Jump to content

Зоран Ђуровић: Жене су биле рукополагане

Оцени ову тему

Препоручена порука

А жене данас владају светом

... пробајте у кухињу.

Немају жене данас времена за кухињу.Кад се баве, науком, берзом, вођењем државе и света. Сад су мушкарци у кухињи и ти који кувају.Чувају децу, перу, пеглају усисавају. .. Жене су некад биле у кухињи. Ја сам мојој деци и мајка и отац. И онда се чудите што смо ми мушкарци Срби, изфеминизирани, нежни и свестрани:

Која је права домаћица да се рукоплаже.Ако ме разумете..

• Волим 1

Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'"

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Одговори 232
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Да, управо.

Зато, ако није проблем да се познати, неприкривени и отворени практицирајући хомосексуалаци и активни педофили без проблема хиротонишу за епископе (имена позната редакцији) у СПЦ и другим свјатим церквама православним, не видим саблазан да се честита и побожна жена рукоположи за ђаконису. 

Ијуууу :krstix:

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Aleksandar Subotic

"Prvi spomen djakonske službe u Novom Zavetu, odnosi se na ženu: “Preporučujem vam pak Fivu sestru našu, koja je djakon (ista reč kao I za muškarce διάκονος – srednji rod) crkve u Kenhereji” (Rim 16,1). Najstariji sačuvan komentar na ovo mesto je Origenov, on piše: “Ovaj nas odlomak uči sa apostolskim autoritetom da su i žene posvećene u sveštenoslužitelje Crkve (in ministerio ecclesiae)...i zato nas uči jednakosti... i treba da se shvati da i žene (kao muškarci) imaju svešteno služenje (haberi . . . feminas minstras) u Crkvi... Zlatousti u komentaru na reči iz 1Tim: „žene treba da su skromne...“ piše: “Ovo mora biti shvaćeno tako da se odnosi na Djakonise. Jer taj svešteni red je nužan I koristan I poštovan u Crkvi”. Ni progonitelji hrišćana nisu pravili “diskriminaciju”. Tako Plinije mlađi piše Trajanu da kako je predao mukama dve ženske robinje koje su u crkvi smatrne sveštenoslužiteljima (quae ministrae dicebantur)."

https://www.facebook.com/aleksandar.subotic.73/posts/963148267084329?pnref=story&__mref=message_bubble

Подели на овим сајтовима

Pozdravite Andronika i Juniju, rodbinu moju, i moje drugare u sužanjstvu koji su znameniti među apostolima, koji i pre mene verovaše Hrista.

— Poslanica Rimljanima (16, 7)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...
пре 5 часа, Предраг М рече

@Zoran Đurović могу ли негде да прочитам овај текст? овде на теми није доступан ne_shvata

Овде, уђеш у Богословље: https://djuroviczoran.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Овде, уђеш у Богословље: https://djuroviczoran.wordpress.com/

Mene ovde zanimaju dve stvari:

1) zašto đakonisama nije bilo dozvoljeno da se udaju, kad znamo da đakoni mogu da se žene?

2) šta misliš o stavu Kalistosa Vera da bi trebalo razmotriti i eventualno rukopolaganje žena u sveštenički čin?

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...