišljao da uzmem neki tablet za čitanje, i to android zato što ima jeftinih. I pošto bi mi služio samo za čitanje, dostupnost komercijalnih aplikacija mi nije bitna. iPad i iphone su preskupi, a pitanje je šta praktično dobijaš sa njima. Za te pare bih pre kupio laptop, s kojim može mnogo više da se uradi. Mislim, meni su te stvari generalno nepotrebne. Ali, pošto ja ne koristim android još uvek, najbolje poslušaj Justin-a Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 То се све прави првенствено за америчко тржиште, где је - понављам ко нека баба - све другачије. WiFi имају свуда. Сваки ресторан, свака већа продавница, свака институција било које врсте (осим државних, наравно). Друга ствар - имају паре. За њих тих пар стотина долара дословно није ништа. И онда гледаш да то што купиш буде лепо, функционално, лако за коришћење. У нашем случају, мислим да се Apple производи не исплате... Crveni Baron and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 То се све прави првенствено за америчко тржиште, где је - понављам ко нека баба - све другачије. WiFi имају свуда. Сваки ресторан, свака већа продавница, свака институција било које врсте (осим државних, наравно). Друга ствар - имају паре. За њих тих пар стотина долара дословно није ништа. И онда гледаш да то што купиш буде лепо, функционално, лако за коришћење. У нашем случају, мислим да се Apple производи не исплате... А гледају ли уопште перформансе и оперативне системе (нпр да ли ово упоређују са Андроидом или Виноуз мобајлом), или им то и не значи, него само пропаганда ради посао? (Не мислим да је то лоше, ни овде људи појма немају углавном о тим стварима, него не контам што Епл са свим својим производима има тај култни статус у САД) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Па гледају, али више зависи од тога шта ти треба. Мени су њихови производи баш "фенси", али због посла морам да се држим Windowsa. А перформансе било којег новог производа су углавном супер. Мој другар, музичар, има све Apple - он то користи само за интернет и слично. Сад је набавио неку педалу за iPad са којом окреће листове док свира... Њему је битно да му све то на столу изгледа "кул". Што се "пропаганде" тиче, то је опет више нека подела тржишта. Џобс је својевремено направио добар потез да поклони своје рачунаре школама, па су се млади људи и академски кругови навикли на Apple. Гејтс је, преко IBM-a, углавном ушао у пословни свет. А ту су и очигледне разлике у њиховим личностима и наступу. И тако... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Kolko znam,ajfon ne moze da se uparuje sa drugim uredjajima (preko plavog zuba) koji nisu apple.To je bas bezveze. Cuo sam da ima dosta korisnih aplikacija,za one koji su u SAD naravno.Na primer,ono da se "otkljucavaju" raskrsnice,kada nema guzve na putu.Zvonko,je l to tacno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Steve Cenejski, posto koristis windows jer ti je to u opisu posla, koristis li onda i windows phone ili mozda neki mirosoft surface tablet? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Еплове рачунаре има јако пуно софтверских компанија у САД, управо због перформанси, како хардвера тако и софтвера. Њихов ОС је базиран на UNIX-у и неупоредиво је бољи, стабилнији и лакши за (професионални) рад од Windows-a. Windows користе само домаћице и Звонко. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Апликација има колико хоћеш, стварно за све и свашта... И све је то јефтино, пар долара или тако. Баш за раскрснице нисам чуо, не верујем да је тако нешто могуће. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Steve Cenejski, posto koristis windows jer ti je to u opisu posla, koristis li onda i windows phone ili mozda neki mirosoft surface tablet? Посао се односи на рачунаре. Ово остало Android, Apple... Не верујем још Мајкрософту за мобилне уређаје. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Еплове рачунаре има јако пуно софтверских компанија у САД, управо због перформанси, како хардвера тако и софтвера. Њихов ОС је базиран на UNIX-у и неупоредиво је бољи, стабилнији и лакши за (професионални) рад од Windows-a. Windows користе само домаћице и Звонко. Зависи која врста компанија. Тачно је за "тотално" софтверске компаније попут Google, Amazon итд. Међутим, много већи део њихове привреде чине производне фирме - нафтна и ауто индустрија, разноразне друге производње, услуге итд. То је све Windows. Они су много мање "експонирани" у медијима, али их има пуно више. Домаћице углавном носају iPad са оним розе "поклопцем"... Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Посао се односи на рачунаре. Ово остало Android, Apple... Не верујем још Мајкрософту за мобилне уређаје. Nema za windows phone bas puno informacija naci jer slabo ljudi koriste. A ja se zelim presaltati sa iphone opet na android. Jedino me moze spasiti da ne predjem jos IOS 7 update koji vidim da je izasao sad i ako zakrpi ove propuste koje imaju mozda i ostanem jabucar. Windows phone fini radi kako sam uspio vidjeti kod jednog kolege koji ima telefon, ali ne snam puno toga jos o mogucnostima. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Al' smo ocrnili Apple, ali mora se priznati da su im iPhone i iPad izuzetni proizvodi Imao sam priliku da malo koristim jak android 4.0 tablet sa dual core procesorom, 2 GB rama itd., ali to prosto nije to, jednostavno ne radi lepo, animacije nisu lepe, interfejs je pretrpan bojama i svim i svačim, i prosto osećaj je bljutav. Dok na ajfonu i ajpedu to tako glatko i lepo radi. Apple uvek stvarno profi odradi dizajn, a novi iOS7 je mnogo lepši i prijatniji za oči. Još su dodali i paralaks efekat za prirodniji doživljaj. Veoma mi se sviđa novi OS. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Al' smo ocrnili Apple, ali mora se priznati da su im iPhone i iPad izuzetni proizvodi Imao sam priliku da malo koristim jak android 4.0 tablet sa dual core procesorom, 2 GB rama itd., ali to prosto nije to, jednostavno ne radi lepo, animacije nisu lepe, interfejs je pretrpan bojama i svim i svačim, i prosto osećaj je bljutav. Dok na ajfonu i ajpedu to tako glatko i lepo radi. Apple uvek stvarno profi odradi dizajn, a novi iOS7 je mnogo lepši i prijatniji za oči. Još su dodali i paralaks efekat za prirodniji doživljaj. Veoma mi se sviđa novi OS. Ne budi li dosla zakrpa sa novim IOS 7, za ovaj diletantski problem oko prikazivanja imena iz imenika, i jos za macbook pri problem sa wifi, ima da bacim anatemu na apple . Dzaba im onda sav lijep dizajn. To je kao da imas maseratija kome skripe tockovi svaki put kad skreces. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 14, 2014 Пријави Подели Написано Март 14, 2014 iPhone dolazi u Srbiju IZVOR: B92, RTS iPhone će uskoro konačno moći legalno da se kupi u Srbiji, najavio je Telekom. Ugovor sa kompanijom Apple potpisao je srpski Telekom, a dolazak čuvenog pametnog telefona u poslovnice očekuje se za mesec ili dva. iPhone će biti moguće kupiti i uz ugovor. Direktor Telekoma Predrag Ćulibrk objavio je gostujući na RTS-u da je posle dugih pregovora dogovor postignut i da nije u pitanju neki memorandum ili pismo o namerama, već pravi ugovor, kojim je ceo posao definitivno dogovoren. "Na proleće će Telekom korisnicima ponuditi iPhone telefone", rekao je Ćulibrk. On je naveo da su u toku testiranja uređaja, kao i da je dogovor sa Appleom višestruko značajan jer će preseći "sive kanale" kojima iPhone ilegalno stiže do korisnika, bez plaćanja poreza i carine. Nije objavljeno kolika će cena uređaja biti, niti kakav će status Srbija imati na AppStoreu. Izvor Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука