Филозоф Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 He,he Nisam tol'ko u ovim temama, ali ja bi rek'o da je i (ne)moral samo kontraprodukt nečeg mnogo većeg i zloslutnijeg što vreba u pozadini. A šta je, ne bih (pri)znao... Samo kažem da mislim da je u nama kao pojedincima, a reflektuje se na većem nivou (dobrojutro meni bangin ). A možda su oni samo spremniji da "zažmure" na neke stvari i probleme na koje mi nismo, ili imamo takav mentalitet kao narod da smo podložniji stranim uticajima. A što se tiče same teme, pozdravljam zakon, i ne mislim da samo zato što ima 200 puta gorih stvari da možemo da prihvatimo to takvo kako je. Neko reče, i slažem se, to je bolest, a bolesnike ne treba mrzeti, ne moraš ih ni žaliti, ali sigurno nećeš pustiti da se šetkaju po ulici i govore kako je to njihovo stanje sasvim normalno, pa čak i poželjno. Nije mi namera da uvredim ikog, samo kažem... Нећеш. Ни њих, ни наркомане, ни Цигане, ни Хрвате, ни Јевреје, ни неистомишљенике... Или ако могу да се шеткају по улици треба да носе око руке траке! Само припадници Србског рода Светог и неисквареног смеју да се шетају по улици! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Ако је "морал" проблем нашег наталитета, онда испада да су Роми и Албанци много "моралнији" од нас па имају више деце... Да знаш да јесу . Не кажем да им је морални систем добар, али они га се држе . Ми, с друге стране, немамо никакав морални компас. Gej pride imas i u zemljama i medju narodima koje ne pate od bele kuge, gej pride sa belom kugom nikakve veze nema. Duhovno smo pukli to se slazem ali zbog bludnicenja i neiskrenih ljubavi, veza, neuroza, nedostatka para, losih uzora itd. evo ti brate na primer moj zadnji pokusaj veze devojka me prevarila sa drugarom mojim (kao drugarom) ... znash li koliko takvih slucajeva ima? Moj ortak raskida sa devojkama redovno kaze "Gradim imidz" itd... Duhovno smo pukli i muskarci i zene. Al prastaj i voli, drugog izbora nemas osim ako neces da mrzish i da osudjujes. A mrznja i osuda mi nikad nista dobro nisu doneli tako da.. biram ovo prvo. Слажем се са свим, зато и кажем , геј парад је симптом не узрок. Некада се на геј паради не би појавио нико, само зато што би их било срамота а не због страха од батина, а сад , неки дан тип прича " Удовичићу, ожени ме" . И сад је питање геј параде ,као питање поштовања људских права . Није питање људских права,једноставно треба негде подвући црту, рећи "Људи, шта ми то радимо" .Земља нам се распада, зајмимо од кусог и репатог само да би могли да функционишемо као држава још који месец,корупција , криминал, на још све то прети нам и биолошки нестанак, а ми се мајмунишемо . Страшно лудило нас је ухватило, ово што ми радимо нема ни у филмовима. Ignjatije, nedeljko and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Наравно да би свако изабрао једно срамно скандирање у поређењу са сликама рата, убистава, рушења једне државе, опште расејаности у друштву... Међутим, јако је лицимерно упоређивати ова два феномена. Зашто морамо да бирамо између ова два зла? Мислим да православни народ заслужује веће достојанство. Но, највећа је истина да једино можемо себе да мењамо и поспешујемо. Расправљати о геј паради и аргументовати зашто је она лоша није нешто о чему често говорим, али увиђам да се у друштву полако ствара један дух који може представљати проблем у једном тренутку, једино се бојим да не буде прекасно. Uporedjujem ova dva fenomena, jer se ideja naoruzanog maco tipa (uz kojeg, zbog naglasenog muskog principa ide buljuk lepotica sklonih silikonskoj augmentaciji) forsirala veselih devedesetih u ludilu koje nam je podarilo rodoljubive udbaske ubice i njihove ekonomsko-politicke & kulturno-umetnicke podrzavaoce cije se ideje pazljivo hrane i danas. Paravojne formacije se drze u pripravnosti na stadionima i upravo odatle dolaze najglasnije pretnje pederima. Cesto se pozivaju na pravoslavlje, a neretko se u verskim krugovima nazivaju Nasom Decomtm. Ta Deca jesu produkt Zloduha, dok pedera ne bih mogao da nazovem zlim dok nekoga ne prisili na kojesta. Ako tog odvratnog i vrlo stvarnog Zloduha sa stotinu lica koji voli da kinji i maltretira ne vidis, ja ne mogu nista drugo do da skrenem paznju na njega, sto i radim ponekad, kada ne mogu da odcutim. Pocetkom milenijuma sam naivno verovao da ce biti razoren ili makar bitno raslabljen, ali On je danas jaci od drzave. On je i nastao od odbegle, nekontrolisane i pervertirane drzavne moci. Pedera nema dovoljno (cak ni svi pederi nisu za paradiranje) da bi imali ista znacajno sa problematicnim duhom o kojem ti pricas. Takodje, imajmo u vidu kada govorimo o toj opasnoj pederskoj moci da obrate druge, da hetero drustvo, sa svim svojim alatima ne moze da ih "vrati na pravi put", cak ni silom, kad im lome noseve i cepaju usne. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Dakle ti se zalzes da zabranimo svima koji imaju diabetes da se ne setaju ulicama i da govore da je to njihovo stanje sasvim normalno i da su podjednako ljudi kao svi drugi? Ili mozda ljudima sa sidom, da i njima zabranimo da mogu da se okupe i da se bore protiv diskriminacije hiv pozitivnih? Ne ide da se bolesnici setaju ulicama... nadam se da uvidjas koliko ti je logika nelogicna... Malo si bukvalno shvatio moje reči, brate... Kada si me citirao, zašto si izostavio i drugi deo rečenice? Mada, možda sam ja pogrešio što nisam naglasio posle "nećeš pustiti da se šetkaju po ulici i govore kako je to njihovo stanje sasvim normalno, pa čak i poželjno." A opet, ja sam i napisao malo nerazumljivo Izvinjavam se ako sam pogrešno postavio, ja bih samo razgraničio nešto: kako bi delao ako na ulici imaš nešto što sutradan može biti povod za anarhiju? Nisam za radikalan princip "saseći u korenu" bez obraćanja pažnje na posledice, ali neka reakcija mora da postoji, a da se pritom ne oštete ni jedna ni druga strana (naravno, jako teško).Ja lično nisam imao nameru da izjednačim (niti mislim da treba) npr. fizičku, mentalnu niti bilo koju bolest sa ovim ovde. Priznajem da sam pogrešio kada sam to stanje nazvao "bolest", prosto iz razloga što ne znam kako drukčije da ga klasifikujem. Jesam protiv gej-propagande, ne mrzim niti imam razloga da mrzim ljude koji stoje iza toga. Nisam rekao da bolesni ljudi nisu normalni, već njihovo stanje. A kada smo bolesni, trudimo se (valjda) da ozdravimo. A prvi korak je priznati da smo "bolesni" (ili da nam nešto fali :.mislise. ). Cenim da mi je logika logična, blago neostvarljiva , ali predstavljena na krajnje nelogičan način (ko li ga je pis'o ) "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Имам једно питање за све: Какав је ваш осећај кад видите слику или можда уживо, како се два мушкарца љубе? Мени је то још од тинејџерског, зрелог безбожничког и овог сад каквог-таквог,али хришћанског живота,било огавно и ружно видети... Никог не мрзим,нема предрасуде, али ми је та слика увек била грозна, чак необјашњиво и ван неке моје жеље да заиста мрзим тај призор! Зашто је то тако,и то верујем и код већине људи?! Dragi је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Meni je gore da vidim dva muskarca, nego muskarca i zivotinju. Dok eto nemam osecaj gadjenja kad vidim dve zene, nego samo osecaj besmisla. Bice da je to zato sto nisam zena pa mi taj osecaj gadjenja i nije dat. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Зашто је то тако,и то верујем и код већине људи?! Зато што је већина нормалног сексуалног опредељења. Природно је да ти се такав призор гади. Као и гледање мучења, инцеста, смрти, педофилије, свађе, бомбардовања, секса са животињама... али постоје хомосексуалци, садисти, инцестно настројени, некрофили, педофили, свађалице, оговарачи, зоофили... којима те настраности не сметају него их испуњују и задовољавају. Зато је то тако. Ипак си ти нормалан дечко, иако си металац http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Имам једно питање за све: Какав је ваш осећај кад видите слику или можда уживо, како се два мушкарца љубе? Мени је то још од тинејџерског, зрелог безбожничког и овог сад каквог-таквог,али хришћанског живота,било огавно и ружно видети... Никог не мрзим,нема предрасуде, али ми је та слика увек била грозна, чак необјашњиво и ван неке моје жеље да заиста мрзим тај призор! Зашто је то тако,и то верујем и код већине људи?! Da budem iskren i ja se tako osećam, nešto slično. Ali kakve veze to ima sa mnom, ne vrti se svet oko mene, budimo realni oni ako se ljube nikog ne ugrožžavaju time, mislim niti kome štete, i ti imaš pravo da se ljubiš sa devojkama po ulici, a i to nekima smeta, ne samo gay populaciji, koliko sam čuo komentara na tu temu od starijih građana, da im smeta kada vide da se neko dvoje ljube na ulici. Ali to nije razlog da se nešto tako zabrani, samo zato što nekima smeta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Nema logike da je opstenje sa zivotinjama zabranjeno, a homoseksualnost na ulici ne, jer ovo drugo mi budi vece gadjenje nego ono prvo. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Nema logike da je seks sa zivotinjama zabranjen, a homoseksualnost na ulici ne, jer ovo drugo mi budi vece gadjenje nego ono prvo. Kao što rekoh nema veze sa gađenjem i da li je nešto gadljivo sa time da li će biti zabranjeno. Mada što se mene tiče ja ne bi ni to zabranio, kada prva životinja postane dovoljno inteligentna, približno kao čovek da nedvosmisleno i jasno može da potvrdi da je samovoljno ušla u seksualni odnos, mislim da uviđaš razliku i da si je znao i pre (je l' smo već pisali o ovome), samo što vrv, namerno troluješ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Mada što se mene tiče ja ne bi ni to zabranio, kada prva životinja postane dovoljno inteligentna, približno kao čovek da nedvosmisleno i jasno može da potvrdi da je samovoljno ušla u seksualni odnos Животиња то не може ни када улази у однос са другом животињом. Да може не би била животиња него човек... Хомо сапиенс :.mislise. Али човек је тај који има разум и савест који говори да то није нормално. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Имам једно питање за све: Какав је ваш осећај кад видите слику или можда уживо, како се два мушкарца љубе? Мени је то још од тинејџерског, зрелог безбожничког и овог сад каквог-таквог,али хришћанског живота,било огавно и ружно видети... Ja znam ljude kojima je ruzno videte muskarca sa dugom kosom, misle da je to gadno i da muskarcu ne stoji prirodno duga kosa. Razmisli o tome, ja sam zato sto sam imao dugu kosu dobio batine. A verujem da si i ti, sa obzirom da si bio metalac u mnogo gore vreme nego ja. Ti si bio metalac devedesetih.. pa si sigurno osetio neke lepote diskriminacije, nasilja i huliganizma. E u isti takav polozaj stavi homosexualce. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Ja znam ljude kojima je ruzno videte muskarca sa dugom kosom, misle da je to gadno i da muskarcu ne stoji prirodno duga kosa. Razmisli o tome, ja sam zato sto sam imao dugu kosu dobio batine. A verujem da si i ti. "Не учи ли вас и сама природа да је мужу срамота ако гаји дугачку косу" 1. Кор 11-14 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Ja znam ljude kojima je ruzno videte muskarca sa dugom kosom, misle da je to gadno i da muskarcu ne stoji prirodno duga kosa. Razmisli o tome, ja sam zato sto sam imao dugu kosu dobio batine. A verujem da si i ti, sa obzirom da si bio metalac u mnogo gore vreme nego ja. Ti si bio metalac devedesetih.. pa si sigurno osetio neke lepote diskriminacije, nasilja i huliganizma. E u isti takav polozaj stavi homosexualce. Не,није фора у томе, мени призор два мушкарца у интимној пози, грозан је сам по себи,без да сам ја свесно донео ту одлуку, просто нема везе са неким предрасудима,попут ове ,где се мрзе мушкарци са дугом косом... Уствари,ја сам хтео да потенцирам причу,како смо неке ствари добили гратис од Бога,нешто попут савести,кад ван сопствене воље и жеље,твој мозак,осећања и мисли реагују. nana and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Уствари,ја сам хтео да потенцирам причу,како смо неке ствари добили гратис од Бога,нешто попут савести,кад ван сопствене воље и жеље,твој мозак и мисли реагују. То је поента. Мени се не гади кад видим мушкарца са дугом косом. Може бити необично, али не и гадно. Онај стих из НЗ изнад се односи на мужеве, ожењене мушкарце. Не на мушкарце уопште. И стварно бре Зоске. Кад се ожениш има да се шишаш. Да се зна "ко носи сукњу а ко панталоне" http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука