ssimke Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Не капирам,зашто се ова тема уопште потенцира,када наше сестре из Цркве никад нису показивале било какву пажњу према том назови проблему,а нисам приметио ни да се осећају неравноправним,запостављеним или било шта слично... pa to nam dolazi sa zapada. ubrzo ce biti kod nas verovatno aktivistkinje poput onih zena u crnom, koje ce traziti da zena bude patrijarh. a homoseksualci ce traziti da budu vencavani u crvki. imace i oni neki dokaz istorijski. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Necemo. Ni svi andjeli nisu medju sobom jednaki... Mislio sam na novo telo, sa jednakim duhovno-telesno-intelektualnim... i ko zna kakvim superextramegaultra dodatcima, sa mogućnošću beskonačnog usavršavanja i dodavanja novih komponenti 4chsmu1 obi-wan је реаговао/ла на ово 1 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Не капирам,зашто се ова тема уопште потенцира,када наше сестре из Цркве никад нису показивале било какву пажњу према том назови проблему,а нисам приметио ни да се осећају неравноправним,запостављеним или било шта слично... To je jos jedno dobro pitanje - motiv onih koji se zalazu za ovako nesto... Зосима је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Uh... ala si ga izgnjechio!... mislim, ceo text, ovaj deo mi je jos i jasan... 4chsmu1 Bit srzi tvoje sustine je ovde: ... to je istina, ali ne i ovo o cemu pricamo. Covek (muskarac) je samim stvaranjem dobio svestenicku ulogu, ne kasnije. Ili, kako bi to rekli drukcije - muskarac je pozvan da bude svestenik, a zena je pozvana da bude hram (Zivota)... U ovome ja vidim jako puno ljubavi.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Negde kad bi sumirao do sad ovu temu slozio bi se mozda sa istoriskom mogucnoscu (praksom)da se zena posveti poslu djakonisa ali dalje od toga mi je za zenu pretezak teret (rudarski)jer vec ionako Hram nosi. PS.Obratite paznju na ljudski faktor zavisin i posle reakcije od strane 13 do 15 ove teme. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Август 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 19, 2013 To je jos jedno dobro pitanje - motiv onih koji se zalazu za ovako nesto... Сконцентришите се на тему. Нико не помиње жене у црном, хомиће и сл. Ако је Византија Запад, онда питање ђакониса долази са Запада. Нектарије је био из Егине а не из Лос Анђелеса. Проблем је на истој равни као и улога лаика у Цркви. Ако вам то није довољан мотив... Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Август 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Negde kad bi sumirao do sad ovu temu slozio bi se mozda sa istoriskom mogucnoscu (praksom)da se zena posveti poslu djakonisa ali dalje od toga mi je za zenu pretezak teret (rudarski)jer vec ionako Hram nosi. 0110_hahaha Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 0110_hahaha Ponovicu ponovo rudarski Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 ubrzo ce biti kod nas verovatno aktivistkinje poput onih zena u crnom, koje ce traziti da zena bude patrijarh. a homoseksualci ce traziti da budu vencavani u crvki Неће ваљда!? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 pa to nam dolazi sa zapada. ubrzo ce biti kod nas verovatno aktivistkinje poput onih zena u crnom, koje ce traziti da zena bude patrijarh. a homoseksualci ce traziti da budu vencavani u crvki. imace i oni neki dokaz istorijski. Страшно ако дотле дође. За сада само хомосексуалци могу у епископе... Лазар Нешић, Милан Ракић and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Страшно ако дотле дође. За сада само хомосексуалци могу у епископе... hehehe. sve sto je na zapada to ce doci i kod nas. trebalo bi da je glava zeni muz, a glava muzu crkva, a glava crkve Hristos. po novome ce to sve da se istumba. mislim da ce zena biti na vrhu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 mislim da ce zena biti na vrhu. Што да не, ако није превише тешка. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Ne znam koliko bi se konan slozio da taj tezak Mach Istine kojeg je Hristos doneo NZ nosi jedna fizicki potpuno suprotna majka. Sve ostalo mi je potpuno nebitno. Koliko sam shvatio sluzbu djakona su obavljale zene ali nisu bile rukopolagane u svestenike i dalje u hijerarhiju..? Prvi djakon je bio Sv.Stefan koji se ispuni Duha Svetoga i sluzashe svima... Samim tim meni neukom ta sluzba ima neki istoriski kontekst van Apostola i rukopolaganja ili ne? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Evo, ovde je ukratko srocen koren citave ove prevare (bez ikakvog preterivanja to moze da se kaze). 1) Ne, svestenstvo nije tek puka drustvena funkcija, svestenstvo je sveta tajna Crkve, koja je i sama svetajna (= Crkva NIJE prosto drustvena organizacija). Stoga, 2) ne, nije rec ni o prosto ljudskom, ni o drustvenom pitanju. Rec jeste o bogoslovskom pitanju, bez ostatka. ... Dakle, jasno mozemo da vidimo i zakljucimo gde je uzrok problema - kad se ovo i ovakva pitanja izmeste iz svetotajinske u jednu cisto racionalisticku ravan, onda su - jasno - moguce sve vrste relativizacija, i razvodnjavanja (= kvarenja) u svim oblicima... Kako tamo gde je svešteništvo atribut čitavog Božjeg naroda, tako i tamo gde je "sveštenik" oznaka za funkciju i službu, valja usaglašeno poći od Isusovog zaloga života. To treba prvenstveno videti i tamo , gde oznaka "sveštenik" obuhvata veći broj zadataka, pogotovo i funkcije pastira i učitelja. Svakako da i biće pastira stoji u službi životnog posredovanja, ali upravo jer se ne retko "ono jedno nužno"(usp.Lk10.42) kao ono samorazumljivo prekriva mnoštvom svagdašnjih stvari. Jasno je da ti ne možeš da shvatiš da je u tome pristup jedinstvenosti Isusovog života, koji je u totalnoj predanosti Ocu ali i ljudima i koji je kao takav a u svojoj muci postao svetlo života(usp. Iv8.12) i hleb "za život sveta"(iv6.51) Ti sad ovde počinješ neku novu teologiju da uvodiš i da govoriš o ulozi sakramenta a ne funkciji sveštenika. Ajde da pođemo od Svete tajne Sveštenstva, kako ti znaš da Duh Sveti ne bi rukopolaganjem nekog Episkopa na ženu dao joj blagodat? Kažeš "Crkva nije prosto društvena organizacija", postoji takvo gledište i zove se diskrepanacija na suprot nje imamo idealnu istinsku Crkvu , koja se ne vidi. U stvarnosti nemoguće je Crkvu deliti na taj način, odvojiti idealnu od istorijsko društvene pojavne slike i sasvim je normalno da Crkvu sagledavamo pod društvenim aspektom verskog zajedništva, naravno da se tada ne sme prevideti da se s time povezane datosti moraju sagledati nužno u službi reprezentacije Isusa kao Puta , Istine i Života. Ono što obuhvata vidljivost i društvenost verskog zajedništva jeste Duh, koji se u i naspram službi sastoji u duhovnom karakteru darova Hristovih, koji služe izgradnji zajednice u ime Hristovo za volju Božju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Uh... ala si ga izgnjechio!... mislim, ceo text, ovaj deo mi je jos i jasan... 4chsmu1 Bit srzi tvoje sustine je ovde: ... to je istina, ali ne i ovo o cemu pricamo. Covek (muskarac) je samim stvaranjem dobio svestenicku ulogu, ne kasnije. Ili, kako bi to rekli drukcije - muskarac je pozvan da bude svestenik, a zena je pozvana da bude hram (Zivota)... А шта ако жена не може да рађа? А мушкарац рецимо глухонемм ? Шта су они онда у том контексту ? Монструми? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука