RYLAH Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Само питање је у старту погрешно... Нису разне супстанце забрањене "по природи" па ми сад да расправљамо да ли га их "легализујемо". Питање је имам ли право да користим силу према некоме ко је мирољубив и не дира никога? Ево сад Огло замота једну вутру и ја упаднем са специјалцима да га бијем и одведем у затвор, да ли је то у реду? Коме он уопште смета? Никога не дира, гледа своја посла... Исто као кад сењор Хуан отвори боцу текиле да наздрави за успешно завршену аппликацију. И та је поставка у старту погрешна. Не знам државу на свету у којој би те било ко ухапсио ако то радиш код куће. Спречавају се они који ваљају дрогу, или они који се групно упуцавају, мада и то у сврхе откривања дилера. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Tema je legalizacije droge a ne legalizacija marihuane. Od legalizacije teških droga stručnjaci su odustali, sa obzirom da većina ni ranije nije imala pozitivan stav, em što se samim narkomanima i njihovoj situaciji ne pomaže, a cilj je ipak da se izleče od teških droga - ovako, pak, dobijaju olakšanicu da sa lečenjem uopšte i ne pokušavaju; ne zaboravimo, teške droge su opaka bolest, čovek sa vremenom totalno propada, plus porodica i rodbina pati sa njim. Evo, čuo sam nedavno da je jedan Dejan iz komšiluka umro, isto narkoman, umro je od istih tih droga (herojin itd.), nije uspeo da se izleči, a tukao je roditelje, majku, oca, pljaćkao apoteke i mnogo šta je krivo radio. Zbog toga mora da se ima zero tolerance sa teškim drogama i sa svima koji se sa njima bave, bili veliki ili mali, nema tu šale. Mora ovako da se gleda: Ne prodaje se i ne konzumira se droga, nego teška bolest. Kako bi bilo da kažemo: Hajde da legalizujemo tešku bolest, pa ko hoće nek ima sidu, rak, koleru, lepru itd.? Ovo bi bilo protiv svake ljudske (a za nas Hrišćane i protiv svake hrišćanske) etike! Šta se tiče lakih droga poput kanabisa ili marihunae, one svakako nisu zdravi. Ni alkohol niti cigare nisu zdravi. No, zar trebamo da dozvolimo otrov jer smo ga u drugom obliku (alkohol, cigare itd.) dozvolili? Pravnik ovde veli: U nepravdi nema ravnopravnosti! (npr. ako je neko ukrao i ostao bez kazne jer se nije uhvatio da se i ti pravdaš da zbog toga ostaneš bez kazne) Osim toga me nerviraju kad se "naduvaju" pa izgledaju kao totalni idioti.. Ja kad se napijem - a retko pijem - barem sam aktivan, ponekad agresivan, hrabar, ali nisam šamnut kao da je neko izvršio lobotomiju nad mnom: He, he, he, gle, nebo, plavo je, he, he, he... Pa dobro sad... ja mislim da niko normalan ne misli na legalizaciju svih droga. Kad se pomene legalizacija uglavnom se misli na lake droge... u stvari kad se kaze legalizacija misli se na vutru A sto se tice stetnosti trave... masnoca u hrani odnosi nebrojene zivote svakodnevno... belo brasno je stetno... secer takodje... Neko je vec napisao ali ja c da ponovim jer sam i sam video taj podatak... po izvestaju sveske zdravstvene organizacije ne postoji NI JEDNA zabelezena smrt uzrokovana upotrebom (kratkotrajnom ili dugotrajnom) marihuane... ako neko nije cuo da ponovim NI JEDNA Na kraju... iz tvoje ilustracije naduvane osobe kontam da ih nisi mnogo video u zivotu... ili si sreo nekog teskog debila koji je pritom i napusen PS. Obozavam gandzu... porodican sam covek a i dalje je konzumiram i nista mi ne smeta... a narocito se ne smejem nebu пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 хахах нисам знао да Руси преводе и називе игрица потпуни офтопик, али мислим да Руси синхронизују стране игране филмове, а знам да то раде и у Немачкој и чини ми се још понегде. То ми никад није било јасно, аман зашто то раде (колико знам због очувања језика или зато што филмови са титлом лоше пролазе јер публика не воли да чита - као у САД, ако не грешим). Кад глумцу одузмеш глас то више није ни тај глумац ни тај филм. :/ Нисам се добро изјаснила, американци су превели на руски као "обитель зла". Било би занимљиво да Steve уради једну мапу како Европљани виде Сједињене Америчке Државе. Не бих рекла да само Руси синхронизују филмове. Никада не буде да није офтопик где Ви пишете. хахаха Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Ево сад Огло замота једну вутру kanabis je biljka koja rate kao takva, znači ne prerađuje se. Zašto bi onda bila zabranjena? DYNABLASTER and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 мада и то у сврхе откривања дилера. Kad bi bilo legalizovano ovih problema ne bi bilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2013 DYNABLASTER, Срђан Шијакињић, sqny and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Zbilja, zna li iko kako je došlo do toga da je zakonom zabranjena vrsta trave? Zašto nije zabranjena engleska trava na vembliju, ili paprat, ili neka druga vrsta korova? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Нисам се добро изјаснила, американци су превели на руски као "обитель зла". Било би занимљиво да Steve уради једну како Европљани виде Сједињене Америчке Државе. Не бих рекла да само Руси синхронизују филмове. Аха, ово су Амери преводили... Не, ја за Русе нисам чак ни сигуран потпуно да синхронизују, а мислим да Немци сигурно синхронизују и чини ми се још понеко у Европи. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Аха, ово су Амери преводили... Не, ја за Русе нисам чак ни сигуран потпуно да синхронизују, а мислим да Немци сигурно синхронизују и чини ми се још понеко у Европи. Koliko ja mrzim sinhronizovane filmove Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Zbilja, zna li iko kako je došlo do toga da je zakonom zabranjena vrsta trave? Zašto nije zabranjena engleska trava na vembliju, ili paprat, ili neka druga vrsta korova? ili duvan, ili ječam, ili raž, a? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Moram da kazem da sam pozitivno iznenadjen uspehom teme. Ne znam zasto al sam mislio da ce da krane za nekim dveraskim glupostima i ispovestima narkomana, ali su ljude lepo razumeli temu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Kad bi bilo legalizovano ovih problema ne bi bilo. Превише поједностављено гледање. Имали смо већ оваквих тема, не знам шта је сад посебно био окидач да се поново о овоме разговара, али аргументи оних који су за легализацију су, у најмању руку, сумњиви (по мом виђењу ствари, наравно). Имаш места на свету, не само на оној мапи горе, где је у већем или мањем степену дрога легализована, али се нису ослободили проблема. Штавише, стекли су нове главобоље, и сад пооштравају ту политику (пример Холандије). Није никад толико црно - бело колико изгледа на некој интерактивној мапи или на неком сензационалистичком блогу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Имаш места на свету, не само на оној мапи горе, где је у већем или мањем степену дрога легализована, али се нису ослободили проблема. Штавише, стекли су нове главобоље, и сад пооштравају ту политику (пример Холандије). Наравно...не за пса, већ за човека важи изрека: "Дај кучету коску, тражиће ти и руку"...сумњам да је ова изрека неискуственог карактера. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Изричито сам против легализације дрога. И сматрам да не постоје лаке дроге. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Zbilja, zna li iko kako je došlo do toga da je zakonom zabranjena vrsta trave? Zašto nije zabranjena engleska trava na vembliju, ili paprat, ili neka druga vrsta korova? Политика. То је био једноставан начин да се обрачунају са anti-war покретом 60-тих: Сад је то већ фирма која сама себи измишља посао. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука