Odahviing Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Ali resident evil Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Само вас гледам, наркоманчине! Све бих ја вас у радне логоре, да људе од вас направим, да будете на ползу и себи и ближњима! А оне који изједначују богоугодну ракију и смрдљиве дроге стрељо бих превентивно. Мрш у Шишатовац! Милан Ракић and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 А оне који изједначују богоугодну ракију и смрдљиве дроге стрељо бих превентивно. ”Сад ђаво стане плакати, па од љутине рече: „Баш хоћу с тобом још да посадим виноград, па шта буде; и ако ме још и овде превариш, онда он нашег ортаклука нема ништа." И тако посаде виноград. Кад виноград треће године роди и покаже се врло лијепо грожђе, онда се састану да бирају, шта ко воли. Сад свети Сава упита ђавола: „Шта волиш, ортаче, или чорбу или густижу?" А ђаво одговори: .„Ја ћу густижу, а теби начаст чорба." Кад виноград сазри, онда свети Сава обере грожђе, метну у кацу, па послије источи вино, а ђаволу остане џибра. Сад се ђаво домисли, те у џибру наспе воде, начини казан и препече ракију; а Свети Сава тек њему, па му рече: ,Шта је то, ортаче?" А овај му одговори: „Печем ракију, побратиме!" Онда свети Сава рекне: „Дајде, ортаче, да видим ваља ли." А овај му наточи у чашу; сад свети Сава сркне једном, другом, па трећи пут и прекрсти се; а ђаво побјегне и рече: „Вала, то је стару лијек, а младоме бијес!" па тако ишчезне.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Ево са друге теме, ово је отприлике све што бих имао да кажем. nedeljko, on 01 Feb 2013 - 11:43, каже:"Но очигледно је да су на стотине хиљада ( милиона ) овисника о хероину ( сам Бог зна тачан број ) почели са " лаким дрогама ", попут, марихуане..........."Ово ми је занимљива теза која се доста често може чути и већина људи (поготово старијих), чини се, не сумња у њу нимало.Моје неко размишљање, у које прилично верујем, је да јесте истина да су многи зависници од хероина и других тешких дрога почели са марихуаном, али те две ствари нису у таквом односу како се најчешће представља. Мислим да нико не прелази ни на шта теже из разлога који се често помињу типа "временом му марихуана постане недовољна, пожели нешто јаче, створи јачу зависност" итд итд. Ко год пређе на теже дроге то уради јер је сам по себи спреман и вољан да експериметише и ризикује и евентуално јер се креће друштву које је такво. Дакле, не зато јер га је марихуана сама по себи гурнула дубље у наркоманију. Мислим да се ово мишљење учврстило јер је до пре неку деценију дрога (па самим тим и марихуана) била много ређа појава него данас, и конзумирала се углавном у круговима људи који су отворени према свим врстама дрога, а обично су почињали са марихуаном, те се стекао утисак да је марихуана сама по себи одговорна за све што иде после ње, а не да је само један од степеника оних који су сами од себе спремни како на вутру тако и на све друго. Хоћу рећи да је марихуана уместо као једна од последица, сматрана за један од узрока.Данас ми делује да је прилично другачије, трава се користи масовно у тзв. рекреативне сврхе, и више је не конзумирају само они који су ,на неки начин, спремнији од просечног човека да ризикују и да се издвајају, већ и много људи који се савршено уклапају у сасвим, сасвим нормалне девојке и младиће, многи добри ђаци и студенти, деца за пример једном речју... И великој већини не пада напамет да крену даље и испробају неке теже ствари. А све то из разлога што се показало да је утицај марихуане не гори, а много, много бољи него утицај алкохола који се узима у оној количини да би се људи мало опустили, током излазака и сл, па је трава прихваћена као благо средство за опуштање, које нема многе од нус-појава алкохола и на њу се више не гледа на начин од пре 30ак година... Што је и довело до тога да се промени типичан профил једног уживаоца марихуане. Тако да ме увек фрустрира кад видим да се јуре људи по улици за пакет траве и изводе као криминалци пред суд, док у сваком парку можемо наћи на људе са флашама вињака, вотке и пива, у много горем стању него да су на марихуани. Велики бесмисао. Sherlock H., DYNABLASTER and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 па тако ишчезне.” i više ga nikako nema tamo gdje čuje da je pop. http://www.zvrk.rs/price/narpripov/ssdjavo.htm Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Замисли на Косову и Метохији илегал, а оно тамо Гомор. Иначе американци виде Холандију као Содом. Погледајте како виде остале земље Европе Можда мисле да су жене на Балкану све лепе као она из Резидента. Иначе, још 1988. смо ратификовали конвенцију УН о забрани промета нелегалним дрогама. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Можда мисле да су жене на Балкану све лепе као она из Резидента. Иначе, још 1988. смо ратификовали конвенцију УН о забрани промета нелегалним дрогама. Хвала, нисам могла да пронађем које године. Можда, руси су превели као "обитель зла" Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Можда, руси су превели као "обитель зла" хахах нисам знао да Руси преводе и називе игрица потпуни офтопик, али мислим да Руси синхронизују стране игране филмове, а знам да то раде и у Немачкој и чини ми се још понегде. То ми никад није било јасно, аман зашто то раде (колико знам због очувања језика или зато што филмови са титлом лоше пролазе јер публика не воли да чита - као у САД, ако не грешим). Кад глумцу одузмеш глас то више није ни тај глумац ни тај филм. :/ Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Узгој и прерада конопље у сврху производње влакана и различитих живежних намирница представља интегралан део модерних привреда све до XIX века. У том смислу је конопља незамјењиви ресурс у производњи тканина, у поморству, у производњи хране, у грађевинарству, у производњи папира. Радно-интензивни карактер производње конопље као компаративни недостатак у поређењу с прерадом дрвета и памука, почео је да истискује конопљу током XVIII века у појединим деловима Европе, попут Немачке. Конопља је пред крај XIX века поступно, али неминовно губила на својој конкурентности пред нарастајућим индустријама памука и нафте. Тако је с убрзаном индустријализацијом започела стагнација и опадање производње конопље, а производња се одржала у земљама индустријске периферије. eto, zašto je konoplja zabranjena "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 ”Сад ђаво стане плакати, па од љутине рече: „Баш хоћу с тобом још да посадим виноград, па шта буде; и ако ме још и овде превариш, онда он нашег ортаклука нема ништа." И тако посаде виноград. Кад виноград треће године роди и покаже се врло лијепо грожђе, онда се састану да бирају, шта ко воли. Сад свети Сава упита ђавола: „Шта волиш, ортаче, или чорбу или густижу?" А ђаво одговори: .„Ја ћу густижу, а теби начаст чорба." Кад виноград сазри, онда свети Сава обере грожђе, метну у кацу, па послије источи вино, а ђаволу остане џибра. Сад се ђаво домисли, те у џибру наспе воде, начини казан и препече ракију; а Свети Сава тек њему, па му рече: ,Шта је то, ортаче?" А овај му одговори: „Печем ракију, побратиме!" Онда свети Сава рекне: „Дајде, ортаче, да видим ваља ли." А овај му наточи у чашу; сад свети Сава сркне једном, другом, па трећи пут и прекрсти се; а ђаво побјегне и рече: „Вала, то је стару лијек, а младоме бијес!" па тако ишчезне.” Сваки текст који каже да је неки светац шуровао са ђаволом у старту се може отписати као изворе релевантних историјских података, па тако и као извор за поткрепљивање неутемељених тврдњи. Остајем при стрељању. Превентивном. За кога се касније докаже а је био невин, жалићемо га искрено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Само питање је у старту погрешно... Нису разне супстанце забрањене "по природи" па ми сад да расправљамо да ли га их "легализујемо". Питање је имам ли право да користим силу према некоме ко је мирољубив и не дира никога? Ево сад Огло замота једну вутру и ја упаднем са специјалцима да га бијем и одведем у затвор, да ли је то у реду? Коме он уопште смета? Никога не дира, гледа своја посла... Исто као кад сењор Хуан отвори боцу текиле да наздрави за успешно завршену аппликацију. Срђан Шијакињић and Oglo је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Питање је имам ли право да користим силу према некоме ко је мирољубив и не дира никога? Ево сад Огло замота једну вутру и ја упаднем са специјалцима да га бијем и одведем у затвор, да ли је то у реду? Коме он уопште смета? Никога не дира, гледа своја посла... Исто као кад сењор Хуан отвори боцу текиле да наздрави за успешно завршену аппликацију. Taj ce da se navuce na heroin pa ce posle da bode ljude po ulici za fiks. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 А ко је тај Свезнајући Бирократски Ум који је одредио да ти смеш да гајиш шљиву и од ње правиш синтетичку дрогу звану ракија, а ја не смем да гајим коку и од ње правим синтетичку дрогу звану кокаин (или да је користим у изворном облику, свеједно)? Наравно, на ово питање је одговор јасан - ракија је овде друштвено прихваћена (важан елемент културе) и било ко ко би хтео да је забрани не би добио ниједан глас. Баш је забрана само појединих дрога тешка релативизација и лицемерје спреге гласачка руља/политичари. Ко је тај који одређује које грехе треба спречавати законском забраном, које треба контролисати, а које треба потпуно дозволити и оставити људима слободу да их чине или не? И преједање је грех, јел тако? Гојазност (као последица зависности од тешке хране) је веома озбиљна болест и велики друштвени проблем на светском нивоу (процентуално далеко озбиљнији него било који други облик зависности). Па да ли је онда залагање за то да масне кобасице остану легалне релативизација? Не бих рекао, али свако види оно што хоће. Против греха и порока се бори подучавањем од малих ногу, а не законским забранама. Законске забране су лицемерне и често (а у случајо дроге дефинитивно) производе опасну мафију, од које је у појединим земљама страдало и страда више људи него од саме дроге у целом свету. Као што рекох, нисам за законске забране као искључиво и неизбежно правило, нити сматрам да је смислено при решавању било ког проблема, некритички му приступити и по дифолту захтевати забрану. Међутим, чини ми се да је довољно управо ово што си набројао, све ово што није законски забрањено а штетно је по себи, и са чиме се слажем, да у суштини само потврђујеш оно што мислим...колико је проблематично што су неке ствари на "изволите", у контексту чињеничне склоности човека ка греху, његове урођене слабости и поводљивости, те даље померање разних граница и дозвољавање данас лаких дрога, сутра тежих, па прелазак на нешто још горе у некој другој животној сфери, а све под паролом "слободе", чини постојеће стање још горим. Моје мишљење је такво и стојим иза тога. Слажем се у вези са потребом едукације...ако ништа друго, мало би успорило неке ствари и извукло појединце да не крену стазом пропасти...али на уопштеном нивоу, не бих полагао превелике наде у едукацију. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Taj ce da se navuce na heroin pa ce posle da bode ljude po ulici za fiks. Ух, па то је веома проблематично... Има мали милион људи који дувају и никада се нису навукли на хероин. А чак и да је тачно не знам да ли је решење послати га у затвор међу криминалце. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Koju veću štetu,mislim duhovnu? Nemam sad nekko mišljenje oko legalizacije ali sama država mora da kanališe tokve i upotrebu droge na tržištu. Činjenica je da se drogiranje ne može iskoreniti,ljudi će se uvek drogirati ali treba kontrolisati koje droge dolaze do njih. Za dilovanje heroina treba smrtnu kaznu uvesti ,a za ove ostale neke smešne... Слажем се у начелу. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука