Grizzly Adams Написано Август 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Сви су људи радници, само раде различит посао. Осим политичара, наравно... Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Koje pare? Upravo o tome se radi, da bi mogao bilo ko bilo sta da obrce mora to prvo da ima da bi ga obrtao. A menadzeri i sve kompanije odreda danas obrcu jedino i iskljucivo kredite . Bez kredita niko od njih ne bi bio za bolje osim za pranje tanjira. Брате, не знам шта ти није јасно око тих кредита... То је роба као и свака друга. Одеш у продавницу, тј. банку, и купиш. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Koje pare? Upravo o tome se radi, da bi mogao bilo ko bilo sta da obrce mora to prvo da ima da bi ga obrtao. A menadzeri i sve kompanije odreda danas obrcu jedino i iskljucivo kredite . Bez kredita niko od njih ne bi bio za bolje osim za pranje tanjira. Ne prolazi ti ta prica kao za mezozik. Dzaba ti mezozik, ako nema masine koja ce izvuci naftu sa 2000 m dubine. A masina nije pala s neba, niti je drzava proizvela masine za busenje i eksploataciju. Kredit je kao sto je receno roba koja se kupuje. I opet kazem, nije sam kredit kapital. Kapital moze biti i privatna imovina, ili druga vrijednost, nasljedstvo, ili neka ustedjevina sa kojom se krene u mali biznis, pa nakon togas u veliki. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Ко је људима омогућио јефтино гориво? Џон Рокфелер - капиталиста. Зато је тај исти Рокфелер да би нашкодио свом конкуренту Вандербилту затворио фабрику и отпустио неколико хиљада радника... О чему ми причамо...све је то лова...назови уређење како хоћеш, ништа то не мења... А Бил Гејтс вамо прича о вакцинисању ради смањења популације..нису теорије..имаш снимак на ТЕД-у... Толико је паметну идеју смислио кад се обогатио.. с..ем му се на идеју... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 . Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Gorivo mezozoik, jeftine automobile Zastava Kragujevac a jeftine racunare kineski radnici .. Ја сам ово схватио као шалу... Нафта је седела дубоко испод земље милионима година док се није појавио неко способан да је извуче и претвори у нешто корисно. Застава је само неуспешно копирала Италијане који су копирали Форда... Бледа копија, завршила како је радила. Кинески радници нису имали шта да раде и једу док нису стигли "сурови капиталисти"... И тако даље. Као што рекох - може да се разуме само као шала. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Зато је тај исти Рокфелер да би нашкодио свом конкуренту Вандербилту затворио фабрику и отпустио неколико хиљада радника... Не знам о чему се ту ради, али Рокфелер је спустио цену нафтних прерађевина око десет пута и тиме учинио свету велику услугу. О чему ми причамо...све је то лова...назови уређење како хоћеш, ништа то не мења... Па нормално. Сви ми радимо за лову. За шта ти радиш? За шишарке? А Бил Гејтс вамо прича о вакцинисању ради смањења популације..нису теорије..имаш снимак на ТЕД-у... Толико је паметну идеју смислио кад се обогатио.. с..ем му се на идеју... А где сам ја рекао да подржавам све његове идеје? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Ne prolazi ti ta prica kao za mezozik. Dzaba ti mezozik, ako nema masine koja ce izvuci naftu sa 2000 m dubine. A masina nije pala s neba, niti je drzava proizvela masine za busenje i eksploataciju. Nije nego radnici u fabrikama, prema nacrtu inzenjera, ciju prozvodnju finansira industrijalac sa kreditom koji mu je dala banka a koji su stedni ulozi radnika koji prave tu masinu.... Tako to nekako to u praksi izgleda. Drzave i sistemi i narodi koji ovo shvate mogu da prosperiraju. Nase bogatstrvo je rezultat zajednickog rada i plodovi trebaju biti ravnopravno rasporedjeni i podeljeni. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 А где сам ја рекао да подржавам све његове идеје? При том је та његова ”идеја” изрнута наглавачке. Отприлике овако: Особа Х: ”Има превише људи, потребно је да влада предузме мере да се број људи смањи.” Звонко: ”Нису неопходне никакве мере. Емпиријски подаци указују да се повећањем стандарда људи природно одлучују за мање деце. Развој капитализма ће смањити популацију на планети.” Особа Y: ”Ахаааа!!! Звонко се залаже за смањење броја људи на планети кроз капитализам!” Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 ...И Форд је финансирао нацисте, и ИБМ је преко своје ћерке фирме у Немачкој сарађивао са нацистима, и Карнеги убијао раднике зато што су штрајковали, за Рокфелере да не отварамо причу, и тако даље... Све до ових модерних, који се више и не крију. Либерали, научите већ једном историју, тек онда може да се води озбиљна расправа о било чему. DYNABLASTER, Ђуро Станивук and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Нико не би сарађивао са национал-социјалистима да њихове идеје нису биле прихваћене од многих. И управо те идеје ја овде критикујем. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Не знам о чему се ту ради, али Рокфелер је спустио цену нафтних прерађевина око десет пута и тиме учинио свету велику услугу. Па нормално. Сви ми радимо за лову. За шта ти радиш? За шишарке? А где сам ја рекао да подржавам све његове идеје? Тај Рокфелер и њему слични коче развој електричног аутомобила и никако не чине услугу човечанству...то што се ми возимо на рачун наше историје јер смо тако научени је чисто наш и дебилизам наших родитеља и тако у назад... Услуга би била оно што је Тесла смислио, он је једини чинио услуге човечанству и ето, појео га капитализам који је кочио све његове идеје...толико о капитализму... Ја радим за плату, колико радим и да бих радио и уживао у свом раду..јесте, волим свој посао, стварам... Ниси рекао да подржаваш све идеје Била Гејтса али си рекао како је капиталиста који жели свима мир и штатијазнам... Не надам се добром од његових жеља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Нико не би сарађивао са национал-социјалистима да њихове идеје нису биле прихваћене од многих. И управо те идеје ја овде критикујем. Они су били социјалисти таман колико је и Обама члан ККК. То је већ прежвакано сто пута и врло добро и ти знаш да није тако, ал ајд, ако теби тако лепо, што бих те ја спречавао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 ...И Форд је финансирао нацисте, и ИБМ је преко своје ћерке фирме у Немачкој сарађивао са нацистима, и Карнеги убијао раднике зато што су штрајковали, за Рокфелере да не отварамо причу, и тако даље... Све до ових модерних, који се више и не крију. Либерали, научите већ једном историју, тек онда може да се води озбиљна расправа о било чему. Није ствар у негирању или игнорисању историје. Нико овде не тврди да су привредници некакви анђели. Људи, као и сви други, има и злих и добрих. Око тога се сви слажемо и ретко ко је овде за анархију. У опсег минималне државе за коју се залажемо свакако спада заштита радника од убијања, а сама нацистичка Немачка је сушта супротност минималној држави, па тако и сарадња с њом. Ту нема разилажења између нас, оно долази на каснијим нивоима, кад су ове основне ствари већ испуњене. Grizzly Adams and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Нико не би сарађивао са национал-социјалистима да њихове идеје нису биле прихваћене од многих. И управо те идеје ја овде критикујем. Samo sto kod ovih ideja problem i zlo nije bilo u "soci" vec u "naci" ... Tako da njihove sledbenike zovu neo-naci a ne neo-soci ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука