Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Оно што је лишено разума је да вас је држава подмитила са 36000 динара. Тачније са 90к. А дала ми је и "бесплатно здравство" и све бесплатно, а ја незахвалан. Пих, срам ме било што ми је мука од њених дарова... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Не знам да ли си приметио, али чим је нека озбиљнија болест у питању (нпр. пресађивање срца), управо су богати појединци и народ ти који својевољно помажу и одвајају новац (иако им је већ држава узела управо за то) да би се тај неко (најчешће дете) излечио. Проблем је што ти не верујеш да већина људи хоће да помогне и да нису сви богати себична стока, као што ни сви сиромашни нису преподобни. Када би се народу омогућило да помаже добровољно, без присиле државе, тај новац би био много боље искориштен. Не би се уградило 100 људи док то не дође до онога коме треба. Potpuno pogresan pogled... Narodi koji su solidarnost ugradili u sistem, opstu solidarnost, kao nemci, francuzi, evropljani uopste, nemaju nikakvu potrebu da traze novac od bogatih pojefinaca da bi operisali svoju decu na nesrecu bolesnu. Svi skupa, bratski, pomazu jedan drugoga i niko ne treba da se ponizava i da trazi pomoc za svoje dete, vec se na osnivu njegove lucne solidarnosti poziva na pravo koje izvire iz te njegove solidarnosti a to pravo je da se njegovo dete leci iz fonda u koji je i on ulagao... A sve ovo ne sprecava onoga ko je bogat da zavuce ruku u dzep i da vise ako zeli. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Potpuno pogresan pogled... Narodi koji su solidarnost ugradili u sistem, opstu solidarnost, kao nemci, francuzi, evropljani uopste, nemaju nikakvu potrebu da traze novac od bogatih pojefinaca da bi operisali svoju decu na nesrecu bolesnu. Svi skupa, bratski, pomazu jedan drugoga i niko ne treba da se ponizava i da trazi pomoc za svoje dete, vec se na osnivu njegove lucne solidarnosti poziva na pravo koje izvire iz te njegove solidarnosti a to pravo je da se njegovo dete leci iz fonda u koji je i on ulagao... A sve ovo ne sprecava onoga ko je bogat da zavuce ruku u dzep i da vise ako zeli. Јесте, и та солидарност се зове здравствено осигурање. Једино што не ваља је када људе тераш да плаћају то иако неће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Ne znam gde ovde manjka razum ni sa jedne strane. Odgovor je bio dat zvonku da nema politicara koji nije privatnik barem preko zene brata sestre ili na kog se vec vodi firma. Samim tim ti isti politicari kreiraju koliko je danasnjem savremenom coveku dovoljno novca. (neko zadovoljan primanjima?) Uslovima na radnom mestu? Odnosa prema radniku? itd.. itd.. Spustili su nas na najnize grane besplatnim zdravstvom.... daj ti meni covece da radim svoj posao i da budem adekvatno nagradjen jer ne zaostajem u kvalitetu prema radniku iz drugih drzava . Platicu uplaticu ja sam sebi i staz i zdravstveno. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 U Srbiji su se 90% ljudi obogatilo bez ikakve moralne svesti jer im je bila mana dok su tovarili racune. Sta da ocekujem? A odakle ti to znash? Jel si pobrojao sve bogate ljude u Srbiji i proverio poreklo njihove imovine... mislim svasta... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Samim tim ti isti politicari kreiraju koliko je danasnjem savremenom coveku dovoljno novca. (neko zadovoljan primanjima?) Uslovima na radnom mestu? Odnosa prema radniku? itd.. itd.. Kapitalizam ti je upravo to. Odvajnje "biznismena" (kako ti kazes privatnika to jest preduzetnika) od politicara. Politicari su privatnici jer ti za svaki privatni biznis treba dobra politicka veza, te oni koji nisu politicari u Srbiji tesko uspevaju. Treba ti dakle libelarizacija privrede i privrednika da bi dobio josh dodatne privrednike koji nisu poltiicari. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 A odakle ti to znash? Jel si pobrojao sve bogate ljude u Srbiji i proverio poreklo njihove imovine... mislim svasta... O cemu ti to pricas? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 O cemu ti to pricas? Rekao si da su 90 % bogatih, pa te pitam posto imas tako vecinsku brojku da od 10 coveka koji drze neki veci privatni biznish znash da se njih 9 obogatilo bez moralne svesti kako ti kazes. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Ono sto vi ne kapirate u celoj ovoj prici da ce sa ovim "bogati moraju da daju vise" da budu izostavljeni svi bogati danas koji imaju neke veze (drugim recima oni bogati koji su u poltiici ili imaju dilove sa politicarima) a bice pogodjeni najvise oni bogati koji posteno rade. Sustina je da su filozofije da bogatiji placaju vece poreze - lose. Bila bi ispravna neka filozofija da se bogatijima manje tolerise ne placanje poreza, napriemer kazne. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 no da Rekao si da su 90 % bogatih, pa te pitam posto imas tako vecinsku brojku da od 10 coveka koji drze neki veci privatni biznish znash da se njih 9 obogatilo bez moralne svesti kako ti kazes. I ? Naravno da znam. Koliko si zadovoljnih radnika sreo u drzavi Srbiji? Vise od 10% ?? Samo prvo dobro procitaj sta sam ti sad napisao. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 no da I ? Naravno da znam. Koliko si zadovoljnih radnika sreo u drzavi Srbiji? Vise od 10% ?? Samo prvo dobro procitaj sta sam ti sad napisao. Majuci se irelvatnim glupostima totalno zanemarujes sustinu tipa kako se radnici osecaju i koliko su zadovoljni i koliko ja imam radnog iskustva skreces sa sustine. A sustina je kako da povecamo privredu Srbije? Drugim recima kako da kreiramo dodatna radna mesta i povecamo plate. Resenje ti je mnogo prosto - olaksaj privatni biznis sto vise mozes. Svako otezavanje privatnog biznisa ti otezava poziciju, platu i generalno zadovoljstvo radnika. Svako otezava privatnog biznisa pomaze raznoraznim politicarima i vezistima da opstaju u poslu. Svako otezavnje privatnog biznisa je na kraju teret koji se svali na ledja radniku. Upravo to i jeste problem, ne citas sta ti je napisano jer se ne fokusiras na sustinu. Razmisljas iz pozicije radnika koji oce instant pravdu a ne razmisljas da ta instant pravda na kraju krajeva najvise kosta radnike. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Dobro izgleda zivimo u razlicitom vidjenju sveta. Evo dozvoljavam tebi posto ti je potez Dacica debilni (i meni jeste) daj ti resenje kako zaraditi taj novac van poreza. Nikad ne bi Dacic to ni spomenuo kao opciju da sigurno ne zna da je 90% bogatih malo i duzno drzavi koja im je dozvolila da kradu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Nikad ne bi Dacic to ni spomenuo kao opciju da sigurno ne zna da je 90% bogatih malo i duzno drzavi koja im je dozvolila da kradu. Ono sto ne razumes ( a to nije stvar mislejnja) da ce to da se svali na moja i na tvoja ledja. Ti kada njemu popnes porez on ce da smanji platu radniku i poveca cenu proizvoda. Ja i ti kupujem proizovd i ja i ti smo radnici - nasa ledja ce da osete te poreze. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Ono sto ne razumes ( a to nije stvar mislejnja) da ce to da se svali na moja i na tvoja ledja. Ti kada njemu popnes porez on ce da smanji platu radniku i poveca cenu proizvoda. Ja i ti kupujem proizovd i ja i ti smo radnici - nasa ledja ce da osete te poreze. Debata je u jedno vreme krenula u tom pravcu ali bi isprekidana... Sve vreme ti pricam da se to vec sada desava i na moja ledja ako hoces iskreno vise i nema sta da stane koliko su nas natovarili. Gde se danas cuje glas obicnih radnika u Srbiji? Bez glasa radnika i njegovih potreba ne postoji ni demokratija niti kapitalizam vise... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Debata je u jedno vreme krenula u tom pravcu ali bi isprekidana... Sve vreme ti pricam da se to vec sada desava i na moja ledja ako hoces iskreno vise i nema sta da stane koliko su nas natovarili. Gde se danas cuje glas obicnih radnika u Srbiji? Bez glasa radnika i njegovih potreba ne postoji ni demokratija niti kapitalizam vise... Opet ti radnici pa radnici. To se sad desava i ako se povecavaju porezi tek ce se desavati. To je problem koji je stvorilo socijalisticko razmisljanje i ti ovi nas na problem koji je stvorio socijalizam predlazu - jos socijalizma. Sto vise socijalizma dodajes to jest kako ti to ovde zoves "prava i glas radnika" dobijas sve dublji i dublji problme. Samo se vracamo blize ka komunizmu nista vise..... Dakle ti mu sad povecas poreze, on poveca platu, ti lupis minimalnu platu on povece cene, ti lupis maksimalnu cenu on uradi nesto trece, ti uradis nesto cetvrto i tako u krug... ne mozes da kontrolises privredu zakonima o minimalnim platama, visokim porezima i slichnim glupostima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука