Jump to content

Шта је јео Јован Крститељ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја сам једном покушао да му објасним како не може да пише хришћанин великим Х, а нпр. муслиман малим м. И једно и друго мора бити мало и сл. примери.

Био је запрепашћен смелошћу, али је скренуо разговор на неки кишобран који сам имао у рукама. 

По други пут да се слажемо. Ово на добро не може испасти :)). Треба се држати српског правописа, је тиме јасно означавамо ствари: малим словом вероисповести, великим нације. Нема забуне ко познаје правопис. Но, код нас има свега, па смо тако били једини у свету који су имали муслиманску нацију. Оригиналност нам је јача ствар.  

Подели на овим сајтовима

Мада, не знам зашто би био проблем и да је јео и неку врсту инстеката? Коме то може да буде битно?

Skakvci mogu da se jedu po Mojsijevom zakonu.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

O Zorane, interesuje me ko je crtao Konana Varvarina na toj vasoj slici?

Џон Бушема (John Buscema), најчувенији аутор Конана. Цртао и Сребрног летача, Тора итд., из Марвела, умро пре неку годину. Ја сам урадио једно уље по том цртежу, али је фотка јако лоша: http://www.zorandjurovic.com/do2002/stripovi/konan/index.html

Ту се види утицај Фразете.  

Подели на овим сајтовима

Џон Бушема (John Buscema), најчувенији аутор Конана. Цртао и Сребрног летача, Тора итд., из Марвела, умро пре неку годину. Ја сам урадио једно уље по том цртежу, али је фотка јако лоша: http://www.zorandjurovic.com/do2002/stripovi/konan/index.html

Ту се види утицај Фразете.  

Video sam to ulje na platnu na vasem sajtu, fantasticno je, zato sam vas pitao, inace sam ljubitelj ali starog nacina crtanja stripa.

Подели на овим сајтовима

Jedan moj drug tvrdi da je Konan Srbin, sto je i logicno :D

Inace kolko sam skontao Konan je ziveo posle propasti Atlantide tako nesto...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

По други пут да се слажемо. Ово на добро не може испасти :)). Треба се држати српског правописа, је тиме јасно означавамо ствари: малим словом вероисповести, великим нације. Нема забуне ко познаје правопис. Но, код нас има свега, па смо тако били једини у свету који су имали муслиманску нацију. Оригиналност нам је јача ствар.  

Одлична је фуснота у, чини ми се, претпрошлом Правопису у којем је у делу где је објашњавано зашто се и како пише Свети Дух стајало: "Нажалост, СПЦ нема регулисан правопис, па се дешавају разни изузетци, недоумице и недоследности".

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

I Supermen je Srbin i to dokazano u realnosti, to znas valjda... al da ne offtopikujemo, vataj skakavce! :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Одлична је фуснота у, чини ми се, претпрошлом Правопису у којем је у делу где је објашњавано зашто се и како пише Свети Дух стајало: "Нажалост, СПЦ нема регулисан правопис, па се дешавају разни изузетци, недоумице и недоследности".

Дух је име свети је придев. Зато би требало малим словом. Ако се чита црквена литература до Другог светског рата, види се да је тако писано. И грчка конструкција је таква, тако да су Оци имали дебелих проблема у доказивању његовог божанства. Постоји дакле једна еквиваленција: свети Сава, свети Дух: две именице и два придева. Но, ми у СПЦ смо посебна врста, изолована од света.  

Подели на овим сајтовима

vataj skakavce!

Prvo mi je to i palo na pamet.... :)

Jovan Krstitelj juri skakavce.....To nema smisla...Logičnije je da prošeta i ubere neku biljku...Ili su mu skakvci sami dolazili :D u redu jedan po jedan? 

Koliko bi mu vremena trebalo da ulovi 3 skakavca na primer??? :.mislise. Neće On da gubi vreme za molitvu na takve stvari...Pesnik je hteo da kaže da se on toliko molio da mu hrana nije padala na pamet i da je jeo ono što ga je okruživalo u pustinji....

Skakavci....... :.mislise. ....To jednostavno nije logično.

P.s.Ne zamerite,nisam čitala  celu temu..... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Prvo mi je to i palo na pamet.... :)

Jovan Krstitelj juri skakavce.....To nema smisla...Logičnije je da prošeta i ubere neku biljku...Ili su mu skakvci sami dolazili :D u redu jedan po jedan? 

Mozda su mu Gavrani pomagali kao Sv Iliji,mozda ih je i trenirao ,da mu donesu skakavce... :P

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

kaže da se on toliko molio da mu hrana nije padala na pamet i da je jeo ono što ga je okruživalo u pustinji....

Skakavci....... :.mislise. ....To jednostavno nije logično.

P.s.Ne zamerite,nisam čitala  celu temu..... 

Прочитајте текст из уводника теме. О томе се расправља, а тамо имате доста материјала за размишљање.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...