Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Када је мала српска породица имала петоро деце тада држава није подмићивала тај народ да рађа децу, нити су очекивали да ико храни њихову децу осим њих самих. Могли би да се угледамо мало на те Србе који нису стално кукали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Када је мала српска породица имала петоро деце тада држава није подмићивала тај народ да рађа децу, нити су очекивали да ико храни њихову децу осим њих самих. Могли би да се угледамо мало на те Србе који нису стално кукали. Evo tebi dva moja bebca pa da prestanem da kukam.(inace ne znam kako se to radi, profesionalci bi znali) Supruga radi a ja ne jer sam se nasao u zacaranom krugu, da pojasnim: Ja cuvam decu 24h jer nijedan vrtic ne prima dete ako nisu oba roditelja zaposlena...zaposlio bi se i ja ali konkurs za vrtic je jednom godishnje mislim da u martu. Ovo je samo jedno objasnjenje brige i mukica koju supruga i ja imamo. (ima jos) Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Када је мала српска породица имала петоро деце тада држава није подмићивала тај народ да рађа децу, нити су очекивали да ико храни њихову децу осим њих самих. Могли би да се угледамо мало на те Србе који нису стално кукали. Упоређујеш колико је сати у другим деловима света? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Ja cuvam decu 24h jer nijedan vrtic ne prima dete ako nisu oba roditelja zaposlena... confused1 Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Evo tebi dva moja bebca pa da prestanem da kukam.(inace ne znam kako se to radi, profesionalci bi znali) Supruga radi a ja ne jer sam se nasao u zacaranom krugu, da pojasnim: Ja cuvam decu 24h jer nijedan vrtic ne prima dete ako nisu oba roditelja zaposlena...zaposlio bi se i ja ali konkurs za vrtic je jednom godishnje mislim da u martu. Ovo je samo jedno objasnjenje brige i mukica koju supruga i ja imamo. (ima jos) Имам и ја бебу и ако да Бог имаћу их још. Бриге и муке су саставни део родитељства, као и жртва. Нико други није дужан да издржава нашу децу осим нас самих. Наравно, помоћ је добродошла, али не треба људе присиљавати да помажу, јер то онда није дар неко отимачина. И да је за децу, опет је грех отети. Не треба се предавати нити мирити са тешком ситуацијом, него гледати да се изборимо за нешто боље, а да останемо људи при томе. error је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Имам и ја бебу и ако да Бог имаћу их још. Бриге и муке су саставни део родитељства, као и жртва. Нико други није дужан да издржава нашу децу осим нас самих. Наравно, помоћ је добродошла, али не треба људе присиљавати да помажу, јер то онда није дар неко отимачина. И да је за децу, опет је грех отети. Не треба се предавати нити мирити са тешком ситуацијом, него гледати да се изборимо за нешто боље, а да останемо људи при томе. Aли искрено! Примате 2500 динара (додатак за дете)? Или тамо где се налазите? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Имам и ја бебу и ако да Бог имаћу их још. Бриге и муке су саставни део родитељства, као и жртва. Нико други није дужан да издржава нашу децу осим нас самих. Наравно, помоћ је добродошла, али не треба људе присиљавати да помажу, јер то онда није дар неко отимачина. И да је за децу, опет је грех отети. Не треба се предавати нити мирити са тешком ситуацијом, него гледати да се изборимо за нешто боље, а да останемо људи при томе. Pa vidi Milane...cestitam ti na bebcu i hrabrosti da jih jos rodis sa svojom suprugom. Slozices se ili ne, ja tvrdim, da ova drzava ne obezbedjuje da se u njoj radi posteno vredno odgovorno i normalno placeno. Zbog koga je to? Zbog svih privatnika koji bukvalno cede coveka dok je na poslu i placaju im minimalac. Zanimljivo da se svi zovu Pera a ne Zika. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Aли искрено! Примате 2500 динара (додатак за дете)? Или тамо где се налазите? Не. Добија се једнократно, по рођењу, 36000 од републике (то у сваком граду) и овде град додаје још 50к исто једнократно. И ваљда нека апотека даје ваучер од 5к и једна продавница поклања пакет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Не. Добија се једнократно, по рођењу, 36000 од републике (то у сваком граду) и овде град додаје још 50к исто једнократно. И ваљда нека апотека даје ваучер од 5к и једна продавница поклања пакет. Примили сте једнократну по рођењу, од републике ? Могли сте одмах да ми одговорите, да не питам исто два пута. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Zbog koga je to? Zbog svih privatnika koji bukvalno cede coveka dok je na poslu i placaju im minimalac. Zanimljivo da se svi zovu Pera a ne Zika. Je l znash ti uopste koji sve faktori uticu na cenu radnog sata u nekom poslu? Niko te ne placa po moralu, babu, struchevima vec po tome koliko tvoj rad vredis na trzistu. Mnogo radne snage ima, malo ima poslova, odnos ponude i traznje diktira minimalac u Srbiji. Nisu tu "privatnici" nista krivi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Pa vidi Milane...cestitam ti na bebcu i hrabrosti da jih jos rodis sa svojom suprugom. Slozices se ili ne, ja tvrdim, da ova drzava ne obezbedjuje da se u njoj radi posteno vredno odgovorno i normalno placeno. Zbog koga je to? Zbog svih privatnika koji bukvalno cede coveka dok je na poslu i placaju im minimalac. Zanimljivo da se svi zovu Pera a ne Zika. Хвала на честиткама. Слажем се да држава не обезбеђује да се у њој ради поштено и одговорно. То и треба да решавамо. Проблем је што се ми миримо са тим, док год би нам "помагала" или обезбедила посао у државној фирми. Приватника који цеде човека ће увек бити, али ће бити и оних који су добри. Нису сви Пере. Ја не познајем ни једног мајстора (занатлију) који ради за неког, а да га овај цеди. Они који знају свој занат су добро плаћени, јер њихов рад толико вреди. А ако неко не зна ништа да ради, или је неки " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Приватника који цеде човека ће увек бити, али ће бити и оних који су добри. Нису сви Пере. "Nisam placao visoke plate jer sam dobro zaradjivao, vec sam dobro zaradjivao jer sam placao visoke plate." Ljudi ne umeju da razmisljaju u planu, da zapravo to sto "predugo" opstaju ti koji cede radnike je urpavo zato sto je prevelika traznja za poslove, ima mnogo radne snage i drzava znacajno (porezima i milion drugih idiotluka) otezava da se otvore nove firme koje bi konkurisali i ubili neplatise ili one koji zlupotrebljavaju. Ako neka mesara cedi svoje mesara, naci ce se neka mesara koja ce hteti te mesare za 2000 dinara vecu platu ako dobro rade svoj posao. Sto bi veca konkurecija bila medj mesarama to bi jace plate bile mesarima jer bi mesari bili trazeni i cenio bi se kvalitet. Naravno najbolje bi radili oni mesari koji imaju najbolje plate, samim tim i te mesare bi vise profitirale. I to je ono sto VSB ne razume, on misli da je resenje za ove privatnike da ih jace oporezujemo. A ustvari je resenje da dozvolimo da se stvori josh vise privatnika(to jest manje oporezujemo, ukinemo minimalne plate i na svaki moguci nacin olaksamo stvaranje konkurencije). Svaki porez koji nametnes privatniku najvise osete kupci. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Проблем је што се ми миримо са тим, док год би нам "помагала" Ово је вероватно одговор на моје питање. Нисмо хтели или могли да кажемо: Републико није ваша дужност да добијем 36000, ја сам мала српска средњевековна породица. Немојте да једно пишемо а друго радимо. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Radni covek je u Srbiji ugrozen. Ozbiljno to mislim nema nikakvog sistema da privatnici konacno postuju zakon o radu itd itd.. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Примили сте једнократну по рођењу, од републике ? Могли сте одмах да ми одговорите, да не питам исто два пута. Да. Нисам видео први пут кад си поставила питање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука