w.a.mozart Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Nijesi ti mene razumio, Adam je izgubio raj. ти верујеш у ту измишљотину Oglo је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 ти верујеш у ту измишљотину heh, ponekad mi se učini... ali avaj, avaj w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 ти верујеш у ту измишљотину zaista ti kažem , bićeš danas sa mnom u raju "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 zaista ti kažem , bićeš danas sa mnom u raju zaista ti kažem, taj i onaj raj su dve različite stvari Oglo је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Zaista vam kazem posle Hrista Isusa nemojte zaliti za nijednom opcijom! w.a.mozart and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 zaista ti kažem, taj i onaj raj su dve različite stvari A onda ćemo imati i treći raj w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 u tome je slava Gospodnja, nudi raj u tri verzije Raj 1.0 beta, onaj probni - imao je bag, Satanaila - program koji je počeo da brljavi i izbacuje plav ekran Raj 2.0 - gde je Satanailo lociran i stavljen u karantin Raj 3.0 - stabilna verzija. Detalje ne smem da otkrivam do zvanične objave programa Oglo, Плутон, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 u tome je slava Gospodnja, nudi raj u tri verzije Raj 1.0 beta, onaj probni - imao je bag, Satanaila - program koji je počeo da brljavi i izbacuje plav ekran Raj 2.0 - gde je Satanailo lociran i stavljen u karantin Raj 3.0 - stabilna verzija. Detalje ne smem da otkrivam do zvanične objave programa Čuo sam u verziji Raj 3.0 neće se pojavljivati upozorenje error 404, requested URL was not found mada su to više spekulacije Срђан Шијакињић and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Bitno pitanje je da li je morao da se ovaploti a kad se ovaplotio sasvim sigurno je morao da umre... dakle, strogo uzevši, nije morao jer mu ovaploćenje niko nije nametnuo niti Bogu bilo šta može biti nametnuto ali je sa druge strane, sam Bog stvorio celokupnu tovrevinu sa namerom da se oboži tj. da bude večna a tvorevina se može obožiti samo kroz materiju Onim koji u Sebi već ima svu punoću Božanstva. to je kao da pitas da li je Bog morao da stvori svet ili nije morao. odgovor je i "jeste" i "nije" zavisno od naseg nacina posmatranja, a ispravan odgovor zavisi od (bar je to moje misljenje) ugla posmatranja odnosno nase percepcije bozijeg "moranja". vrlo je bitno shvatiti da sve ono sto mi vidimo kao izbor, u Bogu nije izbor nego da je to jednostavno njegova volja (ja bi rekao cak zelja) prema svetu. tako Bog nije morao nista, ali on jednostavno hoce, zeli, da tvori, da privodi u postojanje. buduci da je On sve, on dakle iz ne bica privodi u bice tako sto ustvari daje sebe jer izvan njega nista i ne postoji "...da načinimo čovjeka po svojemu obličju, kao što smo mi..." u svemu tome javlja se trenutak ili kriticni faktor slobode, koja apsolutno mora da postoji, da bi ta tvorevina zaista postojala a ne da bi bila nekakav robot. opet sa druge strane ma koliko ta "slobodna" tvorevina gradila svoj identitet na protivljenju, ona u sebi nosi ikonu odnosno naznacenje onoga sta treba da postane (kao sto svaki otpali plod drveta u sebi nosi celo naznacenje da postane to isto drvo). dakle da li je On morao da se ovaploti? nije on morao nista, vec se u njemu desila punoca. ostvarila se Ikona. ljudsko naznacenje pocinje da postoji (ali stvarno da postoji, dakle 100% bozije volje) kroz svoju poslusnost bogu. dakle jednostavno se desila punoca Logosa odnosno kako sveto pismo i kaze "Logos postade meso". da li je morao? sustinski "da" jer mu je (nam je) takav koren, fakticki "ne" jer nam je takva sloboda (mi kao ljudske prirode imamo taj problem da mozemo i da hocemo i da mozemo i da necemo). ali u svakom slucaju svaki covek od postanja sveta je Ikona samoga Boga...."I stvori Bog čovjeka po obličju svojemu, po obličju Božijemu stvori ga" tako da pitanje "da li je morao" zamagljuje ovaj sustinski bitan deo naznacenja ugradjenog prilikom samog stvaranja coveka. covek je predvidjen za ovaplocenje Logosa. w.a.mozart and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Nije Hristos nista morao dati. Kako mozemo staviti Boga u kontekst "moranja"? Kad pricamo o iskupljenju, isto tako, kako mozemo Boga koji ima sve, staviti u kontekst neke kupovine? Kome i od koga to Bog mora da kupuje nesto? Kapadokijski oci su jednom za svagda stavili tacku na ovu dilemu, tako sto su govori da bi Bog postao covjek, nevezano za takozvani "pad", vec da je sustinska uloga covjeka da se obozi, a to obozenje dobija svoj vrhunac i pravi smisao onda kada sam Bog postane covjek. Stradanje Hrista je samo posljedica, zbog ljudskog drustva kao takvog koje je spremno da ubije. Da ljudi nisu takvi, Hristos nije morao da strada, mogao je umreti na drugi nacin, i opet vaskrsnuti i pokazati da je smrt prolazna, a da je zivot vjecan. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Pa nije morao....mogao je da izabere neki drugi nacin,pa cak i da se ne ovaploti i umre....a zasto je izabrao bas taj i takav.....pa valjda je Bozija mudrost za nas ludost.... :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Да ли је Христос морао дати живот за нас? Nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adam Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Krenes od obicne logije, i pratis Bibliju, a ne pouke.org, ili bilo koga drugog.Osnovi primer, krenes od korena samog pitanja : Da li je Hrist svojom voljom otisao na krst? Da li je zeleo da bude prikovan, ili privezan za krst? Ako jeste, ako svojom voljom je hteo da bude razapet na krstu, zasto onda dok je na krstu, izgovara reci "Eloi Eloi lama sabachthan?" Marko Glava 15, Stih 34. O Boze O Boze, zasto si me napustio?Ako nije svojom voljom otisao na krst, onda nije zeleo da umre za nas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Август 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Nije. контам и ја да није, али кажем ти да је само на такав начин могао искупити човечанство, и да би га искупио, морало је тако и да заврши. о томе се ради. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Krenes od obicne logije, i pratis Bibliju, a ne pouke.org, ili bilo koga drugog. Osnovi primer, krenes od korena samog pitanja : Da li je Hrist svojom voljom otisao na krst? Da li je zeleo da bude prikovan, ili privezan za krst? Ako jeste, ako svojom voljom je hteo da bude razapet na krstu, zasto onda dok je na krstu, izgovara reci "Eloi Eloi lama sabachthan?" Marko Glava 15, Stih 34. O Boze O Boze, zasto si me napustio? Ako nije svojom voljom otisao na krst, onda nije zeleo da umre za nas. Ne može da se krene od logike,jer je ljubav nadlogična. ne slušaš pouke.org ,jer ovde svako misli drugačije Плутон and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука