Jump to content

Буди Бошњак да не би био остали

Оцени ову тему

Andre Williams

Препоручена порука

Ево сад Срби из Ниш и околину продају земљу и куће и станове шиптарима и сад би ја као резигнирани Лала требао да кажем : Шта ме брига за чарапане, нек продају своју земљу, ко их шиша. Ал мене то заиста брине, разумем ја шта је беда, ал продавати ђедовину шиптарима који су нам на исти начин узели Косово, то је безумље, то треба законом санкционисати!

Што би ти рекао, причаш којешта. :)

Подели на овим сајтовима

Не измишљај сад.

Говорио си тако да Хрвати практично скоро и да немају тај проблем, ал ето зло окружење их је натерало тако да се понашају. Шта то друго значи доли да су Хрвати једино аутентична нација на том простору?

Kakve sad ima veze to što neko ne razlikuje vjeru i naciju s tom autentičnosti neke te nacije? Svugdje možeš naći takvih ali su u Češkoj to naprosti izuzeci ako uopšte i postoje. Hajd objasni mi šta ima veze neki Čeh kojeg ja npronađem da ne razlikuje vjeru i naciju i koji misli da su pravi Česi samo husiti, ko nije husita nije pravi Čeh. I kad ga već pronađem šta ima veze to što on ne razlikuje šljivu i gljivu s autentičnosti te češke nacije? Rekao sam da među Hrvatima ima najmanje takvih koji nisu to u stanju razabrat šta je to nacija a šta vjera a to možda zato što su o tom bili ispravno poučeni, recimo. Kakve veze ima to što je neko imao ili nije imao u školama priliku doći do tačne informacije s nekim tim tvojim zlim i nezlim okruženjem? To je stvar ispravne tačne informacije koja se stiče školovanjem a ne nekakvog onakvog ili takvog okruženja. I u tom najboljem okruženju ako te ne nauče pisat i računat ostaćeš nepismen i nećeš znat ništa sračunat.

Подели на овим сајтовима

Мислиш да нема муслимана којима Српство није стање духа?

Коме отац Свети Сава тај је Србин, коме није тај нека се запита шта је.

То је моја дефиниција Србина.

А тако је било и протеклих векова.

Сви они којима Свети Сава није био ништа више и нису Срби.

Подели на овим сајтовима

Мислиш да нема муслимана којима Српство није стање духа?

Коме отац Свети Сава тај је Србин, коме није тај нека се запита шта је.

То је моја дефиниција Србина.

А тако је било и протеклих векова.

Сви они којима Свети Сава није био ништа више и нису Срби.

Оке ај ми сад дефиниши Мехмед Пашу Соколовића, његов рад на обновљењу пећке патријаршије и реци ми да му Св. Сава није био ништа.

Објасни ми србовање Омер Паше Латаса. Објасни ми муслиманске песме о Косовском завету. Славске иконе код муслимана које и данас имају.

Ви сужавате људе а не ја.

Ја им само не отписујем оно што ни сами нису отписали.

Подели на овим сајтовима

Зашто?

Зато што ти не можеш из Темерина да знаш како је њима доле и из којих разлога продају своју ђедовину. Ако хоће и џабе да је дају, њихова је и могу да раде са њом шта год желе. Ако теби та земља вреди више него шиптарима, понуди више.

Подели на овим сајтовима

Ја сам на више места говорио да се тим заветом сви Срби спасавају, али ти си изгледа пропустио тај час Жељкологије.

А кад кажем сви Срби онда мислим и на католике и на муслимане...једино нисам сигуран за протестанте, њима је појам заветне заједнице стран.

Видиш колико је широк мој екуменизам. Значи ја чак не тражим ни да се папа повуче са позиције главног и одговорног уредника цркве, већ просто да се остане или врати завету, па чак и муслимани који су иноверни.

Ne razumjem zadnju recenicu. Muslimani da se vrate zavjetu? Zavjetu kojeg je sklopio Bog sa narodom, u koga muslimani nevjeruju i cija koncepcija je oprecna onom u Kuranu?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Зато што ти не можеш из Темерина да знаш како је њима доле и из којих разлога продају своју ђедовину. Ако хоће и џабе да је дају, њихова је и могу да раде са њом шта год желе. Ако теби та земља вреди више него шиптарима, понуди више.

Могу да знам, што не бих могао. Ово је време информатике, питам човека вако ко тебе он ми каже.

Могу и да је џабе дају наравно, и да је продају као што раде, али онда ћемо опет за 20 година имати рат. И страдаће они који је нису продали и остали тамо. Што значи да они који сад продају зло чине унапред онима који не продају. А ваљда се чињење зла санкционише.

Наравно да њихова ђедовина мени не може бити вреднија, но ваљда постоје неки национални интереси. Ја свакако немам те паре, но верујем да неко у дијаспори има те паре и било би паменто покренути неки пројекат да већ ако људи морају да продају ђедовину нека је продају неком Србину из дијаспоре, да се не мења структура становништва овако мафијашки и подмукло.

То што смо сиромашни као народ, не значи сад да треба да нас купе за тепсију рибе.

Подели на овим сајтовима

Ne razumjem zadnju recenicu. Muslimani da se vrate zavjetu? Zavjetu kojeg je sklopio Bog sa narodom, u koga muslimani nevjeruju i cija koncepcija je oprecna onom u Kuranu?

Од куд знаш да је опречна курану?

Где то Куран наводи да је Косовски Завет опречан њему?

Што би муслиманима сметала Видовданска етика?

Па да, наравно да се врате, јер и њихови дојучерашњи преци( не православни него баш муслимани) су поштовали тај Завет.

Подели на овим сајтовима

Оке ај ми сад дефиниши Мехмед Пашу Соколовића, његов рад на обновљењу пећке патријаршије и реци ми да му Св. Сава није био ништа.

Објасни ми србовање Омер Паше Латаса. Објасни ми муслиманске песме о Косовском завету. Славске иконе код муслимана које и данас имају.

Ви сужавате људе а не ја.

Ја им само не отписујем оно што ни сами нису отписали.

Када напишемо да не може бити Србин онај коме Свети Сава није отац тиме смо сигурно неке муслимане отписали. Да ли мислиш да може бити муслиман Србин и да се потпуно одриче Светог Саве?

Не бих да натежемо мак на конац, али управо овакве изјаве које могу да се протумаче на више начина и којима треба додатно објашњење су извор наших подела. Да се разумемо, ја сам први говорио да свако ко није православан не може бити Србин и често сам цитирао они причу о ави Јустину (о волу). Међутим, по тој логици ће остати само Срба испод једне шљиве, таман толико православних има у Србији.

Могу да знам, што не бих могао. Ово је време информатике, питам човека вако ко тебе он ми каже.

Могу и да је џабе дају наравно, и да је продају као што раде, али онда ћемо опет за 20 година имати рат. И страдаће они који је нису продали и остали тамо. Што значи да они који сад продају зло чине унапред онима који не продају. А ваљда се чињење зла санкционише.

Наравно да њихова ђедовина мени неможе бити вреднија, но ваљда постоје неки национални интереси. Ја свакако немам те паре, но верујем да неко у дијаспори има те паре и било би паменто покренути неки пројекат да већ ако људи морају да продају ђедовину нека је продају неком Србину из дијаспоре, да се не мења структура становништва овако мафијашки и подмукло.

То што смо сиромашни као народ, не значи сад да треба да нас купе за тепсију рибе.

Ово је сасвим друга ствар од забране продаје.

Подели на овим сајтовима

Па зар нису само Хусити Чеси?

Pa naravno da nisu, iako neki od njih misle da samo oni imaju licencu na češtvo.

Imamo mi vrlo tačan metod da ustanovimo ko je a ko nije Čeh i bez zaplitanja bilo kakve vjere u to. 

Kdo neskáče, není Čech! - Ko ne skače nije Čeh

Taj ko ne skače i ko se ne raduje golovima češke reprezentacije onda valjda

ili stvarno nije Čeh ili jeste al s njim nešto nije u redu, dakle zaprodanec nekakav.

Подели на овим сајтовима

Када напишемо да не може бити Србин онај коме Свети Сава није отац тиме смо сигурно неке муслимане отписали. Да ли мислиш да може бити муслиман Србин и да се потпуно одриче Светог Саве?

Не бих да натежемо мак на конац, али управо овакве изјаве које могу да се протумаче на више начина и којима треба додатно објашњење су извор наших подела. Да се разумемо, ја сам први говорио да свако ко није православан не може бити Србин и често сам цитирао они причу о ави Јустину (о волу). Међутим, по тој логици ће остати само Срба испод једне шљиве, таман толико православних има у Србији.

Ово је сасвим друга ствар од забране продаје.

Па није друга ствар, јер ако неко нешто ради што унапред зна да ће довести до зла онда он чини зло са предумишљајем и свако ко у томе учествује је саучесник. А ту већ држава каква год да је треба да реагује.

Што се тиче Св. Саве ако он није отац Српске нације, онда је то свакако Деретић.

А што би неком муслиману кад већ се изјасни као Србин сметало да и њему отац нације буде Св.Сава па иако је он друге вере. И ми православни Срби кад бисмо знали за неког паганског устројитеља српског духа и нације и знали његово име и дела зашто би га се одрицали?

Ако га се одричемо само зато што је друге вере онда и нисмо неки Срби.

Св. Сава је много шири и већи од тих међуконфесинланих и међуверских подела.

Не треба тако сужавати људе.

Као што се ни муслимани из Босне неће никад самодефинисати док год се буду сужавали само на оне који су вехабије или неки дословни поштоваоци курана.

Зашто један Меша Селимовић нема признања од тих данашњих Бошњака?

Само зато што је био Србин?

Ја кажем опет спона између нас јесте Косовски Завет ма колико то чудно и сулудо данас изгледало, доћи ће дан када то више тако неће изгледати, па макар остала само два Србина православца и два Србина муслимана.

Подели на овим сајтовима

Да се разумемо, ја сам први говорио да свако ко није православан не може бити Србин...

Ovo je taj problem, licenca na srpstvo. U koga je sad ona?

Подели на овим сајтовима

Pa naravno da nisu, iako neki od njih misle da samo oni imaju licencu na češtvo.

Imamo mi vrlo tačan metod da ustanovimo ko je a ko nije Čeh i bez zaplitanja bilo kakve vjere u to. 

Kdo neskáče, není Čech! - Ko ne skače nije Čeh

Taj ko ne skače i ko se ne raduje golovima češke reprezentacije onda valjda

ili stvarno nije Čeh ili jeste al s njim nešto nije u redu, dakle zaprodanec nekakav.

Добро, које су још нације били Хусити? Мислио сам да су само Чеси.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...