distancirana Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Ne gresis. Sa stavovista prosecnog coveka,sve je bilo okej,cak i pristojno za danasnju omladinu.Sa religioznog stavovista imamo: 1.Gresna muzika 2.Parfemisanje i "sminkanje" 3.Alkoholisanje (iako umereno i bez objektivne opasnosti) 4.Praznoslovlje i smeh 5.Fasciniranje telom i lepotom 6.igranje koje nije u pravoslavnom duhu (negde zabranjuju svako igranje). Eto,zato ja mislim da covek nije slobodan Ja to tako ne dozivljavam..znaci dodjosmo do one,nijedna stvar nije ni losa ni dobra,nego zavisi kako je upotrebis... "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 kako nije, jeste, ali nije dobro, korisno, a ti si slobodan Sta ovde nije bilo dobro po tebi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Sta ovde nije bilo dobro po tebi? Није добро то што ти фали (7)... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Ja to tako ne dozivljavam..znaci dodjosmo do one,nijedna stvar nije ni losa ni dobra,nego zavisi kako je upotrebis... Ovo su ti grehovi koje modjes naci u mnogim pravoslavnim knjigama,pogotov ruska duhovnost. U tome je jeste poenta,sto mi ignorisemo stvari koje nam se ne svidjaju i radimo suprotno njima,a u raspravkama ih branimo samo zato sto se plasimo autoriteta koji je to postavio. Primetio sam da ovde na forumu cesto "ismejavamo" neke projave serijatskog zakona,u vezi oblacenja,muzike itd...Ali to je isto tako i u nasoj veri,samo sto mi okrecemo glavu od toga i biramo sta nam se svidjaJa sam nalazio na tekstove koji eksplicitno govore da zeni treba da bude glava i celo telo pokriveno,tesko onome od koga dolazi sablazan itd... Znaci u pitanju je ozbiljna stvar i tu postoje samo dve mogucnosti: 1.Da to nije istina. 2.Da je istina. Ako nije istina,onda se trebamo zapitati zasto i ko je to tako rekao,i ispraviti to.Ako je istina onda zene treba da postuju to,jer vecne muke nisu mala stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Ne gresis. Sa stavovista prosecnog coveka,sve je bilo okej,cak i pristojno za danasnju omladinu.Sa religioznog stavovista imamo: 1.Gresna muzika 2.Parfemisanje i "sminkanje" 3.Alkoholisanje (iako umereno i bez objektivne opasnosti) 4.Praznoslovlje i smeh 5.Fasciniranje telom i lepotom 6.igranje koje nije u pravoslavnom duhu (negde zabranjuju svako igranje). Eto,zato ja mislim da covek nije slobodan Znači da su u sukobu stanovišta prosečnog i pristojnog čoveka sa religioznim stavovima. I još da dodam....po ovome sledi logičan zaključak da će naše i buduće generacije goreti u večnom paklu....samo zato što su se ni krive ni dužne rodile u veku u kome je sve to normalno i poželjno..... I da....zamalo da zaboravim...."Moral jednog društva i jednog vremena je moral samo tog društva i samo tog vremena" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Znači da su u sukobu stanovišta prosečnog i pristojnog čoveka sa religioznim stavovima. I još da dodam....po ovome sledi logičan zaključak da će naše i buduće generacije goreti u večnom paklu....samo zato što su se ni krive ni dužne rodile u veku u kome je sve to normalno i poželjno..... I da....zamalo da zaboravim...."Moral jednog društva i jednog vremena je moral samo tog društva i samo tog vremena" To ti je pogresan stav,za greh nema opravdanja,to ti je osnova ucenja.Za sve si sam kriv. Naravno da malo karikiram i mislim na glas. Cela poenta moje price je da sam ja do pre jedno godinu dana bio zakleti pravoslavac (ne religiozan,samo pobozan),i ziveo ovako kao u ovoj prici.I religija mi je bila odlicna stvar,potpuno smislena,dok nisam poceo malo da je proucavam. Danas zivim i dalje kao u ovoj prici i mislim da je bolje da sam ostao onaj prosti vernik,kao i vecina pravoslavnih,ne proucavajuci svoju religiju.Ne Hrista,nego religiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 2, 2013 To ti je pogresan stav,za greh nema opravdanja,to ti je osnova ucenja.Za sve si sam kriv. Naravno da malo karikiram i mislim na glas. Cela poenta moje price je da sam ja do pre jedno godinu dana bio zakleti pravoslavac (ne religiozan,samo pobozan),i ziveo ovako kao u ovoj prici.I religija mi je bila odlicna stvar,potpuno smislena,dok nisam poceo malo da je proucavam. Danas zivim i dalje kao u ovoj prici i mislim da je bolje da sam ostao onaj prosti vernik,kao i vecina pravoslavnih,ne proucavajuci svoju religiju.Ne Hrista,nego religiju. Nema opravdanja...slažem se. Hristos postoji....ali me religija zbunjuje. Ja samo pokušavam da mislim....ne i da se pravdam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Svi spominju sta sve Crkva sada posmatra kao greh ,a niko da dobaci da ne postoji greh koji ne moze da se oprosti. Ako to nije sloboda onda ne znam sta znaci ta rec. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Nema opravdanja...slažem se. Hristos postoji....ali me religija zbunjuje. Ja samo pokušavam da mislim....ne i da se pravdam. Rekao sam da da sam karikirao ovo za opravdanje,iako je to stvarno pravoslavni stav.Ja ne mislim da nema opravdanja. Ja imam tetku koja je eto malo tako sujeverna.I secam se ranije kada mi ona tako kaze nemoj da radis nesto na taj nacin,na moje pitanje zasto ona bi odgovarala.Pa eto tako,ne valja to.Ja sam se naravno tada salio sa njom,kao samouvereni vernik je poducavao da je sujeverje glupost,da to nasa vera ne priznaje. Sada sam dosao da na mnoga moja zapazanja i pitanja u vezi religije dobijam isti odgovor:Pa eto tako,ne valja to... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Svi spominju sta sve Crkva sada posmatra kao greh ,a niko da dobaci da ne postoji greh koji ne moze da se oprosti. Ako to nije sloboda onda ne znam sta znaci ta rec. Kako da zatrazim oprostaj za nesto za sta mislim da nisam pogresio?! Zamisli sad neko ti kaze greh je da jedes paradajz ali to nije nikakav problem,nema greha koji ne moze da se oprosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 pa sve to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 pa sve to Ako tako iskreno mislis,onda bi verovatno mogao to da mi obrazlozis.Da ne bismo piskarali bez veze,ne moras da mi pojasnjavas nista.Ako mozes sebi to da pojasnis,onda si ok. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Kako da zatrazim oprostaj za nesto za sta mislim da nisam pogresio?! Zamisli sad neko ti kaze greh je da jedes paradajz ali to nije nikakav problem,nema greha koji ne moze da se oprosti. Ne bi ja isao na tu stranu bas sa tim paradajzom. Oprastanje grehova nije moj izum sam Hristos je to rekao.... Citaci Sveto Pismo daje se jasno do znanja da ce svaki greh biti oprosten osim hule na duha svetoga... Ti sto ne smatras da radis greh je @stanje@ prosto ces uzrasti u Hristu i videces nesto bolje sjajnije i blize ljubavi. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Август 2, 2013 Пријави Подели Написано Август 2, 2013 Gle,moj drugar jedan ume da kaze: Sa nekoliko devojaka sam imao seks,ali sam samo sa jednom vodio ljubav Ja mislim da ne bi mogao da imam seks sa prostitutkom,bas zbog toga sto tu nema nikakve hemije. A evo jos jedne zanimljive anegdote.Moj drug ima neku prostitutku u Mirijevu kod koje ide.I krene on u akciju,medjutim,svrati sa drugarim na plavi most da se ne cima cak do Mirijeva.Pricajuci on nama kako se proveo kasnije,skapiramo mi da je on izgleda akcijao sa tranvestitom.Naravno,on to nije zeleo da prizna (sam sebi pre svega),da bi na kraju izjavio ono cuveno:da nije gej onaj ko to radi,nego na kome rade. Tako da,prostitutke ne preporucujem... a, si razmisljao da malo promenis drustvo... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука