Odahviing Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Vidis i sam da tu niti ima neke obaveze niti ljubavi niti mogucnost menjanja nas samih Zašto? Ne razumem ovo baš najbolje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Ja da pravim svemir ja bih uradio ovako kao deistički Bog, jednostavno bez petljanja postavio, parametre na početku i pustio da se sve samo razvija Igracka? Koja je svrha? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Zašto? Ne razumem ovo baš najbolje Zato sto nema slobode niti umesanosti u istoriji covecanstva njegovog Tvorca. Zato sto Bog svakog casa sve novo Tvori ,zato sto je On Zivot i ucestvuje u njemu.... itako dalje... mogao bi ti jedno svakodnevno u vecnosti nabrojavati zasto. I znam da ce ti se nesto od ovoga i dopasti ako budes poverovao i da posvetis neki mali delic zivota ovome sto neki pravoslavac pise i zivi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Igracka? Koja je svrha? Pa kada bi pravio neki svet sam bi sebi bio svrha, ili eventualno neko istraživanje. A u oba slučaja ne bi se mešao u njiegov rad, pustio bi ga da radi kako sam na početku podesio, jedino što bih radio pratio bi njego razvoj, ali bez da utičem na sam svet. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Zato sto nema slobode niti umesanosti u istoriji covecanstva njegovog Tvorca. Zato sto Bog svakog casa sve novo Tvori ,zato sto je On Zivot i ucestvuje u njemu.... itako dalje... mogao bi ti jedno svakodnevno u vecnosti nabrojavati zasto. I znam da ce ti se nesto od ovoga i dopasti ako budes poverovao da posvetis neki mali delic zivota i o ovome sto neki pravoslavac pise i zivi time. Ako se ne meša neko ko može da uradi sve, onda nama ostaje još veća sloboda, ukoliko niko ne utiče na nas i na našu okolinu, mi dobijamo samim tim veću slobodu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Ako se ne meša neko ko može da uradi sve, onda nama ostaje još veća sloboda, ukoliko niko ne utiče na nas i na našu okolinu, mi dobijamo samim tim veću slobodu. Ne vredi ne umem drugacije da ti objasnim. U svakom slucaju pojam slobode kod tebe mi je neshvatljiv. Bog je stvorio svet da aktivno ucestvuje u njemu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Pa kada bi pravio neki svet sam bi sebi bio svrha, ili eventualno neko istraživanje. A u oba slučaja ne bi se mešao u njiegov rad, pustio bi ga da radi kako sam na početku podesio, jedino što bih radio pratio bi njego razvoj, ali bez da utičem na sam svet. Па Он је то и урадио...али је онда Ева пала па је онда Адам пао...па је исвет почео да пада...и све то због могућности избора...наравно да се умешао да би дозволио покајање и самоодржавање система... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Ako se ne meša neko ko može da uradi sve, onda nama ostaje još veća sloboda, ukoliko niko ne utiče na nas i na našu okolinu, mi dobijamo samim tim veću slobodu Као кад би ти направио неки програм, пустио га да функционише и нако неког времена схватио да неки код утиче на урушавање целог система...јел би оставио да се систем сруши или би додао нови или поправио стари код. Сумњам да би своје дело пустио да пропадне.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Као кад би ти направио неки програм, пустио га да функционише и нако неког времена схватио да неки код утиче на урушавање целог система...јел би оставио да се систем сруши или би додао нови или поправио стари код. Сумњам да би своје дело пустио да пропадне.. Ali ne razumem šta je ovde imalo da propada, ukoliko bi stvorio pustio bi da radi da se razvija (sve pod uslovom da imam dovoljno jak procesor, memoriju i znanje da napravim simulaciju univerzuma), i kao što rekoh nadgledam sve, ukoliko bi se stvorio neki život i taj život sam po sebi nešto pogrešio što bi dovelo do urušavanja sistem, ne bih išta menjao, pustio bi da radi sve do kraja. Jedino što bih uradio, kada dođe do kraja te simulacije, prikubio bi sve informacije i pokušao da stvorim još savršeniju. A pošto je bog savršen, njegova prva je ujedno i savršena i nema grešaka u kodu, koji će dovesti dourušavanja celog sistema, tako da nema apsolutno nikakve potrebe da se meša ni u šta. Филозоф је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 A pošto je bog savršen, njegova prva je ujedno i savršena i nema grešaka u kodu, koji će dovesti dourušavanja celog sistema, tako da nema apsolutno nikakve potrebe da se meša ni u šta. Па Он је савршен баш из тог разлога што је дао слободу избора човеку. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Па Он је савршен баш из тог разлога што је дао слободу избора човеку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Vala u nekim slucajevima bolje da smo stvoreni kao roboti ali u dobru, nego da imamo toliku slobodu u zlu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Tvorac fudbala itekako zeli da igra fudbal i da konstantno i neprekidno ucestvuje u njemu. Pojam slobode je u tome da tu mogu igrati svi a i ne moraju. Zato dolazimo do toga da vi smatrate Tvorevinu Bozju kao "stvar" koja ima pocetak i kraj, dok ja smatram prirodu koja vodi Tvorcu i raduje se ucescu SAVRSENOG u igri sa nama. Ja verujem u Telo i Krv koja je primila u zagrljaj coveka sa kojim ce se radovati i ucestvovati u Vecnosti. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Септембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Tvorac fudbala itekako zeli da igra fudbal i da konstantno i neprekidno ucestvuje u njemu. Pojam slobode je u tome da tu mogu igrati svi a i ne moraju. Zato dolazimo do toga da vi smatrate Tvorevinu Bozju kao "stvar" koja ima pocetak i kraj, dok ja smatram prirodu koja vodi Tvorcu i raduje se ucescu SAVRSENOG u igri sa nama. Ja verujem u Telo i Krv koja je primila u zagrljaj coveka sa kojim ce se radovati i ucestvovati u Vecnosti. ZASTO si dosao na temu o deizmu da bi pricao nesto deseto?! Bar se potrudi da procitas sta je deizam posto ocigledno ne kapiras sto se vidi po tvojim komentarima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 ZASTO si dosao na temu o deizmu da bi pricao nesto deseto?! Bar se potrudi da procitas sta je deizam posto ocigledno ne kapiras sto se vidi po tvojim komentarima. Вероватно зато што деизам има свој крај, до кога смо дошли разним констатацијама....ми би још да се играмо ИгорМ and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука