свештеник Александар Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Oglo crni čoveče nije baš tako ali ajde. Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 sjekirate se puno oče, iz najbolje namjere vam kažem. ps: ipak vam je ostalo malo smisla za humor : )) Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Udri brigu na veselje. Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Ајде ајде, људи су вредност овде, а реч истине ослобађа. Нема места зебњи. Предлажем да се разиђемо по темама где ћемо се опет састати Volim_Sina_Bozjeg and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Небојша , не треба за све кривити друге јер и ми чланови овог форума треба да водимо рачуна шта пишемо овде .Сви ми који пишемо на овом форуму носимо део одговорности за квалитет овог форума. Ако већина људи не води рачуна шта пише ту уредници немогу много да учине . Мислим да треба да више поштујемо оно све ово што нам је овде дато. Pa ti neki članovi naprave par naloga i da ispovedaju arijevsku,islamsku u veru jehovinih svedoka, u redu ali neka se zove religijski forum a ne pravoslavni ovde su mnogi muslimani,ateisti i rimokatolici i nema problema ali ovakva provociranja od clana sa laznim profilima je jasno svakome ko hoce da vidi ovde su mnogi pravoslavni sakcionisani zbog pisanja o Artemiju a sada neko ismejave katihizis Crkve sa besmislenim pitanjima i na to se ne raguje,ja laznog profila pod laznim imenom naravno on ima pravo da ne veruje i da nije pravoslavni hrišćanin ali ovakva sprdačina je neverovatna ima jedan forum zove se Piramida a na njemu jehovi subotari i ostali studenti Pisma prosipaju pamet svima ostalima. ali to je tamo u skladu sa pravilnikom. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 ima jedan forum zove se Piramida a na njemu jehovi subotari i ostali studenti Pisma prosipaju pamet svima ostalima. ali to je tamo u skladu sa pravilnikom. Havala ti ko bratu za ovo . Idem sad da se registrujem Ignjatije, Mironosica, zuti car and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 došao je red i na Njega zuti car је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Havala ti ko bratu za ovo . Idem sad da se registrujem samo napred Ignjatije, ИгорМ and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Havala ti ko bratu za ovo . Idem sad da se registrujem немој да нам се заглавиш тамо, врати нам се nana, Небојша Јовановић, zuti car and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 ja ne dovodim pravoslavnu veru " u pitanje " Да и ја будем краћи пошто те моје дуго писање замара. Ти брале сваким својом речју итекако доводиш у питање православну веру. Осим ако мислиш да је ти боље познајеш, не само од мене него већине чланова вого форума. И то је непорецива истина! Ако се, пак, осећаш оптуженим, то је једино твоја импресија. Да наставим ја даље... Цитат Ali cinjenice da Isus nije Gospod Bog se nalaze sirom cele biblije a narocito u recima Hristosa. Цитат Pa i ja sam rekao da je Isus Hristos bio Bog Ево твојих речи где час тврдиш да је Исус Христос Бог, ап у некој од наредних тврдиш да није! Дакле, је ли јесте Бог или није Бог? Gde sam ja rekao da Isus nije bio jedno sa Gospodom Bogom u Duhu ( Jovan 10:30 ) odnosno da zivi Isus nije Gospod Bog ? Шта значи да је једно са Господом Богом? Објасни то да је живи Исус Господ Бог? Постоји и некакав други неживи Исус?! Gde sam ja rekao da Sveti Duh nije Bozanska Sila ? Нисам ни рекао да то не тврдиш, али то што тврдиш није истина. Свети Дух није сила него је божанска личност и једино онај који не разуме Писмо или не жели да га разуме или га креира и тумачи сходно својој "логици" то не види и разуме. Cim ti izadjes u javnost sa dokazom na kom jeziku su pisana jevandjelja dobices Nobelovu Nagradu. А на ком су језику писана Јеванђеља? Тврђењем да нису писана на грчком језику само показујеш да ти не поседујеш елементарно знање о Св. Писму које год конфесије да си. Онда, доводиш у искушење сваког твог саговорника овде да те сматра за потпуног дилетанта и особу са којом не вреди ни очему озбиљном разговарати(писати)! Ovo sve ostalo je apsolutni masakr logike, ali osvruncu se samo na netacno tumacenje da je Isaija 9 prorocanstvo o Dolasku Gospoda Boga u licnosti Mesije, Sina Bozijeg, Jagnjeta Bozijeg - Isusa sina stolara Josifa iz krvne linije Cara Davida... Ја сам заиста читајући твоје претходне постове имао мисао да ипак имаш искрене намере и да желиш отворено да аргументујеш ствари и сучељаваш их, али читајући ово твоје последње писаније, ако је ово моје масакр логике товје је геноцид и потпуно затирање те људксе особине!! Ovo sve ostalo je apsolutni masakr logike, ali osvruncu se samo na netacno tumacenje da je Isaija 9 prorocanstvo o Dolasku Gospoda Boga u licnosti Mesije, Sina Bozijeg, Jagnjeta Bozijeg - Isusa sina stolara Josifa iz krvne linije Cara Davida.. Сви ранохришћански писци и оци говоре да стихови које сам ти навео из Исаије јесу месијански. За мене су они много већи аргумент него твоје негирање. " Divni " ?!? sta je divno u ovome ? " Jer sam došao da rastavim čoveka od oca njegovog i kćer od matere njene i snahu od svekrve njene: I neprijatelji čoveku postaće domašnji njegovi. Koji ljubi oca ili mater većma nego mene, nije mene dostojan; i koji ljubi sina ili kćer većma nego mene, nije mene dostojan. " Savetnik " kako je Isus - savetnik ako njegove reci nisu njegove ? Jovan 17:17 " Otac vecni " ?!? kako je Isus " otac " u bilo kom formi kada je jasno naglasio Matej 23:9 " I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima. " " Knez mirni " kako Isus koji je rekao Matej 10:34 " Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač. " Само ово што си покушао да протумачиш је потпуни промашај. Христова проповед јесте проповед љубави. И то пророци најављују. Између њих и пророк Исаија. Он "неће викати, нити ће трске стучене преломити...неће му досадити..." али такву проповед многи неће да чују, јер " Во познаје господара свог и магарац јасле господара свог, а Израиљ не познаје, народ мој не разуме." и " А Он рече: Иди, и реци том народу: Слушајте али нећете разумети, гледајте али нећете познати. Учини да одебља срце том народу и уши да им отежају, и очи им затвори, да не виде очима својим и ушима својим да не чују и срцем својим да не разумеју и не обрате се и не исцеле." Дакле, многи неће разумети или боље рећи неће желети да разумеју и прихвате Христову проповед. На жалост, тако је кроз векове. Али и у прве дане хришћанства као и данас има много хришћана који свим срцем следе речи Христове и испуњавају закон љубави. Моја намера није била да те нападам или омаловажавам, што ти очигледно не делиш са мном. Потрудио сам се да на твоје опаске које си мени навео дам одговор и мислим да је разумљив. Осим за онога који то неће да разуме. А онда се опет враћамо на пророка Исаију. Што се тиче твог питања везаног за Приче Соломонове, ствар као и у претходној ствари коју сам горе у претходном посту тумачио јесте да немогућност поимања имена Божијег говори о потпуној и апсолутној другости његовог бића, о трансцедентности(оностраности) његове суштине. А одговор да је тај одељак месијански и да говори о Оцу и Сину даје сам Христос: " И нико се не попе на небо осим који сиђе с неба, Син човечији који је на небу. И као што Мојсије подиже змију у пустињи, тако треба Син човечији да се подигне. Да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни: Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни. Јер Бог не посла Сина свог на свет да суди свету, него да се свет спасе кроза ЊКоји Њега верује не суди му се, а који не верује већ је осуђен, јер не верова у име Јединородног Сина Божијег." Па сад, ако ти његове речи нису довољне, онда чему све наше писање?! Да те ја убеђујем да је Бог заиста Св. Тројица и да су Отац, Син и Св. Дух божанске личности, те да ти објашњавам православно учење утемељено управо на Писму на које се ти, на жалост, криво позиваш и основне ствари о њему не знаш или се правиш да је тако, не пада ми на памет. Нарочито са твојим ставом да је свако моје објашњење: маскакр логике, оптуживање твоје смирености и прозивање. Мој ти је савет да се упознаш са уводом у Св. Писмо - историјом текста, језиком, стилом писања, темама, каноном, писцима...па онда са свим могућим врстама тумачења, а нарочито ранохришћанским на основу којих сам ти и наводио пророштва Ст. Завета. А потом и уопште основним православним тумачењем Писма и догмата вере. Нер мораш ни православним Али твојим , чије год да је, немој да се хвалиш. Заиста је смешно и празнословно. Ко год да ти је оваквим стварима напунио главу, дебело те испалио. ИгорМ, nana, Mironosica and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 шта објашљаваш провокатору ускоро ће уследити брдо нових безсмислених питања само вољних његових тумачења као студента Писма. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Ценим да је човек или малициозан или га је неко напржио на ова квази тумачења Писма. Или једноставно износи своја запажања која не уме да уобличи у целину и јасно изложи. А при том, основе теологије било које и било чије не познаје ни мало. Но, било како било, свакако се више нећу замарати одговарањем на питања која су постављена под претпоставком да ће бити на њих погрешно одговорено. На концу, што да му одузимамо убеђење да то што он мисли о Писмо и како га тумачи је у потпуности исравно. Да будемо сви крајње добродушни, па да гледамо нашег брата Јупитера као боготражитеља. А ако је искрен, зар ће га Бог одбити?! ИгорМ and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 неће га одбити али ја мислим да није искрен,можда грешим али евидетно је да има више налога са који синронизовано пише он сам или са неким углавном све је синхронизовано и није случајно и спонтано наравно мо мени. -Владимир-, zuti car and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2013 Да будемо сви крајње добродушни, па да гледамо нашег брата Јупитера као боготражитеља. " Не дајте светиње псима; нити бацајте бисера својих пред свиње, да их не погазе ногама својим, и окренувши се не растргну вас." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Kako rece moja pokojna baba , sa kravom ne moze da se prica kao sa covekom , sa covekom se prica razumno a stoka samo za batinu zna. Pa tako i ovde , dozvoljeno je jednom coveku da pljuje po pravolsavnoj veri i vredja pravolslavne vernike .Koji su njegovi razlozi za takvo ponasanje ne znam ali koji god da jesu nemaju opravdanja . Meni je zao sto sam morao da odreagujem onako kako jesam ali kako admini dopustaju ponasanje zaista neprimereno ovakvom forumu morao sam da im stavim 'soli na rep' . Ako se nesto ne uradi povodom ovoga i ja cu napustiti forum a i mnogi drugi , sto bi bila steta ali ako se ovo mesto pretvori u nesto poput krstarice ili burek foruma onda meni tu nije mesto . Raspravljati se o svemu moze civilizovano bez vredjanja i manipulacija i to je valjda svakome jasno . Svi , ma koje vere su ovde dobrodosli sve dok se ponasaju pristojno . Nadam se da ce forum da se ubrzo vrati u redovno stanje , zaista se nadam a ovu temu zakljucati i pobrisati neprimrene poruke Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука