Баба Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Иначе на ББС-ију више причају о Русији него о Сирији. Да и данас сам приметио да не постоји временска прогноза за Русију, иде Јевропа, затим Блиски Исток, потом Индија, затим Далеки Исток...Русија као да није на овој планети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 ЦИА- оружје сиријским побуњеницимаЧетвртак 12 септембар 2013 ПМ 09:20 тв2.дк izvor Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Иначе на ББС-ију више причају о Русији него о Сирији. Да и данас сам приметио да не постоји временска прогноза за Русију, иде Јевропа, затим Блиски Исток, потом Индија, затим Далеки Исток...Русија као да није на овој планети. На сајту има. А на ТВ-у можда иду по комонвелту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Сирија, Асад предаје хемијско оружје Дамаск ће предати хемијско оружје. Сергеј Лавров и Џон Кери о Сирији у Женеви. "Процурео" извештај УН о хемијском оружју. ЦИА наоружава побуњенике, који су, унапред, одбацили руски план. 16.25 - Најмање 50 побуњеника је убијено у обрачунима ривалских устаничких група на североистоку Сирије. Сукобили су се Курди и исламисти из покрета Ал Нусра. Погинуло је 13 Курда и 35 исламиста. Неколико сати пре почетка разговора шефова дипломатија САД и Русије, Џона Керија и Сергеја Лаврова, сиријски председник Башар ал Асад најавио је да ће предати арсенал хемијског наоружања, чиме је поставио сценографију за почетак распоређивања међународних инспектора. Лавров и Кери, архивска фотографија "Оружје не предајемо због америчког притиска, већ због руског предлога", рекао је Асад руској телевизији Росиа 24. Кери и Лавров почињу у Женеви компликоване разговоре о плану за решавање сиријске кризе, свега неколико дана пошто је руска иницијатива одложила почетак бомбардовања Сирије, које Бела кућа, још увек, гласно заговара. Руски план, којим се предвиђа међународна контрола сиријског хемијског оружја, основа је преговора које ће у наредна два дана водити Лавров и Кери, пошто су њихови амбасадори у Њујорку, Виталиј Чуркин и Саманта Пауер констатовали разлике у ставовима и одлуку препустили шефовима. Суштински, уколико план буде договорен у Женеви, Сирија ће морати да ратификује Конвенцију о забрани хемијског наоружања, обелодани где се налазе складишта хемијсог оружја и прихватити одлуке тима стручњака, који ће бити распоређен у Сирији. Русија и Запад се споре око "тежине" нове резолуције УН, пошто се француски предлог, којим се рок за предају хемијског оружја ограничава на две седмице уз жестоке консеквенце уколико сарадња изостане, Москви чини неприхватљивим. Упркос јасним разликама, дипломате на обе стране сматрају да је споразум могућ, па ће у Женеви бити одржана и серија састанака руских и америчких стручњака за хемијско наоружање, који ће покушати да успоставе сиситем надгледања сиријског арсенала. Процурео извештај УН о Сирији Француска, која је предложила прву и прилично оштру верзију резолуције УН, додала је, унеколико, уље на ватру дипломатске напетости наводећи да ће у извештају УН о хемијским нападима у Сирији, чије је објављивање најављено за понедељак, бити мање или више јасно наведено ко је крив за нападе хемијским оружјем. "Биће јасно речено да је почињен масакр хемијским оружјем", рекао је шеф француске дипломатије Лоран Фабиус, чији је наступ наишао на озбиљне критике међу дипломатама, који сматрају да је преурањено објављивање резултата истраге непотребно. Фабијус је, такође, рекао да ће на основу тог извештаја бити јасније да ли је уопште могуће контролисати сиријски арсенал хемијског наоружања. ЦИА наоружава устанике Америчка Централна обавештајна агенција почела је, у последње две седмице, операцију наоружавања устаника лаким наоружањем, муницијом и другом војном опремом, пише Вашингтон пост. Модерно оружје за устанике у Сирији Ова операција најављена је још пре неколико месеци, али су припреме текле јако споро пошто су амерички агенти, због борби које се воде на све стране, имали озбиљне логистичке проблеме. Истовремено, операцију је "кочио" и страх Вашингтона да војна помоћ не заврши у рукама исламиста. Управо тај страх главни је разлог због којег једна од држава које држе страну устаницима није спремна да им испоручи лаке протиавионске пројектиле. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1394320/%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%2C+%D0%90%D1%81%D0%B0%D0%B4+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%98%D0%B5+%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%98%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B6%D1%98%D0%B5.html http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Још једно мишљење из прве руке, овог пута мало другачије:Siriana ili kako sam postao ravnodušan prema tuđim ratovima Ovih dana se u srpskim medijima, na društvenim mrežama i među političarima mnogo priča o situaciji Siriji. Sirija i Asad nikada ranije nisu dobili ovoliko pažnje srpske javnosti, iako je za to bilo razloga i ranije.Od 2006. do 2009. godine često sam poslom boravio u Bejrutu. Divan grad, divna zemlja, divni ljudi. Nekoliko meseci života u Bejrutu naučili su me mnogo i pomogli mi da bolje razumem dešavanja na Bliskom istoku.U to vreme Liban je imao pro-zapadnu vladu koja je imala većinu od 8 poslanika u parlamentu nad pro-hezbolah opozicijom. Kada sam prvi puta posetio Bejrut odlazak u sam centar grada nije bio moguć. Hezbolah je uz podršku Asada i Sirije zauzeo centar grada, ogradio ga bodljikavom žicom i postavio do zuba naoružane vojnike koji nikome nisu dozvoljavali prolaz do dela u kome se nalazio parlament. Na taj način blokirali su rad libanskog parlamenta.Asadovi tenkovi su bili česti gosti u Libanu tih dana. Gotovo svo vreme mog boravka u Bejrutu Asad je pod okupacijom držao oko 10% Libanske teritorije. Sa tih okupiranih delova Libana, Sirijska vojska i Hezbolah povremeno bi ispaljivali rakete na Izrael. Izrael bi žestoko uzvraćao po Bejrutu i bejrutskom aerodromu koga u to vreme Hezbolah držao okupiranim uz pomoć Asadovih trupa.Asadu to sve nije bilo dovoljno pa je odlučio da ubijanjem pro-zapadnih poslanika njemu naklonjena opozicija preuzme vlast. Tokom mog boravka u Bejrutu Asad i Hezbolah uspeli su da ubiju četiri libanska poslanika koristeći automobile napunjene eksplozivom, a neretko sa njima i slučajne prolaznike. Jedan od atentat se desio na šetalištu koje je nosilo ime Rafika Haririja koji je bio premijer Libana. Smatran je modernizatorom Libana jer je uspeo da obnovi Bejrut i smiri tenzije nakon skoro tri decenije dugog građanskog rata. Istraga koju su vodili inspektori Ujedinjenih nacija zaključila je da je osoba koja je ubila Haririja bila zapravo agent Asadove obaveštajne službe.U to vreme u našim medijima i na društvenim mrežama nije bilo ni reči o Siriji, nepravednim okupacijama, mešanjima u unutrašnje stvari jedne suverene zemlje… Ono što sam lično iskusio je da je Asad surovi ludak koji ne preza ni od čega. Ko se bori protiv Asada? Ne znam. Ne deluju mi kao neka koherentna grupa. Utisak mi je da i na drugoj strani ima surovih ludaka. Da li ima i normalnih ljudi ne znam. Možda. Asad to svakako nije.Tokom jednog kraćeg boravka u Kuvajtu 2008. godine imao sam priliku da razgovaram sa nekoliko članova upravnog odbora najveće finansijske institucije i banke u Kuvajtu – National Bank of Kuwait. Po njihovoj priči Kuvajt je Americi platio oko 90 milijardi dolara da pokrene Pustinjsku oluju i oslobodi Kuvajt iračke okupacije. Taj novac je dolazio iz fonda koji je nosio ime “Fond za buduće generacije”. Originalna namena tog fonda je bila čuvanje i investiranje dela novca dobijenog eksploatacijom nafte za neke buduće generacije koje će doći kada Kuvajt potroši svoje naftne zalihe.Poučen iskustvom iz Bejruta i Kuvajta znam da situacija nije crno-bela kakvom je kod nas predstavljaju – o zlom zapadu i demokratski velikom većinom izabranom Asadu. Žao mi je Sirije i Sirijskog naroda. Taj rat traje suviše dugo. Ja sam umoran od ratova i gotovo ravnodušan. Što znam da nije dobro. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Не пада ми на памет да браним Адаса и његов режим. Али не могу ни да се сложим са подршком коју запад даје Ал Каиди која коље Хришћане по Сирији и разара вековне манастире. Volim_Sina_Bozjeg and fsa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 A ustvari nas briga i za Asada i za sve ostalo,nas briga da što više amerikanaca izgine tamo zbog zla koje su nama naneli,aj da se ne lažemo! Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 A ustvari nas briga i za Asada i za sve ostalo,nas briga da što više amerikanaca izgine tamo zbog zla koje su nama naneli,aj da se ne lažemo! То је нешто канда твоје лично. Не желим смрт никоме. Милан М., Volim_Sina_Bozjeg and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 На сајту има. А на ТВ-у можда иду по комонвелту. да знам да на сајту има, а на тв њет Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Не желим смрт никоме. Тако је Жељко СрБине! Смрт желимо том злом режиму и политици, а не војницима и Обмани. Баба and fsa је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Тако је Жељко СрБине! Смрт желимо том злом режиму и политици, а не војницима и Обмани. А желиш ли смрт и Асадовом режиму? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 http://www.ikragujevac.com/svet/12860-cia-naoruzava-sirijske-pobunjenike.html CIA naoruzava sirijske pobunjenike! Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) započela je pre dve nedelje tajnu isporuku oružja sirijskim pobunjenicima, dok je Stejt departmenta isporučio vozila i ostalu opremu, objavio je Vašington post. Jedan od vodećih američkih dnevnika navodi da se isporučujue samo lako naoružanje i municija i da je ono već počelo da pristiže u Siriju. Takođe, vrši se i isporuka sofisticirane opreme za komunikaciju i moderni borbeni medicinski kompleti. Vašington post piše da se oružje dotura kroz tajne kanale preko Turske i Jordana. Američki dnevnik navodi da se zvaničnici SAD nadaju da će sa novim oružjem i opremom pobunjenici biti jači u konfliktu koji traje već dve i po godine. Iako je Obamina administracija još pre nekoliko meseci najavila pomoć pobunjenicima, sve je bilo zastalo zbog straha da bi sve moglo da završi u rukama džihadista. Sada je cilj da se pomognu pobunjenički borci pod komandom generala Salima Idrisa, koji je komandant Visokog vojnog saveta pobunjeničke armije. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 То је нешто канда твоје лично. Не желим смрт никоме. Ok,možemo i da se lažemo,sve je to ljudski Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 А желиш ли смрт и Асадовом режиму? Немам правих информација о његововм режиму. Не знам какав је његов режим па према томе не могу да доносим тако јаке закључке. А ти шта желиш ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Немам правих информација о његововм режиму. Не знам какав је његов режим па према томе не могу да доносим тако јаке закључке. А ти шта желиш ? Прочитај онај текст који сам поставио. А и заинтересуј се мало. Ја желим да падну и његов и амерички режим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука