Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Imas u italiji situaciju da je dislo puno ljudi sa istoka zadnjih gidina. Rade ljudi za pola plate i uzimaju posao dimacim. Ali ne na osnovu kvaliteta ili bilo cega drugog vec samo na osnovu toga sto rade za manje para. A znas zasto mogu da rade za manje para? Zaro sto spavaju po 2-3 u polovnim kamp kucicama, bez porodica ... Njima ne ttreba onih 700-1000€ koji trebaju italijanu za sran, namestaj, grejanje... Ali doaeriki se italijani i doneli zakon koji stupa na snagu od 1 januara iduce godina. Nece moci da radi u italiji niko ko nema stalni boravak na teritoriji italije, a to znaci da ima stan idredjene kvadrature koji zadovoljavaju odredjene standarde.... Tako da ce i oni biti stavljeni u ravnopravan polozaj, imace iste troskove kao i svi pa ce onda o tome koga ce gazda zaposliti odlucivati kvalitet i znanje radnika a ne cena... Ovo je za nekog bezrazlozni Patrijjjotizam nedovoljno ekonomsko prosvetljenih Srbadija. To bi se desilo da Srbija donese takav zakon. A sto se tice liberalnog trzista nisu me uverili da nemaju najnizu cenu rada iako nije zakonom utvrdjen. Evo kako to Italijani rade iz tvog primera. Su oni bogati Barone? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Nije to glupost to je cinjenica, ne placa firma tu decu nego drzava. Velika je razlika. Majstor i dalje ne placa segrta, majstorovog segrta placa republika nemacka. Mada i ne nadam se da si sposoban da uvidis razliku. Osim ako ti stvarno ne verujes da neko prima nekog ko ne zna da radi neki poso, da ga uci da radi taj posao i josh da mu placa 600 evra. Nadam se da kapiras koliko je ta politika glupa. Хајде овако, скраћено објашњење : Можете да накнодите трошкове ученичке плате као и превоз док је ученик на школовању код вас (подразумева склопљен уговор школовања са фирмом, праксу ) Сатнице надокнаде за 1,2,3,4 године учења ( за недељу дана): http://www.atp.dk/X5/wps/wcm/connect/atp/atp.dk/erhverv/sik/aer/Arbejdsgivere/Udbetalinger-fra-AER/loenrefusion/Satser Линк је чињеница да држава даје олакшице послодавцу. Не буди недоказан. Такав је систем образовања, комбинација (мрежа правила) држава - фирма/пракса. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ma jok bre, ne treba da trazis platu ... ne samo za to vec ni za bilo koji drugi posao ... na primer vozac autobusa ... sta , sedi tamo, vozucka se po gradu, slusa muziku i tu i tamo otvori vrata na busu ... Mislim stvarno bi bilo glupo traziti platu za takvo sto .. Plata se zaradjuje, ukoliko je ne zaradjujes ne treba da je imas. Ne vidim sta je tu "nelogichno" ukoliko ne radis nista sto dnosi profit firmi zasto bi dobijao platu? Хајде овако: Можете да накнодите трошкове ученичке плате као и превоз док је ученик у школи код вас ( подразумева уговор школовања са фирмом ) Сатнице надокнаде за 1,2,3,4 године учења ( за недељу дана): http://www.atp.dk/X5/wps/wcm/connect/atp/atp.dk/erhverv/sik/aer/Arbejdsgivere/Udbetalinger-fra-AER/loenrefusion/Satser Линк је чињеница да држава даје олакшице. Не буди недоказан. Такав је систем образовања, комбинација (мрежа правила) држава-фирма/пракса. Nisam ja nista nedokazan - dakle tu platu ne placa gazda vec drzava sto je sasvim logichno sa obzirom da je ucenik u tom firmu neproduktivan faktor. Nije radnik vec volonter. NIjedan gazda nije lud da placa neproduktivnog radnika, osim ako drzav ne umesa prste i to je sasvim normalno oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 @, Ма немој да се цимаш. То је само њихова слабост, а ти си им лака мета... Лако је из Италије и Данске исмејавати некога ко се труди да преживи у Србији. Nije u tome poenta vec u tome da onaj koji se tako zdusno zalaze za liberalni kapitalizam a protiv je drzavne zastite radnika i njihovih prava je idealna meta za zezanje kada naleti na upravo takav sistem koji toliko prizeljkuje ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Ovi volonteri nam unistise najmanju cenu rada Ne bi trebalo da imamo zle krvi iako neko nekog prozove. Pa u tom smislu napenalite i mene ali da bude malo duhovito Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Nije u tome poenta vec u tome da onaj koji se tako zdusno zalaze za liberalni kapitalizam a protiv je drzavne zastite radnika i njihovih prava je idealna meta za zezanje kada naleti na upravo takav sistem koji toliko prizeljkuje ... Па да у Србији имају либерални капитализам посла би било колико `оћеш и био би плаћен добро. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Nije u tome poenta vec u tome da onaj koji se tako zdusno zalaze za liberalni kapitalizam a protiv je drzavne zastite radnika i njihovih prava je idealna meta za zezanje kada naleti na upravo takav sistem koji toliko prizeljkuje ... Poenta je u tome da lupetas gluposti a ne znash situaciju. Uopste nije tako i ja sam ti to pre pet strana objasnio ali tebe nije zanimalo da procitas. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Nisam ja nista nedokazan - dakle tu platu ne placa gazda vec drzava sto je sasvim logichno sa obzirom da je ucenik u tom firmu neproduktivan faktor. Nije radnik vec volonter. NIjedan gazda nije lud da placa neproduktivnog radnika, osim ako drzav ne umesa prste i to je sasvim normalno Стварно си недоказан, или болестан да си само ти у праву. Дала сам ти линк где се послодавцу исплаћује надокнада и то није довољан доказ да послодавац даје плату.ученику а прима надокнаду од државе. Ма иди коме сам нашла да објашњавам...ја сам луда. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Poenta je u tome da lupetas gluposti a ne znash situaciju. Ti pricas kao da je to firma koja uzme radnika, da radi, kaze mu - radis volonterski pa ce da te zaposlimo i onda mu da otkaz pa uzme drugog. Sto jednsotavno nije tacno. Pa tebe nisu ni zaposlili Milosavljevicu. To bi u italiji bilo protumaceno kao rad na crno. Za firmu paprena kazna a i za radnika. Za stranca na primer, koga uhvate da radi na crno, moze da se pozdravi sa italijanskoim drzavljanstvom. E to si ti radio, na crno, i to bes ikakve nadoknade. Sta bi bilo da si se povredio tokom posla? Ko bi trebao da snosi troskove tvog lecenja? Drzava? Poreski obveznici koji placaju porez kao budale? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Стварно си недоказан, или болестан да си само ти у праву. Дала сам ти линк где се послодавцу исплаћује надокнада и то није довољан доказ да послодавац даје плату.ученику а прима надокнаду од државе. Upravo si potvrdila ono sto sam ja rekao, drzava im placa platu. Jesi luda jer mi argumentujes da mom dedi penziju placa postar a ne drzava. Nit sam ja nedokazan nit bolestan nego ja lepo kazem "drzava im placa platu" a ti mi kazes "ne, drzava da gazdi pare pa im on plati platu" mislim covek je samo posrednik u davanju te plate, ne daje svoje pare... Isto kao sto je postar koji nosi penziju samo posrednik u prenosu penzije iz drzavne kase do ruku mog dede. Pa tebe nisu ni zaposlili Milosavljevicu. To bi u italiji bilo protumaceno kao rad na crno. Za firmu paprena kazna a i za radnika. Za stranca na primer, koga uhvate da radi na crno, moze da se pozdravi sa italijanskoim drzavljanstvom. I eto, ja pokusam da ti objasnim nesto sto ne znash, a ti mi skreces u neke seneste teme. Daleko bilo.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Upravo si potvrdila ono sto sam ja rekao, drzava im placa platu. Jesi luda jer mi argumentujes da mom dedi penziju placa postar a ne drzava. Nit sam ja nedokazan nit bolestan nego ja lepo kazem "drzava im placa platu" a ti mi kazes "ne, drzava da gazdi pare pa im on plati platu" mislim covek je samo posrednik u davanju te plate, ne daje svoje pare... Isto kao sto je postar koji nosi penziju samo posrednik u prenosu penzije iz drzavne kase do ruku mog dede. I eto, ja pokusam da ti objasnim nesto sto ne znash, a ti mi skreces u neke seneste teme. Daleko bilo.. Недоказан и болестан да си у праву. За послодавце: elevløn- студентска плата: når din elev: када твој ученик/студент For arbejdsgivere: Du kan få dækket dine udgifter til elevløn samt befordring, når din elev eller lærling er på skole. http://www.atp.dk/X5/wps/wcm/connect/ATP/atp.dk/erhverv/sik/aer/Arbejdsgivere/Udbetalinger-fra-AER/loenrefusion Рефузија значи накнада трошкова. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Недоказан и болестан да си у праву. За послодавце: elevløn- студентска плата: når din elev: када твој ученик/студент For arbejdsgivere: Du kan få dækket dine udgifter til elevløn samt befordring, når din elev eller lærling er på skole. http://www.atp.dk/X5/wps/wcm/connect/ATP/atp.dk/erhverv/sik/aer/Arbejdsgivere/Udbetalinger-fra-AER/loenrefusion Рефузија значи накнада трошкова. Dobro ajde ja sam nedokazn i bolestan da sam u pravu. Mani me se, smaras. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Недоказан и болестан да си у праву. За послодавце: elevløn- студентска плата: når din elev: када твој ученик/студент For arbejdsgivere: Du kan få dækket dine udgifter til elevløn samt befordring, når din elev eller lærling er på skole. http://www.atp.dk/X5/wps/wcm/connect/ATP/atp.dk/erhverv/sik/aer/Arbejdsgivere/Udbetalinger-fra-AER/loenrefusion Рефузија значи накнада трошкова. Ne vredi objasnjavati ... stari ti je to volonter ... Sigurno je da drzava to finansira...u kojoj meri ja ne znam ...ali Milosavljevic zvani "Volonter sam majko" zna da je u njegovom slucaju firma bila izuzetno benevolentna i trpela je gubitke u poslovanju jer on nije bio dobar kao njegove kolege jer je bez iskustva, ali nikako ne moze da ukapira da nesto slicno vazi i za djake-segrte... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Dobro ajde ja sam nedokazn i bolestan da sam u pravu. Mani me se, smaras. Незасита жеља за владањем и управљањем људима. сморила сам те аргументима. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2013 Upravo, konacno si skapirao ponetu. Tu platu ne placa gazda iz svog dzepa vec drzava. Ne znam koji deo ali ne placa ceo iznos garant drzava. Sigurno deo placa i firma u kojoj radi doticni. Ali to je ono sto ne ulazi tebi u glavu jer se ne uklapa u onu glupost koju si ranije napisao da "£majstor nikaka nije placao segrta" ... I sada bi ti kao po obicaju bio glavom u zid misleci da je to pravi nacin dokazivanja da nesto znas ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука