Jump to content

Da li ste za legalizaciju droge?

Препоручена порука

Evo mojr odeljenje iz srednje, onih koji su probali marihuanu  koliko hoćeš, i bila je jedna ekipica koja je onako 2 mesečno se skupljala i recovno pušila i evo niko nije prešao na teže, jedino jedan je jedno vreme malo više počeo marihuanu da konzumira ali je i on prestao

Samo jedan kažeš?Malo li je.... joooj ...a mogao je i da nastavi....i da povuče još nekog ,svoju devojku,njenu drugaricu....da uništi živote roditeljima,porodici užoj i široj.....

:351780:

Подели на овим сајтовима

Evo mojr odeljenje iz srednje, onih koji su probali marihuanu  koliko hoćeš, i bila je jedna ekipica koja je onako 2 mesečno se skupljala i recovno pušila i evo niko nije prešao na teže, jedino jedan je jedno vreme malo više počeo marihuanu da konzumira ali je i on prestao

Pa dobro ti ces onda naravno na sopstvenom iskustvu da gradis misljenje i to je ok.

Ali jel postoji bilo koji narkoman a da nije poceo sa marihuanom? Da li iko zna za takav slucaj? ja ne znam zaista.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Samo jedan kažeš?Malo li je.... joooj ...a mogao je i da nastavi....i da povuče još nekog ,svoju devojku,njenu drugaricu....da uništi živote roditeljima,porodici užoj i široj.....

Pa u odnosu na ono što sam gore citirao i jeste malo, jer je čovek rekao da bukvalno svi koji duvaju ili su duvali pređu na nešto teže, što nije tačno. E sadd marihuana koliko kot čudno zvučalo uopšte nije toliko štetna u odnosu na to šta sve trpamu o sebe, pa ako već zabranjujemo marihuanu, zašto ne uradimo to i sa cigarama, takođe stvaraju zavisnost, takođe su štetne.

Ja sam ti iz one grupe ljudi, a ima nas ovde koji misle, da sve, ali bukvalno sve reba da bude dozvoljeno, šta kot hoćeš da uradiš uradi niko ne treba da ti brani sve dok tvoja dela ne ugrožavaju nekog drugog, a ukoliko neko puši marihuanu, pa čak i ukoliko koristi teže droge ne šteti nikome samo sem samom sebi. A to je njegov život njegovo telo, njegovo je vlasništvo i sa njim treba da može da radi šta mu je volja

Подели на овим сајтовима

jer je čovek rekao da bukvalno svi koji duvaju ili su duvali pređu na nešto teže, što nije tačno

Nije mi jasno sto si uvek tako zlonameran pa izvrces stalno tako moje reci ili stvarno ne umes nesto jednostavno da procitas i skontas sta pise?

Rekao sam da su SVI koje JA ZNAM prelazili na nesto teze. 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ali jel postoji bilo koji narkoman a da nije poceo sa marihuanom? Da li iko zna za takav slucaj? ja ne znam zaista.

Pa dobro da budem iskren ovo si u pravu, ali opet možda i ima ko zna iskreno nikad se nisam imao neke narkomane za drugove (ovo vikend duvanje i ne računam u narkomaniju), tako da sve jedno ne bih znao, ali ovo što sam čuo uglavnom sam čou da su tako počeli. Ali imožda je razlog tome jednostavan, a to je da je marihuana jeftinija od većine težih droga i najlakše ju je nabaviti, pa se sa njom kreće i onda kada se uće u to narko društvo vrata su ti otvorena širom za bilo koju drugu.

Подели на овим сајтовима

Није ту битно која је дрога јача и ко је како почео. Него какав је наш однос према тим људима који имају проблем. А исто тако и које су последице на друштво... С` обзиром да је Србија и овако у тоталном хаосу, вероватно и нема смисла сада расправљати о томе, нити људи јасно виде последице. У уређенијим друштвима се види да нема никакве сврхе "забрањивати" ову или ону биљку или супстанцу, а има велике последице на друштво - формирање организованог криминала, нарко мафије итд.

А да ли би ти користио хероин да може да се купи у апотеци? Ја не би. Уопште ме не интересује, осим што на улицама више не би било нарко-мафије. Те забране у ствари највише одговарају мафији.

419757_10151400333341489_2101162756_n.jp

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Da.

'al sam i za jos neke legalizacije,recimo prostitutki.

Takodje, za legalizaciju sam prostituki i vecine droga osim npr ekstremnih kao sto je Heroin/

Zasto?

Najveci deo crnog trzista je upravo na narkoticima tu se okrecu najvece pare.

Samom legalizacijom, narko karteli bi izumrli, jer bi svako mogao da gaji npr marihuanu. Svaki seljak bi mogao u svojoj basti da zasadi biljke i karteli ne bi vise drzali nikakav monopol nad marihuanom.

Samim tim znacajno bi im oslabile finasije. Cak i da se ubace u legalni biznis, ne bi bilo love kao u sluchaju ilegalne droge, jer tu nema "slobodno trzista"

Drugo, spasili bi se mnogo mladi ljudi koji postanu narkomani. Mislim da bi  broj narkomana prepolovio. 

Prvi razlog je to sto bi imali jasniju evidenciju, manje bi bilo tabua i skrivanja. PA bi mogli roditelji da primete kada im dete dolazi u stanje zavisnosti. MOgli bi otvoreno da pricaju sa svojim detetom o tome. 

I na kraju, bilo bi dobro za samu zemlju Srbiju, povecali bi broj turista. 

Sto se tiche Heroina, za njega bih napravio neki vid "ogranicenja" ne banovanja vec stroziju kontrolu kome se i koliko prodaje.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ima onih sto su probali pivo kao prvu stepenicu pa su zavrsili kao alkosi ili umrli od alkohola.

Ja evo, isto tako, ne znam nikoga ko je probao pivo, a da nije probao nesto jace.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ima onih sto su probali pivo kao prvu stepenicu pa su zavrsili kao alkosi ili umrli od alkohola.

Ja evo, isto tako, ne znam nikoga ko je probao pivo, a da nije probao nesto jace.

I to treba da implicira da ce svako ko proba marihuanu da proba heroin, kako? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Pa u odnosu na ono što sam gore citirao i jeste malo, jer je čovek rekao da bukvalno svi koji duvaju ili su duvali pređu na nešto teže, što nije tačno. E sadd marihuana koliko kot čudno zvučalo uopšte nije toliko štetna u odnosu na to šta sve trpamu o sebe, pa ako već zabranjujemo marihuanu, zašto ne uradimo to i sa cigarama, takođe stvaraju zavisnost, takođe su štetne. Ja sam ti iz one grupe ljudi, a ima nas ovde koji misle, da sve, ali bukvalno sve reba da bude dozvoljeno, šta kot hoćeš da uradiš uradi niko ne treba da ti brani sve dok tvoja dela ne ugrožavaju nekog drugog, a ukoliko neko puši marihuanu, pa čak i ukoliko koristi teže droge ne šteti nikome samo sem samom sebi. A to je njegov život njegovo telo, njegovo je vlasništvo i sa njim treba da može da radi šta mu je volja

Ne može jadan čovek da bude malo...Život je neprocenljiv....

Ne treba dozvoliti da se i to smeće legalizuje.... 

Deca će najviše da stradaju....jer će to biti cool ..mnogo više nego što je sad...

Svačiji život je njigovo vlasništvo,ali ako ja pešačim preko mosta i vidim da čovek hoće da skoči...moram da mu pomognem...i neću da mu dopustim da uradi šta mu je volja.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Takodje, za legalizaciju sam prostituki i vecine droga osim npr ekstremnih kao sto je Heroin/

Zasto?

Najveci deo crnog trzista je upravo na narkoticima tu se okrecu najvece pare.

Samom legalizacijom, narko karteli bi izumrli, jer bi svako mogao da gaji npr marihuanu. Svaki seljak bi mogao u svojoj basti da zasadi biljke i karteli ne bi vise drzali nikakav monopol nad marihuanom.

Samim tim znacajno bi im oslabile finasije. Cak i da se ubace u legalni biznis, ne bi bilo love kao u sluchaju ilegalne droge, jer tu nema "slobodno trzista"

Drugo, spasili bi se mnogo mladi ljudi koji postanu narkomani. Mislim da bi  broj narkomana prepolovio. 

Prvi razlog je to sto bi imali jasniju evidenciju, manje bi bilo tabua i skrivanja. PA bi mogli roditelji da primete kada im dete dolazi u stanje zavisnosti. MOgli bi otvoreno da pricaju sa svojim detetom o tome. 

I na kraju, bilo bi dobro za samu zemlju Srbiju, povecali bi broj turista. 

Sto se tiche Heroina, za njega bih napravio neki vid "ogranicenja" ne banovanja vec stroziju kontrolu kome se i koliko prodaje.

Sve stoji osim poslednje recenice, heroin je otrov koji u vecini slucajeva biva smrtonosan po dusu i telo, tu nema labavo, ne mora da bude zabranjen, ali ko ga prodaje taj na robiju duzu nego obican ubica koji ubija samo telo.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...