Jump to content

Dačić: Bogati moraju da daju više

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

Црно на бело:

Bas tako. Sedne sindikat metalaca sa jedne strane i sindikat poslodavaca sa druge strane i dogovore nacionalnu platu za radnike u metalskoj industriji. Prema kvalifikacijama, strucnom znanju itd. I ti kao metalostugar odes da trazis posao, pitas treba li vam strugar, oni kazu treba, pitass od kada, oni kazu od 1. decembra. Hvala, vidimo se prvog decembra u 6 sati ...Dovidjenja-dovidjenja ...

Niko ne pita za platu jer je taj dogovor oko plate vec obavljen.

Само за архиву, пошто ћеш ти сад опет да скренеш тему у неки нови ћорсокак...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 813
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Evo jos malo viceva da se sladje smejes pravnice....

http://www.dol.gov/compliance/guide/minwage.htm

Willful violators may be prosecuted criminally and fined up to $10,000. A second conviction may result in imprisonment. Employers who willfully or repeatedly violate the minimum wage or overtime pay requirements are subject to civil money penalties of up to $1,100 per violation.

http://www.dol.gov/compliance/laws/comp-flsa.htm

http://www.dol.gov/dol/topic/wages/

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Па шта "коначно"...? То сам написао већ пре десет страница, можда више пута - управо у одговорима теби.

О томе зашто минимална зарада не ваља, исто на овој теми, детаљно сам објаснио овде: https://www.pouke.org/forum/topic/28892-dačić-bogati-moraju-da-daju-više/?p=935205

Само што братац ти уопште ниси писао о томе него си убеђивао Ивана и Милосављевића како на Западу радници уопште не преговарају око плате већ је све "унапред договорено" и ти само "потпишеш уговор" а да ниси ни питао колика ти је плата.

Па се сад извлачиш смарањем саговорника. Тзв. пишање у даљ са препонама.

Ba stako, kada idews da trazis posao znas kolika ti je plata. Kada pocnes da radis i ako si bolji od drugih mozes traziti povecanje plate.  A dogovor oko plate nekog momka od 20 godina, bez iskustva, za prvi posao ... kako ga on vodi?

Подели на овим сајтовима

Црно на бело:

Ja nikako da skapiram o cemu on tacno prica.

1. Da li prica o minimalnoj plati za neki posao koji namece drzava?

2. Da li prica o minimalnoj plati za neki posao koji namece trziste?

Kada se sindikat u odredjenoj firmi dogovara u ime radnika on svakako mora da postuje uslove trzista ponudu i potraznju podjednako kao i radnik sam da se dogovra. Aposlutno je sve jedno.

Sa druge strane kada drzav namece stvari to je vec druga prica. 

Minimalna plata svuda postoji i stvar je dogovora dveju strane, strane koja nudi i strane koja trazi. 

Ali u svakoj normalnoj zemlji ne postoji drzavno propisana minimalna plata

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Црно на бело:

Znas u cemu je nesporazum. Minimalna plata u italiji je prosecna u SAD ... tako da onaj zakonski minimum u italiji je dovoljan za zivot i radnik nema sta da pregovara sa gazdom da bi dobio dovoljno da prehrani porodicu... Tu je nesporazum.

Подели на овим сајтовима

Kada se sindikat u odredjenoj firmi dogovara u ime radnika on svakako mora da postuje uslove trzista ponudu i potraznju podjednako kao i radnik sam da se dogovra. Aposlutno je sve jedno.

Batali ti sada "sve jedno je ko se dogovara"...

Sindikat kada se dogovara vodi racuna o onome sto sam napisao, troskovima zivota ... stan, hrana. odeca, obuca .....

A ne palamude o ponudi i traznji...

I onda kada dogovore platu onda poslidavci rade pod istim uslovima, placaju isti porez i razlika moze biti samo u produktivnosti. I tu oni koji su bolji prosperiraju... A ne oni koji slabije placaju ...ili nikako ...

Подели на овим сајтовима

Batali ti sada "sve jedno je ko se dogovara"...

Sindikat kada se dogovara vodi racuna o onome sto sam napisao, troskovima zivota ... stan, hrana. odeca, obuca .....

A ne palamude o ponudi i traznji...

Apsolutno je sve jedno. Ti mozes da trazish para koliko hoces, ukoliko ima ljudi koji ce raditi za manje para od tebe oni ce dobiti posao. Kraj. 

I u Srbiji postoji zakonski minimum pa ljudi rade za 15 iljada. Zato sto ako ti neces, ja ocu. 

Ne palamude o ponudi i traznji zato sto ignorisu cinjenicu da ako drzava dize neku platu van trzisne vrednost to ce kostati gubitkom poslova.

Pet ljudi rade, ako im van trzisnih uslova podignes platu ostace cetvorica sa vecom platom jedan bez posla.

Kao sto rekoh zbog takvih stvari privrede osecaju gubitke.

Подели на овим сајтовима

Apsolutno je sve jedno. Ti mozes da trazish para koliko hoces, ukoliko ima ljudi koji ce raditi za manje para od tebe oni ce dobiti posao. Kraj. 

I u Srbiji postoji zakonski minimum pa ljudi rade za 15 iljada. Zato sto ako ti neces, ja ocu. 

To zato sto nema pravne drzave.

Ovde ako ne postujes zakonski minimum osim sto zakidas radnika zakidas i drzavu, vrsis utaju poreza, a za to se robija .... tako da nemoj da ti srbija tu bude merilo ...

Подели на овим сајтовима

Evo jos malo viceva da se sladje smejes pravnice....

http://www.dol.gov/compliance/guide/minwage.htm

Willful violators may be prosecuted criminally and fined up to $10,000. A second conviction may result in imprisonment. Employers who willfully or repeatedly violate the minimum wage or overtime pay requirements are subject to civil money penalties of up to $1,100 per violation.

http://www.dol.gov/compliance/laws/comp-flsa.htm

http://www.dol.gov/dol/topic/wages/

Bilbijaš tu o nekim unapred određenim platama koje određuju sindikati i udruženja poslodavaca, iako ti ljudi sve vreme dobronamerno skreću pažnju da su u pitanju minimalne plate i da nisi to dobro razumeo... samouvereno, već 20ak strana, neviđeno lupetaš... i onda s vremena na vreme, kao "dokaz" postaviš linkove koji su suprotni tvojim tvrdnjama... zato se samo smejem... jer mi ne pada na pamet ni da pokušavam da nešto objašnjavam čoveku koji ne želi da shvati...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

To zato sto nema pravne drzave.

Ovde ako ne postujes zakonski minimum osim sto zakidas radnika zakidas i drzavu, vrsis utaju poreza, a za to se robija .... tako da nemoj da ti srbija tu bude merilo ...

Kada bi svi poslodavci u Srbiji krenuli da isplacuju sve sto treba za svoje radnike, znas li koliko bi se radnji zatvorilo i koliko bi radnika ostalo bez posla? 

Ta "nepravda" odrzava silne ljude sa 'lebom na stolu.

Imali bi pravnu drzavu, al bi ostali bez leba. 

Подели на овим сајтовима

Biblijaš tu o nekim unapred određenim platama koje određuju sindikati i udruženja poslodavaca, iako ti ljudi sve vreme dobronamerno skreću pažnju da su u pitanju minimalne plate i da nisi to dobro razumeo... samouvereno, već 20ak strana, neviđeno lupetaš... i onda s vremena na vreme, kao "dokaz" postaviš linkove koji su suprotni tvojim tvrdnjama... zato se smejem... jer mi ne pada na pamet ni da pokušavam da nešto objašnjavam čoveku koji ne želi da shvati...

Problem je u tome sto vi ne kapirate da je plata dogovorena na nacionalnom nivou dovoljna za zivot, to je ona plata oko koje americki radnici moraju da se dogovaraju ... U evropi su to ljudi lepo sredili i nemaju sta da se cimaju sa lokalnim lovatorima, sve se dogovori na nacionalnom nivou ...

Подели на овим сајтовима

Kada bi svi poslodavci u Srbiji krenuli da isplacuju sve sto treba za svoje radnike, znas li koliko bi se radnji zatvorilo i koliko bi radnika ostalo bez posla? 

Ta "nepravda" odrzava silne ljude sa 'lebom na stolu.

Imali bi pravnu drzavu, al bi ostali bez leba. 

Kada bi SVI to poceli ni jedan ne bi ostao bez posla.

Подели на овим сајтовима

Nema tu nista "surovo" to je realno. Nikad majstor svog segrta nije placao. Poslodavac me u ovom sluchaju placa iskustvom i znanjem - daje mi besplatno skolovanje.

Pored silnih testvari koje ne znate, ti i tvoj drugar cveni baron ne znate sta radi volonter. Volonter je neko ko radi bez profitar jer ne stvara profit. Tako nije bilo smisla da mene gazda u toj firmi placa jer mu ja nisam stvarao nikakav profit vec sam isao sa komercijalistom i od 8 ujutru do 7 uvece posmatrao njega sta radi sa tim sto mi je zarad iskusva dozvolio da obavljam prodaju u njegovom prisustvu.

A ja nisam radio ja sam volontirao.

Ta vrsta volontiranja cak i kosta gazdu. Jer u tim prodajama gde sam ja napravio prodaje od 3000 ovaj tip sa kojim sam isao bi napravio 3 500 naprimer. 

Разумем. Стално учимо нешто ново, и све што научимо су наше реалне вештине. Само мислим да би такво

"волонтирање"  требало да буде засновано на ономе где се има образовање, на оно што можеш нешто сада и стичеш знање и искуство на дужи рок. Надограђивање знања и вештина. Нико није празан папир.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Kada bi SVI to poceli ni jedan ne bi ostao bez posla.

Mnogi bi ostali bez posla. 

Разумем. Стално учимо нешто ново, и све што научимо су наше реалне вештине. Само мислим да би такво

"волонтирање"  требало да буде засновано на ономе где се има образовање, на оно што можеш нешто сада и стичеш знање и искуство на дужи рок. 

U toj bransi apsolutno svaki al isvaki oglas trazi radno iskustvo. 

Bez izuzetka. Moje volontiranje je upravo to, sto me cini u prednosti u odnosu na ostale koji nemaju ni dana radnog isksutva. 

Подели на овим сајтовима

Nema tu nista "surovo" to je realno. Nikad majstor svog segrta nije placao. Poslodavac me u ovom sluchaju placa iskustvom i znanjem - daje mi besplatno skolovanje.

E vidis za ovakvima placu liberalni kapitalisti ... kako bi se oni tebi napili krvi Milosavljevicu ...+

Znas kako se skoluju klinci po nemackoj, austriji,...

Srednja skola, neki zanat, trgovina i slicno ...

2 dana idu u skolu a 3 na posao. Rade u firmi, sa "majstorima" uce zanat, imaju platu oko 600 evrica, tece im staz, iskustvo posle skole imaju odlicno tako da dobar deo njih i nastavi da radi u firmama u kojima je isao na praksu ... nemaju sta da "volontiraju" sest meseci i da uce o rabatu ..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...