Jump to content

Friends with Benefits?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Који је твој бог, брате, обзиром да се називаш "теологом", не мислим на Исуса Христа то да је он Бог знају и демони, знам чак и ја, него онај кога си сам изабрао да му служиш?

Колико ти имаш година?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 310
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Po meni je sloboda kada mozes da radis sta zelis pri tom ne ugrozavajuci drugoga.

У томе је твој проблем: то није слобода, већ животињска неспутаност нагона. Знаћеш шта је слобода кад покушаш да се ослободиш од самоугађања и робовања нагонима.

,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер

Подели на овим сајтовима

У томе је твој проблем: то није слобода, већ животињска неспутаност нагона. Знаћеш шта је слобода кад покушаш да се ослободиш од самоугађања и робовања нагонима.

Nadam se da ces skapirati zasto sam ovo podebljao,da ne krecem pricu opet iz pocetka.

Подели на овим сајтовима

Нагађаш погрешно...ваљда судиш према себи јер си ти тај који тако лако,  директно осуђује и недосмислено вређа некога о коме у суштини не зна ништа...то раде клинци или људи који су, на жалост, остали до краја свог живота површни али злобни из неког разлога, те сам искључиво тим поводом питао колико имаш година...сада, пошто си ми се сам показао у правом светлу (нисам имао никакве, како ти тврдиш, "претходне одреднице о теби", јер нисам ни комуницирао са тобом), пошто си ми сам презентовао сопствени психолошки профил који је очигледан,довоњно речит и јасан по себи, а на основу искуства из Цркве добро препозтнатљив и лако сметсљив, рећи ћу ти следеће...

...видиш, иоле нормални људи се шале, способни су да је препознају, и знају да у шали нема ничег лошег, осим ако није директно и лично увредљива, те онда то није шала већ производ људске глупости и пакости. Јежим се људи који су спремни због шале да некога прогласе "слугом сатане" (то је оно твоје "бог" са малим словом мени упућено), или "весником смрти"...нема горих и одбојнијих људи од таквих. Штета што за твојих 59 година то ниси схватио, тако да ти године не служе на част, већ на срамоту...таквих као што си ти, који оно што не разумеју по дифолту прогласе "сатанским и пакленим" , који по сопственом нахођењу одређују ко је слуга сатане , таквих сам се нагледао у Цркви, и толико ми је мука од вас да не бих са вама био ни на "добар дан"...ви сте све оно што препознајете у другима и за шта их неоправдано и безразложно оптужујете, чак сте и више и горе од тога, али захваљујући менталној, духовној и психичкој ограничености, то нећете икада бити способни да увидите...ако је некоме упитно спасење, вама је...далеко вам ружна кућа! 

Подели на овим сајтовима

Хвала, Бог ти дао среће и здравља, мислим да је ово што си написао о мени само бледа слика онога до чега сам догурао... :)

Као што рекох...да имаш памети и образа сразмерно годинама, стидео би се сопствених увредљивих, крајње дрских и омаловажавајућих речи упућених другима, али џаба....и не треба ми "срећа и здравље" од тебе...далеко било!!!

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Nadam se da ces skapirati zasto sam ovo podebljao,da ne krecem pricu opet iz pocetka.

Шта није јасно? Робовање нагонима је кад се у животу човек води нагонски, и једино што ради је задовољавање апетита. Робовање нагонима је када не може да савлада неку навику која је бесмислена потпуно. Робовање нагонима је зависност од пријатних угођаја чулима. Ако си верујући хришћанин, требао би да схватиш зашто је то лоше. Твоје дефинисање појма ,,слободе'' је под утицајем нехришћанских схватања секуларног света.

,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер

Подели на овим сајтовима

Који је твој бог, брате, обзиром да се називаш "теологом", не мислим на Исуса Христа то да је он Бог знају и демони, знам чак и ја, него онај кога си сам изабрао, да му служиш?

E kad bi ti znao kome on sluzi! Ne bi se ti tako zezao tu.. 

3qiyja.jpg

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Шта није јасно? Робовање нагонима је кад се у животу човек води нагонски, и једино што ради је задовољавање апетита. Робовање нагонима је када не може да савлада неку навику која је бесмислена потпуно. Робовање нагонима је зависност од пријатних угођаја чулима. Ако си верујући хришћанин, требао би да схватиш зашто је то лоше. Твоје дефинисање појма ,,слободе'' је под утицајем нехришћанских схватања секуларног света.

Moje pojmovanje slobode nigde ne pominje robovanje nicemu,pa ni nagonima.Pominje da covek moze da radi sta zeli,dok god ne ugrozava drugoga.Onaj koji robuje,ne radi to zato sto zeli,nego zato sto mora.Rob nije slobodan.Ti si na svoj nacin definisao ono sto sam ja napisao i na osnovu toga si poceo o robovanju nagonima...

Подели на овим сајтовима

Moje pojmovanje slobode nigde ne pominje robovanje nicemu,pa ni nagonima.Pominje da covek moze da radi sta zeli,dok god ne ugrozava drugoga.Onaj koji robuje,ne radi to zato sto zeli,nego zato sto mora.Rob nije slobodan.Ti si na svoj nacin definisao ono sto sam ja napisao i na osnovu toga si poceo o robovanju nagonima...

Робује жељама које су нагонске, а све жеље су такве, све долазе из животињског апетита, а не од ума. Жеље се могу савладати.

Подели на овим сајтовима

Slobodna volja je po meni sledece:

Potpuno bistre glave stoji covek po volji Bozjoj ispred vrata dobra i vrata zla.

Ne znamo sta nas tamo ocekuje ali imamo potpunu slobodu izbora.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Робује жељама које су нагонске, а све жеље су такве, све долазе из животињског апетита, а не од ума. Жеље се могу савладати.

Pa gle,od kako otvoris oci ujutru pa dok ih ne zatvoris ti si vodjen nekom zeljom.Sad imas zelju da polemises sa mnom na neku temu,za 15 minuta ces mozda imati zelju da pozoves nekog telefonom i tako...To je normalno,covek ne moze sebe da stavi u hibernaciju (ako nije budista naravno).

Robovanje je nesto sasvim drugo.Zelja kontrolise tebe a ne ti nju.Na primer,pusac izadje iz kancelarije na minus 10 napolju se smrzava da bi zapalio cigaru.A vidis ja na primer nisam pusac.I ja mogu da zapalim tu cigaru ako zelim a i ne moram.Zato sto ja od toga nisam zavistan,ne robujem tome...

Подели на овим сајтовима

Да би се искрено опростило треба разумети, разумео сам те и опростио, провео сам век у разврату и жалим због тога, Бог ми је дао два сина и стрепим за њих, разуми и ти мене и опрости... :)

Ти мени опростио? Смешно и уједно жалосно...страшни су људи који, иако те не познају, прво што ураде када наиђу на тебе, проспу ти кофу најгорег и најсмрдљивијег вербалног изм*** на главу, а секунд после тога праве се "преподобни", као да се ништа није десило, још ти и "опраштају" због њихове изливене кофе на твоју главу. То твоје "Ђура ће ти опростити што те је тукао" је синдром многих људи у Цркви који су духовно и психички под великим знаком питања и такве људе треба заобилазити у широком луку јер тешко да им има помоћи и да је промена код њих заиста могућа...тако да, џабе ти та "козметичка интервенција" твоје блудне прошлости.

Замолићу те, да не би спамовали тему и јер не желим да комуницирам са тобом, сад си ми се обратио на овај и овакав начин и никада више, јел важи?

А да си си иоле присебан, после овога што си урадио, не би смео да се усудиш никоме ништа и ни о чему да причаш на овом форуму.

Подели на овим сајтовима

Стицање навике је једна од степеница зависности, тим степеницама се или узлази у добру или силази у злу, врх добра је не моћи грешити, дно зла је не моћи не грешити. 

Због тога се препоручује избегавање стајања и на први степеник који води на дно зависности.

Ovo si lepo rekao,upotrebio si i recenicu Patrijarha Pavla,ako se ne varam. :)

"Sve mi je dozvoljeno,ali ne dam da nista ovlada mnome" - To je moje shvatanje slobode :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...