w.a.mozart Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 inače, preferiramo izraz TROJICA a ne trojstvo ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 opet, po ko zna koji put ponavljam da nigde u Pismu nisam naisao na informaciju da je Sveti Duh - licnost. "ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ παράκλητος ὃν ἐγὼ πέμψω ὑμῖν παρὰ τοῦ πατρός, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὃ παρὰ τοῦ πατρὸς ἐκπορεύεται, ἐκεῖνος μαρτυρήσει περὶ ἐμοῦ" (Јн.15,26). "А када дође Утешитељ, кога ћу вам ја послати од Оца, Дух Истине, који од Оца исходи, Он ће сведочити за мене" (Јн.15,26). 1."παράκλητος " - (именица) = Утешитељ 2."Πνεῦμα τῆς ἀληθείας" = Духа истине - несумњиво личносни печат лежи на овом изразу. 3."ἐκεῖνος" - (заменица) = онај Ако нешто указује на персоналност трећег Лица Свете Тројице, Бога Духа Светога, онда је то овај стих који је изашао из самих Христових уста.Требао би мало да преиспиташ своје познавање Св. Писма. Mironosica, Гром, Volim_Sina_Bozjeg and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 "ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ παράκλητος ὃν ἐγὼ πέμψω ὑμῖν παρὰ τοῦ πατρός, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὃ παρὰ τοῦ πατρὸς ἐκπορεύεται, ἐκεῖνος μαρτυρήσει περὶ ἐμοῦ" (Јн.15,26). "А када дође Утешитељ, кога ћу вам ја послати од Оца, Дух Истине, који од Оца исходи, Он ће сведочити за мене" (Јн.15,26). 1."παράκλητος " - (именица) = Утешитељ 2."Πνεῦμα τῆς ἀληθείας" = Духа истине - несумњиво личносни печат лежи на овом изразу. 3."ἐκεῖνος" - (заменица) = онај Ако нешто указује на персоналност трећег Лица Свете Тројице, Бога Духа Светога, онда је то овај стих који је изашао из самих христових уста.Требао би мало да преиспиташ своје познавање Св. Писма. Uh kakvo jasno učenje, istinski sam zahvalan za ovo brate kane. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Onda imaš problem sa Jednom Svetom Vaseljenskom jedinom Hristovom Crkvom čije Sveto Pismo čitaš i pozivaš se. Nadam se da to neće dugo trajati kod tebe.... Ko je " vlasnik Starog Zaveta koje je pisano pre 3500 - 2500 godina od strane jevrejskih autora ? Da sam rodjen sa mogucnoscu verovanja, pretpostavljam da bi bio vernik Pravoslavne veroispovesti, ovako sam samo krsten u Pravoslavnoj crkvi kada sam imao 2 godine. Можеш ли, укратко да ми појасниш ово? И уколико није проблем, твој став према символу вере? Naravno, farisej Sveti Pavle zajedno sa Svetim Apostolima ( ucenicima Isusovim ) je osnivac hriscanskog verovanja. Vec sam navodio stihove u kojima Sveti Pavle objasnjava da je farisej , ali ponovicu ih, i ponavljam ovo je bilo posle " puta za Damask " kada je po njegovim recima, imao susret sa glasom Isusa. Dela Apostolska 23:6 " A znajući Pavle da je jedan deo sadukeja a drugi fariseja povika na skupštini: Ljudi braćo! Ja sam farisej i sin farisejev: za nadu i za vaskrsenje iz mrtvih doveden sam na sud. " Poslanica Filipljanima 3:5 " Koji sam obrezan osmi dan, od roda Izrailjevog, kolena Venijaminovog, Jevrejin od Jevreja, po zakonu farisej. " Ne znam da li znas ko su bili fariseji, ali evo sta je o njima rekao Isus Hrist u Matej 15:12-14 " Tada pristupiše učenici Njegovi i rekoše Mu: Znaš li da fariseji čuvši tu reč sablazniše se? A On odgovarajući reče: Svako drvo koje nije usadio Otac moj nebeski, iskoreniće se. Ostavite ih: oni su slepe vođe slepcima; a slepac slepca ako vodi, oba će u jamu pasti. " Ja nemam simbol vere, znam da je Isus Hrist postovao zapovest koja kaze " Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grehe otačke na sinovima do trećeg i do četvrtog koljena, onih koji mrze na mene; " I ponavljam po stoti put niko ne gresi sta god da radi posto je SVE - Bozija Volja, pa stoga ja nikome ne sudim u vezi bilo cega ukljucujuci i simbole vere kojima se klanjaju, da li ga neko koristio kao modni detalj ili kako vec. sačuvaj Bože da se ljutim... normalan razgovor je bitniji od nekog tamo ubedjivanja da li je Sveti Duh ličnost ili ne. Na kraju krajeva - ako Bog ne vrši nasilje nad nam ko sam ja da tebe prisiljavam ili ti mene? OK, superiska. Jel' moze onda odgovor na Price Solomonove 30:4 evo da ponovimo : " Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li? Jel' imas imena ( mnozina od " Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi ) ? Evo jos jedno lako pitanjce Jovan ( pisac Otkrivenja ) kaze u glavi 19 stih 12 ( sto je referenca za gornji stih ): " A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam. " zar ima puno ljudi koji nisu culi za ime Isus, Jesus..... ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 "ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ παράκλητος ὃν ἐγὼ πέμψω ὑμῖν παρὰ τοῦ πατρός, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὃ παρὰ τοῦ πατρὸς ἐκπορεύεται, ἐκεῖνος μαρτυρήσει περὶ ἐμοῦ" (Јн.15,26). "А када дође Утешитељ, кога ћу вам ја послати од Оца, Дух Истине, који од Оца исходи, Он ће сведочити за мене" (Јн.15,26). 1."παράκλητος " - (именица) = Утешитељ 2."Πνεῦμα τῆς ἀληθείας" = Духа истине - несумњиво личносни печат лежи на овом изразу. 3."ἐκεῖνος" - (заменица) = онај Ако нешто указује на персоналност трећег Лица Свете Тројице, Бога Духа Светога, онда је то овај стих који је изашао из самих Христових уста.Требао би мало да преиспиташ своје познавање Св. Писма. Gde je dosao " Utesitelj ", koje je narodnosti, kako se zove i da li si tu pricu probao da prodas jevrejima, muslimanima, hindusima, budistima i svim ostalim ljudima koji tu pricu ne kupiju ? da li ti u tvom mozgu zivis u doba inkvizicije pa mislis da ces nesto na silu nekome da naturis ? U prici o krstenju Isusovom, Sveti Duh je opisan kao " golub " jel' to ta " licnost " ? " I odmah izlazeći iz vode vide nebo gde se otvori, i Duh kao golub siđe na Njega. " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Ja sam ti rekao sta je prava originalna definicija reci sekta. Nece se meni suditi zato sto SPC sem RKC sve ostale hriscanske organizovane religije naziva " sektama ", posto ja nikome ne sudim. Samo ti nastavi da verujes da je SPC jedina, prava " Hristova Nevesta ' odnosno crkva koju ce Hristos da spasi smrti, ne obracaj paznju na mene. Ono sto ja znam je da zivim u 21. veku i da kao i svaka druga osoba imam pravo da kazem ono sto ja vidim da pise u Pismu. Da bi prepoznao da je neko " sekta ", " crkva ", " veroispovest " ", vera ", ili kako god ti hoces da nazoves svoj ili tudji sistem verovanja, elementarno je da ta osoba govori o znacaju tog verovanja, i da ljudi moraju da prihvate to verovanje. Ja ovde i pored apelovanja da svestenstvo i vernici SPC ne cine nikakav greh zato sto neguju to najstarije hriscansko verovanje bivan " kamenovan " i ispljuvan kao najgori ateista ili satanista. Не судим наравно, није на нама да судимо. Нема потребе да те неко "каменује" ако се не слажеш са њима. Питао сам те управо из тог разлога (болдовано и подвучено), оно што ти видиш да пише у Св. Писму. Као што сам навео горе, можемо ли ми сами тумачити Св. Писмо и нису ли неке реформације постале идејни извор одступања? За мене је то гордост и то доводи до одступања од изворног Хришћанства. Сигурно постоји неки извор учења на који се ослањаш. Верујем да ти је све ово познато али можда мало појасни смисао предходног питања о одступању. У деветом члану Символа вере стоји: "Верујем у једну свету,саборну и апостолску Цркву". Црква основана од самог Исуса Христа а руковођена и надахнута Богом Духом Светим. И сам одлично цитираш Св. Писмо - "Сазидаћу Цркву своју..." ,дакле једну, "И ево, ја сам са вама у све дане до свршетка века, амин". Исус је глава Цркве која је тело његово... Она је и васељенска. "Идите и научите све народе"... Ко су чланови те Цркве? "А ви сте тело Христово и удови појединачно". Верни, уједињени истом надом, вером,законима Божијим о љубави, освећени истим светим тајнама,руковођени законитим епископима и свештеницима ( Христ је изабрао апостоле и дао им власт да говоре и раде у Његово име. Апостолско прејемство-законита јерархија, непрекинути ланац преношења благодати и власти у Цркви од апостола на епископе и од епископа на свештенике...) - Овде се можда не слажеш? Такође, чланови Цркве су и они хришћани умрли са вером у Христа...такође и старозаветни праведници спашени из ада... То зовемо заједницом светих. Зашто је једна црква? Апостол Павле каже: “Једна Црква, једна вера, један Бог и Отац свих”. Овде када се говори о Цркви Новог завета, говори се о Цркви као јединственом организму. Црква је ризница Божије Благодати, без које смо као рука одсечена од тела, ако смо верници и држимо се Христа. "Христос је заволео Цркву и себе предаде за њу, да је освети очистивши је купањем воденим и речју; да метне преда се славну Цркву, која нема мане ни мрље, или тако чега, него да буде света и без мане" (Еф. V. 25-27) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Voleo bih da mi Jupiter kaže kako tumači reči Božije iz 1. knjige Mojsijeve - ovo - da načinimo ko se kome ovde obraća? konstultacije Svete Trojice. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 OK, superiska. Jel' moze onda odgovor na Price Solomonove 30:4 evo da ponovimo : " Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li? Ne bih dalje... mislim da smo došli do tačke presipanja iz šupljeg u prazno. Citiranje svetog pisma ne znači nužno i smislen razgovor Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 konstultacije Svete Trojice. biznis plan : ) ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 konstultacije Svete Trojice. Покушај то да кажеш јупитеру. w.a.mozart and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Једно питање за Јупитера: видим да говориш о Светом Писму и позиваш се на њега, али откуда то да је то Писмо за тебе Свето - односно, да ли вјерујеш у све оно што је тамо написано? Наравно, уколико си расположен да одговориш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Не судим наравно, није на нама да судимо. Нема потребе да те неко "каменује" ако се не слажеш са њима. Питао сам те управо из тог разлога (болдовано и подвучено), оно што ти видиш да пише у Св. Писму. Као што сам навео горе, можемо ли ми сами тумачити Св. Писмо и нису ли неке реформације постале идејни извор одступања? За мене је то гордост и то доводи до одступања од изворног Хришћанства. Сигурно постоји неки извор учења на који се ослањаш. Верујем да ти је све ово познато али можда мало појасни смисао предходног питања о одступању. У деветом члану Символа вере стоји: "Верујем у једну свету,саборну и апостолску Цркву". Црква основана од самог Исуса Христа а руковођена и надахнута Богом Духом Светим. И сам одлично цитираш Св. Писмо - "Сазидаћу Цркву своју..." ,дакле једну, "И ево, ја сам са вама у све дане до свршетка века, амин". Исус је глава Цркве која је тело његово... Она је и васељенска. "Идите и научите све народе"... Ко су чланови те Цркве? "А ви сте тело Христово и удови појединачно". Верни, уједињени истом надом, вером,законима Божијим о љубави, освећени истим светим тајнама,руковођени законитим епископима и свештеницима ( Христ је изабрао апостоле и дао им власт да говоре и раде у Његово име. Апостолско прејемство-законита јерархија, непрекинути ланац преношења благодати и власти у Цркви од апостола на епископе и од епископа на свештенике...) - Овде се можда не слажеш? Такође, чланови Цркве су и они хришћани умрли са вером у Христа...такође и старозаветни праведници спашени из ада... То зовемо заједницом светих. Зашто је једна црква? Апостол Павле каже: “Једна Црква, једна вера, један Бог и Отац свих”. Овде када се говори о Цркви Новог завета, говори се о Цркви као јединственом организму. Црква је ризница Божије Благодати, без које смо као рука одсечена од тела, ако смо верници и држимо се Христа. "Христос је заволео Цркву и себе предаде за њу, да је освети очистивши је купањем воденим и речју; да метне преда се славну Цркву, која нема мане ни мрље, или тако чега, него да буде света и без мане" (Еф. V. 25-27) Da li ti mozes da razumes da su svi ljudi Bozija Kreacija i da nemaju zaslugu ili odgovornost za sve sto vide, kazu i urade ? Gordost je isticanje, uzdizanje, sujeta , egoizam, nema veze da li ce neko ici u Pravoslavni Hram i tamo slusati ucenje Pisma od svestenika ili ce sam kuci citati Pismo, dokle god ti ne istices svoj licni znacaj, ti ne krsis Hristov zavet koji je dao ljudima ( koji je kompatibilan sa zapovestima ) iz Matej 23 " Jer koji se podiže, poniziće se, a koji se ponižuje, podignuće se. " Znaci ako je neko " ponizen " taj neko ne cepa usta o svojoj vaznosti i znacaju, bez obzira iz kog ugla ta licna vaznost i znacaj dolazi. Mislim da je pokojni Patrijarh Pavle bio veoma ponizan covek iako je bio Patrijarh, monasi su veoma ponizni ljudi..... Kada se Hristos obraca Svetom Petru i kaze mi " da ce na njemu sazidati svoju Crkvu " ne bi rekao da je tu na umu imao jednu organizovanu religiju, nego nego da je Hristova Crkva predstavlja Spasene - one koji ce iz ovog zivota preci u vecnost. Ako ti moras da verujes da je to SPC, samo napred, to je Bozija Volja. Ako Sveti farisej Pavle kaze da je " jedan Bog i Otac svih, a tu misli na Isusa, onda to znaci da je Isus - sam svoj Otac. Pitao sam " hiljadu puta " ljude koji veruju da je Hristos mislio na sebe ( jevrejina koji zivi vec 2000 godina ) kada je rekao " I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom. " sta je sa Ocem za kojeg je Hristos govorio da je njegov i nas Bog Usi su mi pune price o " Trojici " a samo se Isus spominje kao Gospod Bog koji ce vecno ziveti sa " svojom crkvom ". Sve je potpuno konfuzno Isus je cas " Gospod Bog ", cas je " drugo lice trojice ", a on kaze da ima svog Boga, kako Gospod Bog moze da ima " svog Boga " ? Hrist nije izabrao nista, sve mu je dao Otac, ukljucujuci i apostole, Jovan 17. Sve sto je Hrist rekao su reci Oca i sva dela koja je uradio su dela Oca. Sveti farisej Pavle nikada nije cuo jednu rec iz usta Hristovih, osim glasa na famoznom " putu za Damask " za koji on sam tvrdi da je to bio Isusov glas. U isto vreme u Matej 16 Svetog Petra je u jednom stihu nazvao " kamenom na kojem ce sgraditi svoju crkvu " a u drugom je tog istog Petra nazvao " Sotonom ", to su za mene dubine u koje ja nemam potrebu da idem..... CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 @ jupiter Св. Павле je чудесно обраћен у хришћанску веру самим Господом, достигао је određenu меру савршенства... "не живим ја него Христос живи у мени". Суштина Павловог богословља јесте Јеванђеље као сила Божија за свакога који верује (Рм 1,16), тј. учење да је Бог жртвом Христовом подарио Јудејцима и незнабошцима опроштај, који се мора прихватити, усвојити само у вери. Св. Павле не жели да служи ничему другом до Јеванђељу Исуса Христа. Шта то значи? То значи да он не мисли више своје мисли, него мисли Христове мисли; нити више држи своју љубав него љубав Христову; нити пак више делује своја дела него дела Христова. Јер све што је мислио као гонитељ, престао је мислити као бранитељ Христова Јеванђеља; и све што је волео као Савле, омрзао је као Павле; и све што је чинио као фарисеј јеврејски осудио је као апостол хришћански. Уистини Савле је изашао из самога себе, и у њега се уселио Христос; тако није више Савле ни мислио ни осећао ни делао, него је Христос у њему и мислио и осећао и делао. Будише у мени, и ја ћу у вама, рекао је Господ Својим ученицима (Јн. 15,4). То се остварило и на Павлу. Све старо у њему ишчезло је и замењено новим. И ум и срце и воља. И све што је у њему чинило личнога човека покорено је било васкрслом Господу Исусу, тако, да више није управљао он својим бићем него Христос; није живео он него Христос. Као кад би наше језеро ушло у светлост и светлост у језеро. Како се то догодило? Јер треба знати да се хришћанин не рађа него догађа. То је сам Павле безброј пута опричао, како се то догодило. За њега је тај догађај главни догађај у животу његову, и главни доказ његовог душевног преокрета од гонитеља у бранитеља, од мрзитеља у љубитеља, од Савла у Павла. А сам тај догађај на путу за Дамаск показује сву трагедију човечјег мишљења и хотења, све ништавило човечјег планирања - кад Бог друкчије мисли и жели. Нека да Бог да и ти доживиш и постигнеш савршенство Павлово, тако да можеш рећи: живим не више ја, него живи у мени Христос! - Владика Николај Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Ne bih dalje... mislim da smo došli do tačke presipanja iz šupljeg u prazno. Citiranje svetog pisma ne znači nužno i smislen razgovor Da to je jako lep izgovor na kljucno pitanje o mnozini u Postanku i prici o " Trojici ", ako si tako siguran u tu pricu, odgovori na pitanje o imenima. Ako neces, nikome nista, samo je cinjenica da namas argumente za pricu o " Trojici ". konstultacije Svete Trojice. To znaci da i Otac i Sveti Duh imaju oblicje coveka, kao i Hristos. Koja su njihova imena i narodnost. isus je jevrejin, dalje ? Једно питање за Јупитера: видим да говориш о Светом Писму и позиваш се на њега, али откуда то да је то Писмо за тебе Свето - односно, да ли вјерујеш у све оно што је тамо написано? Наравно, уколико си расположен да одговориш... U njemu je istina o celokupnoj istoriji coveka, ako to za coveka nije Sveto, onda ne znam sta je. Ja ga zovem Sveto Pismo ili Biblija, ako za druge nije Sveto, ja sigurno zbog toga necu pokrenuti globalnu depresiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 @ jupiter Св. Павле je чудесно обраћен у хришћанску веру самим Господом, достигао је određenu меру савршенства... "не живим ја него Христос живи у мени". Суштина Павловог богословља јесте Јеванђеље као сила Божија за свакога који верује (Рм 1,16), тј. учење да је Бог жртвом Христовом подарио Јудејцима и незнабошцима опроштај, који се мора прихватити, усвојити само у вери. Св. Павле не жели да служи ничему другом до Јеванђељу Исуса Христа. uopste nemam nameru tri puta da ti ponavljam reci Svetog fariseja Pavla iz Dela Apostolska 23:6 i Filipljanima 3:5 Kakva " zrtva Hristova, kada za Pavla / Hriscanstvo Isus ne da je zrtva ngo je - Gospod Bog jel za tebe Gospod Bog - Kreator - svega am svoja zrtva koja nikada nije ni bila zrtva ? koliko puta vec treba da ponovim nastavi sa svojom verom u sta god ti mislis da verujes, ja znam da citiras Pavla i za Hristov zavet koji je dao ucenicima ( a koji se od Pavlovog razlikuje dijametralno ) te uopste nije briga. Isus je rekao nemojte nikoga nazivati Ocem, a Pavle izricito zahteva da on bude " Otac " - " Jer ako imate i trista učitelja u Hristu, ali nemate mnogo otaca. Jer vas ja u Hristu Isusu rodih jevanđeljem. " koga je on rodio jevandjeljem kada sa Hristom nije proveo ni sekund ? Isus je rekao da je Gospod Bog - Bog zivih, a Pavle tvrdi da je Bog - Bog zivih i mrtvih..... da ne idem dalje posto ne vidim razlog zasto se toliko raspitujes, budi u svojoj veri i tacka. sto me vise pitas, moracu vise da ti citiram razliku izmedju Hristosa i Svetog Pavla.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука