Олимп Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 (измењено) Постављаћу овде различите рецепте за свакакве проблеме. Слободно се придружите. Измењено Август 28, 2013 од Дејан Бићанић Prilagodio sam tekst Arsenija, Лидија Миленковић, ines and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 За почетак, како против обичне прехладе. У 1 децилитар млаке воде помешајте кашику меда и две кашичице цимета у прахуУколико је и вас закачила сезонска прехлада, искористите два природна зимска састојка и победите прехладу за само два дана.Благотворна дејства меда свима су добро позната, док се цимет сматра једним од најздравијих зачина. Кад је реч о прехлади, комбинација ова два састојка је добитна.Наиме, у 1 децилитар млаке воде помешајте кашику меда и две кашичице цимета у праху. Мешајте док се мед не отопи. Напитак пијте два пута дневно, најбоље три дана заредом. Уколико желите, можете помешати само мед и цимет, без воде.Овај природни напитак помаже у јачању имунитета, као и код хроничног кашља, умора, а чисти и синусе. Извор Такође, против прехладе је још добар лимун и бели лук. У што већој количини. ines је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 За почетак, како против обичне прехладе. У 1 децилитар млаке воде помешајте кашику меда и две кашичице цимета у праху Уколико је и вас закачила сезонска прехлада, искористите два природна зимска састојка и победите прехладу за само два дана.Благотворна дејства меда свима су добро позната, док се цимет сматра једним од најздравијих зачина. Кад је реч о прехлади, комбинација ова два састојка је добитна. Наиме, у 1 децилитар млаке воде помешајте кашику меда и две кашичице цимета у праху. Мешајте док се мед не отопи. Напитак пијте два пута дневно, најбоље три дана заредом. Уколико желите, можете помешати само мед и цимет, без воде. Овај природни напитак помаже у јачању имунитета, као и код хроничног кашља, умора, а чисти и синусе. Извор Такође, против прехладе је још добар лимун и бели лук. У што већој количини. Ja sa vremena na vreme grickam cimet u kori,tj stapice cimeta.On je dobar za imunitet,samo treba gledati da bude cejlonski i ne treba preterivati sa kolicinom Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Погледајте ову презентацију коју је поставио отац Агапије. https://www.pouke.org/forum/topic/7470-%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0/ "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Ево савета како на природан начин истопити или избацити камење из бубрега: Kako izbaciti kamen iz bubrega 15. октобар 2012. у 09:36 Maja Mancev Kako da pomognem svom coveku kod ludackih bolova zbog izbacivanja kamena iz bubrega?Strahovito se muci, imate li neki olaksavajuci predlog? Nada Nikolic neka pije sto vise caja od rastavica... Vesna Mihajlovic Ako moze neka popije Limuna iscedjenog i pomesanog da maslinovim uljem, slobodno, nece mu nauditi, samo ce olaksati... Sladjana Velkov Draga Maja, izbegavajte hranu a ako nesto jede neka to bude iskljucivo sirova hrana. Neka uzima limun i ulje kao sto je Vesna savetovala, to ce mu dosta pomoci- pola case maslinovog ulja i sok od 2-3 limuna i dobro izmesajte. Potopite supruga u sto topliju vodu do srca i neka lezi pola sata a posle toga bi bilo dobro da skakuce, ili silazi niz stepenice. Zelim brz oporavak vasem suprugu. Vasa Sladjana. Magdalena Horvat Krstevska Sve sto je dr-ka preporucila i skakanje stepenistem ,to je nama mnogo pomgolo, sto visi sprat liftom i onda dole skakuce veoma pomaze.. Maja Mancev Hvala vam na prakticnim savetima, prosli smo kroz pakao protekla 2 dana i sada mu je bolje. Mislim da je ipak bolje resenje da se sve ovo prevenira pa se nadam da ce krenuti mojim putem zdravih navika. Najteza je skola-skola licnih negativnih iskustava ali je najdelotvornija! Hvala Nada Nikolic, Vesna, Sladjana, Magdalena. Jelena Elez Potapanje u toploj vodi zaista pomaze. Ja sam trcala uz stepenice i niz stepenice - ako to moze da se zove trcanjem uz bolove, pre toga pila limun sa maslinovim uljem, ali posle tople kupke - uz par kapi nekog etericnog ulja, jer me je prijatan miris ojer me je prijatan miris opustio i malo smirio, uspela sam da izbacim kamen. Trcanje je posle toga postalo moja redovna fizicka aktivnost, jer mi se pesak s vremena na vreme pojavi, ali ga redovno i izbacujem. Svako dobro! Elizabeta Radeska Moja majka koristi caj od persuna za isterivanje kamena / peska iz bubrega, njoj je jako pomoglo, a isto i mehanicko tresenje pomaze, ona je izbacila u vozu taj je dosta tresuckao! sve najboje. Sto se tice preventive, moje je misljenje koliko sam ja procitala do sada da se inorganske materije zadrzavaju u kanalima, npr. sol, minerali iz mineralne vode isto nije bas preporucljiva iako ih mi obozavamo, , destilirana voda bi bila najbole. Jovo Ilukić Ja sam imao krš u bubregu, u stvari pesak, kad sam imao 30 godina, malo me je mučilo... ali sve je nestalo otkako sam završio praksu sungazinga... Atlasprofilax Aleksandar Stepanović Imao sam pesak u bubrezima i jaku kalcinaciju kostiju. Promenivši hranu prestao sam kuvati i još uvek se hranim uglavnom presno. U kratko vreme presna hrana je očistila sav pesak i svu kalcinaciju kostiju pa sam postao i mnogo elastičniji. Dodatno sam pridobio i to da od tada skoro 20 godina nisam nikada oboleo od bilo čega. Lično znam mnoge koji su krenuli istim putem kao i ja i naravno imamo skoro identično ista iskustva. Maja Boricic Prije 7 dana sam imala uzasne bolove u predjelu krsta, otisla sam posle visecasovnih bolova kod dr i uz uzimanje nalaza rekli su da imam udruzene upale bubrega, jajnika i materice, pijesak i kamenje u bubrezima. Stigla sam kuci s hrpom recepata raznih antibiotika i ostalog. Dva dana prije toga sam krenula s Brosjom, jer sam negdje osjecala da nesto nije u redu, i tako je i bilo.. Sad, posle nekoliko dana na ciscenju, ja sam super, da ne kazem odlicno osjecam svoje tijelo bolje nego sto doktori mogu da mi kazu sta mu treba to je moje iskustvo, vremenom ce nestati svo kamenje sigurna sam, iako jako pazim sta jedem, ovog puta sam se odlucila da ciscenje odradim ovako, zivjela priroda. Igor Obric Letos sam izbacio 11 mil. kamen iz bubrega bosonogim hodanjem, sirovom hranom, i naravno suncem, na bezbolan nacin u relativno kratkom periodu. · Boban Bjelica Ja uspeo pivom. U velikim količinama i dužem vremenskom trajanju. ALi je potpuno nestao, a ja ga nikada nisam izbacio !!! I lekari su se čudili ... 15. октобар 2012. у 10:04 · Свиђа ми се · 4 · Slavisa Milosavljevic Postoji izvorska voda kod manastira gornjak,opstina petrovac na mlavi,ta voda je veoma cista i pitka i treba piti samo nju oko mesec dana,svako ko je koristi njemu je pomogla. Nadam se da moze i vama. Vredi probati. 15. октобар 2012. у 19:17 преко мобилни · Не свиђа ми се · 3 · Srbian Skvo Tamjan deluje mali grumen popije. 18. октобар 2012. у 17:32 · Свиђа ми се · 1 · Sladjana Velkov Milankovic Biljana Tamjan (potraziti negdje u manastirima, oni imaju te malo "bolje" tamjane) stucati ga u prah, obavezno staviti u kapsulu (istresti npr.sadrzaj nekog probiotika, pa u tu kapsulu staviti prah tamjana) to se radi da se zubi ne bi ostetili, a prije toga malu soljicu po mogucnosti domaceg maslinovog ulja popiti ( cca 30-50ml) potom kapsulu tamjana i taj tretman traje 10 dana...sretno!Znam osobu kojoj je taj tretman sigurno pomogao, izbjegao je laserom razbijanje kamena ili kako se to vec radi! Teske napade je imao, umirao od bolova, popio je tamjan i vise od 10 godina nema problema sa kamenom! Samo cu jos provjeriti da li se radi o 10 dana tretmana ili mozda 7! Kapsula obavezno jer pojede zube bukvalno i maslinovo ulje prije ide kako bi kapsula samo skliznula! Razbiju se kamencici i onda se samo izmokre! Javim jos za duzinu terapije!Milankovic Biljana Terapija tamjanom traje 7dana uz jos jedan dodatak, kad se popije ulje, zatim kapsula, saceka se oko15-20min i zatim se popije pola svjeze iscjedjenog limuna! Provjereno djelotvorno! 17. април у 07:14 · Свиђа ми се · 7 · Gorgi Shepentulevski Borax, isto taka poznat i kako sodium borate, ako mozi da ja dekalcificira epifizata i dekalcifikacija na zglobovite na koskite, togas sigurno mozi da go stopi i kamenot na bubregot. i toa na mnogu bezbeden nacin. 17. април у 08:18 · Свиђа ми се · 2 · Tanya Adam ja sam uzimala tamjan velicine zrna pirinca umotanog u hleb da ne osteti gledj zuba, 40 dana, ali na zalost uopste mi nije pomoglo kod kamenja u zuci.Onda sam probala jos jedan narodski lek, suseni I samleveni bubci kokoske, ni to nije uspelo.Pa aam pila Ursodecolico italijanski lek, ni to. Jos ostaje maslinovo ulje, ali promer mog kanala je 6mm a neki kamencici su vec oko 10mm pa se toga bas bojim.Neko je pisao o crnoj rotkvi.Mozda jos I to pokusam. 17. април у 09:43 преко мобилни · Свиђа ми се · Tanya Adam inace, drugarica je izbacila kamen iz bubrega 9x6mm tako sto je 20dana pila sok od limuna ,sukcesivno povecavanjem kolicine,i na UZ se vidi da se istopio 17. април у 09:45 преко мобилни · Свиђа ми се · Sladjana Velkov Draga Tanya, siguran i najbezbolniji nacin je da budete na potpuno sirovoj hrani nekoliko nedelja uz dodatak maslinovog ulja i limuna. Kamencic ce se sigurno resorbovati. 17. април у 09:46 · Свиђа ми се · 1 · Tanya Adam ma nije jedan, imam punu zucnu kesu sitnog kamenja, mislim da se to u trudnoci desilo.Da li to znaci piti svaki dan ulje I limun? I u kojoj kolicini?Trenutno na pijacama kod nas mali je izbor povrca koje se moze jesti sirovo.Pogkedacu ima li neki program sa idejama za takvu ishranu 17. април у 09:53 преко мобилни · Свиђа ми се · Sladjana Velkov Za ciscenje zucne kese od kamencica imate uputstvo u mojim beleskama. 17. април у 09:58 · Свиђа ми се · Sladjana Velkov https://www.facebook.com/notes/sladjana-velkov/kako-ocistiti-jetru-i-zuc-od-kamencica/10151577499229974 Kako Ocistiti Jetru I Zuc od Kamencica (lecenje Hepatitisa) Jetra je filter u nasem telu i kada se filter zapusi otpacima, toksini se ne mogu izbaciti vec se vracaju u telo i taloze u krvi, organima, kostima i ostalim tkivima sto dovodi do bolesti... Од: Sladjana Velkov 17. април у 09:58 · Свиђа ми се · 2 · Ljiljana Kuzmanovic-Vidovic Kakav svjet dajete nama koji smo operisali zuc (kamen) ? Da li smijemo raditi ciscenje jetre ? pozdrav 17. април у 10:00 · Свиђа ми се · Zlata Lugusic Moj sin imao malo vece kamencice u oba bubrea,imao napad i bio u bolnici,kad je izasao 2o dana sam mu rendala crnu rotkvu.Pio je tri outa dnevno po jednu manju kafenu soljicu sat prije jela,Kad je otisao na kontolni pregled u jednom bubregu nije bilo kamena a u drugom se toliko smanji da ga je ljekar jedva primijetio. 18. април у 00:25 · Свиђа ми се · 2 · Sladjana Velkov Ljiljana, i vi mozete raditi ciscenje jetre. 18. април у 00:32 · Свиђа ми се · 2 · Zlata Lugusic Veliki pozdrav Dr, Sladjani Vekov,sretni smo sto vas imamo. 18. април у 00:35 · Свиђа ми се · 1 · Arter Mion U vezi kamena u bubregu, po meni je najbolji preparat američki biljni preparat "Uriflow" ... Ja sam imao kamen u bubregu, znam koji su to nepodnošljivi bolovi, tu čajevi i ostali preparati i narodni lekopvi daju slabe i spore rezultate. A bol ne čeka!!Prodavao ga je dr.Miloš Rakić iz Majdanpeka, jer ga nema kod nas u apotekama. Meni su bolovi prestali gotovo odmah čim sam počeo da ga uzimam. Mnogi su izbegli operaciju sa njim, on topi mesečno oko 3 mm kamena, žena tog dr. je imala kamenčinu veličine 55 mm, za 9 meseci kada sam se čuo sa njim ga je smanjila na 27 mm.Bilo je problema sa firmom koja proizvodi "Uriflow", jedno vreme je bila suspendovana i zatvorena, ne znam iz kojih razloga, jer je to najbolji lek, i možda jedini koji vredi, za kamen u bubregu, tako da ne znam da li leka ima još u prodaji. 18. април у 00:59 · Свиђа ми се · Arter Mion Evo, našao sam i tel. tog doktora, mada ne znam da li leka još ima, jer sajt više nije aktivan, i ne znam li lek može još uvek da se nabavi. Evo na ovom linku:https://groups.google.com/forum/?hl=hr&fromgroups=#!topic/hr.fido.kuhinje/SiEfhjSRQQI KAMEN U BUBREGU - NOVI LEK! - Google Groups groups.google.com 18. април у 01:06 · Свиђа ми се · Neda Mitricevic Vujanovic Mozete li mi reci kada se uzima tamjan, pre ili posle jela i koliko puta na dan? Hvala! 5. август у 14:38 преко мобилни · Свиђа ми се Преузето одавде: https://www.facebook.com/notes/sladjana-velkov/kako-izbaciti-kamen-iz-bubrega/10151287092104974 Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Природни лек који топи цисте Цисте може да топи и сок од жита.Видео сам много природних лекова за топљење цисти, а ево један за који сам недавно сазнао.Ради се о соку од листова житарица. Узети младих зелених листова жита, самљети и исцедити сок. Сок стављати у коцке за лед и замрзнути.Потребно је да имате 72 коцке, које бисте потрошили сваки дан по једну. Ујутро једну коцку ставити у чашу са водом, када се истопи попити. У житу има много витамина, аминокиселина, минерала ... Овако се топе цисте на јајницима и бубрезима.А сок је добар и за друге органе.Ако није сезона жита, можете у гајби, у кући на сунчаној страни, посејати жито и чекати да порасте отприлике висине до 15 цм. Извор Agaton Vuzman and nana је реаговао/ла на ово 2 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Септембар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2013 Сода бикарбона – Највећи непријатељ фармацеутске индустрије (Пресс) Уколико се до канцерогених ћелија доведе што више молекула кисеоника оне угибају. Сода бикарбона, непријатељ сваке фармацеутске индустрије. Снажно ће се опирати идеји да нешто тако јефино као што је натријум бикарбонат може надмашити најскупље фармацеутике. Постоје уверљиви докази и мноштво подржавајућих теорија које упућују на то да би натријум бикарбонат требао бити примарни и универзални медикамент за широки спектар различитих обољења, укључујући рак и дијабетес, кога би у лекарски третман требали укључити сви терапеути и медицински стручњаци за велики број болести данашњице. Кад се ради о соди бикарбони то је добро проучена и схваћена супстанца. Већ се деценијама налази у широкој употреби, чак и од стране онколога. Сода бикарбона се рутински примјењује како би се спречило да токсичност хемотерапеутика и зрачења уништи бубреге пацијената. Милиони људи по целом свету конзумирају јоне бикарбоната у води за пиће у сврху превенције или се помоћу њих лече у болници, клиници или хитној служби због клиничке ацидозе као и код мноштва других стања. Помаже да се сваког дана спаси небројено много живота. Кад се комбинује са другим снажним и темељним природним супстанцама као што су магнезијум хлорид и јод, свако има на дохват руке тројство медицинских суперхероја спремних да одједном остваре научна медицинска чуда. То је и супстанца коју бисте требали увек имати при руци, поготово у данашње време економских и здравствених невоља. Проблеми с киселим pH вредностима (релативни мањак бикарбонатних јона) узима велики данак у људској физиологији и што више нека особа прими киселог, то је већи проблем за ћелијску физиологију. Свака биохемијска реакција је осетљива на pH вредност јер су ензими на ту равнотежу посебно осетљиви. Наша исхрана игра важну улогу у одржавању повољног телесног pH. Велики део савремене прехране доводи до смањења pH вредности према киселом. Неравнотежа pH омета ћелијске активности и функције, поготово ако pH настави да пада. Претерано кисели pH води ка пропадању ћелија, што на крају води до озбиљних здравствених проблема, као што су рак, кардиоваскуларне болести, дијабетес, остеопороза и гастритис. Чињеница како биолошки живот најбоље функционише у не-киселом (алкалном) миљеу довољно јасно говори у прилог корисности соде бикарбоне. Сода бикарбона одговорна је за транспорт кисеоника: шири крвне судове и лакше отпушта кисеоник у ткива, што значи да повећава pH вредност. Повишене pH вредности урина спречавају кристализацију мокраћних канала. Утврђено је да мокраћна киселина узрокује дијабетес, срчане болести, срчане ударе, гихт, бубрежне каменце. Такође ствара отровни спој алкосан који стварају гљивице, а то значи дијабетес и коначно рак. Оралним узимање сода бикарбона извлачи уран из бубрега, спречава инфекцију мокраћне бешике, гихт, артритис, грозницу, а помаже активност панкреаса за који се зна да производи највише бикарбоната и која је одговорна за производњу инсулина. Без обзира има ли неко срчана или неуролошка обољења, рак или тежи облик грипа ако узима заједно соду и магнезијум хлорид осигурава себи сигуран третман. Њихово заједничко деловање ехикасно одстрањује отрове и киселине из свих ћелија, ткива и органа. НАЧИН УПОТРЕБЕ СОДЕ БИКАРБОНЕ За лечење обвезно користити фармацеутску соду, а никако за кућну употребу, тј. ону коју можете купити у продавници. Препоручује се дестилована вода. Још је делотворније ако се сваки дан пије помешана с јабуковим сирћтом или с свеже исцеђеним лимуновим соком. Ово ће те припремити на следећи начин. Две кашике јабуковог сирћета или две кашике свеже исцеђеног лимуновог сока помешати са пола кашичице соде. Причекајте да запени и након што пена паде долијте воде и попијте. Ако је лимун прскан пестицидима ставите у 2 дл кључале воде, шаку соли и 5-6 кашика сирћета. Кад се вода охлади у њу ставити лимун 24 сата и добро испрати. Купка – / зрачење, хемотерапија / У топлу купку ставити 2,5 кг соде и 1,5 кг соли. Извлачи уран и остале тешке метале. Умор, напетост мишића скидање одумрлог епитела – У топлу каду ставити једну шољицу соде. Скинуће мртви део епитела и оставити светлу и младу кожу. Брадавице – На влажну наквашену брадавицу лагано утрљати соду. Радити чешће. СОДА БИКАРБОНА ЗА КУЋНУ УПОТРЕБУ Квасац за дизање теста – Витамин Ц у праху или лимунску киселину помешати у једнаким размерама са содом. Убоди инсеката или опекотине – Направити густу смесу од соде и воде и обилно прекрити болно место. Испрати када се осуши. Воће и поврће – Опрати у чинији воде с 2-3 кашике соде или ставити мало соде на мокар сунђер па истрљати, а потом опрати. Чишћење машине за веш – Ставити ½ шољице соде у преграду за прашак и подесити на програм за испирање. Запушени одвод – Улити шољицу соде, а затим шољицу врућег сирћета. Након 10 минута испрати литром кључале воде. Неугодни мириси у фрижидеру – У фрижидер ставити пола шољице соде. Мрље на шољама или чајнику – Соду помешати с водом и истрљати пластичном четком. Загореле наслаге на тигању или роштиљу – Намазати мешавином соде и воде и оставити 10 мин. Или преко ноћи, па уклонити прљавштину. Тапацирани намештај или тапете – попрскати мешавином соде и воде и оставити да делује 10 минута па усисати. Кухињска даска – истрљати са пастом која је следећа мешавина- једна кашика соде, једна кашика соли и вода. Потом испрати врућом водом. Против непријатног мириса канте за смеће – На дно посути мало соде. Четке и чешљеви – Прати у отопини соде. Мирис лука на рукама – истрљати руке с мешавином соде и воде. Извор Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Септембар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2013 Лек за синусе:1. Узети пуно љусака од кромпира (више од пола килограма) али никако да буде прскан кромпир (дакле непрскан кромпир).2. Ставити у воду да се кува 15 минута, потом склонити са рингле и онда као и уобичајено као и парење чајем исто тако учинити и прекрити главу пешкиром (чаршавом) и добро се напарити, удисати то 15 минута (наравно не преблизу већ на пријатној удаљености од паре).3. После скувати пола килограма целих главица белог лука, кувати 10 - 15 минута и опет се парити на исти начин као са љускама кромпира 15 минута.4. То понављати 3 дана (сваки дан по једном, љуске кромпира па бели лук по рецепту).Почеће синуси да се чисте. Гној ће почети да цури и све ће се регулисати.Не на операцију!Преподобни Отац Тадеј Витовнички Извор Silence је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Октобар 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Афте, ранице у устима Афте су мале, веома болне ранице (афтни чиреви или улцерације) које се јављају на слузокожи усне дупље. Могу бити беле, сиве или жуте, а појављују се појединачно или у групама. Јављају се најчешће на врху или ивицама језика, са унутрашње стране образа или унутрашњих ивица усана. Како афта изгледа: http://belladentestetic.files.wordpress.com/2012/10/afte_bocca.jpgАфте се појављује у устима из разних разлога као што су: пад имунитета, генетске предиспозиције, недостатак витамина, недостатак минерала, проблеми са варењем, преосетљивост на храну, повреда (угриз) језика или унутрашње стране образа, вештачка вилица (или зуб) која жуља, неправилно прање зуба, повишена температура услед неке болести, стрес, психичка напетост, узнемиреност, инфекције херпесом симплексом, неподношење глутена, бактеријске инфекције, вирусне инфекције, гљивичне инфекције, алергије, туберкулоза, анемија, умор, почетак менструације, телесне повреде, хормонски поремећаји, грозница, прехлада, грип, исцрпљеност, лоша исхрана...Поред наведеног, афте се јављају у склопу неких кожних болести, болести органа за варење, кардиоваскуларних обољења, болести везивног ткива или као последица леукемије, хемотерапије или зрачења.Уобичајено је да се афте поново појављују после неколико месеци. ПревенцијаНајбоља превенција за појаву афти је: јачање имунитета, правилна исхрана са пуно витамина, флавоноида и минерала, довољно спавања и свакодневно вежбање.Пиродни лекови и исхранаТерапија за лечење афти своди се на подизање имунитета, смањење болова и убрзање зарастања.Природни лекови су, поред здраве хране, бели и црни лук. Против болова и за брже зарастање помажу облоге од чаја (кесице) и испирање хладном сланом водом. (Још бих додао и чај од жалфије- испирање уста неколико пута на дан, испирање содом бикарбоном, поставити комадић белог лука директно на раницу, прополис капи- канути на раницу, испирање ракијом, сок од бруснице...)Стручњаци саветују: геранијумово уље, лавандино уље, лимунов сок, уље од мелалеуке или чај од кадуље (жалфије). Ове течности треба наносити прстима на ране или гргољити у устима.Када се појаве афте, треба избегавати иритацију раница љутом, врелом или леденом храном, као и пасте за зубе са натријум-лаурил-сулфатом. Исечак из чланка Крстарица Здравље "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Октобар 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Жалфија - лек широког спектра Жалфија се употребљава као лековита биљка више хиљада година, а и данас се користи за производњу савремених лекова и препарата, јер делује као антибиотик широког спектра.Жалфија је као лек коришћена у Старом Риму, а у нашем народу позната је још по називима: кадуља, калопер, пелин, калавер, џигер-трава, куш, славуља и бели џигер.Латински назив за жалфију је Салвиа оффициналис, а енглески назив је саге.Жалфија је ливадска биљка, али се гаји и у баштама, а њени листови и цветови скупљају се у периоду мај - јули. Цела биљка има јак и оштар мирис, а љут укус.Листови и цветови се осуше па се од њих справљају чајеви, сирће и разна етерична уља или тинктуре (мешавине са разним биљкама и течностима). Течности справљене на бази жалфије пију се као лек или се користе за испирање грла или премазивање болних места и рана (или као облоге). Употреба жалфије као лекаЧај од жалфије повољно делује код следећих болести и тегоба: вагинална испирања као афродизијак као природни антибиотик против разних бактерија за јачање нерава заустављање лучења млека за престанак дојења јачање имунитета и органзма код гљивичних инфекција код обољења кичмене мождине и парализе код Паркинсонове болести код упале усне дупље, грла и ждрела лечење промуклости лечење стомачних грчева отежано пражњење жучне кесе отклањање надутости и горушице побољшава варење и лучење жучи побољшавање крвне слике повећање апетита повољно делује код реуматизма повољно делује у климаксу поремећаји ендокриног система при инфекцијама дисајних путева при упали унутрашњих органа против астме и бронхитиса против афти у устима против вртоглавице против парадонтозе против туберкулозног знојења против упале грла и крајника прочишћава јетру регулисање знојења смањење нервозу и напетост смањује ниво шећера у крви спречавање инфаркта спречавање можданог удара стимулише концентрацију и побољшава памћење упала дебелог црева успорава процесе старења организма чишћење зуба и јачање десни Облоге се користе у следећим случајевима: болови у грлу и промуклост дезинфекција рана и чирева зарастање посекотина и огреботина заустављање крварења као дезодоранс против непријатних мириса кожне болести против херпеса проширене вене фацијална сабореја СаставЖалфија делује на организам као: седатив, антисептик и антибиотик широког спектра. Она има и антимикробно дејство као конзерванс.Истраживања су показала да у препаратима на бази жалфије има следећих корисних сатојака: ацетат-линалина борнеолски камфор борнил дитерпенска једињења етерска уља калијумове соли танин тујон фенол-карбонска киселина флавоноиди цинеол Жалфија у медицини и козметициУ савременој медицини екстракт жалфије додаје се пастама за зубе како би повољно утицао на зубе и десне. У новије време на тржишту су се појавиле и таблете против упала грла и освежавања даха на бази лековитих својстава жалфије.У козметици се користи за справљање крема против кожних инфекција и херпеса или шампона против перути.Жалфија се користи и као зачин и додатак јелима.Који пацијенти не треба да користе жалфију?Жалфија јесте универзална лековита биљка али није пожељно да је користе: труднице дојиље епилептичари Такође се не препоручује дуготрајна непрекидна употреба чајева од жалфије или преппарата на бази жалфије, јер могу изазвати конвулзије (фрас).Пре употребе жалфије, ипак се треба посаветовати са лекарима или фармацеутима. Извор Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Protiv proliva najbolje sredstvo je caj od susenih listova dunje! Олимп and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Cvekla prirodni lek protiv starenja i anemije Cvekla je prirodni je antianemik, antibakterik, antikarcinom, antipiretik, antioksidant, antisklerotik, detoksikant, diuretik, remineralizant. Ova lekovita biljka je kao lek poznata vec 2000 godina. Sok od cvekle regenerise jetru i sprecava starenje organizma. Još u ranoj medicini cvekla predstavlja lek za krv, tacnije lecenje malokrvnosti, mada ima lekovito dejstvo na niz drugih oboljenja. Cvekla uspesno regulise krvni pritisak. Sok od cvekle koristan je antipiretik, jer snižava visoku telesnu temperaturu. Seme cvekle koristi se za terapijsko lecenje tumora genitalija i creva. Ova biljka poznata je i kao: antikarcinom, antioksidant, laksativ. Blagotvorno deluje kod bolesti jetre, bolesti pluca, bolesti kože, cišcenja organizma, groznice, jetrenih komplikacija, konstipacije, karcinoma, prehlade, posledica pušenja, regenerator stanica, trovanje nikotinom, tumora, zatvora i drugih zdravstvenih Zdravija je tamnije crvena cvekla i ona koja je duguljastog oblika. Nakon dugotrajnog uzimanja cvekle u vecim kolicinama mogu se javiti odredeni zdravstveni problemi kao što su težina u želucu i poremecaji varenja. Treba znati da prilikom upotrebe cvekle mokraca i stolica dobijaju crvenkastu boju što je sasvim normalna pojava. Kuvana cvekla nije lekovita i korisna je u raznim dijeto-terapijama. Za lecenje se koristi iskljucivo sirova cvekla. Cvekla se pokazala kao uspešan prirodni lek kod sledecih oboljenja: - krvi, kao što su anemije, malokrvnost, percinozna anemija, ateroskleroza, masnoca u krvi (holesterol, trigliceridi) - jetre, i to masne jetre, žutice, tvrde jetre, ciroze - ova biljka je stanicni regenerator (uspešno regeneriše oštecene stanice) - citostaticki ucinci su još uvijek predmet proucavanja, a najnovija istraživanja potvrduju pozitivno delovanje na promene karcinogenih stanica - betain i betacian cine cveklu izvrsnim lekom za ucvršcivanje krvnih žila, smanjenje holesterola u krvi - visoki sadržaj gvožđa pospešuje obnavljanje i aktivnost crvenih krvnih zrnaca (eritrocita) - diureticno delovanje cvekle pomaže u oboljenjima reume i gihta - danas se cvekla najviše koristi kod najtežih karcinogenih bolesti: tumor, leukemija i rak - cvekla je delotvoran lek i u lecenju posledica zracenja, a pripisuje joj se i moc zaštite od radioaktivnosti i od X zraka - kod oboljenja disajnih organa kao što su bronhitis, upala pluca, gripa i prehlada Олимп and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Peršun Biljka koja podstice izlucivanje tecnosti Peršun (latinski naziv: Petroselinum crispum) je mediteranska zacinska biljka a zbog jarko zelenih listova cesto igra glavnu ulogu u dekoraciji hrane. Medjutim, ona nije samo ukras, vec prava lekovita biljka vredna paznje. Na prvom mestu, peršun je poznat kao biljka koja podstice izlucivanje tecnosti iz organizma, tako da je veoma korisna za zdravlje bubrega i svih mokracnih puteva. Dakle, koren peršuna deluje kao diuretik pa se upotrebljava za lecenje raznih oblika vodene bolesti (prekomerno nakupljanje tecnosti u organizmu). Tradicionalna medicina caj od peršuna preporucuje kod artritisa, gihta, bubreznih problema, za prociscavanje morkacnih puteva... Posto se zna da efikasno ispira bakterije iz urinarnog trakta, dobro je dosao u slucaju infekcije mokracnih organa, kao i nakon operacije prostate radi brzeg oporavka. Cesto ulazi u sastav cajeva za lecenje zutice i drugih komplikacija nastalih usled problema sa jetrom. Pored toga sto podstice izlucivanje tecnosti, podstice se i uzlucivanje soli u organizmu pa utice na smanjenje krvnog pritiska. Iz slicnih razloga moze pomoci u borbi protiv gojaznosti. Zatim, povecava elasticnost krvnih sudova sto umanjuje rizik od nastanka uobicajenih kardiovaskularnih bolesti. Caj od peršuna priprema se tako sto se koren peršuna (oko 15 grama) nasecka na kockice, ubaci u 2 dl kljucale vode i prokuva oko 5 minuta. Cedi se tek posle 15-tak minuta a da bi mogao da ispolji sve svoje lekovite moci potrebno je piti 2-3 solje u toku dana. Listovi peršuna su izvrstan izvor C vitamina pa je dobro jesti ih i u svezem obliku. Odlicno se uklapaju uz supe, corbe, bareni krompir i mnoga jela sa mesom. Ovaj "zeleniš" podstice varenje, stimulise izlucivanje otrovnih materija, osvezava dah, tako da efikasno prikriva cak i miris belog luka. Na kraju evo i jedne zanimljivosti. Neki istoricari tvrde da su stari Rimljani davali peršun svojim gladijatorima pre borbe jer su verovali da ova biljka daje snagu, ubrzava reflekse i izostrava mentalne sposobnosti, kao sto je na primer snalazljivost. Grickanje semenki peršuna u to doba bila je uobicajena pojava. Олимп and nana је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Bundeva Bundeva mnogim ljudima predstavlja omiljeno povrce, pogotovo u zimskom periodu s obzirom da ova biljka sazreva na jesen i moze se do proleca uspesno ocuvati u svezem stanju. Inace, bundeva se cesto koristi za pripremu poslastica, corbaste hrane i sokova. Ovde govorimo o bundevi i njenim lekovitim svojstvima. Unutrasnji i jestivi deo bundeve je zuto-narandzaste boje. Bitno je istaci da je ovo jesenje povrce bogato antioksidansima i beta karotenom (provitaminom A), zatim mineralima (pogotovo cinkom i kalijumom), vitaminima (E, C, B) i vlaknima. Redovnom upotrebom bundeve u ishrani organizmu pruzamo zastitiu od stetnog dejstva slobodnih radikala. Bundeva takodje, sprecava prerano starenje organizma, nastanak kardiovaskularnih bolesti, degeneraciju tkiva oka, stvaranje katarakte. Zahvaljujuci cinku pruza podrsku gustoci kostiju pa moze posluziti kao dobar saveznik u borbi protiv osteoporoze. Ova biljka regulise varenje hrane pa se preporucuje osobama koje imaju problema sa zelucem. Deluje i kao laksativ pa je korisna za suzbijanje zatvora. Osim toga, verovatno je manje poznata cinjenica da meso bundeve sadrzi aminokiselinu L-tryptophan koja podstice izlucivanje serotonina u organizmu a on izaziva dobro raspolozenje i osecaj srece. Tako bundeva kao deo svakodnevne ishrane moze spreciti nastanak depresije i ocuvati vedro stanje duha. Semenke bundeve mogu spreciti nastanak bubreznog kamenca. Za to je potrebno svakodnevno pojesti od 5 do 10 grama semenki. Seme bundeve je bogato cinkom tako da se danas cesto dodaje prirodnim sredstvima koji se upotrebljavaju kao lek za uvecanu prostatu. Ovaj mineral je neophodan i za pravilan rast i razvoj dece. Ulje semena bundeveUlje semena bundeve, dobijeno hladnim postupkom cedjenja, preporucuje se kao pomocno sredstvo za suzbijanje mnogih tegoba, pogotovo kada su u pitanju neprijatne tegobe sa prostatom. Bundevino ulje je izvor vitamina A (beta karoten), B1, B2, C, D, E i K, zatim cinka (koji objasnjava njegove pogodnosti za zdravlje prostate), kalijuma, gvozdja, magnezijuma, kao i biljnih antioksidanata. Osim toga sto je korisno za zdravlje muskaraca, ulje semena bundeve doprinosi jacanju imuniteta, smanjuje nivo holesterola, ublazava stetno dejstvo slobodnih radikala, povoljno utice na rad srca, krvni pritisak i druge bitne funkcije organizma. Zbog visoke kolicine esencijalnih masnih kiselina, vitamina E i beta karotena, korisno je i za negu koze, tako da se tradicionalno upotrebljava kao dodatak raznih kozmetickih sredstava. Uobicajeno, ulje semena bundeve upotrebljava se za kuvanje i przenje hrane. Takodje je odlican i zdrav preliv za salate kojoj dodaje prijatan ukus vrlo slican orahu. Sok od bundeveSok od bundeve je dobar za bubrege, podstice varenje, dobro raspolozenje a narodna medicina ga preporucuje i osobama sa kardiovaskularnim tegobama. Za to je svakodnevno potrebno popiti po 1 dl sveze cedjenog soka. Evo i jedan jednostavan recept za sok od bundeve kako se moze pripremiti za zimnicu, medjutim treba znati da ipak ima nesto manje lekovitih svojstava od svezeg soka. Priprema: 3 kg na kockice iseckanog mesa bundeve, 2 kg secera i 7 l vode, kuvati da bundeva lepo omeksa. Dok je smesa jos uvek vrela sve zajedno dobro propasirati (moze i mikserom), dodati 2 kesice limuntusa i naliti u staklene flase. Flase zatim zatvoriti celofanom, umotati u cebe i tako ostaviti preko noci da se sok potpuno ohladi. Nakon toga drzati sa ostalom zimnicom na tamnom mestu. nana, Ignjatije and Олимп је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Октобар 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 БЕЛИ СЛЕЗ - за умирење кашља За шта се употребљава бели слез?Бели слез се користи за умирење кашља, за облагање слузница (гастритис, чир на желуцу) и смањење иритација. Примењује се код бронхитиса, запаљења респираторних органа, упале мокраћне бешике и камена у мокраћним путевима. Споља се примењује за испирање носа, нарочито код беба. Као благо слузно средство користи се и против пролива, за клизме, за облоге код опекотина и упала, а сируп белог слеза је популаран лек за суви, надражајни кашаљ. Примењује се и код упала уринарног тракта и уринарног каменца. Како делује бели слез?Корен и лист белог слеза садрже слузи које умирују слузнице стварајући заштитни слој око њих. Слузи смирују кашаљ, смањују иритације упаљених слузница желуца, црева и имају хипогликемијско дејство, стимулишу фагоцитозу. Шта кажу научна истраживања?Слузи из корена белог слеза облажу слузнице и тиме стварају заштитни слој, па тако долази до смањења иритација. Полисахаридни комплекс белог слеза стимулише процес фагоцитозе. Слузи примењене споља смањују затегнутост и повећавају влажност коже. Како се узима бели слез?Корен белог слеза се прелије прокуваном и охлађеном водом и остави да одстоји 2 сата. Чај се процеди и пије неколико пута дневно, по жељи се може загрејати пре употребе. Корен белог слеза се не треба кувати, јер се тада екстрахује и скроб, па чај постаје гушћи, мутан и брже се квари. У којим случајевима се не сме користити бели слез?Нема података о случајевима кад се не сме примењивати. Која нежељена дејства могу да се јаве при примени белог слеза?Теоретски може довести до појаве хипогликемије (смањење концентрације шећера у крви). Са којим лековима истовремено не треба примењивати бели слез?Слузи из белог слеза теоретски могу утицати на смањење апсорпције лекова који се примењују истовремено. Извор nana је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука