Jump to content

Памтите ли имена и лица приликом упознавања....?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

I ja teze upamtim imena, dok lice ne zaboravljam. Ali ima jedan dobar trik da se upamti necije ime, a to je prilikom upoznavanja osloviti tu osobu imenom, npr. ako neko kaze: Ja sam Marija, odgovoris sa: Zdravo Marija.  :)

Vise puta sam to isprobala i upamtila ime. Mislim da je to jako lep znak paznje kad ti neko nov zapamti ime...

Подели на овим сајтовима

Имена не памтим уопште. У вези са тим најгори ми је проблем био кад сам се запослио ако нисам записао имена на време..

Лица су посебна прича. Мушка лица памтим али женска joooj . Ако жена промени шминку и гардеробу (а мењају је сваки дан) готово је. То је за мене нова особа. Истинит догађај: сретнем у кафићу бившу жену (а од развода није прошло ни пар месеци тада). Гледам је и никако да укапирам одакле је знам. Заиста истину пишем ма како деловало невероватно. Тек кад сам прошао поред ње на 10 цм укапирао сам ко је она. :0222_shocked:  Умало да се смувамо поново.

Е сад, да не буде да сам скроз хендикепиран. Постоји нешто што ми добро иде. То је глас. Ако сам некога чуо уживо нема шансе да се извуче а да га не препознам по боји гласа макар и на телефону. Заправо, боље ћу препознати људе везаних очију само ако их чујем него отворених очију ако ћуте. Покушавали неки пријатељи да ме пређу на телефону али били су ухваћени чим су рекли "хало". :D

Подели на овим сајтовима

Имена не памтим уопште. У вези са тим најгори ми је проблем био кад сам се запослио ако нисам записао имена на време..

Лица су посебна прича. Мушка лица памтим али женска joooj . Ако жена промени шминку и гардеробу (а мењају је сваки дан) готово је. То је за мене нова особа. Истинит догађај: сретнем у кафићу бившу жену (а од развода није прошло ни пар месеци тада). Гледам је и никако да укапирам одакле је знам. Заиста истину пишем ма како деловало невероватно. Тек кад сам прошао поред ње на 10 цм укапирао сам ко је она. :0222_shocked:  Умало да се смувамо поново.

Е сад, да не буде да сам скроз хендикепиран. Постоји нешто што ми добро иде. То је глас. Ако сам некога чуо уживо нема шансе да се извуче а да га не препознам по боји гласа макар и на телефону. Заправо, боље ћу препознати људе везаних очију само ако их чујем него отворених очију ако ћуте. Покушавали неки пријатељи да ме пређу на телефону али били су ухваћени чим су рекли "хало". :D

Koji si ti car :good2: :))

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Hm... :) Ja pamtim sve; odlično. Ali, stvarno. Možda dok sam nekako bila mlađa, sam možda, ali samo možda...umela da prečujem nekada imena...mada nekako imam (ne) sreću, da se uvek upoznajem s ljudima neobičnih imena, pa mi se sve odlično, ureže u pamćenje.

Negde i pročitah, da se sva imena uglavnom kratko pamte prilikom upoznavanja, i onda ako želite da zapamtite kao nečije ime, treba u nekoj sledećoj rečenici da mu/joj se obratite imenom, recimo: "Milice...Miloše..a kažite mi.../ I onda ste tako to uredili, Luka...Andreja...", itd.

Kažu, da "radi". :) 

Ja lično, najviše ne volim kada mi neko ne zapamti ime, pa mi se obrati sa : "Ej ili E". E, tu poludim. Izvini, a zašta mi je Bog dao ime? :)

Подели на овим сајтовима

Negde i pročitah, da se sva imena uglavnom kratko pamte prilikom upoznavanja, i onda ako želite da zapamtite kao nečije ime, treba u nekoj sledećoj rečenici da mu/joj se obratite imenom, recimo: "Milice...Miloše..a kažite mi.../ I onda ste tako to uredili, Luka...Andreja...", itd.

Kažu, da "radi". :)

Е баш си Срдашце :D Мораћу ту технику да (а)тестирам на себи. За почетак:

Добродошла на форум Срдашце! :)

Подели на овим сајтовима

Е баш си Срдашце :D Мораћу ту технику да (а)тестирам на себи. За почетак:

Добродошла на форум Срдашце! :)

Eto vidiš, da je "upalilo" koliko već odmah, Stole.

Hvala, bolje Vas sve našla. :)

Подели на овим сајтовима

• 4 years later...

sve sam gora u ovom pogledu...:blush:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...