Jump to content

iPhone 5s

Оцени ову тему

Филозоф

Препоручена порука

Njihovi uređaji su generalno ok, imaju odličan softver i odličnu platformu.

Ono što mi se NE sviđa je njihov marketing, to što prave kult od svojih proizvoda. One keynote-ove i promotivne filmiće ne mogu ni da gledam, zgadi mi se, ko neka sekta. Kad onako utanji sa glasom, pa krene da talambasa kako njihov proizvod menja svet i ,,menja živote"...

Takođe, neke defekte u softveru ne popravljaju godinama. S druge strane, svaka im čast za unapređenja koja neumorno dodaju ispod haube. Ali opet, i najmanju stvar, koju konkurencija čak i ima, oni predstavljaju kao revoluciju i dostignuće.

E, da, i one ivice, ćoškovi na mac-ovima??? Postoji li uopšte racionalno objašnjenje za to?

I koja je to mašinerija za mužu para, dakle neverovatno.

Koliko im samo koštaju oni dodaci njihovi, nisu normalni. Na novim retina mac-ovima nema eternet porta, već samo oni njihovi, i onda moraš da kupiš šta? - njihov adapter...

Mnogi ljudi ne vole apple zbog toga sto imaju odvratnu propagandu, bas u tom maniru "nas proizvod mijenja svijet i vase zivote, mi smo impresivni, niko nema kao mi bla bla..." gotovo su doveli tu svoju kampanju na nivo da neki ljudi kupuju apple iz kvazireligijskih pobuda jer osjecaju neko ushicenje appleom i cime mozda misle da su dostigli neki status. Takodjer imaju te uvrnute ideje koje furaju, maksimalno komplikuju operisanje sa podacima i prenosima medju njihovim uredajima, sve kako bi ljude navukli da sto vise koriste cloud servise i da muziku, filmove i knjige ne nabacuju preko eksternog izvora vec da ih skidaju preko interneta, i tako jos mnogo toga, nema flesha, nema usb podrske, nema slota za MicroSD, nema uparivanja sa neapple uredajima itd...Pa opet neki ima pokusaju vjerovati da makar nude dobru hardwersku i softersku podlogu i da po tom pitanju nema nikakvog stekanja manje vise. Medjutim tu onda slijedi brdo problema narocito kod Iphone. Ja da sam procitao ovaj link prije, ne bi nikad uzeo Iphone:

http://www.digitaltrends.com/mobile/iphone-5-problems/, a cak ni na ovom linku nisu navedeni svi katastrofalni problemi koji prate Iphone. 

To sto nema ethernet porta na macbook, razlog je vjerovatno sto nema dovoljno mjesta da ga smjeste, jer onda be bio onoliko tanak, a cilj je bio postici vrlo laganu konfiguraciju, tezina mu je oko 2,02 kg po specifikaciji.  

I mene je to na kraju izbacilo sto se tice appla. Predstavljaju se kao tehnoloski bogovi, inovatori milenijuma, besprekorni uredjaji, nabijaju cijene svojim uredjajima, a ispod haube imaju gomilu rupetina koje nisu pokrpili i to godinama. 

A opet, da znate, Apple servisi su mnogo dostupniji kod nas, može se i kupovati i prodavati, dok je Google zatarabio sva vrata za većinu zemalja na planeti i ne možeš ništa, što android svodi samo na skupu igračku.

Kako mislis na vecinu zemalja? Mislis da se ne mozes registrovati na andorid store sa srpskom karticom, i kupovati proizvode? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

To sto nema ethernet porta na macbook, razlog je vjerovatno sto nema dovoljno mjesta da ga smjeste, jer onda be bio onoliko tanak, a cilj je bio postici vrlo laganu konfiguraciju, tezina mu je oko 2,02 kg po specifikaciji.

Možda za macbook air, ali za macbook pro to nije opravdanje, jer je to radna mašina, treba joj eternet, treba joj disk drive i sl. Ja ipak mislim da su pare u pitanju (od kupovine adaptera), ali svakako ima smisla to što kažeš.

Kako mislis a vecinu zemalja? Mislis da se ne mozes registrovati na andorid store sa srpskom karticom, i kupovati proizvode?

Ne koristim android, znam samo ono što mi ljudi kažu. Koliko znam iz Srbije ne možeš ni da kupuješ ni da prodaješ kada je Google u pitanju. Izuzetak su reklame, to je ipak glavni pokretač google-ovog bogatstva.

Kakva su tvoja iskustva?

Подели на овим сајтовима

Ja sam sve nezadovoljniji eplom. Od firme koja je vazila za broj 1 po kvalitetu sve vise postaju smikerica broj 1. Ranije se znalo da apple uredjaje kupuju ljudi koji ma je cilj besprekorni kvalitet, a sada sve vise apple uredjaje kupuju raznorazne pevaljke, starlete i polupismeni burzuji jer je postao stvar prestiza u nekom bolesnom smislu. Zlatni iPhone je dobar pokazatelj za menjanje profila apple korisnika 

Подели на овим сајтовима

Možda za macbook air, ali za macbook pro to nije opravdanje, jer je to radna mašina, treba joj eternet, treba joj disk drive i sl. Ja ipak mislim da su pare u pitanju (od kupovine adaptera), ali svakako ima smisla to što kažeš.

Ne koristim android, znam samo ono što mi ljudi kažu. Koliko znam iz Srbije ne možeš ni da kupuješ ni da prodaješ kada je Google u pitanju. Izuzetak su reklame, to je ipak glavni pokretač google-ovog bogatstva.

Kakva su tvoja iskustva?

Pa vjerovatno im je filozofija takva da vecina ljudi koristi wifi. Kod kucnih korisnika, vjerovatno niko u naprednim zemljama ne koristi ethernet konekciju. Sto se tice poslovnih ljudi, po kompanijama sigurno se nece radnicima nabaljvati mac koji je mnogo skuplji, tako da su ciljna grupa ljudi za posao sto se tice macbooka uglavnom individualni poslovni ljudi koji su u pokretu i rade na vise mjesta i tako koristi wifi. A osim toga tu je i taj problem kako smjestiti ethernet port, a da imas onakvu konfiguraciju. Tako da to i nije toliki problem, ali zato su napravili gresku i jos je nisu rijesili gdje postoji problem u wifi konekciji na macbooku. Wif konekcija se bez ikakvog razloga gubi. 

Ja sam uspjesno regirstrovan na google play store sa bosnaskom visa karticom, i nema problema prilikom kupovine softwera na android marketu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

http://youtu.be/7L2fsubA2-c

PS. Zašto neće snimak da se okači kao pre?

Нехочет се окачит? Па мораш ићи на онај зелени квадратић трећи с лијева у првом реду у едитору порука, одмах горе па тамо изабрат "медиа" и стрпат линк у ту кућицу тамо. Ал мора то бит тај дуги, нормални линк из бара а не тај скраћени youtu.be Ја мислим да се ти кратки ни прије нису аутоматски начитавали, само ти стандардни, нормално дуги из бара изнад видеа с оваквом концовком, завршетком watch?v=0XSDJpXxR3c послије youtube.com/

0703_read

Испробам ја с тим дугим нормалним. Ово сам само бацио тај стандардни линк а уфатио се, видиш!

Видиш да иде. Али се при сваком неком већем упграде или промјјени ти аутоматскио линкови покваре, остане само висит линк без слике. Зато је најбоље урадит онако као што сам написао са оним зеленим квадратићем.

Подели на овим сајтовима

Ja sam uspjesno regirstrovan na google play store sa bosnaskom visa karticom ...

Zar ti nemaš bangladešku visa karticu ko svi ljudi što normalno imaju nego nekakvu tamo egzot bosansku?

:0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

Zar ti nemaš bangladešku visa karticu ko svi ljudi što normalno imaju nego nekakvu tamo egzot bosansku?

:0222_shocked:

Nema bangladeshanske kartice. To mogu dobiti samo rezidenti ili drzavljani. Inace sto se tice poslovanja sa bangladeshanskim bankama, vrijedi pravilo sto dalje to bolje. 

Подели на овим сајтовима

Po meni je ajfon vise nekako stvar prestiza.Mislim,jesu oni kvalitetni i sve to,ali za te pare bih pre uzeo S4.Mnogo su skupi a ne specifikacijski daleko od S4 na primer.

Ajfon je to bio u svojim pocecima, mozda... Danas imas bar 10 modela koji su bolji od ajfona. Danas Xperia Z moze komotno biti stvar prestiza ako ce se gledati dizajn i funkcionalnost. Iphone zapravo nikad nije bio nesto toliko posebno da bi bio stvar prestiza, samo su za vrijeme Jobsa napravili uspjesnu kampanju ispiranja mozga ljudima, da je apple nesto izvanredno i da ti to poboljsava zivot, i prica se sirila medju ljudima. mnogi su ovo progutali i tako je nastao mit o savrsenom apple-u.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ajfon je to bio u svojim pocecima, mozda... Danas imas bar 10 modela koji su bolji od ajfona. Danas Xperia Z moze komotno biti stvar prestiza ako ce se gledati dizajn i funkcionalnost. Iphone zapravo nikad nije bio nesto toliko posebno da bi bio stvar prestiza, samo su za vrijeme Jobsa napravili uspjesnu kampanju ispiranja mozga ljudima, da je apple nesto izvanredno i da ti to poboljsava zivot, i prica se sirila medju ljudima. mnogi su ovo progutali i tako je nastao mit o savrsenom apple-u.

Moj drug ima ajfon 4 na primer,koji i sada kod nas ima poprilicno jaku cenu a telefon je sasvim prosecan,za najnovije modele i ispod proseka,nego kao,ajfon pa je super stvar.Da je na primer takav LG,niko ga ne bi ni primecivao.

Подели на овим сајтовима

A opet, da znate, Apple servisi su mnogo dostupniji kod nas, može se i kupovati i prodavati, dok je Google zatarabio sva vrata za većinu zemalja na planeti i ne možeš ništa, što android svodi samo na skupu igračku.

? ? ?

Ajd malo objasni, posto nameravam da vrlo brzo, ako Bog da, nabavim android telefon...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Da nisi ti u ovoj recenici zamenio Apple i Android?! :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...