obi-wan Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Istražitelji UN: Sirijske snage napadaju bolnice Gluposti. Uvreda za zdrav razum. Ovo je, ocigledno, samo jos jedna laz, montaza do montaze, da bi kako-tako minirali sve ove preokrete na (koliko-toliko) bolje, i napravili situaciju koja im odgovara. Zapamtite - ima u ovoj prici aktera kojima nikakav mir nikako ne odgovara. Niko zdrave pameti nece da poveruje da ce vojska, koja vec veoma dugo nize pobede i uspehe, da bude toliko debilna da sebi samoj pravi rdjavu reklamu pred svetom. Uostalom, mi ovde smo se vec poodavno uverili kako se propagandom oblikuje javnost... Raymond Red Reddington and gavrosaurus је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Gluposti. Uvreda za zdrav razum. Ovo je, ocigledno, samo jos jedna laz, montaza do montaze, da bi kako-tako minirali sve ove preokrete na (koliko-toliko) bolje, i napravili situaciju koja im odgovara. Zapamtite - ima u ovoj prici aktera kojima nikakav mir nikako ne odgovara. Niko zdrave pameti nece da poveruje da ce vojska, koja vec veoma dugo nize pobede i uspehe, da bude toliko debilna da sebi samoj pravi rdjavu reklamu pred svetom. Uostalom, mi ovde smo se vec poodavno uverili kako se propagandom oblikuje javnost... Zasto je uvreda za razum, ako gadjaju bolnice koje drze pobunjenici, ili se cak u njima skrivaju? Zasto si uvjeren da je sirijska vojska pravedna, od zlata napravljena? Zasto si uvjeren da oni ne ubijaju, i nemasakriraju, vec se samo brane od terorista? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Americki vojnici su profesionalci, taj posao rade za pare. Retki su oni koji se prijave zbog ideala, ako ih ima uopste. Taj koji to radi za pare zna da je kriv u startu. Onaj koji stoji na kucnom pragu i brani svoju decu nece ni trepnuti kada oduva nekoga sa svog praga.A kod ovih drugih samo je pitanje vremena kada ce kod labilnijih da taj osecaj krivice i griza savesti da izazive ovakve posledice. Negde je na nekoj temi neko pomenuo samoubistva hrvatskih veterana iz zadnjeg rata. Ako ne gresim ima ih 1700. na srpskoj strani puno puno manje... A u istom ratu su ucestvovali. I videli iste strahote. Prvo si bio napisao nesto sasvim drugo, ovo sad nema veze sa prethodno napisanim. Sto opet govori koliko ni sam nisi siguran u to sto kazes... Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Zasto je uvreda za razum, ako gadjaju bolnice koje drze pobunjenici, ili se cak u njima skrivaju? Zasto si uvjeren da je sirijska vojska pravedna, od zlata napravljena? Zasto si uvjeren da oni ne ubijaju, i nemasakriraju, vec se samo brane od terorista? Zato sto bi ovako nesto bilo politicko samoubistvo. Niko nije takav degenerik da sam sebi zabada noz u ledja. A osim toga, kao sto rekoh - ja zivim na Balkanu, bio sam ovde za vreme ratova, i dobro sam naucio sta sve moze da dodje iz novina i sa televizije. Dakle, uvreda je za zdrav razum. A ako se ti tzv. pobunjenici kriju po napustenim bolnicama, to je samo zato da bi se nakon obracuna pravile ovakve vesti, koje im odgovaraju. Dakle, u ono sto sam rekao nemam bas nikakve sumnje... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Gluposti. Uvreda za zdrav razum. Ovo je, ocigledno, samo jos jedna laz, montaza do montaze, da bi kako-tako minirali sve ove preokrete na (koliko-toliko) bolje, i napravili situaciju koja im odgovara. Zapamtite - ima u ovoj prici aktera kojima nikakav mir nikako ne odgovara. Niko zdrave pameti nece da poveruje da ce vojska, koja vec veoma dugo nize pobede i uspehe, da bude toliko debilna da sebi samoj pravi rdjavu reklamu pred svetom. Uostalom, mi ovde smo se vec poodavno uverili kako se propagandom oblikuje javnost... Оби, да ли заиста верујеш да је свака вест која тврди да Асад чини неке злочине лажна? Јеси ли прочитао онај текст који сам поставио? Човек је био у суседној земљи и прича шта је видео и доживео. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Zato sto bi ovako nesto bilo politicko samoubistvo. Niko nije takav degenerik da sam sebi zabada noz u ledja. A osim toga, kao sto rekoh - ja zivim na Balkanu, bio sam ovde za vreme ratova, i dobro sam naucio sta sve moze da dodje iz novina i sa televizije. Dakle, uvreda je za zdrav razum. A ako se ti tzv. pobunjenici kriju po napustenim bolnicama, to je samo zato da bi se nakon obracuna pravile ovakve vesti, koje im odgovaraju. Dakle, u ono sto sam rekao nemam bas nikakve sumnje... И наша војска је за време рата била у школама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Prvo si bio napisao nesto sasvim drugo, ovo sad nema veze sa prethodno napisanim. Sto opet govori koliko ni sam nisi siguran u to sto kazes... Moguce da sam napisao tako da se moze razumeti pogresno. Ono sto sam mislio je da ogromna vecina americkih vojnika taj posao radi za pare. Takvi idu i zapisavaju poginule protivnike, muce ih po irackim zatvorima i slicno.. Ali sam siguran da si imao medju americkim vojnicima, kao na primer Kerry, ljude koji su zbog ideala ili recimo u Vijetnam. Imao si Kenedija na primer, covek je ranjen spasavo svoje vojnike. Isli su u borbu protiv komuzma i tog zla, kako su ga oni videli, i za neciju slobodu. Sada, da li je to toliko zlo ili nije je drugo pitanje, u svakom slucaju je njihov motiv "ispravan". Oni mogu da se pokaju jer su pogresili u najboljoj nameri i da se kasnije promene. Ttakav ce reci, pogresio sam ali nisam zeleo zlo.Nema ih puno sigurno ali ih ima. Takvi, kao Kerry na primer, mogu kasnije da uvide svoju gresku i da postanu borci za mir i protiv rata. A sa druge strane imas ogromnu vecinu onih koji su motivisani zlom, pljackom, osvetom i slicnim niskim pobudama. To su ti recimo oni koji bi rado uzeli pusku u ruke i krenuli na "cirilicare" po Hrvatskoj ... i takvi ce na kraju dobrim delom i da izlude .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Још једна занимљивост : "Винстон Черчил је давно рекао да су „бојни отрови огавно оружје”. Његови наследници су те речи очигледно заборавили, јер је од јула 2004. до маја 2010. управо британска влада издала пет дозвола за две компаније ради извоза натријум-флуорида у Сирију, а то су супстанце које се користе за производњу бојног отрова сарин.Испоруке су обављене у време када је режим Башара ел Асада на Западу оптуживан да гомила залихе хемијског оружја. Фирме из Велике Британије тврде да су продавале хемијске супстанце сиријским козметичким компанијама и да је све то било легално, док обавештајне службе сумњају да је Дамаск искористио те супстанце за производњу хемијског оружја.О свему овоме пише британски лист „Дејли мејл” откривајући велику аферу, врло неугодну за владу у Лондону..." Извор : Политика, М. Лазански http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Sta-se-krilo-iza-hemikalija-za-sanel-7.sr.html Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Оби, да ли заиста верујеш да је свака вест која тврди да Асад чини неке злочине лажна? Јеси ли прочитао онај текст који сам поставио? Човек је био у суседној земљи и прича шта је видео и доживео. Ja sam pricao sa samim sirijcima, ne sa nekim sa strane. Sa sirijcima hriscanima. Tako da, cca 95% tih "vesti" koje si pomenuo su ili lazne ili prekrojene da im se potpuno izmeni smisao. I ne verujem kakav autizam ovde vidim, Boze me prosti. Zar ste, ljudi, zaboravili kakvima smo mi prikazani 90.-tih? Otreznite se... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 И наша војска је за време рата била у школама. So? Nasa vojska nije to koristila da bude gadjana, pa da onda napravi besomucnu propagandu na tome. Dakle, ne verujem sta sve citam ovde... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Фирме из Велике Британије тврде да су продавале хемијске супстанце сиријским козметичким компанијама Boze me prosti, na ovako ozbiljnu temu, da se uvaljas od sme`ja... Срђан Шијакињић, Ignjatije and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Ja sam pricao sa samim sirijcima, ne sa nekim sa strane. Sa sirijcima hriscanima. Tako da, cca 95% tih "vesti" koje si pomenuo su ili lazne ili prekrojene da im se potpuno izmeni smisao. I ne verujem kakav autizam ovde vidim, Boze me prosti. Zar ste, ljudi, zaboravili kakvima smo mi prikazani 90.-tih? Otreznite se... Уф, тај црно-бели свет... fsa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Уф, тај црно-бели свет... Zmuranje nije zabranjeno, ali je opasno u toku voznje... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Уф, тај црно-бели свет... Ili da kazemo ovako: jesu i srbi imali ubistva i zlocine za vreme zadnjih ratova, ali srazmerno koliko prema ostalima? 1:1000? Ali smo prikazani kao dezurni krivci i nosioci svakog zla. E bas tako nesto se sad desava i sirijcima... gavrosaurus and Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Ili da kazemo ovako: jesu i srbi imali ubistva i zlocine za vreme zadnjih ratova, ali srazmerno koliko prema ostalima? 1:1000? Ali smo prikazani kao dezurni krivci i nosioci svakog zla. E bas tako nesto se sad desava i sirijcima... Добро, пошто ти све већ знаш, уживај у томе. Ја остављам могућност да није све онако како нам се представља, нити је све лаж. Само се надам да се ови наши у Влади неће направити паметни, као што им ови из Двери (који исто тако све знају) предлажу , па да се петљају ту са неким званичним осудама и подршкама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука